X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda,witaj! Ja w pierwszej ciazy robilam test potrojny tzn z krwi bo nie wyrobili sie na czas z usg i testem pappa...wiec ten potrojny mialam jakby zastepczo,on tez pokazuje prawdopodobienstwo wad..wiec jesli mialas pappe to nie jest konieczne robic podobny test...tak mysle ;)

Ja sie chwile po kuchni poszwedalam ale tak mnie wsciekle rozbolal brzuch ze wzielam nospe max czego nie robilam juz od daaawna...boli jakim nieprzyjemnym bolem samo niskie podbrzusze...tego jeszcze nie mialam tzn takiego bolu w tej ciazy i nie czuje sie z tym zbyt komfortowo,mam nadzieje ze minie i to nic groznego....musze chyba sie polozyc

Magdaaaaa lubi tę wiadomość

0MPT.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania,mialam dodac ze ja i owszem rozsadnie nakupie na poczatek ale odbije sobie to pozniej na letnich wyprzedazach,bede znala plec to oj oj oj....musze sie tylko finansowo przygotowac na to szalenstwo ;)

0MPT.png
  • Maria91 Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka15 wrote:
    Mania,mialam dodac ze ja i owszem rozsadnie nakupie na poczatek ale odbije sobie to pozniej na letnich wyprzedazach,bede znala plec to oj oj oj....musze sie tylko finansowo przygotowac na to szalenstwo ;)

Mam ten sam chytry plan ;p

ckai3e3kpa7j0vb9.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megi78 - Twoja Mama świetnie wyczuła moment, dzisiaj Światowy Dzień Pizzy!;)

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Magdaaaaa Znajoma

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megi78 wrote:
    Witam i ja moja imienniczke.
    Dziewczyny, ale szalejecie z tymi zakupami bardzo mi się to podoba :). Ja na ten moment odpuscilam ale mam nadzieję że powrócę z tym na dobre. Ale się zdrzemnelam od razu lepiej. A na obiad moja mama przywiozła nam przez siebie robioną pizze :D. Niby dla wnuczka a cała blacha :D dziś cukrzyca dla mnie nie istnieje.
    Magda a cze mu po pappa każą ci test potrojny robić?

No właśnie, akurat zmieniłam lekarza i niby nie każą mi robić ale na skierowaniu tak z automatu (takie samo drukowano dla wszystkich) mam wpisany test potrójny, w każdym bardz razie interesuje mnie czy ktoś robił i test pappa i test potrójny ??? ;)

m3sxyx8d2nsfsbd3.png
  • Magdaaaaa Znajoma

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka15 wrote:
    Magda,witaj! Ja w pierwszej ciazy robilam test potrojny tzn z krwi bo nie wyrobili sie na czas z usg i testem pappa...wiec ten potrojny mialam jakby zastepczo,on tez pokazuje prawdopodobienstwo wad..wiec jesli mialas pappe to nie jest konieczne robic podobny test...tak mysle ;)

Ja sie chwile po kuchni poszwedalam ale tak mnie wsciekle rozbolal brzuch ze wzielam nospe max czego nie robilam juz od daaawna...boli jakim nieprzyjemnym bolem samo niskie podbrzusze...tego jeszcze nie mialam tzn takiego bolu w tej ciazy i nie czuje sie z tym zbyt komfortowo,mam nadzieje ze minie i to nic groznego....musze chyba sie polozyc

Dziękuje za odpowiedz ;) w sumie tez tak myślę, że skoro one badają to samo tylko w innym odstępie czasu i w dodatku podobno ten potrójny jest mniej czuły to już chyba nie ma sensu robić jeszcze raz tego samego ... ehhh ze ja zapomniałam o to dopytać na wizycie ;p

m3sxyx8d2nsfsbd3.png
  • Maria91 Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak Wasza waga?? Ile na plusie jesteście?

ckai3e3kpa7j0vb9.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo witam nowa mamusie :)
    Magda ja miałam pobrana krew na test potrójny bo na usg nie dało się zmierzyć przeziernosci. Pappa również miałam robione. Czekam na wyniki.

Laski ooo nie ale zakupy boskie!! Szalejecie na maxa! :)

Ja dziś lenuchuje. Byłam z synem na rowerze i hulajnodze i dziecko śpi mi 2 godzinę... Zapowiada się długi wieczór :P

Jutro jedziemy na zakupy, na przegląd do dentysty a w sob na imprezkę ;)

Wogole to podjęliśmy chyba mega ciężka decyzję... Za 2,5-3 lata wracamy do Polski.. Mój mąż nigdy nie chciał a teraz sam to zaproponował. Musimy myśleć co z domem (sprzedać czy wynająć), ograniczyć kupowanie rzeczy do domu, zacząć myśleć gdzie w Polsce zamieszkamy... Boże przerasta mnie to chyba choć bardzo chce wrócić...

