X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Solane Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolikan wrote:
    hej,
    dziewczyny z Lublina i okolic - kto się wybiera na te warsztaty bezpieczny maluch?
    http://bezpiecznymaluch.com.pl/warsztaty/szczegoly/438

ja się kiedyś tam zapisałam i dziś dostałam maila, że są jeszcze miejsca i żeby ściągać znajomych.. :)

Ja ide z mezem w Warszawie 16 lutego. Zdam Wam relacje. Ale przyjaciolka byla 2 razy (raz w ciazy, drugi raz jak już urodzila) i mowi ze naprawde warto. Mowia co robic w roznych sytuacjach nie tylko zdrowotnych.

w57v9n73n742fstj.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jasne ze jeśli bóle są nagle, nigdy wcześniej ich Noe było i są bardzo dokuczliwe to należy to sprawdzić! Jak każda nowa i niepokojąca dolegliwość. Absolutnie się z Tym zgadzam.

Ja pisałam to w kontekście tych dziewczyn (a jest nas tu sporo jak widzę) którym kawą pomaga a nawet jest niezbędna.

Mój mąż też wysyła mnie na badania po porodzie bo ostatnio te moje bóle są "dziwne"... Przychodzą nagle, i nagle odchodzą. Dziś to wogole rano byłam tak słaba że tylko postaram chwilę i czarno przed oczami :/
    Tylko ze wszędzie pisze ze na tym etapie może taj być :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She piękne zakupy :)

Muszka ja zrobiłam nawet fote menu w szpitalu na pamiątkę haha :)
    A tosty ukochalam właśnie po cc i od tego dnia goszczą u nas w domu razem z pięknymi wspomnieniami <3

She86 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• ejkej Koleżanka

Wysłany: 2 lutego 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po wizycie, raczej ekspresowej, bo nawal ludzi na korytarzu, wiec sie nie rozdrabnial :/ Zlecil mi wyniki na za mc, na usg mowi, ze wszystko jest dobrze i 'ktos' sie wlasciwie rozwija :) Twierdzi, ze nie da sie okreslic plci :> wiec czekam dalej, na wizyte 20. lutego na polowkowym, u tego dr ktory stwierdzil na usg genetycznym dziewczynkowatosc :) Mam nadzieje, ze sie nie zmieni, myslalam, ze dzis sie cos wiecej dowiem albo chociaz pogdyba (jakby 2 lekarz gdybal dziewczynkowato bylaby to juz kolejna poszlaka :D ). Na moje wysypane plecy i dekolt nic nie poradzil, na zatoki moge brac paracetamol/apap, ale szczerze powiedziawszy przy bolu bez goraczki wole spr jak dotychczas cieple oklady, chyba ze nie beda pomagac.. tabl ostatecznie. Bujam sie caly sezon z tym cholerstwem :/

W sobote czeka nas wyprawa so ikei pod katem pierdolek, a dla dziecia :) komody i wnetrza szafy, ktora stoi w pokoju typu drazek - bo jest z ikei mozna zmienic ja w srodku. Z ciuszkow w takim razie nie szaleje, tyle co w lumpku upoluje, ale to glownie neutralne, pare dziewczynskich tylko mam bo nie umialam sie powstrzymac :D

Anga1989, Leoparde, Marzenie27, Muszka15, DTEM, Solane lubią tę wiadomość

6c2vjy5.png
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joannapoznan wrote:
    dziewczyny a ile tych ciuchów kupujecie na początek? bo już sama nie wiem. nie pamiętam? w roz. 50 kupiłam 3 śpiochy i 2 rompersy na upał, w 56. mam z 6 zmian - spodenki, bodziaki, z 2 bluzy. Kupujecie coś z dalszych rozmiarów?

Ja kupie jeszcze z następnego rozmiaru bo mój chrześniak w 56 to się tylko w szpitalu mieścił i to ledwo, także miał tylko 2 kompleciki w tym rozmiarze a potem już 62

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • ejkej Koleżanka

Wysłany: 2 lutego 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenie27 wrote:
    Ja kupie jeszcze z następnego rozmiaru bo mój chrześniak w 56 to się tylko w szpitalu mieścił i to ledwo, także miał tylko 2 kompleciki w tym rozmiarze a potem już 62

Ja tez mam w planach z 56 i 62 kupic zeby nie zajmowac sie tym po porodzie :)

joannapoznan lubi tę wiadomość

6c2vjy5.png
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolikan wrote:
    hej,
    dziewczyny z Lublina i okolic - kto się wybiera na te warsztaty bezpieczny maluch?
    http://bezpiecznymaluch.com.pl/warsztaty/szczegoly/438

ja się kiedyś tam zapisałam i dziś dostałam maila, że są jeszcze miejsca i żeby ściągać znajomych.. :)

