X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    She, super wiadomości! :-)
    DTEM, to ci niespodzianka :-D ten chłopiec to już tak bliżej 100%? :-D

Muszę wyskakiwać z łóżka i pakować walizki. Jedziemy po śniadaniu w te nasze "prawie Bieszczady" do rodziców a tu wszystko jeszcze w szafach i na swoim miejscu. M podjedzie jeszcze z synem do lekarza bo zrobiła mu się wokół ust taka czerwona plama, wygląda to tak, jakby pił z szerszej butelki wkładając usta do środka. Nie wiem czy to podrażnienie czy jakaś alergia..lepiej sprawdzić.

Wstawać śpioszki leniuszki ;-)
    Miłego dnia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 07:11

DTEM, She86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM ale numer hehehe. No to będzie fredzelek ale wiesz może ciuszków użyjesz przecież na początku bez różnicy ;) ;D
    Co do koloru wód to ja mogę się wypowiedzieć po wczorajszym. Są one żółtawe i to jest prawidłowy kolor no chyba że mogą być różne kolory.
    She tobie również gratuluję wizyty.
    Miłego dnia dziewczyny
    PS czy Jagna z Zoja do kogoś się odzywaly?

DTEM, She86 lubią tę wiadomość

• Selja Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie (Wczoraj padłam po niej). Jestem już na l4 do końca ciąży. Coś wyższe ciśnienie miałam na wizycie więc mam sprawdzać w domu i w razie coś brać accard i magnez.

Dziewczynka znowu potwierdzona <3 200g szczęścia :) poza tym wszystko ok. Była bardzo grzeczna pozwoliła się pooglądać z każdej strony.
    Następne badania 6 marca połówkowe. Już nie mogę się doczekać ;)

Anga1989, DTEM, Leoparde, bulkaasia, She86, Solane, mamakejti, Muszka15, Kattty lubią tę wiadomość

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry,

Ciekawe czy u mnie na polowkowych potwierdzi sie dziewczynka czy tez taka niespodziankę bede miec ;) hehe

DTEM, She86, Selja lubią tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!!1

She, Selja- serdecznie gartuluję:) Ale mamy dobre wiadomości :

Leoparde- nie mogłam długo uwierzyć, aż w końcu lekarz pokazał mi "dowód" niepodważalny- raczej się nie wciągnie, mogę tylko korektorem na zdjęciu zamazać :)
    Ja to pikuś- cieszę się, najważniejsze, że zdrowe, ale córcia... wczoraj cały wieczór płakała i się do mnie tuliła (nie mówiliśmy jej o rokowaniach z prenatalnych a i tak się nakręciła na siostrę), ale się natłumaczyłam.... muszę z nią wyskoczyć gdzieś na kawkę i deser, no w końcu tyko dwie Królewny w tym domu zostaną :)

Leoparde, She86, Selja lubią tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę zaraz znów na Szcz do neurologa, skonsultować bóle głowy, peweni zejdzie z pół dnia po to w szpitalu :(

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dzisiaj !!! czekam na słówko od milczących- martwimy się :(

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Pikcia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry z rana :)

Selja, super, że wizyta udana i z córeczką wszystko ok :)

DTEM, powodzenia u neurologa - oby znalazł przyczynę Twoich częstych bólów głowy.

Leoparde, udanego wyjazdu :)

Megi, jak się czujesz?

Anga, ja też czekam na połówkowe i potwierdzenie płci tak już na 1000%. I pewnie wtedy wpadnę w zakupowe szaleństwo i będę kupować ubranka :)

Wizytuje któraś dzisiaj? Jeśli tak, to mocno trzymam kciuku &&&

Miłego piąteczku ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 07:51

Selja, Leoparde, DTEM lubią tę wiadomość

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• bulkaasia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)
    Obudziłam się z bólem gardła i ramienia, do tego ból lewego jajnika /pachwiny :(
    Dziś nic nie robią do południa, leżę i pachne ;)

DTEM ale niespodzianka!!! Mina Twoja na pewno bezcenna, hahaha :D Najważniejsze, że synek zdrowy. Powodzenia na badaniach!

