X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majetta - dobrze, ze skończyłaś tylko na najedzeniu się strachu.....

Co Wam dzisiaj w garnuszkach bulgocze? mi cebulowa z grzankami (w ramach zachcianki ciążowej), morszczuk z ziemniaczkami i surówka, muffiny dyniowe z czekoladowymi piegami;)

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jeśli chodzi o klasyczne imiona kobiece to najpiękniejsze i najprostszy to Anna :)

lottinka lubi tę wiadomość

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tylko rosół dzisiaj króluje ;) a na deser... Szarlotka, która właśnie wylądowała w piekarniku ;) <3

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majette dobrze ze wszystko ok.
    Mamakejt przystojny Ignacy :D , co do garnuszkow u mnie dzisiaj biały barszcz z jajkiem i białą kielbaska. Na drugie pierś z kurczaka z kapusta i ziemniaki wiec bez szału. Ale narobiłas mi smakach na rybę wiec jutro będzie sandacz ze szpinakiem w sosie beszamelowym Oooo. ;)

mamakejti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7b1e8a7ec3d4.jpg

O to i ja dodam, pasuje robić jakieś pamiątki :D

Paula55, Anga1989, DTEM, megi78, mamakejti, Muszka15, rosax3, Ewela35, sisi, bulkaasia, krolikan, Marzenie27, Leoparde, Mania25, Marciiik lubią tę wiadomość

• lottinka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O zesz w mordkę. Wchodzę glodna na forum, lece 3 nieprzeczytane strony i n koniec zapominam co chciałam napisać bo mi mamakejti wylatuje z cebulowa na którą dostałam slinotoku.... :D

Z tego co pamiętam: Paula, na podium w wyborach miss wątku razem z Jaguś!!!!!

Mamakejti, jestem za Kasia bo to tez moje imię i wszystkie Kaśki są super babki :)

Megi, Annę uwielbiam i tez o niej myślałam, szczególnie że moja mama to Anna :)
    Stanęlo na Anieli :) po babci męża i po mojej prapraabci :) mamie prababci po której mam drugie imię :)

I kurde tyle pamitam

Aaa i jeszcze Nicka nie dziwie sie, sama nie mogę się przemoc do syfiastego basenu, boje sie ze zlapie jakiegoś syfa bo mam tendencje, a od poczatku ciąży tfu tfu nie mam takich niespodzianek.

Rany idę jesccccc :)

Paula55, mamakejti lubią tę wiadomość

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • Solane Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattty wrote:
    Jestem zapisana na piątek w Warszawie - na bezpieczny maluch. Ale nie zrozumiałam czy są te warsztaty bezpłatnie?

Gratulacje z połowkowym!)

W Warszawie sa w czwartek 16.02. Ide razem z mezem.

w57v9n73n742fstj.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łooo ale wyprawki się dzieją ;) Super!

Powiem wam że każde ie jest ładne jak już do kogoś należy :) a jeszcze jak nam się z fajna osoba kojarzy to już wogole ;)

Majetta o matko i córko dobrze ze tak to się skończyło!! Z poprzedniego forum taki upadek skończył się tragedia więc uważamy na siebie!!

My z mężem zdecydowaliśmy że po moim powrocie z Pl w marcu zmieniamy się z synem na pokoje. Łóżeczko wycisniemy na styk do obecnego pokoju syna a jemu kupimy duże łóżko i będzie miał super pokój w naszej sypialni ;)
    Doczekać się nie mogę :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na obiad robię dziś moje ukochane owoce morza w sosie z zieloną pietruszka :) z makaronem of kors :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic, lecę na spacer bo jest taka piękna pogoda, że aż żal nie wyjść :)
    Ja już powolutku czuję wiosne ;)

PannaNatalia lubi tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • Selja Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kaktus wrote:
    Ja mam do Katowic ok 100 km ale nawet mi sie niechce :-( jaka kolorystyka Cie interesuje? Ja planuje szarosci. Moze z dodatkiem czerwonego. Ciekawe na ktore kolory czeka sie najkrocej :-)
    Ja też chciałabym szary, jasny najlepiej w jednej strukturze chyba kolor 20 jeśli dobrze pamiętam. Najgorsze że już bym chciała go mieć ;)

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • ajami19 Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Co do imion, to dla dziewczynki mielibyśmy duży problem z wyborem. Rozważaliśmy Emilkę, Anię, Joasię, Sarę, Dorotkę i chyba jeszcze kilka innych.
    Z męskim było łatwiej. Już dawno mąż wymyślił sobie Stasia. A ponieważ potwierdził się chłopak, więc zostaje Staś.

Jeżeli chodzi o ćwiczenia to w pierwszej ciąży chodziłam na gimnastykę w ciąży, naprawdę fajna sprawa. Niestety przeprowadziłam się do innego miasta i w najbliższej okolicy nie widzę żadnych zająć poza ćwiczeniami w basenie dla ciężarnych. Godziny mi nie pasuję bo nie mam z kim zostawić synka. Dlatego pozostają spacery i bieganie za 14 miesięcznym maluchem, którego rozpiera energia :-).

