Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry
She, super wiadomości!
DTEM, to ci niespodzianka ten chłopiec to już tak bliżej 100%?
Muszę wyskakiwać z łóżka i pakować walizki. Jedziemy po śniadaniu w te nasze "prawie Bieszczady" do rodziców a tu wszystko jeszcze w szafach i na swoim miejscu. M podjedzie jeszcze z synem do lekarza bo zrobiła mu się wokół ust taka czerwona plama, wygląda to tak, jakby pił z szerszej butelki wkładając usta do środka. Nie wiem czy to podrażnienie czy jakaś alergia..lepiej sprawdzić.
Wstawać śpioszki leniuszki
Miłego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 07:11
DTEM, She86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDTEM ale numer hehehe. No to będzie fredzelek ale wiesz może ciuszków użyjesz przecież na początku bez różnicy
Co do koloru wód to ja mogę się wypowiedzieć po wczorajszym. Są one żółtawe i to jest prawidłowy kolor no chyba że mogą być różne kolory.
She tobie również gratuluję wizyty.
Miłego dnia dziewczyny
PS czy Jagna z Zoja do kogoś się odzywaly?DTEM, She86 lubią tę wiadomość
-
Melduję się po wizycie (Wczoraj padłam po niej). Jestem już na l4 do końca ciąży. Coś wyższe ciśnienie miałam na wizycie więc mam sprawdzać w domu i w razie coś brać accard i magnez.
Dziewczynka znowu potwierdzona 200g szczęścia poza tym wszystko ok. Była bardzo grzeczna pozwoliła się pooglądać z każdej strony.
Następne badania 6 marca połówkowe. Już nie mogę się doczekaćAnga1989, DTEM, Leoparde, bulkaasia, She86, Solane, mamakejti, Muszka15, Kattty lubią tę wiadomość
-
Hej!!1
She, Selja- serdecznie gartuluję Ale mamy dobre wiadomości :
Leoparde- nie mogłam długo uwierzyć, aż w końcu lekarz pokazał mi "dowód" niepodważalny- raczej się nie wciągnie, mogę tylko korektorem na zdjęciu zamazać
Ja to pikuś- cieszę się, najważniejsze, że zdrowe, ale córcia... wczoraj cały wieczór płakała i się do mnie tuliła (nie mówiliśmy jej o rokowaniach z prenatalnych a i tak się nakręciła na siostrę), ale się natłumaczyłam.... muszę z nią wyskoczyć gdzieś na kawkę i deser, no w końcu tyko dwie Królewny w tym domu zostanąLeoparde, She86, Selja lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry z rana
Selja, super, że wizyta udana i z córeczką wszystko ok
DTEM, powodzenia u neurologa - oby znalazł przyczynę Twoich częstych bólów głowy.
Leoparde, udanego wyjazdu
Megi, jak się czujesz?
Anga, ja też czekam na połówkowe i potwierdzenie płci tak już na 1000%. I pewnie wtedy wpadnę w zakupowe szaleństwo i będę kupować ubranka
Wizytuje któraś dzisiaj? Jeśli tak, to mocno trzymam kciuku &&&
Miłego piąteczku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 07:51
Selja, Leoparde, DTEM lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry wszystkim
Obudziłam się z bólem gardła i ramienia, do tego ból lewego jajnika /pachwiny
Dziś nic nie robią do południa, leżę i pachne
DTEM ale niespodzianka!!! Mina Twoja na pewno bezcenna, hahaha Najważniejsze, że synek zdrowy. Powodzenia na badaniach!
Selja super, że dziewczyna potwierdzona i że rośnie zdrowo!!!
Selja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPikcia dziękuję że pytasz . Tez od pół godziny zastanawiam się jak się czuję i stwierdziłam ze w sumie ok. Chociaż mam dziwny dyskomfort po wkluciu no chyba ze wmawiam sobie hehehe. Skurczy jakiś szczególnych nie mam tfu tfu ale biorę nospe i magnez no i leżę. Jestem dobrej myśli.
-
nick nieaktualnyShe, Selija gratuluję udanych wizyt!
I Tobie DTEM również - wow! Będzie Boluś Ale numer
Selija ze zwolnieniem dobra decyzja ja nie żałuję szczerze to nie wyobrażam sobie chodzić do pracy i wszystko ogarniać mym kalafiorowatym mózgiem, tak mi dobrze na tym zwolnieniu.
Megi super, że sprawnie poszło, teraz tylko czekamy na potwierdzenie, że wszystko jest dobrze. A na pewno jest
Ja miałam zacząć zakupy przezornie gdzieś w marcu Ale co chwilę tu coś wrzucacie i stwierdziłam, że też muszę Co prawda 2 ciuszki, które kupiłam są neutralne, ale chyba wolałabym, żeby małej siusiak nagle nie wyrósł, bo mam sporo rzeczy na dziewczynkę od znajomych No ale dr wydawał się pewny dziewczynki... Pożyjemy zobaczymy Na wishu też poczyniłam małe zamówienie, ale to mąż wybierał Bo ja podobnie jak niektóre z Was, wchodzę, oglądam i no podobają mi się, ale żebym w jakiś zachwyt wpadła na widok czegoś konkretnego to nie i odpuszczam No ale kocyki czy pieluszki, niezależnie od płci będą potrzebne, a że w różu czy niebieskim niekoniecznie gustuję, to...
