X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak a propos ostatniego mojego wpisu,
    dzisiaj córka (rocznik 2012) ubiera się w pokoju i gada do siebie: Haemophilus influenzae, Haemophilus influenzae
    Ja z łazienki krzyczę: Kochanie co ty tam mówisz?
    a ona na to: A co? trzeba znać swojego wroga!

myślałam, że padnę, usłyszała jak o tym z M rozmawiamy i skubana zapamiętała....

u mnie też suwaczków brak...a ja tak pięknie wtoczyłam sie w 20 tydzieł, ŁAAAAŁŁŁŁŁ!

Leoparde, Pikcia, lottinka, sisi, DTEM lubią tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za odpowiedzi :-)
    Muszka - właśnie te muszle miałam na myśli i jak tak je oglądam to zdecydowanie wolę zwykłe wkładki.

Mamakejti dzięki za info o promocji :-)

She86 lubi tę wiadomość

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    A tak a propos ostatniego mojego wpisu,
    dzisiaj córka (rocznik 2012) ubiera się w pokoju i gada do siebie: Haemophilus influenzae, Haemophilus influenzae
    Ja z łazienki krzyczę: Kochanie co ty tam mówisz?
    a ona na to: A co? trzeba znać swojego wroga!

myślałam, że padnę, usłyszała jak o tym z M rozmawiamy i skubana zapamiętała....

u mnie też suwaczków brak...a ja tak pięknie wtoczyłam sie w 20 tydzieł, ŁAAAAŁŁŁŁŁ!
    Moj syn jest 2012 i tez czasem jak cos powie lub zapamieta to szczenka opada..

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Nicka a robiłaś wymaz i posiew wymazu z gardła i nosa? U mojej córy wylazło w koncu dziadostwo jak poszliszmy do lab. przy uniwerku medycznym, bo tam bardzo dokładnie robią...do tego antybiogram, żeby nie walić w ciemno antybiotyków....

Robilam ale to przed ciaza pod koniec wrzesnia i takie cos wyszlo:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9f4a72cd520e.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/de012e9fb656.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0d3b9f9340c5.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a4f9cd892bf1.jpg

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:

Mamakejti dzięki za info o promocji :-)

mój M się śmieję, że mogę występować w tym amerykańskim programie, co ludzie magazynują np 50 puszek jedzenia w garażu i 100 litrów płynu do naczyń bo kupili w promocji....hehehe jak widzę cos za pół ceny i mi się przyda to cholera jasna żal nie kupić, pisałam Wam jak kupiłam 20 paczek wilgotnych huggisów pure cotton, które uwielbiam dla dzieci
    z moich odkryć promocyjnych: lovella w stokrotce 23 zł, a w Biedronce aktualnie 13 zł (czasem jest i po 11) więc nabyłam przedwczoraj 3 butle...postoi;)

Leoparde lubi tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamakejti, inhalacje byly wczesniej i nic

• Mania25 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W jaki sposób stwierdzacie twardnienia brzucha? Czy coś takiego jak warstwa tluszczyku miękka a pod spodem twarda pokrywa aż do pępka albo i za to jest to? Ale wtedy na lezaco też wszystko jest twarde czy tylko na stojąco? Zastanawiam się jak to wszystko można ocenić :-)

I jak to jest z umiejscowieniem dziecka czy np może na krótko przenieść się z lewej strony brzucha na prawa albo z okolic pępka na bok brzucha?

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    Mamakejti, inhalacje byly wczesniej i nic

a te paciorkowce i gronkowce, które wyszły w badaniu, pogoniłaś?

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O suwaczki powróciły!

Anga1989, Nicka678 lubią tę wiadomość

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    a te paciorkowce i gronkowce, które wyszły w badaniu, pogoniłaś?

Tak jak widac zrobili mi antybiogram ale żadnych antybiotykow nie napisali,ale od immunologa dostałam antybiotyk w sprayu do nosa na zatoki zeby mi wydzielina zeszla z gardla,jeszcze niedawno dostalam w ciemno antybiotyk od lek chorob zakaźnych. Hmm ale to juz mialam przed ciaza to pewno to nie to, a jesli teraz powtórzę to pewno to samo wyjdzie bo niby to co mam jest naturalna flora bakteryjna i to samo powiedzial immunolog

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 09:53

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    Tak jak widac zrobili mi antybiogram ale żadnych antybiotykow nie napisali,wiec nic nie bralam,jedynie niedawno dostalam w ciemno antybiotyk od lek chorob zakaźnych. Hmm ale to juz mialam przed ciaza to pewno to nie to, a jesli teraz powtórzę to pewno to samo wyjdzie bo niby to co mam jest naturalna flora bakteryjna

a masz możliwość zrobienia posiewu w jakimś lab szpitalnym/uniwersyteckim? bo z mojego doświadzcenia te lab komercyjne czasem niestety szwankują pod względem dokładności, a jak robiłaś to badanie przed ciążą w lab szpitalnym, to może zweryfikuj to teraz jeszcze w innym?

