Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Anga1989 wrote:
Anga1989 lubi tę wiadomość
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Mania,u mnie wszystko sie pewnie zamknie w 2 praniach,bo kupuje ciuszki na sam pierwszy miesiac tylko..zapasow nie bedzie wielkich...
Jak ja juz bym chciala byc na tym etapie powyzej 30 tygodnia
Anga,no widze ze nie marnujesz czasu super,kolekcja rosnie -
Hej
Ja od rana na pełnych obrotach. Zawiozlam młodego do niani, potem do Tesco na zakupy i zaopatrzylam się w 3 paczki pampersów Wróciłam i na błysk wysprzątalam łazienkę i toaletę, zrobiłam dwa prania i ugotowałam kalafiorową. Teraz ją zajadam i nadrabiam forum
Trzymam kciuki za wizyty !!!!
Jaguś, Zoja myślę o Was.... -
Opaski zamowilam takie jak na razie .
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e1bdb7fbbc75.jpg
Tylko dla niej i dla mnie i dla niej.Anga1989 lubi tę wiadomość
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Witam serdecznie drogie brzuchatki;)
Tak was już jakiś czas podczytuje ale jeszcze nie miałam odwagi i impulsu dołączyć, ale czas najwyższy wszystkich tak miło przyjmujecie i tak tu u was miło, ze już jie mogłam wytrzymać
Jestem w 17 tyg ciąży (spróbuje później ogarnąć te szwaczki) wczoraj dowiedziałam się, że będzie chłopak pierwsza ciąże w tamtym roku co prawda bardzo wcześnie ale poroniłam, wiec teraz wszystko przeżywam jeszcze mocniej i jestem przewrażliwiona na wiele spraw...No ale co zrobić z drugiej strony każda z nas chucha i dmucha, żeby wszystko było Ok
Po pierwsze co muszę skomentować to sytuacje damsko męskie na tym forum, z moim mężem jestem (mimo młodego wieku) z lekkimi przerwami prawie 15 lat, w tym ponad dwa po ślubie i przeszliśmy dość dużo różnych sytuacji. Bardzo się kochamy i jesteśmy bardzo szczęśliwi, że będziemy mieli dziecko Jednak po paru doświadczeniach w życiu, nie tylko swoich przypomnę wam i zaznaczę, ze istnieje jedna złota zasada, która sprawdza się w większości przypadków.
Faceci to urodzeni łowcy i myśliwi, oni chcą gonić króliczka, i to jest dla nich niestety bądź wtedy zawsze najbardziej pociągające.
Tak wiec dobrym sposobem jest stałe utrzymywanie lekkiej atmosfery zdobywania się nawzajem.
Kobieta nie może pokazać facetowi, ze jest już zdobyta, zaklepana i cokolwiek chłop by zrobił to ona będzie!
Oczywiście kochajmy się, szanujmy (ale siebie nawzajem!) bądźmy szczęśliwi ale w takiej sytuacji gwarantuje, że jeśli TY zaczniesz mu uciekać to to ON zacznie cię gonić !!!!! Takiemu typowi nigdy nie okazuj uległości i słabości !!!!
Także ten.... miłość jest piękna ale nieoczywista....
Marciiik, rosax3, Anga1989, Mania25, mamakejti, She86, DTEM, DarkPrincess, Kattty lubią tę wiadomość
-
Mam tez takie pytanie techniczne!
Jak to jest z tym testem potrójnym ??? Ktoś coś wie???
Miałam w 12 tyg usg genetyczne + test pappa,
Na skierowaniu na druga morfologię mam wpisany test potrójny (moja pierwsza pani gin powiedziała ze nie jest on konieczny po dobrym usg, ale oba ogólnie nie widziała potrzeby robić badań z krwi....) wczoraj na wizycie zapomniałam dopytać o to czy po teście pappa przyda się tez zrobić test potrójny...
Tak wiec czy robiliście test pappa i test potrójny również? Czy jeśli jest zrobiony pappa to test potrójny już nic więcej nie powie????? Czy jednak kozę warto jeszcze i ten zrobić ? -
Muszka15 wrote:Mania,u mnie wszystko sie pewnie zamknie w 2 praniach,bo kupuje ciuszki na sam pierwszy miesiac tylko..zapasow nie bedzie wielkich...