• krolikan Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    No proszę, pozdrów koniecznie Marię ode mnie, siedziałam w pierwszym rzędzie;) ma Chłopak talent;) a Ty Palmersa w łazience;)

cześć dziewczyny - też siedzieliśmy w pierwszym rzędzie.. :) jeśli miałaś czerwone butki, to obok Ciebie.. pamiętam, że spojrzałam i sobie pomyślałam "jejku jak ta dziewczyna to zrobiła, że w tą pogodę ma takie super czyste buty?.. " bo ja się tylko kawałek przeszłam, to zaraz wlazłam w jakiś śnieg z solą i potem miałam ochotę się schować pod krzesło... :)

Warsztaty nam się bardzo podobały i się cieszyłam, że wylądowaliśmy w tym pierwszym rzędzie.. tylko mnie mój M wkurzał, bo wydawał mi się zniecierpliwiony i jakby mu wszystko przeszkadzało.. a chodziło o to, że myślał, że to maks do 20-tej i on się umówił, że potem jedziemy do jego brata.. a to się skończyło o tej 21.. W każdym razie okazało się, że miałam błędne wrażenie, bo jak już do tego brata dojechaliśmy, to opowiadał bratu i bratowej jak to fajnie było i ile tematów poruszyli i że teraz musimy sami te tematy zgłębiać, ale już wiemy na co zwrócić uwagę i taki zadowolony.. :)

Warsztaty ogólnie polecam - pewnie w innych miastach będą może inne położne, bo ta nasza, która miała dwa wystąpienia, chyba chciała za dużo powiedzieć w zbyt krótkim czasie i miałam wrażenie, że nie daje rady się wyrobić i w końcu wychodziło jej trochę "po łebkach" i trochę bez ładu i składu..

Wracam do dalszego nadrabiania forumowych zaległości..

Miłego dzionka laseczki!! :)

krolikan

0d1yyx8di6bri9tp.png
    w57vqqmzbhaj93vv.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    A ja na obiad robię dziś moje ukochane owoce morza w sosie z zieloną pietruszka :) z makaronem of kors :P

sos czosnkowo śmietanowy czy pomidorowy? ja ćwiczę i kocham obie wersje;)

f2w3skjotzzbwk43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Uwielbiam ale niestety męska część nie :(

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolikan wrote:
    cześć dziewczyny - też siedzieliśmy w pierwszym rzędzie.. :) jeśli miałaś czerwone butki, to obok Ciebie.. pamiętam, że spojrzałam i sobie pomyślałam "jejku jak ta dziewczyna to zrobiła, że w tą pogodę ma takie super czyste buty?.. " bo ja się tylko kawałek przeszłam, to zaraz wlazłam w jakiś śnieg z solą i potem miałam ochotę się schować pod krzesło... :)
    :)

krolikan - to duże w czerwonych butach to byłam dokładnie ja! nawet nie sprawdziłam, czy mam buty czyste;)

f2w3skjotzzbwk43.png
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ale śmiesznie z tymi warsztatami :D

Kurczę ja kocham owoce morza...a raczej kochałam. Od poczatku ciąży nie mogę nawet pomyśleć. Mam nadzieje ze po porodzie mi wróci normalność...

Na moim ślubie byl jeden rodzaj mięsa, nawet nie wiem jaki, a oprócz tego langustynki, steki z tuńczyka, ryby, ostrygi, mule...pysznie było :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2017, 13:30

Paula55 lubi tę wiadomość

ckai3e3kbl63wt3b.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megi78 wrote:
    Mnie jeśli chodzi o klasyczne imiona kobiece to najpiękniejsze i najprostszy to Anna :)

U mnie własnie Anna zażera grzankę z serem do ....rosołu oczywiście, bo cebulowa jest według niej "fujfastyczna" czyli nie do zjedzenia;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2017, 13:29

megi78 lubi tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no, mamakejti, adres na priva poproszę, juz wychodzę do Ciebie na obiad!!!

ckai3e3kbl63wt3b.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lottinka wrote:
    Nie no, mamakejti, adres na priva poproszę, juz wychodzę do Ciebie na obiad!!!

lottinka u mnie rosół jest zawsze, w różnych opcjach (indyk+wołowina, kaczka-indyk, kurczak+wołowina, gęś+ indyk) bo moje dziecko uwielbia, a ja już patrzeć nie mogę....proponuje więc, ze może ogórkowa z kleksikiem (śmietanka) ale ona z rozbawieniem robi oczy jak jeleń na światłach i mówi: rosół! no ale jak my dzisiaj grzanki do zupy, to ona też....
    hehehe, ale nie wyczaiła, że muffinki sa z dyni, a zasuwa je, że hoho
    następny mój podstęp kulinarny to brownie z burakiem;)

ale spod tego Wrocławia to masz kawałek do Lublina;) ale metę zawsze u mnie masz!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2017, 13:37

f2w3skjotzzbwk43.png
‹‹ 610 611 612 613 614 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