X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • She86 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalunia wrote:
    zamawiałam z H&M - na razie 2 ale jak za tydzień potwierdzę w 100% że córeczka to chyba wykupie wszystkie możliwe :D
    ok ruszam się na zakupy i obiadek robic :D dziś pieczarkowa, a na drugie kurczaczek z ryżem i surówką :) miłego dnia dziewczyny :)

Ja też mam pelno opasek z h&m. Niestety od kilku miesiecy mała nie da sobie nic założyc na głowkę, ale przez pierwsze pół roku miała codziennie opaskę ;)

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• Leoparde Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M wczoraj oświadczył, że jeśli wyjdzie dziewczynka, to on się nie zgadza na opaski z kwiatami na pół głowy :-D

Kattty, She86 lubią tę wiadomość

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalunia,rozkoszne zakupy poczynilas :)
    Moja mialla chyba tylko jedna cienka opasecake ale jak byla starsza to mialam w zimie faze na berety,oj uwielbialam ja w beretach :) teraz czesze sie sama a jak kupie ubrania jakies to ogolnie sa zbyt fancy....chyba najlepiej sie czuje w dziurawych szkolnych rajtuzach ;) tyle ze strojenia corki....rzuce sie na tego malego ktosia ktory nie bedzie marudzil ,taaak nalewno tak zrobie ;)

Czekam na powizytowe info i ogolnie od dziewczyn ktore milcza...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 13:44

Selja lubi tę wiadomość

0MPT.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nakupowałam pieluszek z tetry i flanelki w pepco :D czekam na okleinę i zacznę przeprowadzać renowację starej komody :D

• DTEM Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    Kciuki za Selja,She :)
    DTEM, dobrze mysle czy dzisiaj polowkowe ? :)

Tak, właśnie wróciłam z Walentynek i zaraz się szykuję :) tylko ta głowa... jak boli :(

AniaKami lubi tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz weszlam na chwile i widze ze dalej niema zadnych wiesci od Jagus i Zoji, mam nadzieje ze u Was wszystko ok.

Megi daj znac jak tylko bedziesz po !!!

Trzymam kciuki za wszystkie dzisieneze wizyty!!!

Ale Wam zazdaszczam tych ruchow moje Dziecio jeszcze o sobie niedaje znac :-(

A dzisiaj zaczynamy 18 tydzien :-)

DTEM, Anga1989, Selja lubią tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane BARDZO WAM DZIĘKUJĘ ZA WSPARCIE :). No to już po wszystkim. Białystoku byliśmy zgodnie z planem ok 8.00 ale zanim się wszystko ogarnęło to amnio robili mi o 10.00 super pan doktor :). Zresztą okazało się ze pochodzi z Olsztyna wiec mieliśmy o czym gadać, więc tak mnie zagadal ze nawet nie wiem kiedy jego asystentka skończyła pobierać płyn. Uczucie dziwne ale tylko jak wkluwa i nie jest to ból, później juz nie czułam nic. A najlepsze jest to ze po wszystkim ja dalej leżałam a doktor ze to juz ja mówię no wiem tylko nie wiem co dalej, a on no nic proszę iść na obiad a potem lecieć do domu hehehe. Wiec ja na to ale jak to a on no w sumie nich pani weźmie dziś kontrolnie nospe wiec dopytuje dalej czy to oznacza że mogę się ruszać i dowiedziałam się że oczywiście byle maratonów nie robić ;). A tak na bardziej poważnie powiedział ze dobrze to wygląda ale trzeba mieć 100% pewnosci. No a teraz leze sobie w domku juz trzeba odpocząć.
    Ciesze się ze mogę na was liczyć chociaż wirtualnie. Dzięki jesteście kochane, ale kciuki proszę trzymać dalej. Trudno jakoś wasi starzy bez obiadkow przez 2 tyg wytrzymają hehehe ;)

Anga1989, Nalunia, sisi, Marciiik, mamakejti, Mania25, DTEM, Selja, AniaKami, rosax3, asiczka11, Leoparde, PannaNatalia, She86, Solane, lottinka, Luz Maria, gabi544 lubią tę wiadomość

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi super, że już w domku jesteś. Teraz odpoczywaj :) a i zobaczysz, że wyniki będą dobre :* trzymam kciuki!

l22nhdgen92nqanl.png
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uf dobrze że po wszystkim :) dużo dużo odpoczynku teraz potrzebujesz! nie ma co się martwić bo przecież wszystko będzie dobrze !

[img][/img]
  • Maria91 Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    ja dziś doświadczyłam przypływu mocy II trymestru - czekałam na tę energię, czekałam i w końcu jest ;p Wysprzątałam generalnie całą kuchnię, upiekłam bułeczki drożdżowe, aż miło :)

Teraz herbatka i nadrabianie forum.

Też z niecierpliwością czekam na info od Jagody.

