Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
krolikan wrote:hej,
dziewczyny z Lublina i okolic - kto się wybiera na te warsztaty bezpieczny maluch?
http://bezpiecznymaluch.com.pl/warsztaty/szczegoly/438
ja się kiedyś tam zapisałam i dziś dostałam maila, że są jeszcze miejsca i żeby ściągać znajomych..
Ja ide z mezem w Warszawie 16 lutego. Zdam Wam relacje. Ale przyjaciolka byla 2 razy (raz w ciazy, drugi raz jak już urodzila) i mowi ze naprawde warto. Mowia co robic w roznych sytuacjach nie tylko zdrowotnych. -
No jasne ze jeśli bóle są nagle, nigdy wcześniej ich Noe było i są bardzo dokuczliwe to należy to sprawdzić! Jak każda nowa i niepokojąca dolegliwość. Absolutnie się z Tym zgadzam.
Ja pisałam to w kontekście tych dziewczyn (a jest nas tu sporo jak widzę) którym kawą pomaga a nawet jest niezbędna.
Mój mąż też wysyła mnie na badania po porodzie bo ostatnio te moje bóle są "dziwne"... Przychodzą nagle, i nagle odchodzą. Dziś to wogole rano byłam tak słaba że tylko postaram chwilę i czarno przed oczami
Tylko ze wszędzie pisze ze na tym etapie może taj być
-
Juz po wizycie, raczej ekspresowej, bo nawal ludzi na korytarzu, wiec sie nie rozdrabnial
Zlecil mi wyniki na za mc, na usg mowi, ze wszystko jest dobrze i 'ktos' sie wlasciwie rozwija
Twierdzi, ze nie da sie okreslic plci :> wiec czekam dalej, na wizyte 20. lutego na polowkowym, u tego dr ktory stwierdzil na usg genetycznym dziewczynkowatosc
Mam nadzieje, ze sie nie zmieni, myslalam, ze dzis sie cos wiecej dowiem albo chociaz pogdyba (jakby 2 lekarz gdybal dziewczynkowato bylaby to juz kolejna poszlaka
). Na moje wysypane plecy i dekolt nic nie poradzil, na zatoki moge brac paracetamol/apap, ale szczerze powiedziawszy przy bolu bez goraczki wole spr jak dotychczas cieple oklady, chyba ze nie beda pomagac.. tabl ostatecznie. Bujam sie caly sezon z tym cholerstwem
W sobote czeka nas wyprawa so ikei pod katem pierdolek, a dla dzieciakomody i wnetrza szafy, ktora stoi w pokoju typu drazek - bo jest z ikei mozna zmienic ja w srodku. Z ciuszkow w takim razie nie szaleje, tyle co w lumpku upoluje, ale to glownie neutralne, pare dziewczynskich tylko mam bo nie umialam sie powstrzymac
Anga1989, Leoparde, Marzenie27, Muszka15, DTEM, Solane lubią tę wiadomość
-
joannapoznan wrote:dziewczyny a ile tych ciuchów kupujecie na początek? bo już sama nie wiem. nie pamiętam? w roz. 50 kupiłam 3 śpiochy i 2 rompersy na upał, w 56. mam z 6 zmian - spodenki, bodziaki, z 2 bluzy. Kupujecie coś z dalszych rozmiarów?
Ja kupie jeszcze z następnego rozmiaru bo mój chrześniak w 56 to się tylko w szpitalu mieścił i to ledwo, także miał tylko 2 kompleciki w tym rozmiarze a potem już 62 -
Marzenie27 wrote:Ja kupie jeszcze z następnego rozmiaru bo mój chrześniak w 56 to się tylko w szpitalu mieścił i to ledwo, także miał tylko 2 kompleciki w tym rozmiarze a potem już 62
Ja tez mam w planach z 56 i 62 kupic zeby nie zajmowac sie tym po porodziejoannapoznan lubi tę wiadomość
-
krolikan wrote:hej,
dziewczyny z Lublina i okolic - kto się wybiera na te warsztaty bezpieczny maluch?
http://bezpiecznymaluch.com.pl/warsztaty/szczegoly/438
ja się kiedyś tam zapisałam i dziś dostałam maila, że są jeszcze miejsca i żeby ściągać znajomych..