Nicka678 lubi tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png
  • SteveS Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania25 wrote:
    W jaki sposób stwierdzacie twardnienia brzucha? Czy coś takiego jak warstwa tluszczyku miękka a pod spodem twarda pokrywa aż do pępka albo i za to jest to? Ale wtedy na lezaco też wszystko jest twarde czy tylko na stojąco? Zastanawiam się jak to wszystko można ocenić :-)

I jak to jest z umiejscowieniem dziecka czy np może na krótko przenieść się z lewej strony brzucha na prawa albo z okolic pępka na bok brzucha?

Co do pierwszego - ja mam czasami, ale nie zalezy to od pozycji, tzn. mam i w siedzącej, i w stojącej, i w leżącej. Nasila się jak sie zdenerwuje, więc staram się nie denerwować :D Od pępka w dół robi się takie nieprzyjemnie twarde i ciągnie czasami, przy niektórych ruchach.

A co do umiejscowienia - u mnie się tak zmienia. Jak się np. zbudzę i położę na wznak, to najcześciej dziecko jest z tej strony, na której spałam ;) A czasami i w dzień mam wybrzuszenie tylko z jednej strony ;)

KgXdp1.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci naprawdę potrafią zaskoczyć :-)
    Mój syn (rocznik 2013) również ;-)
    Ostatnio mąż delikatnie się uniósł.. Igorek taki zatroskany podszedł do mnie i tak szepcze mi do ucha :
    - Mamusiu, coś się dzieje niedobrego z tatusiem i to nie chodzi o papierosy. Chyba włączył mu się system nerwowy...
    Ja po prostu padłam :-D

mamakejti, lottinka, sisi, Marciiik lubią tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Ale z was ranne ptaszki ;)
    My niedawno wstalismy :)

Megi Kochana odezwij się jak tylko dasz radę! My tu przebieramy nogami że stresu :*

DTEM i she kciuki zacisniete za wizyty!!

Co do wkładek to przetestowałam chyba większość firm i najlepsze okazały się z Johnson ew lansinoh :)
    Nie mam przekonania do wielorazowych :P

Mania u mnie wygląda to tak że czuję taka "fale" jak idzie i już wiem że to to. Za chwilę fragment brzucha się uwypukla i robi twardy jak skala. Puszcza po ok 2 min. Położna mówiła że mięśnie macicy mogą tak reagować jak Maluch się rusza i fika :)

Nicka współczuję kaszlu :/ oby w końcu odpuścił.

Nicka678, She86, DTEM lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania, to tak jakbyś kamień targała, a nie brzuch. Jakby Ci wzdęło brzuch i jest mega twardy, mocno wyczuwalny pod tym tłuszczykiem. U mnie nawet tłuszczyk ciężko było przedwczoraj wyczuć ale już gra.

Nicka, kup propolis co najmniej 10% i psikaj gardło. Przegani te Twoje bakteryjki ;) przynajmniej spróbuj.

Np.
    https://www.apipol.com.pl/pl/towar/24/propolis_forte_spray.html

Nicka678 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    a masz możliwość zrobienia posiewu w jakimś lab szpitalnym/uniwersyteckim? bo z mojego doświadzcenia te lab komercyjne czasem niestety szwankują pod względem dokładności, a jak robiłaś to badanie przed ciążą w lab szpitalnym, to może zweryfikuj to teraz jeszcze w innym?

Nie robilam w lab szpitalnym wlasnie. Moj lekarz pracuje w szpitalu gdzie chce tez rodzic to moze mi da jakies skierowanie aby to sprawdzic

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje drogie, pytanie za milion punktów:

Wiecie gdzie można zamówić sam nadruk na koszulkę? Co szukam na necie to razem z koszulką doliczają

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia, a jest bezpieczny czy pod i tac lekarza badz poczekac te kilka dni co on zaproponuje? Cale szczęście dla dzidziusia nie stanowi pewno zagrozenia te bakterie ( choc to pewno nasza flora bakteryjna bo np w oczach tez mam gronkowce )

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    Moje drogie, pytanie za milion punktów:

Wiecie gdzie można zamówić sam nadruk na koszulkę? Co szukam na necie to razem z koszulką doliczają

A koszulkolandia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    PannaNatalia, a jest bezpieczny czy pod i tac lekarza badz poczekac te kilka dni co on zaproponuje? Cale szczęście dla dzidziusia nie stanowi pewno zagrozenia te bakterie ( choc to pewno nasza flora bakteryjna bo np w oczach tez mam gronkowce )

Bezpieczny, ale jest na spirytusie. Rozpylasz co prawda malutką ilość na gardło ale wiem, że niektórzy nawet kropli alkoholu nie chcą przyjąć w ciąży :)

‹‹ 593 594 595 596 597 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