Selja super, że dziewczyna potwierdzona i że rośnie zdrowo!!!

Selja lubi tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pikcia dziękuję że pytasz :). Tez od pół godziny zastanawiam się jak się czuję i stwierdziłam ze w sumie ok. Chociaż mam dziwny dyskomfort po wkluciu no chyba ze wmawiam sobie hehehe. Skurczy jakiś szczególnych nie mam tfu tfu ale biorę nospe i magnez no i leżę. Jestem dobrej myśli.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She, Selija gratuluję udanych wizyt!
    I Tobie DTEM również - wow! Będzie Boluś :D Ale numer :D

Selija ze zwolnieniem dobra decyzja :) ja nie żałuję :D szczerze to nie wyobrażam sobie chodzić do pracy i wszystko ogarniać mym kalafiorowatym mózgiem, tak mi dobrze na tym zwolnieniu.

Megi super, że sprawnie poszło, teraz tylko czekamy na potwierdzenie, że wszystko jest dobrze. A na pewno jest :)

Ja miałam zacząć zakupy przezornie gdzieś w marcu :) Ale co chwilę tu coś wrzucacie i stwierdziłam, że też muszę :) Co prawda 2 ciuszki, które kupiłam są neutralne, ale chyba wolałabym, żeby małej siusiak nagle nie wyrósł, bo mam sporo rzeczy na dziewczynkę od znajomych :) No ale dr wydawał się pewny dziewczynki... Pożyjemy zobaczymy :) Na wishu też poczyniłam małe zamówienie, ale to mąż wybierał :) Bo ja podobnie jak niektóre z Was, wchodzę, oglądam i no podobają mi się, ale żebym w jakiś zachwyt wpadła na widok czegoś konkretnego to nie i odpuszczam :) No ale kocyki czy pieluszki, niezależnie od płci będą potrzebne, a że w różu czy niebieskim niekoniecznie gustuję, to... :)

Udanych wizyt!

Też ciekawa jestem bardzo co u naszych milczących a będących w kłopotach koleżanek...

A dziewczyny! Koleżanka mówiła mi, że zarejestrowała się w BebiKlub, bo wysyłają darmowy termoforek z pestek wiśni. Raczej unikam rejestracji wszelakich i podowania wszędzie swoich danych, ale uznałam, co mi tam! Też chcę taki termoforek :D No i zamówiłam, ma przyjść w przeciągu miesiąca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 08:39

Selja, Kattty lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marciik ja też mam już ten termofot no nie moglam się powstrzymać :)

Marciiik lubi tę wiadomość

• Luz Maria Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobietki :-)
    Ja jak zwykle zalatana, ale dziś mam dzień lenistwa i jeszcze w łóżku i młody tez jeszcze śpi (tego drugiego będę żałować bo drzemki w południe pewnie nie zrobi :-/ )

Ja z mama po lekarzach latam, a to ta rzepka po urazie i wyjęcie części drutów w szpitalu. A to kardiolog, endokrynolog, reumatologa i milion badań, usg, prześwietlenie itd. Jeszcze badania moczu ma fatalne i w nerkach wyszły torbiele. Tagże musze ja ogarnąć bo niby chodziła do tej pory do lekarzy.... a od marca bede ja wozic kilka razy w tygodniu na rehabilitację kolana... dobrze ze mam dla niej pakiet medicover to wszytsko sprawnie idzie :-)

Stary pojechał dziś sam na wypad na narty do Bełchatowa bo biedny płakał ze nie był ani razu i zaraz wiosna będzie. Wiec ja dziś dzień lenia bez gotowania, lekarzy i całej spiny.

