X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Tina dzięki za ten wpis. Naprawdę dajesz nadzieję, że nie trzeba żałować ;)
    My w sumie najbardziej boimy się właśnie o pracę. Tzn mąż. Tu ma naprawdę super na dzień dzisiejszy. No ale mamy jeszcze trochę czasu ;)

Kurde słuchałam dziś maluszka dopplerem i tak dziwnie serduszko biło... Tzn takie jak by przerwy krociutkie były mimo że sonda nie drgnela. I w regularnych odstępach uderzeń to było.. Trochę się martwię :(
    Kochana nie denerwuj się i powtórz doplera jutro. A co powrotów to rzeczywiście odważna decyzja po tylu latach. No ale jak się zdecydujecie i nieważne kiedy to trzymam kciuki.

• bulkaasia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My myślimy o powrocie do Polski "na starość". Czyli za jakieś 10-15 lat. Jestem już tu 9 lat, mąż 11. Oboje mamy pracę, kupiliśmy mieszkanie i jak narazie nie narzekam.
    Podziwiam ludzi, którzy decydują się na powrót do kraju po tylu latach. My jesteśmy dwa razy do roku w pl i wystarczy ;)

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • She86 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się po wizycie.Synek<3 (na 90%) waży już ponad 200g, szew jest na miejscu, szyjka dluga, zamknieta. Następna wizyta 9.03 wtedy będą polowkowe:)

bulkaasia, Anga1989, Amore, Mania25, AniaKami, Nicka678, Pikcia, Paula55, DTEM, Solane, Leoparde, megi78, Ewela35, Marciiik, mamakejti, asiczka11, Kattty, Maria91, sisi lubią tę wiadomość

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• bulkaasia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She super wieści, gratuluję!!! :D

She86 lubi tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki- wróciliśmy z wizyty !!!
    Wsio ok, serducho i inne narządy :) I pomimo, żez wcześniejszych 70%Alicji zrobił się chłopak- jestem w takim szoku, że nie wiem jak przestawię swoje myślenie...
    Cieszę się baaardzo :)

Mania25, krolikan, Anga1989, AniaKami, She86, Nicka678, Pikcia, Paula55, Solane, Leoparde, megi78, Ewela35, ajami19, bulkaasia, Marciiik, mamakejti, asiczka11, Maria91, sisi lubią tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She gratuluje.
    Dtem ale niespodzianka !! <3
    Witam nowa kolezanke !
    Paula nie denerwoj sie. Mozliwe ze pomylilas serduszko z pempowina albo najechalas na podwijne tetno swoje i malucha i stad taki dzwiek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 21:32

She86, DTEM lubią tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She,Dtem..obu Wam obromnie gratuluje,ze wsio jest dobrze!!

Czyli 2 chlopaki do kolekcji wiecej :) dtem,duzo nakupowalas na dziewczynke czy neutralne bralas bo juz nie pamietam?

Megi,masz racje,reforma bedzie u Was to i gimnazja znokna,chociaz u nas cos tez pewnie sie pozmienia bo w oswiacie co chwile zmiany,przynajmniej w podstawowkach

0MPT.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula,ja juz z 10 dni nie sluchalam ale z ciekawosci dzis poslucham jak u nas to brzmi teraz,mysle ze latwo gdzies wylapac cosik innego niz dziecia..

0MPT.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka15 wrote:
    She,Dtem..obu Wam obromnie gratuluje,ze wsio jest dobrze!!

Czyli 2 chlopaki do kolekcji wiecej :) dtem,duzo nakupowalas na dziewczynke czy neutralne bralas bo juz nie pamietam?

Megi,masz racje,reforma bedzie u Was to i gimnazja znokna,chociaz u nas cos tez pewnie sie pozmienia bo w oswiacie co chwile zmiany,przynajmniej w podstawowkach

no trochę poszalałam nakuszona Waszymi zakupami- kilka sukienek do sesji foto, kilka bodziaków skarpetki i jeszcze kilka rzeczy z Lidla mama kupiła,

Teraz muszę się za męskimi oglądać bo do teraz omijałam :)

Lekarz chyba po mojej minie będzie miał ubaw przez kilka mscy :)

Tak, więc dziewuszki nie wierzcie w nic po pierwszym badaniu bo można przeżyć szok!!!