Ja się wybieram:D
-
ajjjjajajaj...kupiłam przez was dwa komplety na wishu
pochwalę się w marcu jak przyjdą
ja ostatnio w ikei poogladalam komody i wybrałam taką której w ogóle nie brałam pod uwagę, najwygodniej mi się z niej korzystało, ta z rozkładanym przewijakiem.
Ale takie zakupy to u mnie dopiero po Wielkanocy
aaa jakbyście były w Ikei to bardzo ładne pieluszki muślinowe są - i w super cenie, 2 dyszki za dwie:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60319528/
zamierzam też kupic dwa reczniki:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30290201/
i tym sposobem przynajmniej pieluszek i recznikow nie ogladam nałogowo w necie
chociaz kilka bambusowych jeszcze kupię oprócz tych
Czy któraś z was korzystała z tych konkrtnych pieluszek i ręczników przy pierwszym dziecku?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 17:06
Everything you need will come to you at the perfect time
-
Mam i ja...pierwsza rzecz dla mojego dziecka - pościel z lidla
Mąż upolował aż dwa komplety. Jeden dam siostrze, a drugi zostawiam sobieWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 17:23
Muszka15, She86, mamakejti, Marzenie27, Amore, Solane lubią tę wiadomość
-
To apropo muslinowych chce Was zapytac czym one sie roznia od tetry? Widzialam w tkmaxx,pisalo muslin a wygladalo jak tetra,czy to to to samo jest bo ogolnie na tetre sie tu muslin mowi...ktos mi to wyjasni? To samo z bambusowymi,pisze bamboo a dla mnie nadal jak tetra ...to o wlokna chodzi czy co? Bo na moje oko wszystkie takie same...wezcie mi to wytlumaczcie bo mozg nienadaza...
My z ikea mielismy kocyk welurowy dla corki,fajny byl ale teraz na lato cos bawelnianego bym chciala,tylko nie widzialam nigdzie jeszcze 100% bawelny...
Ja kilka rzeczy wezme na 62 ale nie duzo,bo pozniej chce juz pod plec kupowac wiec wiadomo... -
Lottinka,tak mi sie kiedysnwydawalo jak na prezent komus kupowalam ze w tkmaxx mieli bawelniane,a teraz na zlosc co jestem to nie ma
.. musze polowac w takim razie...
Ejkej,weszlam sobie na firme po nazwie bo mi linkow nie otwiera i juz widze ze piekne maja wzory,mowisz ze fajne na zywo? Moze bym kogos w pl poprosila hmm ciekawe czy sla zagranice -
Fajny, dobrze zrobiony, pieknie opakowany nawet
w torbe z wzorem kocyka taka z uszami moze sie tez do czegos przydac
no i cena fajna, bo przed bylo 120
mam na kom foto, w sumie z niej pisze, nie wiem tylko jak je przeslac za posrednictwem forum?
Ostatnio napalam sie na tekstylia z firmy pink no more, a ciuszki z lamamaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 17:54
-
Nie wytrzymałam i potoczyłam się do Lidla;) no i jakieś resztki zostały....z ciążowych ubrań 2 koszulki i 1 stanik, hhehehehe, ciekawe jak wyglądało to rano;)
ale wybrałam dla Młodego 2pak spodni bawełnianych i body szaro-żółtych, bardzo przyzwoite tkaniny....
na pocieszenie moja córa dostała dvd Sekretne życie zwierzaków domowych;)PannaNatalia, Amore, Maria91 lubią tę wiadomość
"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
eMZetka wrote:Zaciekawiłyście mnie, więc i ja zapisałam się na warsztaty w Łodzi
Zabiorę męża i będziemy się edukować! Fajna sprawa
eMZetka, ja też namówiłam męża i się wybieramy 15 marcaeMZetka lubi tę wiadomość