Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Solane Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolikan wrote:
    hej,
    dziewczyny z Lublina i okolic - kto się wybiera na te warsztaty bezpieczny maluch?
    http://bezpiecznymaluch.com.pl/warsztaty/szczegoly/438

ja się kiedyś tam zapisałam i dziś dostałam maila, że są jeszcze miejsca i żeby ściągać znajomych.. :)

Ja ide z mezem w Warszawie 16 lutego. Zdam Wam relacje. Ale przyjaciolka byla 2 razy (raz w ciazy, drugi raz jak już urodzila) i mowi ze naprawde warto. Mowia co robic w roznych sytuacjach nie tylko zdrowotnych.

w57v9n73n742fstj.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jasne ze jeśli bóle są nagle, nigdy wcześniej ich Noe było i są bardzo dokuczliwe to należy to sprawdzić! Jak każda nowa i niepokojąca dolegliwość. Absolutnie się z Tym zgadzam.

Ja pisałam to w kontekście tych dziewczyn (a jest nas tu sporo jak widzę) którym kawą pomaga a nawet jest niezbędna.

Mój mąż też wysyła mnie na badania po porodzie bo ostatnio te moje bóle są "dziwne"... Przychodzą nagle, i nagle odchodzą. Dziś to wogole rano byłam tak słaba że tylko postaram chwilę i czarno przed oczami :/
    Tylko ze wszędzie pisze ze na tym etapie może taj być :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She piękne zakupy :)

Muszka ja zrobiłam nawet fote menu w szpitalu na pamiątkę haha :)
    A tosty ukochalam właśnie po cc i od tego dnia goszczą u nas w domu razem z pięknymi wspomnieniami <3

She86 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• ejkej Koleżanka

Wysłany: 2 lutego 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po wizycie, raczej ekspresowej, bo nawal ludzi na korytarzu, wiec sie nie rozdrabnial :/ Zlecil mi wyniki na za mc, na usg mowi, ze wszystko jest dobrze i 'ktos' sie wlasciwie rozwija :) Twierdzi, ze nie da sie okreslic plci :> wiec czekam dalej, na wizyte 20. lutego na polowkowym, u tego dr ktory stwierdzil na usg genetycznym dziewczynkowatosc :) Mam nadzieje, ze sie nie zmieni, myslalam, ze dzis sie cos wiecej dowiem albo chociaz pogdyba (jakby 2 lekarz gdybal dziewczynkowato bylaby to juz kolejna poszlaka :D ). Na moje wysypane plecy i dekolt nic nie poradzil, na zatoki moge brac paracetamol/apap, ale szczerze powiedziawszy przy bolu bez goraczki wole spr jak dotychczas cieple oklady, chyba ze nie beda pomagac.. tabl ostatecznie. Bujam sie caly sezon z tym cholerstwem :/

W sobote czeka nas wyprawa so ikei pod katem pierdolek, a dla dziecia :) komody i wnetrza szafy, ktora stoi w pokoju typu drazek - bo jest z ikei mozna zmienic ja w srodku. Z ciuszkow w takim razie nie szaleje, tyle co w lumpku upoluje, ale to glownie neutralne, pare dziewczynskich tylko mam bo nie umialam sie powstrzymac :D

Anga1989, Leoparde, Marzenie27, Muszka15, DTEM, Solane lubią tę wiadomość

6c2vjy5.png
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joannapoznan wrote:
    dziewczyny a ile tych ciuchów kupujecie na początek? bo już sama nie wiem. nie pamiętam? w roz. 50 kupiłam 3 śpiochy i 2 rompersy na upał, w 56. mam z 6 zmian - spodenki, bodziaki, z 2 bluzy. Kupujecie coś z dalszych rozmiarów?

Ja kupie jeszcze z następnego rozmiaru bo mój chrześniak w 56 to się tylko w szpitalu mieścił i to ledwo, także miał tylko 2 kompleciki w tym rozmiarze a potem już 62

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • ejkej Koleżanka

Wysłany: 2 lutego 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenie27 wrote:
    Ja kupie jeszcze z następnego rozmiaru bo mój chrześniak w 56 to się tylko w szpitalu mieścił i to ledwo, także miał tylko 2 kompleciki w tym rozmiarze a potem już 62

Ja tez mam w planach z 56 i 62 kupic zeby nie zajmowac sie tym po porodzie :)

joannapoznan lubi tę wiadomość

6c2vjy5.png
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolikan wrote:
    hej,
    dziewczyny z Lublina i okolic - kto się wybiera na te warsztaty bezpieczny maluch?
    http://bezpiecznymaluch.com.pl/warsztaty/szczegoly/438

ja się kiedyś tam zapisałam i dziś dostałam maila, że są jeszcze miejsca i żeby ściągać znajomych.. :)