P.s. Kupiłam light boxa haha :p

Magdaaaaa lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria91 wrote:
    Ja nic póki co...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 2-3kg na plusie

l22nhdgen92nqanl.png
  • Ewela35 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Magdaaaa jeśli chodzi o test potrójny to rozmawiałam na ten temat z lekarzem genetykiem pracującym poradni genetycznej i u nich tego testu potrójnego już od kilku lat nie wykonują, jak to Pani doktor określiła jest to metoda przestarzała i dużo mniej czuła niż inne metody dostępne metody w tym Pappa. Jeśli zrobiłaś Pappę i jest ok. to moim zdaniem nie ma sensu robić testu potrójnego.

w4sqyx8d5t3hk7tg.png
  • Maria91 Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, my też ostatnio ustaliliśmy, że 2-3 lata i powrót do Polski... My tam kończymy budować dom, więc mamy do czego wracać, ale i tak ciekawa jestem czy to się uda, bo mój M już 11 lat tutaj siedzi, więc może być trudno. Ale wiem, że w Polsce czuję się najlepiej i tam chcę docelowo być

Paula55 lubi tę wiadomość

ckai3e3kpa7j0vb9.png
  • krolikan Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamakejti - ja to chyba jednak bardziej na rozmiar 30.. :( jeśli chodzi o te rybaczki..
    Dziewczyny - może się zainteresujcie..

Powiem Wam, że jak jeszcze nie wiedziałam co tam dokładnie mi w brzuchu siedzi, to oglądałam strasznie dużo ciuszków i różnych rzeczy na wish i ali i takich tam.. i już mi się zdawało, że zaraz po usg wrócę i wszystko kupię.. a nagle mi przeszło.. mój mózg chyba doszedł w końcu do wniosku, że jednak mam jeszcze czas.. :)

Ponawiam temat balonika epino albo aniball.. bo jakoś tak przeszedł bez echa.. Zna któraś, czytała/korzystała/rozważa??

krolikan

0d1yyx8di6bri9tp.png
    w57vqqmzbhaj93vv.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolikan - ja rozważałam balonik epino podczas ciąży z córką, obgadałam sprawę z profesorcią i ona odradziła w perspektywie wprowadzania bakterii do pochwy... obstawiam ćwiczenia mięśni K;)

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Magdaaaaa Znajoma

Wysłany: 9 lutego 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela35 wrote:
    Hej Magdaaaa jeśli chodzi o test potrójny to rozmawiałam na ten temat z lekarzem genetykiem pracującym poradni genetycznej i u nich tego testu potrójnego już od kilku lat nie wykonują, jak to Pani doktor określiła jest to metoda przestarzała i dużo mniej czuła niż inne metody dostępne metody w tym Pappa. Jeśli zrobiłaś Pappę i jest ok. to moim zdaniem nie ma sensu robić testu potrójnego.

Bardzo dziękuje, tak gdzieś tez wcześniej wydaje mi się ze tak czytałam, że pappa jest czulszy itd. I tez wydaje mi się ze jak pappa jest Ok to już potrójny niepotrzebny ;)

m3sxyx8d2nsfsbd3.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria91 wrote:
    Paula, my też ostatnio ustaliliśmy, że 2-3 lata i powrót do Polski... My tam kończymy budować dom, więc mamy do czego wracać, ale i tak ciekawa jestem czy to się uda, bo mój M już 11 lat tutaj siedzi, więc może być trudno. Ale wiem, że w Polsce czuję się najlepiej i tam chcę docelowo być
    Mój 7 lat tu siedzi... Problem w tym że on do Pl wogole niechętnie latał i męczył się tam.... Już nie umiał tam być dłużej niż tydzień. Ale skłoniło go chyba głównie to że boi się denoralizacji naszych dzieci. Jak widzimy co tu się dzieje to włosy dęba nam stają. W Pl inne towarzystwo i wychowanie. Nam tu jest dobrze, bo na swoim, mąż ma dobrą pracę, mamy znajomych...
    Ale ja podobnie jak Ty dobrze czuje się w swoim kraju. Tam mamy rodzinę. Oj będzie ciężko...
    Też myślimy nad budową właśnie.

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Tina85 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Witam :)

Jak tam po wizytach? My mamy połówkowe w walentynki i juz zaczynam sie powoli stresować!

Dziewczyny z Uk- my wlasnie taka decyzje podjęliśmy w zeszłym roku, głównie ze względu na dzieci (jeszcze wtedy dziecko) i absolutnie nie żałujemy. Mieszkaliśmy w Uk ok. 10 lat i zdecydowaliśmy, ze poki synek mały to najlepszy czas na powrót. Także życzę Wam dobrych wyborów dla Was, chociaż wiem jakie to sa trudne decyzje!

Paula55 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    megi78 - Twoja Mama świetnie wyczuła moment, dzisiaj Światowy Dzień Pizzy!;)
    Hehehe no właśnie się smialismy ze trafiła w punk

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria91 wrote:

Ja mam prawie -8 kg teraz od ostatniej wizyty 2,5 tyg temu + 800g.

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Mój 7 lat tu siedzi... Problem w tym że on do Pl wogole niechętnie latał i męczył się tam.... Już nie umiał tam być dłużej niż tydzień. Ale skłoniło go chyba głównie to że boi się denoralizacji naszych dzieci. Jak widzimy co tu się dzieje to włosy dęba nam stają. W Pl inne towarzystwo i wychowanie. Nam tu jest dobrze, bo na swoim, mąż ma dobrą pracę, mamy znajomych...
    Ale ja podobnie jak Ty dobrze czuje się w swoim kraju. Tam mamy rodzinę. Oj będzie ciężko...
    Też myślimy nad budową właśnie.

Paula, no ale bez przesady, że w PL demoralizacja i patologia....chyba, że myślisz o jakimś konkretnym środowisku....

lipa lubi tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png
‹‹ 597 598 599 600 601 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