Jutro wizyta, ale tylko u lekarza GP, czyli ciśnienie, waga, mocz - bez USG to tak nie cieszy ta wizyta :)

Uwielbiam te opaski u dziewczynek :) Jeśli będę mieć córeczkę to też od razu zamawiam zapas ;p

Buziaki

ckai3e3kpa7j0vb9.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi,uff ciesze sie ze dobrze poszlo i cala ta podroz i badanie..odpoczywaj a kciukasy trzymam,co tam obiad...daj spokoj i tak mnie mdli ;)

0MPT.png
  • Ewela35 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi super ze juz po wszystkim teraz tylko oczekiwanie na b.dobre wieści!!!A ja zmykam z pracy do tesciowej na pomidorową wczoraj powiedzialam, ze mam ochotę dzisiaj juz na mnie czeka:)uwielbiam byc tak dopieszczana:)

w4sqyx8d5t3hk7tg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi, odpoczywaj teraz kochana :*

• Mania25 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi super, że już po wszystkim! Teraz tylko spokojnie poczekać na wyniki, ale już lekarz na pewno odbarzył Cię dobrą energią dzięki takiej uwadze :)

Dziękuję za wpisy odpośnie napinania brzucha :) Dzięki temu wiem, jak interpretować takie rzeczy :)

No właśnie mi też się wydaje, że czasem dziecko jest w nieco innym miejscu niż zwykle ;) Tak w ogóle to wydaje mi się, że za tydzień-dwa powinnam już czuć coś pod ręką, bo dziś tak sobie siedziałam i jakby mi coś pukało tak mega mega delikatnie w rękę :) Ale to nie ten etap, żeby być przekonanym :)

Cudowne opaski dla dziewczynki :D Tego mi właśnie będzie żal jak potwierdzi się chłopiec ;) Ale mam nadzieję, że kiedyś sobie odbiję ;) Póki co psu robię kiteczki :D Na szczęście go nie przebieram :D

I jeszcze jedna sprawa. Przypadkiem dowiedziałam się całkiem ciekawej rzeczy. Mianowicie ktoś zamiast pieluszek tetrowych na wypadek ulewania czy wycierania buzi etc. używał badz planuje uzywac takich mini ręczników z IKEI do rąk (30x30 cm). Co myślicie o tym? Widzę, że na Allegro zestaw 4 sztuk na jednej aukcji kosztuje 6 zł... 100% bawełna. W odcieniach szarości, ale to chyba nic takiego? Ręczniki do takiego celu trzeba też wygotowywać?

W ogóle to jak zamawiałam pieluchy flanelowe, to wzięłam też kocyk bambusowy. Jejku jaki on delikatny, lekko śliski nawet i ma tak przepiękny wytłaczany wzór.. Wygląda dosłownie jak bardziej luksusowy obrus :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 15:41

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania,ja takie pieluchy tetrowe to uzywalam do wszystkiego w sensie ze do odbijania bo moja cora ulewala sporo,do tamowania mleka z cycow,do wycierania buzi dziecka, no taka szmata dobrze chlonaca ktora zawsze byla pod reka a wlasciwie dwie albo trzy bo ciagle gdzies cos sie lalo...moze taki recznik tez bylby dobry z tym ze dla mnie wazne zeby to bylo cienkie,takie wiesz zeby latwo bylo zmiac,poskladac...flaneli nie bede kupowac bo mialam 2 takie ala gigantyczne pielucho-przescieradla bez gumek i do niczego mi sie nie nadaly..
    Pokazuj ten kocyk bo mnie zaciekawilas,chcialabym jakis uroczy kocyk..no wlasciwie kupie ze 2 bo pewnie gdzies od kogos tez cos dostane

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 15:55

0MPT.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka na opakowaniu nazywa się pieluchą, ale na stronie sklepu już kocykiem i szczerze to na pieluchę by mi było go szkoda :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/31434273d85b.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/61b6870162ca.jpg

Muszka15, Anga1989 lubią tę wiadomość

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No faktycznie zbyt ozdobny scieg jak na pieluche ;) az sie niemoge doczekac zeby zobaczyc jak te bambusowe produkty wsiakaja wode..nigdy nie mialam,dlatego jestem ciekawa

0MPT.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka15 wrote:
    No faktycznie zbyt ozdobny scieg jak na pieluche ;) az sie niemoge doczekac zeby zobaczyc jak te bambusowe produkty wsiakaja wode..nigdy nie mialam,dlatego jestem ciekawa

Kiedyś pewnie sprawdzę, wg opisu 60% lepiej niż bawełna, zobaczymy przy testowaniu :) Choć u mnie jego właściwości chłonące raczej nie będą wykorzystywane ;) A nie mam w planach kupowania więcej ani flaneli ani bambusowych ;) Tylko te tetrowe jeszcze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 16:07

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam pieluchy ,3 sztuki takie duze 120/120 wlasnie bambusowe ..myslalam do przykrycia w lecie czy na mate do przewijania...ale w opakowaniu jeszcze,do prania daleko

0MPT.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też na razie zbieram, a prać będę pewnie po 30. tygodniu :)
    No, sporawe, ale to dobrze, bo na dłużej starczą. :) Ja na razie wzięłam taką mniejszą, żeby zobaczyć jak mi się sprawdzi - jeśli będzie mi potrzebna, przydatna itd to jak dziecko z niej wyrośnie, to dokupię taką dużą. Na razie nie chciałam, bo większa była o wiele droższa :) Ale myślę na razie tylko o przykrywaniu latem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 16:22

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

‹‹ 595 596 597 598 599 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