Bylam we wtorek na wizycie u swojej gin I w sumie tylko wypisanie recept, L4 bla bla bal nawet mnie nie badała. Położna wcześniej zrobiła mi pierwsze szybkie KTG i z minute słuchaliśmy serduszka :-)
    I nawaznijesze we wtorek poczułam ze na 100% młoda się wierci :-) tesnilam za tym uczuciem. Po ciąży z synem śniło mi się często ze czuje jak dziecko się rusza (wiem, wiem pomyślcie zryty garnek ma :-) )
    USG połówkowe mam 18.02. w sobotę i zastanawiam się czy kupować filmik (w medicover płyta z badania 100PLN) z synem braliśmy ale w sumie niewiele tam widać, bo babka nastawiona na badanie a nie filmiki pamiątkowe dla rodziców. Na końcu włączyła 3D ale i tak niewiele było widać. Teraz też idziemy do niej bo to bardzo dobry specjalista od badań serca płodu a podobno w połówkowe USD to najważniejsza część badania.
    Kupujecie tkie filmiki na CD i czy macie je za friko z badania?

I koniec pisania bo słyszę "mmamo ooo mamoooo" z pokoju :-)

Miłego dnia wszystkim :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 09:05

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luz Maria ja chcę właśnie filmik z połówkowych i będę dzwonić w przyszłym tygodniu dopytywać się co i jak ale pewnie trzeba będzie dopłacić ze stówkę ;) jak będę coś wiedzieć to dam znać :)

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcik - Pamiętaj, że Paczkę dla Maluszka możesz otrzymać tylko raz. Przesyłka powinna dotrzeć do Ciebie w ciągu miesiąca od dnia ukończenia przez Twoje dziecko 6. miesiąca życia.

Uuuuuu, myślałam, że już coś dostane... nie wiem czy się rejestrować :D :D

Kattty lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga, jak będziesz wiedziec to daj znac bo ja tez mam miec w Orbimedzie polowkowe ;)

• ajami19 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Również gratuluję udanych wizyt :-).
    Ja dzisiaj wizytuję i mam nadzieję, że lekarz potwierdzi płeć. Ciekawa jestem czy chłopczyk zostanie chłopczykiem.
    Jeżeli jednak noszę dziewczynkę pod brzuszkiem to też się będę cieszyć. Problem będzie z imieniem. Jak dla chłopczyka mamy to dla dziewczynki co chwilę zmieniamy zdanie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia wrote:
    Marcik - Pamiętaj, że Paczkę dla Maluszka możesz otrzymać tylko raz. Przesyłka powinna dotrzeć do Ciebie w ciągu miesiąca od dnia ukończenia przez Twoje dziecko 6. miesiąca życia.

Uuuuuu, myślałam, że już coś dostane... nie wiem czy się rejestrować :D :D

Tam są trzy opcje. Pierwsza jest jak jesteś w ciąży, druga tak jak napisałaś (do ukończenia przez dziecko 6. miesiąca życia) i chyba jeszcze trzecia. Tę pierwszą trzeba wziąć :) Koleżanka już ma, Megi pisze że też, więc działa:) Chyba, że coś się od wczoraj zmieniło :) Jesli tak to miałam fuksa :D

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    Anga, jak będziesz wiedziec to daj znac bo ja tez mam miec w Orbimedzie polowkowe ;)

Ok. A do kogo idziesz?

l22nhdgen92nqanl.png
  • Solane Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie plytka jest w cenie. U mojego lekarza usg kosztuje 200 zl. Wiem ze ma mozliwosc wlaczenie obrazu 3d i 4d. Na prenatalnych tego nie zrobil, moze teraz pokaze. Juz nie moge sie doczekac. I nie czuje ruchow, wyczekuje tego z niecierpliwoscia. Jedynie bulgotki. A duzo dziewczyn pisze ze wyczuwa już konkretne ruchy. Oby do przyszlego piatku czas szybko zlecial!

w57v9n73n742fstj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    Ok. A do kogo idziesz?

Belowska

Anga1989 lubi tę wiadomość

‹‹ 600 601 602 603 604 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