Ja się wybieram :D:D

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajjjjajajaj...kupiłam przez was dwa komplety na wishu :P pochwalę się w marcu jak przyjdą :D

ja ostatnio w ikei poogladalam komody i wybrałam taką której w ogóle nie brałam pod uwagę, najwygodniej mi się z niej korzystało, ta z rozkładanym przewijakiem.
    Ale takie zakupy to u mnie dopiero po Wielkanocy :)

aaa jakbyście były w Ikei to bardzo ładne pieluszki muślinowe są - i w super cenie, 2 dyszki za dwie:
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60319528/

zamierzam też kupic dwa reczniki:
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30290201/

i tym sposobem przynajmniej pieluszek i recznikow nie ogladam nałogowo w necie :D

chociaz kilka bambusowych jeszcze kupię oprócz tych :)

Czy któraś z was korzystała z tych konkrtnych pieluszek i ręczników przy pierwszym dziecku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 17:06

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze jutro o tej porze będę sie wybierac do lekarki :) szkoda, ze tak pozno ale juz sie nie moge doczekac az zobacze malutka <3 ciekawe ile juz ma cm <3

Mania25, Marzenie27 lubią tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • eMZetka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaciekawiłyście mnie, więc i ja zapisałam się na warsztaty w Łodzi :) Zabiorę męża i będziemy się edukować! Fajna sprawa :)

Solane lubi tę wiadomość

Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g

Aniołek 8tc 24.08.2016 r.
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam i ja...pierwsza rzecz dla mojego dziecka - pościel z lidla :-D
    Mąż upolował aż dwa komplety. Jeden dam siostrze, a drugi zostawiam sobie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 17:23

Muszka15, She86, mamakejti, Marzenie27, Amore, Solane lubią tę wiadomość

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To apropo muslinowych chce Was zapytac czym one sie roznia od tetry? Widzialam w tkmaxx,pisalo muslin a wygladalo jak tetra,czy to to to samo jest bo ogolnie na tetre sie tu muslin mowi...ktos mi to wyjasni? To samo z bambusowymi,pisze bamboo a dla mnie nadal jak tetra ...to o wlokna chodzi czy co? Bo na moje oko wszystkie takie same...wezcie mi to wytlumaczcie bo mozg nienadaza...

My z ikea mielismy kocyk welurowy dla corki,fajny byl ale teraz na lato cos bawelnianego bym chciala,tylko nie widzialam nigdzie jeszcze 100% bawelny...

Ja kilka rzeczy wezme na 62 ale nie duzo,bo pozniej chce juz pod plec kupowac wiec wiadomo...

0MPT.png
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka kocyki bawełniane są fajne w TKMaxx :)

co do rozróżnienia materiałów sama się zastanawiam i chętnie poczytam kogoś mądrego i doświadczonego :)

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • ejkej Koleżanka

Wysłany: 2 lutego 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zezuzulla.pl/mobile.php?pokoj,56 Ja mam stad w czarne klosy szary, 95% bawelny, mieciusi, polska firma :) teraz maja wyprzedaz :)

6c2vjy5.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lottinka,tak mi sie kiedysnwydawalo jak na prezent komus kupowalam ze w tkmaxx mieli bawelniane,a teraz na zlosc co jestem to nie ma :/.. musze polowac w takim razie...

Ejkej,weszlam sobie na firme po nazwie bo mi linkow nie otwiera i juz widze ze piekne maja wzory,mowisz ze fajne na zywo? Moze bym kogos w pl poprosila hmm ciekawe czy sla zagranice

0MPT.png
  • ejkej Koleżanka

Wysłany: 2 lutego 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny, dobrze zrobiony, pieknie opakowany nawet :) w torbe z wzorem kocyka taka z uszami moze sie tez do czegos przydac :) no i cena fajna, bo przed bylo 120 :) mam na kom foto, w sumie z niej pisze, nie wiem tylko jak je przeslac za posrednictwem forum?

Ostatnio napalam sie na tekstylia z firmy pink no more, a ciuszki z lamama :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 17:54

6c2vjy5.png
  • kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    Dziewczyny macie nadal krostki na twarzy?

Mi czasami jakiś pryszcz wyskoczy

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wytrzymałam i potoczyłam się do Lidla;) no i jakieś resztki zostały....z ciążowych ubrań 2 koszulki i 1 stanik, hhehehehe, ciekawe jak wyglądało to rano;)
    ale wybrałam dla Młodego 2pak spodni bawełnianych i body szaro-żółtych, bardzo przyzwoite tkaniny....
    na pocieszenie moja córa dostała dvd Sekretne życie zwierzaków domowych;)

PannaNatalia, Amore, Maria91 lubią tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Pikcia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eMZetka wrote:
    Zaciekawiłyście mnie, więc i ja zapisałam się na warsztaty w Łodzi :) Zabiorę męża i będziemy się edukować! Fajna sprawa :)

eMZetka, ja też namówiłam męża i się wybieramy 15 marca :)

eMZetka lubi tę wiadomość

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej ale zakupy porobione. A ja sie mocno trzymam ze dopiero wiosna :-) narazie pokoik zaczynamy planowac powoli i na wiose sie za niego zabierzemy i jak bedzie komoda to beda ciuszki dopiero.

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
‹‹ 548 549 550 551 552 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