Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
moja mamcia jest udana- kupiła mi leginsy, romiar M ale nie ciążowe (bo nie wiedziała, że takie mają być
) no i nawet nie przymierzyłam, wkur... jak ślimak na wyścigach jadę do Lidla!!!
Przeletuje przez sklep- ale ciążowych już nie ma wcale to idę do kasy i gadam z babką, że chcę oddać bo mama się pomyliła i miały być ciążowe. ona- ok nie ma problemu, ale wie Pani niedawno jakaś kobieta przyniosła dwie pary ciążowych ale tylko czarne. No i cudownie- przyniosła M i S, he he- bierę!!! Dopłaciłam i S są mojedobrze, że wiedziałam że są wielkie (S jest na mnie ciut luźne- ale urosnę)
Lottinka- wyślij kolejnej chętnej mamuśce, chyba Nicka chciała:)
Co do Ikea- odwiedzam w trakcie powrotu z Ferii. Niestety Szczecin za mała metropolia na ten cudowny sklep
A te warsztaty to jak sprawdzić gdzie i kiedy i jak się zapisać???krolikan, lottinka, Maria91 lubią tę wiadomość
-
DTEM hehehe dobra akcja
no i fajnie że Ski pasują
Nicka, mogę Ci się pomierzyć albo foto wstawić jak chcesz. Jak pamiętam Twoje zdjęcia to wydaje mi się że będą Ci mocno na brzuszku luźne, ale może się mylęDTEM lubi tę wiadomość
Everything you need will come to you at the perfect time
-
Melduje sie powizytowo;) lekarz mowi ze na usg wszystko jest w normie i maluch rosnie jak powinien:) potwierdzil jeszcze raz ze bedzie synek, widzialam trzecia noge;)
Pod koniec wlaczyl nam 3d i pokazal buzke, mam zdjatko na pamiatke dla dziadkow;)
Wymaz pobrany, czekamy na wynik, stresuje sie bardzo, ale wierze ze bedzie wszystko ok.Anga1989, Jaguś_7810, DTEM, Amore, Leoparde, rosax3, Solane, mamakejti, She86, Alimak, Marciiik lubią tę wiadomość
Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
-
kruszynka5 wrote:Co do Ikea- odwiedzam w trakcie powrotu z Ferii. Niestety Szczecin za mała metropolia na ten cudowny sklep
DTEM cały czas idą słuchy, że kiedyś w końcu wybudują tą Ikee w Szcz.
tak tak, był już nawet projekt przebudowy drogi- moja wyobraźnia już zakupy robiła. I przyszły wybory i władza się zmieniła i na najbliższe 5 lat budowy nie przewidują -
DTEM - udało Ci się z leginsami
Też kupiłam S (ale jakieś 3 tygodnie temu w Irlandii) i tak samo mnie rozmiar zaszokował, myślałam. Jakieś duuuuże to s ;p Ale będą na później.
A ja mam dziś 26 urodziny i jakoś tak mi dziwnie, bo do mnie dotarło, że bliżej do 30 niż 20 mam ;p Ale zrobiłam sobie prezent i zamówiłam USG genetyczne w PolsceTeraz tylko czekać do marca
P.S. jest tak jak mówiłyście, bolał mnie 2 dni brzuch jak na okres i teraz mi go wywaliło ;p tak że chyba skończy się powoli ukrywanie w pracy ciąży ;p Jeszcze może z 2 tygodnie jakoś ją "schowam" i będzie taaadaaaam)
Amore, DTEM, kruszynka5, mamakejti, Marciiik lubią tę wiadomość
-
Maria to ty jeszcze nic nie powiedzialas ?
Tak mozna ? U nas w de jest obowiazek poinformowac pracodawce do 3 msc ciazybynajmiej u mnie w regionie.
Wszystkiego najlepszego !Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 08:32
Maria91 lubi tę wiadomość
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Maria,wielkie sto lat! To jak w niedaiele wkleisz focie to juz w niwej wersji brzuszkowej,fajnie!
A ja mam jakies leki dzisiaj wieczorem,obawy czy dziecko zdrowe bedzie,co jak cos wyjdzie na tym polowkowym? Modle sie o sile zeby to udzwignac ,naprawde mam jakies obawy...pewnie to przez to ze juz kilka tygodni jest dobrze,nic nie boli,poprostu spodziewam sie problemow ..oby na zapas....
Maria91 lubi tę wiadomość
-
Maria to wszytkiego najlpeszego!!! Samych spokojnych dni do lipca!!!
U Nas niema granicy do kiedy trzeba powiadomic pracodawce. Ja mialam l4 dlatego dowiedzieli sie wczesniej a tak to byl powiedziala dopiero po skonczonych 12 tyg.
Muszka takie leki o Maluszka beda Ci towarzyszyc przez kolejne miesiace/lata. Ja tez niemal kazdego dnia sie zastanawiam czy u Dziecia wszystko ok, dopplera wkoncu niekupilam, ruchow nieczuje jeszcze tylko brzuszek sie powieksza. I podejrzewam ze dlatego boli. Z jednej strony mega mnie cieszy ze sie powieksza brzuszek a z drugiwj mnie to przerazataka juz przypadlosc
Milego dnia moje Drogie!!!Maria91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam
Chyba mnie przewialo i nie wiem co robic i martwie sie czy z dzidzia przez to wszystko w porzadku bedzieRano przy podcieraniu zauwazylam sluz taki przezroczysty hmm jak to powiedzieć taki jak sie człowiek podnieci, wczesniej takiego nie mialam. To cos niepokojacego?
-
Nicka - mi się wydaje, że jakbyś miała śluz podbarwiony na czerwono albo brązowo to miałabyś powód do martwienia. Ja też nie raz mam śluz tak jakby płodny, pewnie przez czop. Tak więc nie panikuj
Co do owiania, jeżeli Cię martwi to idz do lekarza rodzinnego i coś zaradzi.
Ja praktycznie od samego początku mam delikatny katar z rana - w dzien jeat wszystko ok. Ale jeżeli czuję, że coś mnie zaczyna łamać to biore syrop prenalen i staram się wygrzac i przechodzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 07:16
-
Nicka wieksza ilosc sluzu to jest norma w ciazy, przyzwyczaj sie
jak jest przezroczysty to nic sie niedzieje jakby byl podbarwiony na roz albo zielonkwy mocno zolty albo mial nieprzyjemny zapach to znaczy ze jakas infekcja sie wdala. Jesli chodzi o przewianie mozeszesz sprobowac domowych sposobow o ile niemasz giraczki. Mleko miod sok malinowy imbir czosnek cebula. Jak Anga pisala rowbiez prenalen syrop (jak dla mnie mistrz, teraz koncze go brac a lapalo mnie przeziebienie) prenalen nangardlo jak drapie, do nosa woda morska moze byc z olejkiem eukaliptusowym. I sie wygrzac
Przeziebienia w ciazy sie zdarzaja niemartw sie na zapas.
A jesli chodzi o katar to z nim walcze mocno rano czasem wieczorem pytalam gina i powiedzial ze mam sie przyzwyczaic bo w ciazy jest to czeste ze pod wplywem zwueksoonej ilsci hormonow sie pojawia katar. Dopoki jest lejacy nie ropny niemam co sie martwic, wiec sie przyzwyczajamNicka678 lubi tę wiadomość