Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
A tak a propos ostatniego mojego wpisu,
dzisiaj córka (rocznik 2012) ubiera się w pokoju i gada do siebie: Haemophilus influenzae, Haemophilus influenzae
Ja z łazienki krzyczę: Kochanie co ty tam mówisz?
a ona na to: A co? trzeba znać swojego wroga!
myślałam, że padnę, usłyszała jak o tym z M rozmawiamy i skubana zapamiętała....
u mnie też suwaczków brak...a ja tak pięknie wtoczyłam sie w 20 tydzieł, ŁAAAAŁŁŁŁŁ!Leoparde, Pikcia, lottinka, sisi, DTEM lubią tę wiadomość
"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
mamakejti wrote:A tak a propos ostatniego mojego wpisu,
dzisiaj córka (rocznik 2012) ubiera się w pokoju i gada do siebie: Haemophilus influenzae, Haemophilus influenzae
Ja z łazienki krzyczę: Kochanie co ty tam mówisz?
a ona na to: A co? trzeba znać swojego wroga!
myślałam, że padnę, usłyszała jak o tym z M rozmawiamy i skubana zapamiętała....
u mnie też suwaczków brak...a ja tak pięknie wtoczyłam sie w 20 tydzieł, ŁAAAAŁŁŁŁŁ!
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
nick nieaktualnymamakejti wrote:Nicka a robiłaś wymaz i posiew wymazu z gardła i nosa? U mojej córy wylazło w koncu dziadostwo jak poszliszmy do lab. przy uniwerku medycznym, bo tam bardzo dokładnie robią...do tego antybiogram, żeby nie walić w ciemno antybiotyków....
Robilam ale to przed ciaza pod koniec wrzesnia i takie cos wyszlo:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9f4a72cd520e.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/de012e9fb656.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0d3b9f9340c5.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a4f9cd892bf1.jpg -
Leoparde wrote:
Mamakejti dzięki za info o promocji
mój M się śmieję, że mogę występować w tym amerykańskim programie, co ludzie magazynują np 50 puszek jedzenia w garażu i 100 litrów płynu do naczyń bo kupili w promocji....hehehe jak widzę cos za pół ceny i mi się przyda to cholera jasna żal nie kupić, pisałam Wam jak kupiłam 20 paczek wilgotnych huggisów pure cotton, które uwielbiam dla dzieci
z moich odkryć promocyjnych: lovella w stokrotce 23 zł, a w Biedronce aktualnie 13 zł (czasem jest i po 11) więc nabyłam przedwczoraj 3 butle...postoi;)Leoparde lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
W jaki sposób stwierdzacie twardnienia brzucha? Czy coś takiego jak warstwa tluszczyku miękka a pod spodem twarda pokrywa aż do pępka albo i za to jest to? Ale wtedy na lezaco też wszystko jest twarde czy tylko na stojąco? Zastanawiam się jak to wszystko można ocenić
I jak to jest z umiejscowieniem dziecka czy np może na krótko przenieść się z lewej strony brzucha na prawa albo z okolic pępka na bok brzucha? -
nick nieaktualnymamakejti wrote:a te paciorkowce i gronkowce, które wyszły w badaniu, pogoniłaś?
Tak jak widac zrobili mi antybiogram ale żadnych antybiotykow nie napisali,ale od immunologa dostałam antybiotyk w sprayu do nosa na zatoki zeby mi wydzielina zeszla z gardla,jeszcze niedawno dostalam w ciemno antybiotyk od lek chorob zakaźnych. Hmm ale to juz mialam przed ciaza to pewno to nie to, a jesli teraz powtórzę to pewno to samo wyjdzie bo niby to co mam jest naturalna flora bakteryjna i to samo powiedzial immunologWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 09:53
-
Nicka678 wrote:Tak jak widac zrobili mi antybiogram ale żadnych antybiotykow nie napisali,wiec nic nie bralam,jedynie niedawno dostalam w ciemno antybiotyk od lek chorob zakaźnych. Hmm ale to juz mialam przed ciaza to pewno to nie to, a jesli teraz powtórzę to pewno to samo wyjdzie bo niby to co mam jest naturalna flora bakteryjna
a masz możliwość zrobienia posiewu w jakimś lab szpitalnym/uniwersyteckim? bo z mojego doświadzcenia te lab komercyjne czasem niestety szwankują pod względem dokładności, a jak robiłaś to badanie przed ciążą w lab szpitalnym, to może zweryfikuj to teraz jeszcze w innym?Nicka678 lubi tę wiadomość
-
Mania25 wrote:W jaki sposób stwierdzacie twardnienia brzucha? Czy coś takiego jak warstwa tluszczyku miękka a pod spodem twarda pokrywa aż do pępka albo i za to jest to? Ale wtedy na lezaco też wszystko jest twarde czy tylko na stojąco? Zastanawiam się jak to wszystko można ocenić
I jak to jest z umiejscowieniem dziecka czy np może na krótko przenieść się z lewej strony brzucha na prawa albo z okolic pępka na bok brzucha?
