X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak a propos ostatniego mojego wpisu,
    dzisiaj córka (rocznik 2012) ubiera się w pokoju i gada do siebie: Haemophilus influenzae, Haemophilus influenzae
    Ja z łazienki krzyczę: Kochanie co ty tam mówisz?
    a ona na to: A co? trzeba znać swojego wroga!

myślałam, że padnę, usłyszała jak o tym z M rozmawiamy i skubana zapamiętała....

u mnie też suwaczków brak...a ja tak pięknie wtoczyłam sie w 20 tydzieł, ŁAAAAŁŁŁŁŁ!

Leoparde, Pikcia, lottinka, sisi, DTEM lubią tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za odpowiedzi :-)
    Muszka - właśnie te muszle miałam na myśli i jak tak je oglądam to zdecydowanie wolę zwykłe wkładki.

Mamakejti dzięki za info o promocji :-)

She86 lubi tę wiadomość

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    A tak a propos ostatniego mojego wpisu,
    dzisiaj córka (rocznik 2012) ubiera się w pokoju i gada do siebie: Haemophilus influenzae, Haemophilus influenzae
    Ja z łazienki krzyczę: Kochanie co ty tam mówisz?
    a ona na to: A co? trzeba znać swojego wroga!

myślałam, że padnę, usłyszała jak o tym z M rozmawiamy i skubana zapamiętała....

u mnie też suwaczków brak...a ja tak pięknie wtoczyłam sie w 20 tydzieł, ŁAAAAŁŁŁŁŁ!
    Moj syn jest 2012 i tez czasem jak cos powie lub zapamieta to szczenka opada..

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Nicka a robiłaś wymaz i posiew wymazu z gardła i nosa? U mojej córy wylazło w koncu dziadostwo jak poszliszmy do lab. przy uniwerku medycznym, bo tam bardzo dokładnie robią...do tego antybiogram, żeby nie walić w ciemno antybiotyków....

Robilam ale to przed ciaza pod koniec wrzesnia i takie cos wyszlo:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9f4a72cd520e.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/de012e9fb656.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0d3b9f9340c5.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a4f9cd892bf1.jpg

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:

Mamakejti dzięki za info o promocji :-)

mój M się śmieję, że mogę występować w tym amerykańskim programie, co ludzie magazynują np 50 puszek jedzenia w garażu i 100 litrów płynu do naczyń bo kupili w promocji....hehehe jak widzę cos za pół ceny i mi się przyda to cholera jasna żal nie kupić, pisałam Wam jak kupiłam 20 paczek wilgotnych huggisów pure cotton, które uwielbiam dla dzieci
    z moich odkryć promocyjnych: lovella w stokrotce 23 zł, a w Biedronce aktualnie 13 zł (czasem jest i po 11) więc nabyłam przedwczoraj 3 butle...postoi;)

Leoparde lubi tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamakejti, inhalacje byly wczesniej i nic

• Mania25 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W jaki sposób stwierdzacie twardnienia brzucha? Czy coś takiego jak warstwa tluszczyku miękka a pod spodem twarda pokrywa aż do pępka albo i za to jest to? Ale wtedy na lezaco też wszystko jest twarde czy tylko na stojąco? Zastanawiam się jak to wszystko można ocenić :-)

I jak to jest z umiejscowieniem dziecka czy np może na krótko przenieść się z lewej strony brzucha na prawa albo z okolic pępka na bok brzucha?

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    Mamakejti, inhalacje byly wczesniej i nic

a te paciorkowce i gronkowce, które wyszły w badaniu, pogoniłaś?

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O suwaczki powróciły!

Anga1989, Nicka678 lubią tę wiadomość

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    a te paciorkowce i gronkowce, które wyszły w badaniu, pogoniłaś?

Tak jak widac zrobili mi antybiogram ale żadnych antybiotykow nie napisali,ale od immunologa dostałam antybiotyk w sprayu do nosa na zatoki zeby mi wydzielina zeszla z gardla,jeszcze niedawno dostalam w ciemno antybiotyk od lek chorob zakaźnych. Hmm ale to juz mialam przed ciaza to pewno to nie to, a jesli teraz powtórzę to pewno to samo wyjdzie bo niby to co mam jest naturalna flora bakteryjna i to samo powiedzial immunolog

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 09:53

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    Tak jak widac zrobili mi antybiogram ale żadnych antybiotykow nie napisali,wiec nic nie bralam,jedynie niedawno dostalam w ciemno antybiotyk od lek chorob zakaźnych. Hmm ale to juz mialam przed ciaza to pewno to nie to, a jesli teraz powtórzę to pewno to samo wyjdzie bo niby to co mam jest naturalna flora bakteryjna

a masz możliwość zrobienia posiewu w jakimś lab szpitalnym/uniwersyteckim? bo z mojego doświadzcenia te lab komercyjne czasem niestety szwankują pod względem dokładności, a jak robiłaś to badanie przed ciążą w lab szpitalnym, to może zweryfikuj to teraz jeszcze w innym?

