Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
PannaNatalia wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7b1e8a7ec3d4.jpg
O to i ja dodam, pasuje robić jakieś pamiątki
Panno Natalio!
1. Niezła z Ciebie przylaszczka;) nic dziwnego, że zawistna teściowa każe Ci skórki z gęsi jeść...
2. Melduję, że nabyłam propolis i wczoraj moja córka sama zalewała go spirytuskiem;) oprócz tego pijemy od dzisiaj pyłek kwiatowyWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2017, 13:41
PannaNatalia lubi tę wiadomość
"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
mamakejti, odbiegajac wiec kompletnie od tematów ciążowych. Jak robisz rosol żeby nie był mętny? Mnie za każdym razem szlag trafia i kocham rosol u rodziców czy u babci a własnego nie lubię
Zarzuć przepisem dla wcale nie debila, ale człowieka niepolubionego z rosologotowaniem
Czemu pod? Ja sam srodeczek Wroclawia narazie, bo w przyszlosci wyprowadzam sie na drugi koniec PolskiEverything you need will come to you at the perfect time
-
Co do imion to u nas będzie Alicja.. jeśli nagle nam się nie odmieni.. ale raczej nie.. (DTEM, może odsprzedaż to co kupiłaś "dziewczyńskiego" dla Alicji, jak się u Was na chłopca zmieniło )
Kasia też mi się bardo podoba, ale moja rodzona siostra jest Kasia, to jednak za blisko, że tak powiem.. Przez kilka ostatnich lat "chorowałam" na Zuzannę, ale chyba nie tylko ja i za dużo się ich teraz zrobiło.. jak Anek w moim roczniku.. w klasie było nas 5
Dla chłopca moim ulubionym imieniem jest Wojtek.. sama nie wiem dlaczego..
Dziewczyny, zazdroszczę zakupów.. Mój M mnie stopuje strasznie jeszcze.. że jeszcze wszystko zdążę i że najpierw musimy "odgruzować" mieszkanie zanim nowe rzeczy przybędą...krolikan
-
mamakejti wrote:krolikan - to duże w czerwonych butach to byłam dokładnie ja! nawet nie sprawdziłam, czy mam buty czyste;)
ja tam się nie przyglądałam czy duża czy nieduża.. tam była taka kumulacja brzuchatek, że ledwo to ogarniałam... ale śmiesznie tak, że tu się rozmowy prowadzi, a na żywo wylądowałyśmy w jednym rzędzie i to tak anoniomowo..krolikan
-
lottinka wrote:mamakejti, odbiegajac wiec kompletnie od tematów ciążowych. Jak robisz rosol żeby nie był mętny? Mnie za każdym razem szlag trafia i kocham rosol u rodziców czy u babci a własnego nie lubię
Zarzuć przepisem dla wcale nie debila, ale człowieka niepolubionego z rosologotowaniem
Czemu pod? Ja sam srodeczek Wroclawia narazie, bo w przyszlosci wyprowadzam sie na drugi koniec Polski
Sorki, widzisz, nie styknęło u mnie w mózgownicy, że Ty z samego Wrocławia;)
słuchaj, ja robię rosół nietypowo, b w szybkowarze, także żadnego bulgotania na wolnym ogniu przez 2-3 godziny, ale poważnie taki jest najlepszy...
chociaz moj jest klarowny i dobry;)
więc zależy czy masz szybkowar, czy robisz tradycyjnie;)
dla mnie wazne jest aby wbyły dwa gatunki mieska, ja najczęściej szponder wołowy (z kością kawałeczek) i o tego np. skrzydło z indyka (broń Boże udo, bo uda ugotowane dadzą Ci efekt galaretki), dorzucam 4-5 kulek ziela angielskiego, 2 listki laurowe, cebula w całości (bez łupin), por, 2-3 marchewki, kawałek selera, 2 pietruszki, trochę solę i go!
jak w szybkowarze, to daję mu ok 40-45 minut
jak w garnku tradycyjnym to bym jednak dała mu z 1,5 godziny na średnim ogniu
jeszcze nigdy mi się nie zmulił...