Co do pierwszego - ja mam czasami, ale nie zalezy to od pozycji, tzn. mam i w siedzącej, i w stojącej, i w leżącej. Nasila się jak sie zdenerwuje, więc staram się nie denerwować Od pępka w dół robi się takie nieprzyjemnie twarde i ciągnie czasami, przy niektórych ruchach.
A co do umiejscowienia - u mnie się tak zmienia. Jak się np. zbudzę i położę na wznak, to najcześciej dziecko jest z tej strony, na której spałam A czasami i w dzień mam wybrzuszenie tylko z jednej strony -
Dzieci naprawdę potrafią zaskoczyć
Mój syn (rocznik 2013) również
Ostatnio mąż delikatnie się uniósł.. Igorek taki zatroskany podszedł do mnie i tak szepcze mi do ucha :
- Mamusiu, coś się dzieje niedobrego z tatusiem i to nie chodzi o papierosy. Chyba włączył mu się system nerwowy...
Ja po prostu padłammamakejti, lottinka, sisi, Marciiik lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry. Ale z was ranne ptaszki
My niedawno wstalismy
Megi Kochana odezwij się jak tylko dasz radę! My tu przebieramy nogami że stresu :*
DTEM i she kciuki zacisniete za wizyty!!
Co do wkładek to przetestowałam chyba większość firm i najlepsze okazały się z Johnson ew lansinoh
Nie mam przekonania do wielorazowych
Mania u mnie wygląda to tak że czuję taka "fale" jak idzie i już wiem że to to. Za chwilę fragment brzucha się uwypukla i robi twardy jak skala. Puszcza po ok 2 min. Położna mówiła że mięśnie macicy mogą tak reagować jak Maluch się rusza i fika
Nicka współczuję kaszlu oby w końcu odpuścił.Nicka678, She86, DTEM lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMania, to tak jakbyś kamień targała, a nie brzuch. Jakby Ci wzdęło brzuch i jest mega twardy, mocno wyczuwalny pod tym tłuszczykiem. U mnie nawet tłuszczyk ciężko było przedwczoraj wyczuć ale już gra.
Nicka, kup propolis co najmniej 10% i psikaj gardło. Przegani te Twoje bakteryjki przynajmniej spróbuj.
Np.
https://www.apipol.com.pl/pl/towar/24/propolis_forte_spray.htmlNicka678 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymamakejti wrote:a masz możliwość zrobienia posiewu w jakimś lab szpitalnym/uniwersyteckim? bo z mojego doświadzcenia te lab komercyjne czasem niestety szwankują pod względem dokładności, a jak robiłaś to badanie przed ciążą w lab szpitalnym, to może zweryfikuj to teraz jeszcze w innym?
Nie robilam w lab szpitalnym wlasnie. Moj lekarz pracuje w szpitalu gdzie chce tez rodzic to moze mi da jakies skierowanie aby to sprawdzic -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNicka678 wrote:PannaNatalia, a jest bezpieczny czy pod i tac lekarza badz poczekac te kilka dni co on zaproponuje? Cale szczęście dla dzidziusia nie stanowi pewno zagrozenia te bakterie ( choc to pewno nasza flora bakteryjna bo np w oczach tez mam gronkowce )
Bezpieczny, ale jest na spirytusie. Rozpylasz co prawda malutką ilość na gardło ale wiem, że niektórzy nawet kropli alkoholu nie chcą przyjąć w ciąży