Nicka678 lubi tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png
  • SteveS Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania25 wrote:
    W jaki sposób stwierdzacie twardnienia brzucha? Czy coś takiego jak warstwa tluszczyku miękka a pod spodem twarda pokrywa aż do pępka albo i za to jest to? Ale wtedy na lezaco też wszystko jest twarde czy tylko na stojąco? Zastanawiam się jak to wszystko można ocenić :-)

I jak to jest z umiejscowieniem dziecka czy np może na krótko przenieść się z lewej strony brzucha na prawa albo z okolic pępka na bok brzucha?

Co do pierwszego - ja mam czasami, ale nie zalezy to od pozycji, tzn. mam i w siedzącej, i w stojącej, i w leżącej. Nasila się jak sie zdenerwuje, więc staram się nie denerwować :D Od pępka w dół robi się takie nieprzyjemnie twarde i ciągnie czasami, przy niektórych ruchach.

A co do umiejscowienia - u mnie się tak zmienia. Jak się np. zbudzę i położę na wznak, to najcześciej dziecko jest z tej strony, na której spałam ;) A czasami i w dzień mam wybrzuszenie tylko z jednej strony ;)

KgXdp1.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci naprawdę potrafią zaskoczyć :-)
    Mój syn (rocznik 2013) również ;-)
    Ostatnio mąż delikatnie się uniósł.. Igorek taki zatroskany podszedł do mnie i tak szepcze mi do ucha :
    - Mamusiu, coś się dzieje niedobrego z tatusiem i to nie chodzi o papierosy. Chyba włączył mu się system nerwowy...
    Ja po prostu padłam :-D

mamakejti, lottinka, sisi, Marciiik lubią tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Ale z was ranne ptaszki ;)
    My niedawno wstalismy :)

Megi Kochana odezwij się jak tylko dasz radę! My tu przebieramy nogami że stresu :*

DTEM i she kciuki zacisniete za wizyty!!

Co do wkładek to przetestowałam chyba większość firm i najlepsze okazały się z Johnson ew lansinoh :)
    Nie mam przekonania do wielorazowych :P

Mania u mnie wygląda to tak że czuję taka "fale" jak idzie i już wiem że to to. Za chwilę fragment brzucha się uwypukla i robi twardy jak skala. Puszcza po ok 2 min. Położna mówiła że mięśnie macicy mogą tak reagować jak Maluch się rusza i fika :)

Nicka współczuję kaszlu :/ oby w końcu odpuścił.

Nicka678, She86, DTEM lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania, to tak jakbyś kamień targała, a nie brzuch. Jakby Ci wzdęło brzuch i jest mega twardy, mocno wyczuwalny pod tym tłuszczykiem. U mnie nawet tłuszczyk ciężko było przedwczoraj wyczuć ale już gra.

Nicka, kup propolis co najmniej 10% i psikaj gardło. Przegani te Twoje bakteryjki ;) przynajmniej spróbuj.

Np.
    https://www.apipol.com.pl/pl/towar/24/propolis_forte_spray.html

Nicka678 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    a masz możliwość zrobienia posiewu w jakimś lab szpitalnym/uniwersyteckim? bo z mojego doświadzcenia te lab komercyjne czasem niestety szwankują pod względem dokładności, a jak robiłaś to badanie przed ciążą w lab szpitalnym, to może zweryfikuj to teraz jeszcze w innym?

Nie robilam w lab szpitalnym wlasnie. Moj lekarz pracuje w szpitalu gdzie chce tez rodzic to moze mi da jakies skierowanie aby to sprawdzic

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje drogie, pytanie za milion punktów:

Wiecie gdzie można zamówić sam nadruk na koszulkę? Co szukam na necie to razem z koszulką doliczają

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia, a jest bezpieczny czy pod i tac lekarza badz poczekac te kilka dni co on zaproponuje? Cale szczęście dla dzidziusia nie stanowi pewno zagrozenia te bakterie ( choc to pewno nasza flora bakteryjna bo np w oczach tez mam gronkowce )

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    Moje drogie, pytanie za milion punktów:

Wiecie gdzie można zamówić sam nadruk na koszulkę? Co szukam na necie to razem z koszulką doliczają

A koszulkolandia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    PannaNatalia, a jest bezpieczny czy pod i tac lekarza badz poczekac te kilka dni co on zaproponuje? Cale szczęście dla dzidziusia nie stanowi pewno zagrozenia te bakterie ( choc to pewno nasza flora bakteryjna bo np w oczach tez mam gronkowce )

Bezpieczny, ale jest na spirytusie. Rozpylasz co prawda malutką ilość na gardło ale wiem, że niektórzy nawet kropli alkoholu nie chcą przyjąć w ciąży :)

‹‹ 593 594 595 596 597 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