Ja się wybieram :D:D

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajjjjajajaj...kupiłam przez was dwa komplety na wishu :P pochwalę się w marcu jak przyjdą :D

ja ostatnio w ikei poogladalam komody i wybrałam taką której w ogóle nie brałam pod uwagę, najwygodniej mi się z niej korzystało, ta z rozkładanym przewijakiem.
    Ale takie zakupy to u mnie dopiero po Wielkanocy :)

aaa jakbyście były w Ikei to bardzo ładne pieluszki muślinowe są - i w super cenie, 2 dyszki za dwie:
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60319528/

zamierzam też kupic dwa reczniki:
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30290201/

i tym sposobem przynajmniej pieluszek i recznikow nie ogladam nałogowo w necie :D

chociaz kilka bambusowych jeszcze kupię oprócz tych :)

Czy któraś z was korzystała z tych konkrtnych pieluszek i ręczników przy pierwszym dziecku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 17:06

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze jutro o tej porze będę sie wybierac do lekarki :) szkoda, ze tak pozno ale juz sie nie moge doczekac az zobacze malutka <3 ciekawe ile juz ma cm <3

Mania25, Marzenie27 lubią tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • eMZetka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaciekawiłyście mnie, więc i ja zapisałam się na warsztaty w Łodzi :) Zabiorę męża i będziemy się edukować! Fajna sprawa :)

Solane lubi tę wiadomość

Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g

Aniołek 8tc 24.08.2016 r.
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam i ja...pierwsza rzecz dla mojego dziecka - pościel z lidla :-D
    Mąż upolował aż dwa komplety. Jeden dam siostrze, a drugi zostawiam sobie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 17:23

Muszka15, She86, mamakejti, Marzenie27, Amore, Solane lubią tę wiadomość

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To apropo muslinowych chce Was zapytac czym one sie roznia od tetry? Widzialam w tkmaxx,pisalo muslin a wygladalo jak tetra,czy to to to samo jest bo ogolnie na tetre sie tu muslin mowi...ktos mi to wyjasni? To samo z bambusowymi,pisze bamboo a dla mnie nadal jak tetra ...to o wlokna chodzi czy co? Bo na moje oko wszystkie takie same...wezcie mi to wytlumaczcie bo mozg nienadaza...

My z ikea mielismy kocyk welurowy dla corki,fajny byl ale teraz na lato cos bawelnianego bym chciala,tylko nie widzialam nigdzie jeszcze 100% bawelny...

Ja kilka rzeczy wezme na 62 ale nie duzo,bo pozniej chce juz pod plec kupowac wiec wiadomo...

0MPT.png
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka kocyki bawełniane są fajne w TKMaxx :)

co do rozróżnienia materiałów sama się zastanawiam i chętnie poczytam kogoś mądrego i doświadczonego :)

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • ejkej Koleżanka

Wysłany: 2 lutego 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zezuzulla.pl/mobile.php?pokoj,56 Ja mam stad w czarne klosy szary, 95% bawelny, mieciusi, polska firma :) teraz maja wyprzedaz :)

6c2vjy5.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lottinka,tak mi sie kiedysnwydawalo jak na prezent komus kupowalam ze w tkmaxx mieli bawelniane,a teraz na zlosc co jestem to nie ma :/.. musze polowac w takim razie...

Ejkej,weszlam sobie na firme po nazwie bo mi linkow nie otwiera i juz widze ze piekne maja wzory,mowisz ze fajne na zywo? Moze bym kogos w pl poprosila hmm ciekawe czy sla zagranice

0MPT.png
  • ejkej Koleżanka

Wysłany: 2 lutego 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny, dobrze zrobiony, pieknie opakowany nawet :) w torbe z wzorem kocyka taka z uszami moze sie tez do czegos przydac :) no i cena fajna, bo przed bylo 120 :) mam na kom foto, w sumie z niej pisze, nie wiem tylko jak je przeslac za posrednictwem forum?

Ostatnio napalam sie na tekstylia z firmy pink no more, a ciuszki z lamama :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 17:54

6c2vjy5.png
  • kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    Dziewczyny macie nadal krostki na twarzy?

Mi czasami jakiś pryszcz wyskoczy

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wytrzymałam i potoczyłam się do Lidla;) no i jakieś resztki zostały....z ciążowych ubrań 2 koszulki i 1 stanik, hhehehehe, ciekawe jak wyglądało to rano;)
    ale wybrałam dla Młodego 2pak spodni bawełnianych i body szaro-żółtych, bardzo przyzwoite tkaniny....
    na pocieszenie moja córa dostała dvd Sekretne życie zwierzaków domowych;)

PannaNatalia, Amore, Maria91 lubią tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Pikcia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eMZetka wrote:
    Zaciekawiłyście mnie, więc i ja zapisałam się na warsztaty w Łodzi :) Zabiorę męża i będziemy się edukować! Fajna sprawa :)

eMZetka, ja też namówiłam męża i się wybieramy 15 marca :)

eMZetka lubi tę wiadomość

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej ale zakupy porobione. A ja sie mocno trzymam ze dopiero wiosna :-) narazie pokoik zaczynamy planowac powoli i na wiose sie za niego zabierzemy i jak bedzie komoda to beda ciuszki dopiero.

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
‹‹ 548 549 550 551 552 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