X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze coś mi belly szwankuje i nie pokazuje u nikogo suwaczków :(

Mania25 lubi tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    Myślałam że to tylko u mnie tak się dzieje...

She86 lubi tę wiadomość

• DTEM Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kruszynka5 wrote:
    Znam te tereny ;) pomimo, że teraz mieszkam w Niemczech to Goleniów tez jest moim powiatem ;) a możesz podać miejscowość ?

łał... jak fajnie. My Redło- a Ty skąd dokładnie ?

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    u mnie tylko serdeuszka pikajace :)

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez tylko serduszka pikajace pokazuje ale nic wiecej :)
    Pewnie cos robią ze stroną.

l22nhdgen92nqanl.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa jakby kiedyś belly padło z przyczyn technicznych to możemy pisać tam gdzie tabelka. Wstawić tylko dodatkowy arkusz i gotowe ;)
    Ale to w takich nagłych wypadkach

l22nhdgen92nqanl.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    Aaaa jakby kiedyś belly padło z przyczyn technicznych to możemy pisać tam gdzie tabelka. Wstawić tylko dodatkowy arkusz i gotowe ;)
    Ale to w takich nagłych wypadkach
    Anga, Ty nawet nie strasz! ;-)

• She86 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    Kobietki które juz mają dzieci - używała któraś wielorazowych wkładek laktacyjnych?
    Nie. Tylko jednorazowych używałam

Leoparde lubi tę wiadomość

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    Anga, Ty nawet nie strasz! ;-)

Nie strasze Leo ;) kiedyś OF padło chyba na dwa dni, więc żebyśmy miały kontakt w razie W to piszę za wczasu ;)

l22nhdgen92nqanl.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry! :) powodzenia dzisiejszym wizytujacym :)

Dziś o 2 w nocy moja przyjaciółka urodziła synka. Jak dobrze ze już po. Biedna ostatnie 4-5 miesięcy leżała w szpitalu, wypuścili ją dopiero tydzień temu...

Nicka powiem Ci ze ja od grudnia mecze się z kaszlem ale łapie mnie kilka razy dziennie. Jak leżę i kaszle to też czasem złapie mnie skurcz macicy. Ale to jestem w stanie ocenić ze np tym razem może boleć, to czuć, i wtedy siadam i minimalizuje to albo eliminuje.

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam również kciuki za wizytujace &&&&

Nicka szkoda, że nikt do tej pory nie pomógl Tobie z tym kaszlem, bo to strasznie Cię męczy..

DTEM my Darż nie wiem czy kojarzysz taka miejscowość kolo Maszewa..

Ja o dziwo dzisiaj super noc przespałam z jedna tylko pobudka na siusiu i zero koszmarów w nocy..

Wczoraj troszkę pokulo a ja to jestem taka czasami w tych sprawach panikara ze dzisiaj tylko o tym myślę czy przeszło itp ze aż za mocno się na tym skupiam aż się boje oddychać ;)

DTEM lubi tę wiadomość

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc ;)
    I j tez nie widze suwakow .

Kciuki za wizyty dzis <3

DTEM lubi tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Ewela35 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny powodzenia na wiytach my za 7 dni wizytujemy. Mnie podczas kąpieli wczoraj złapał dosc silny skurcz, szybko przeszedl,ale mega sie wystraszylam.Mam nadzieję, ze to nic powaznego dzisiaj jest ok.Skurcz się pojawil,gdy sie prawie zanosilam ze smiechu bo mnie tak moj M rozsmieszyl i moze to bylo przyczyną. Albo dziecię dalo znać, aby rodzice ciut poważniej sie zachowywali :)

DTEM lubi tę wiadomość

w4sqyx8d5t3hk7tg.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She86 wrote:
    Nie. Tylko jednorazowych używałam
    Dziękuję za odpowiedź :-)
    Ja też używałam tylko jednorazowych i przy takich zostanę ale siostra mnie poprosiła o pomoc przy kompletowaniu torby do szpitala i tak się zastanawiam czy jest coś lepszego od tych jednorazowych. Widziałam na necie nawet jakieś silikonowe co dodatkowo zbierają pokarm...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry!