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • She86 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, mój lekarz zazartowal że widzi druga dziewczynke, byłam w szoku bo 6 tyg był chłopak, ale jednak pokazał antenke. Także rozumiem Dtem Twoje zaskoczenie:)

DTEM lubi tę wiadomość

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kilku dni czuje mokro na wkładce tzn ze jak wychodze z wc to czuje ze cos lec. Kolezanka mnie nastraszyla,ze to moga byc wody? :(

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dtem,najlepsze ze Twoj maz mial nosa :)

Nicka,nie sadze zeby to byly wody,na tym etapie wydaieliny moze byc naprawde duzo,moze byc lrzezroczysta....kolezanka ma jakies doswiadczenie w tej kwestii? Jak jestes niepewna to kup tenwkladki ktore podobno mozna dostac w aptece ktore pokazuja czy to wody czy nie
    Mi tez czasem cos poleci..juz nie pamietam gdzie to czytalam ale ktos pisal ze wody maja zapach nieco podobny do spermy,nie wiem ile w tym prawdy,moze ktoras dziewczyna ktorej odeszly wody pamieta ich zapach? Tak z ciekawosci pytam...

DTEM lubi tę wiadomość

0MPT.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka, kolor jest przezroczysty a wkładki kupie jutro rano, bo na ip nie ma sensu? Hmm zapach taki bezwonny mozna powiedziec, ciezko go stwierdzic. Nie, nie miala takiego doświadczenia, tylko tak sugeruje

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka ja też tak mam w sumie od poczatku ciąży, co miesiac mam wizytę i lekarka nic nie stwierdziła. Jeszcze tym bardziej zapewniła, że jak i z ciążą tak i z maleństwem jest wszystko dobrze.

l22nhdgen92nqanl.png
  • Pikcia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She, DTEM, gratulacje :) Super, że dzieciaczki zdrowe i wszystko ok :)

Witam nową mamusię :)

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka,nie wiem ale wydaje mi sie ze jezeli wody odchodzilyby Ci w takiej ilosci ze czujesz ze polecialo. To na tym etapie ciazy chyba mialabys tez skorcze,czy inne dolegliwosci porodowe,tych wod nie mamy tam jeszcze tyyyle zeby nam codziennie cos polecialo i z ciaza bylo ok...wydaje mi sie ze w 16 tyg jak teraz jestes to byloby poronienie przy odchodzeniu wod w wiekszej ilosci...sadze ze to jest sluz,jak jest bezwonny i przezroczysty to ma go byc prawo nalrawde duzo...kup wkladki dla swojego spokoju..

Anga1989, Nicka678 lubią tę wiadomość

0MPT.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka na pewno kupie.
    Jeszcze bol podbrzusza cmi jak na okres ehh..

• She86 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    Od kilku dni czuje mokro na wkładce tzn ze jak wychodze z wc to czuje ze cos lec. Kolezanka mnie nastraszyla,ze to moga byc wody? :(

Nicka ja tez mam mokro, czasami aż czuje jak leci ta wydzielina. Wkładki zmieniam kilka razy dziennie

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi dziękuję za kciuki.

Bulkaasia bardzo dużo ludzi wkoło nas wraca... Ja tu jestem dopiero (?!)4 lata i w Pl jestem średnio co 3 mies haha ;) mąż raz-dwa w roku :P

She piękne wieści!!

DTEM ooo jaaa ale zonk ;) nie dziwię się że jesteś w szoku. Ale ocena płci na wczesnym etapie to duże ryzyko :P teraz wiem czemu u nas do 20 tyg czekają :P

Laski ja tego śluzu mam bardzo dużo. Taka woda właśnie. Czasem jak leci to mam wrażenie że wkładka nie da rady...

Ale w pierwszej ciąży wody Mi odchodzily a nie miałam pojęcia więc to nie tak hop siup zauważyć jeśli nie odejdą wszystkie jak przy porodzie :/

Kurde właśnie ze to był Maluch bo kopal dokładnie w tym miejscu... Wogole od wczoraj mocno się rusza <3

Ja to się boję tylko dlatego że z synem miałam pepowine dwunaczyniowom... A to zwiększa ryzyko wad serca i przez to mieliśmy dokładne badania serca małego. Boję się żeby sytuacja się nie powtórzyła.
    Dobrze ze mam to usg w Pl...

DTEM, She86, megi78 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, gratuluje pomyslnych wizyt i niespodzianek :-)

Ja mam nadzieje ze we wtorek sie dowiem kto tam mieszka o jest uparty i niechce dac o sobie znac :-/

Na tym etapie sluzu moze byc b duzo. Tez caly czas mam wrazenie ze mi mokro i wogole.

Milego dnia Dziewczyny!

DTEM lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
‹‹ 599 600 601 602 603 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