-
no właśnie u mnie rosół pyrka w kuchni...
jeśli nie w szybkowarze jak mówi mamakejti, to najważniejsze, żeby już po ściągnięciu tych wszystkich szumowin, nie dopuścić do wrzenia. Musi sobie tylko lekko pyrkać, to na bank Ci nie zmętnieje..krolikan
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyhttps://naforum.zapodaj.net/thumbs/d7654930b977.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/be19fd59e5b8.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b8910f6edcac.jpg
W tej koszulce moje piersi wyglądają jakby byly na brzuchu haha
Ta koszulke wzięłam az rozmiar xl,zeby w lato była troche luzniejsza dlatego wyglądam jak worekmegi78, Anga1989, lottinka, rosax3, mamakejti, krolikan, sisi, bulkaasia, DTEM, Solane, Leoparde, Mania25, kruszynka5, Marciiik lubią tę wiadomość
-
My zaczynamy rosnac na nowo *_* zdjecie z rana przed sniadankiem. Grube uda celulitis i rozstepy.
Jestem w ciazy moje cialo jest perfekt ! *_*
17+4
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c381f9b3d9ef.jpgAnga1989, lottinka, Paula55, evcikm81, mamakejti, krolikan, Nicka678, sisi, bulkaasia, DTEM, Marzenie27, Solane, Leoparde, Mania25, Marciiik lubią tę wiadomość
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Lottinka o rany na takie wesele i bez zaproszenia bym przyjechała haha Super menu!! Odważne i nie spotykane
U mnie rosół często gości bo wszyscy lubią a Syn to najbardziej
Ja rosół gotuje min 3 godziny. Z różnego mięsa. Cebulę dla smaku i.koloru odpalam na gazie w lupinkach. Wtedy jest piękny, żółty bez kostek itp
Daje też duuuzo świeżej pietruszki lub kolendry
Ja owoce morza robię z sosem że śmietanki 30%
Z pomidorowym zawsze zamawiam w ulubionej restauracji spagetti z owocami morza więc w domu nie powtarzam
-
lottinka wrote:Megi, dzieki, tego nie znalam!
Mamakejti a ten szbkowar masz jakiś specjalny? Drogie toto? Może przeinwestuję, w końcu przy dziecku czas się liczy
Ja właśnie drugi rozpracowuje;) pierwszy odmówił współpracy po 8 latach;) Gerlach ok 300 zł, taki na 4-5 litrów, ja błogosławie ten wynalazek, własnie ze względu na czas...robię tam zupy, mięsko z sosikami jak np. jest wołowinka i potrzeba dłużej;)Paula55 lubi tę wiadomość
-
lottinka wrote:Hmmm takie cos znalazłam. Fajny, pomysle nad tym! http://serwisy-obiadowe24.pl/produkt/gerlach-323ap-szybkowar-22-cm-6-l-induckja.html?gclid=CNz2kojgitICFRXcGQodMHEDJA
Ja mam ten drugi, z rączką z boku, chyba kwestia przyzwyczajenia, bo pierwszy też taki miałam;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2017, 15:25
-
to mój brzuch w początkach 20tego tygodnia... nadal mam wrażenie, że wasze są bardziej ciążowe, a mój taki grubszy.. (zwłaszcza jak sobie spojrzałam na zdjęcie z 8ego tygodnia.. ) ale ja kompletnie nie umiem siebie oceniać obiektywnie...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ff161f4a761d.jpgAnga1989, Nicka678, rosax3, sisi, megi78, mamakejti, bulkaasia, DTEM, Solane, Leoparde, Mania25, Marciiik lubią tę wiadomość
krolikan
-
bulkaasia wrote:Dzień dobry w niedzielę!!!
Nic w miarę przespana, katar i ramię dalej nie dają o sobie zapomnieć ;(
Wczoraj mąż był u jednej pani, która napisała do mnie ,że ma na zbyciu ciuszki po córkach i kilka rzeczy. Więc kupiłam jej dziewczynkom po lalce bo ja to nie lubię tak z pustymi rękoma. Gdy małż wrócił to mnie zatkało. Przywiózł nie tylko 3 kartony ciuchów ale łóżeczko, wanienka, bujaczek, zabawki i wózek dla bliźniat z gondolami i siedziskami do spacerowki!!!
Totalnie w szoku i mega szczęśliwa, że są jeszcze tacy ludzie. Mąż chciał zapłacić ale nie chcieli ani grosza.
Także tylko muszę kupić butelki, smoczki, pieluchy i foteliki samochodowe i mam komplet20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Krolikan spokojnie. Brzuchy są tak różne jak kobiety które je posiadają
Ja jestem np "skazana" na tzw piłeczkę od początku ciąży, zaś moja szwagierka ma taki "rozlany" na boki brzuś.
Po koleżankach też widzę że dosłownie każda ma inny
Kurde też lookne ten szybkowar mamakejti
Ja wyladowalam w łóżku z inhalatorem i lekami zaraz się pożyczę