Udanych wizyt!
Też ciekawa jestem bardzo co u naszych milczących a będących w kłopotach koleżanek...
A dziewczyny! Koleżanka mówiła mi, że zarejestrowała się w BebiKlub, bo wysyłają darmowy termoforek z pestek wiśni. Raczej unikam rejestracji wszelakich i podowania wszędzie swoich danych, ale uznałam, co mi tam! Też chcę taki termoforek No i zamówiłam, ma przyjść w przeciągu miesiącaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 08:39
Selja, Kattty lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć kobietki
Ja jak zwykle zalatana, ale dziś mam dzień lenistwa i jeszcze w łóżku i młody tez jeszcze śpi (tego drugiego będę żałować bo drzemki w południe pewnie nie zrobi )
Ja z mama po lekarzach latam, a to ta rzepka po urazie i wyjęcie części drutów w szpitalu. A to kardiolog, endokrynolog, reumatologa i milion badań, usg, prześwietlenie itd. Jeszcze badania moczu ma fatalne i w nerkach wyszły torbiele. Tagże musze ja ogarnąć bo niby chodziła do tej pory do lekarzy.... a od marca bede ja wozic kilka razy w tygodniu na rehabilitację kolana... dobrze ze mam dla niej pakiet medicover to wszytsko sprawnie idzie
Stary pojechał dziś sam na wypad na narty do Bełchatowa bo biedny płakał ze nie był ani razu i zaraz wiosna będzie. Wiec ja dziś dzień lenia bez gotowania, lekarzy i całej spiny.
Bylam we wtorek na wizycie u swojej gin I w sumie tylko wypisanie recept, L4 bla bla bal nawet mnie nie badała. Położna wcześniej zrobiła mi pierwsze szybkie KTG i z minute słuchaliśmy serduszka
I nawaznijesze we wtorek poczułam ze na 100% młoda się wierci tesnilam za tym uczuciem. Po ciąży z synem śniło mi się często ze czuje jak dziecko się rusza (wiem, wiem pomyślcie zryty garnek ma )
USG połówkowe mam 18.02. w sobotę i zastanawiam się czy kupować filmik (w medicover płyta z badania 100PLN) z synem braliśmy ale w sumie niewiele tam widać, bo babka nastawiona na badanie a nie filmiki pamiątkowe dla rodziców. Na końcu włączyła 3D ale i tak niewiele było widać. Teraz też idziemy do niej bo to bardzo dobry specjalista od badań serca płodu a podobno w połówkowe USD to najważniejsza część badania.
Kupujecie tkie filmiki na CD i czy macie je za friko z badania?
I koniec pisania bo słyszę "mmamo ooo mamoooo" z pokoju
Miłego dnia wszystkimWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 09:05
-
nick nieaktualnyMarcik - Pamiętaj, że Paczkę dla Maluszka możesz otrzymać tylko raz. Przesyłka powinna dotrzeć do Ciebie w ciągu miesiąca od dnia ukończenia przez Twoje dziecko 6. miesiąca życia.
Uuuuuu, myślałam, że już coś dostane... nie wiem czy się rejestrowaćKattty lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny,
Również gratuluję udanych wizyt .
Ja dzisiaj wizytuję i mam nadzieję, że lekarz potwierdzi płeć. Ciekawa jestem czy chłopczyk zostanie chłopczykiem.
Jeżeli jednak noszę dziewczynkę pod brzuszkiem to też się będę cieszyć. Problem będzie z imieniem. Jak dla chłopczyka mamy to dla dziewczynki co chwilę zmieniamy zdanie.
-
nick nieaktualnyPannaNatalia wrote:Marcik - Pamiętaj, że Paczkę dla Maluszka możesz otrzymać tylko raz. Przesyłka powinna dotrzeć do Ciebie w ciągu miesiąca od dnia ukończenia przez Twoje dziecko 6. miesiąca życia.
Uuuuuu, myślałam, że już coś dostane... nie wiem czy się rejestrować
Tam są trzy opcje. Pierwsza jest jak jesteś w ciąży, druga tak jak napisałaś (do ukończenia przez dziecko 6. miesiąca życia) i chyba jeszcze trzecia. Tę pierwszą trzeba wziąć Koleżanka już ma, Megi pisze że też, więc działa:) Chyba, że coś się od wczoraj zmieniło Jesli tak to miałam fuksa -
U mnie plytka jest w cenie. U mojego lekarza usg kosztuje 200 zl. Wiem ze ma mozliwosc wlaczenie obrazu 3d i 4d. Na prenatalnych tego nie zrobil, moze teraz pokaze. Juz nie moge sie doczekac. I nie czuje ruchow, wyczekuje tego z niecierpliwoscia. Jedynie bulgotki. A duzo dziewczyn pisze ze wyczuwa już konkretne ruchy. Oby do przyszlego piatku czas szybko zlecial!
-
nick nieaktualny