Rosa, mam dokładnie to samo. Małego czuje normalnie w podbrzuszu jak gila, ale jak leże to bardzo często napiera na szyjke. Nie wiem jak to opisać, tak jakby się rozpychał, przeciągał tam nóżkami. Jakby w pochwie bulgotało, to dobre określenie :D mówiłam o tym lekarzowi, ale nie odniósł się, tylko powiedział, że dobrze, że czuje ruchy.

Nicka, robiłaś jakieś badania z tym kaszlem? Męczy się bodajże od listopada, to już nie jest normalny poinfekcyjny kaszel :/ Skurcze przeszły?

Widzę, że prawie każda odczuwa już te dziwne ciągnięcia, stawiania i skurcze. TO DOBRZE. W takim razie to normalne :P

Jaguś, babo, odezwij się! Mam nadzieję, że ten chwilowy brak odzewu spowodowany jest intensywnym łagodzeniem kłótni z mężem :) :)

rosax3 lubi tę wiadomość

• Mania25 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde na stronie z pieluchami wielorazowymi widziałam takie nakładki wielorazowe, śmieszne wzorki mają ale nie mam doświadczenia w używaniu jakichkolwiek nakładek :) choć te wielorazowe wydają się spoko :)

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi kciukasy zacisniete &&& moze juz nawet po ? Mam nadzieje ze droga minela Wam bezpiecznie...

Dolaczam do tych ktore dzis mialy fatalna noc :/ ..przedwczoraj cos zle spalam i wstalam z bolem takim kolo lopatki,wiecie co ciagnie do szyji i utrudnia zycie,nie bylo najgorzej,wczoraj juz calkiem ok a dzisiaj w nocy to jakis dramat,spalam na plasko na plecach bo nic innego nie wchodzilo w gre,ani sie odwrocic ani reka ruszyc o dramacie wstania do toalety nie wspomne....wiec jestem jak zombi i kaleka w jednym....dziec w dodatku siedzi mi baaardzo nisko przy samym spojeniu i odczuwam to jako pluskanie co jest srednioprzyjemne...wogole siedzi tam kgdzie kiedys byly miesniaki wiec ciekawosc mnie zzera jak to sie tam wszystko poprzemieszczalo?!

Trzymam kciuki za mega wiesci z wizyt dzisiejszych,sama na moja siedze jak na szpilkach i strach zoladek mieli...oddychajmy...bedzie wporzadku prawda?

Leopadre,ja tez jednorazowych uzywalam i to tylko jedna firma drogasna mi pasowala,nie wiem co teraz jest dostepne ale narazie siara nie cieknie wiec nie musze sie obkladac uff....masz
    Ewnie na mysli te muszle czy jak to sie tam zwie,te wielorazowego uzytku co mleczko wyplywajace zbieraja...slyszalam o tym ale doswiadczenia mi brak osobiscie...

Leoparde, DTEM lubią tę wiadomość

0MPT.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    Kobietki które juz mają dzieci - używała któraś wielorazowych wkładek laktacyjnych?

Kochana tylko jednorazówki z rossmanna - te się u mnie sprawdziły tylko i zamierzam już kupować po paczce, bo promocja jest;)

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia, robilam crp, morfologie i nic. Caly czas mam wydzieline,ktora nie chce zejsc. Moze jakis syrop mi w końcu przepisze lekarz

Mania25 lubi tę wiadomość

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    PannaNatalia, robilam crp, morfologie i nic. Caly czas mam wydzieline,ktora nie chce zejsc. Moze jakis syrop mi w końcu przepisze lekarz

Nicka a robiłaś wymaz i posiew wymazu z gardła i nosa? U mojej córy wylazło w koncu dziadostwo jak poszliszmy do lab. przy uniwerku medycznym, bo tam bardzo dokładnie robią...do tego antybiogram, żeby nie walić w ciemno antybiotyków....

a może ACCOptima - wersja dla dzieci? do tego inhalacje z samej soli fizjologicznej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 09:33

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
‹‹ 592 593 594 595 596 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