Jak ja juz bym chciala byc na tym etapie powyzej 30 tygodnia
Muszka zazdroszczę Ci takiego opamiętania, bo ja szaleję z zakupami aż mi głupio na tym etapie
Ja też bym chciała być na późniejszym etapie Może nie 30tyg+, ale tak 25tyg+ Wtedy bym się szybciej rozgrzeszała
Magda witaj moja imienniczko! Na kiedy masz termin wg terminu miesiączki, bo wychodzi na to, że do tego jesteśmy w tym samym tygodniu ciąży
Co do spraw damsko-męskich - zgadzam się z Tobą. Trzeba się kochać i szanować, ale mieć też swój świat. Zresztą wg mnie to działa w obie strony
Ja robiłam tylko test Pappa mi starczy, więc nie pomogę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 17:21
-
Przypominam sobie jeszcze, że któraś z was martwiła się, że dziec siedzi w jednym miejscu i bardzo nisko.
U mnie tez siedzi z reguły w jednym miejscu (mam detektor i namiętnie sprawdzam i tez jest bardzo nisko i według mnie się nic nie podnosi i niestety dwa tyg temu po awaryjnym usg (zleciałam ze schodów....uwielbiamy zimę ...) okazało się że nie ze względu na upadek oczywiście ale naturalnie mam nisko łożysko, wczoraj okazało się ze już pokrywa szyjkę macicy. Dobrze to sprawdzić bo jak wiadomo trzeba się oszczędzać i nie umrzeć ze stresu jeśli wystąpi plamienie... Broń Boże nie chce straszyć, ał myśle że warto i na to zwrócić uwagę -
Mania25 wrote:Muszka zazdroszczę Ci takiego opamiętania, bo ja szaleję z zakupami aż mi głupio na tym etapie
Ja też bym chciała być na późniejszym etapie Może nie 30tyg+, ale tak 25tyg+ Wtedy bym się szybciej rozgrzeszała
Magda witaj moja imienniczko! Na kiedy masz termin wg terminu miesiączki, bo wychodzi na to, że do tego jesteśmy w tym samym tygodniu ciąży
Co do spraw damsko-męskich - zgadzam się z Tobą. Trzeba się kochać i szanować, ale mieć też swój świat. Zresztą wg mnie to działa w obie strony
Ja robiłam tylko test Pappa mi starczy, więc nie pomogę
Ja według OM mam na 9 lipca ale wg usg na 22 lipca , taki dwutygodniowy poślizg -
Magdaaaaa wrote:Ja według OM mam na 9 lipca ale wg usg na 22 lipca , taki dwutygodniowy poślizg
No to spory rozrzut Ale pewnie miałaś długie cykle, więc to nieuniknione
Jestem mega ciekawa, jakie będziemy miały poślizgi w rzeczywistości Ja mogę rodzić cały lipiec (ciąża donoszona) i w sumie to wolałabym urodzić przed terminem, zawsze zostałoby nam więcej dni lata we troje
Ach Mąż pewnie za jakieś 2 godzinki wróci, idę wstawić mięsko do piekarnikaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 17:30
-
Witamy Magda! Faktycznie lekki poślizg w terminach Ale pewnie 95% z nas nie urodzi w dniu terminu i tak Ja też liczę na wcześniejszy poród żebym mogła do Polski z dzidzią lecieć końcem sierpnia, bo dziadkowie na pierwszego wnuka się doczekać nie mogą
-
nick nieaktualnyWitam i ja moja imienniczke.
Dziewczyny, ale szalejecie z tymi zakupami bardzo mi się to podoba . Ja na ten moment odpuscilam ale mam nadzieję że powrócę z tym na dobre. Ale się zdrzemnelam od razu lepiej. A na obiad moja mama przywiozła nam przez siebie robioną pizze . Niby dla wnuczka a cała blacha dziś cukrzyca dla mnie nie istnieje.
Magda a cze mu po pappa każą ci test potrojny robić?