X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) mi dzisiaj jakoś tak dobrze się spało :) po piątkowej wizycie człowiek trochę spokojniejszy.. wczoraj byliśmy na roczku chrzesnicy mojego męża, niektórzy Ci co byli wtajemniczeni ze jestem w ciąży jeszcze raz pogratulowali ale byli i tacy jak jedna ciocia która nie wiedziała i podeszła do mnie i mnie uściskala bo mowi ze brzusio widać ;) ogólnie fajnie było,jedzonko poprobowalam itp. A dzisiaj mój mąż organizuje Walentynki kino i pizza :) milej niedzieli życzę :)

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga tak - idziemy tak samo ;)

Takie prezenty to naprawdę dla nas wielka pomoc.

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Długo się nie odzywałam, wczoraj cały dzień nadrabiałam zaległości, 36 stron więc trochę mi zeszło. Ciężko odnieść mi się do wszystkich wątków.
    Jaguś - dobrze, że cokolwiek poszło do przodu. Choć ja też nie odpuściłąbym szczerej rozmowy.
    Zoja - co u Ciebie? Odezwij się Kochana <3
    Bulkaasia - super wyprawka. Aż ciężko uwierzyć, że są jeszcze tacy ludzie ;)
    Wspaniałe zakupy porobiłyście dziewczyny.

U nas wszystko ok, od wczoraj wydaje mi się, że czuję ruchy, choć nie jestem pewna. Najpierw wczoraj takie delikatne uderzenia od środka (ale nie musiałam się wsłuchiwać specjalnie w ciało), na linii majtek, myślałam że to takie drżenia mięśni, jak czasem mi się zdarzały, ale to było regularne puknięcia. Dziś też zaczęło się po jedzeniu jakieś pół godziny, też mniej więcej w jednym miejscu, tylko o wiele wyżej, bo jakiś palec pod pępkiem ;) czekam na mocniejsze kopniaki, nie będę mieć wtedy wątpliwości.

My dziś obchodzimy II rocznicę ślubu, która wypada jutro :)
    miłej niedzieli <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2017, 09:20

DTEM, bulkaasia lubią tę wiadomość

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja
    Waga wskazala 1,5 kg na plusie czyli kilogram w tym tygodniu przytylam,nieco drastycznie co? Wiec oglaszam tadaaaam ze sie oficjalnie zaczelo!!
    Fotke po pracy cykne..

Bulkaasia,oj mega,naprawde trzeba docenic ze ludzie maja gest...suuper,czekam na fotki tych cudeniek!

Milego dnia dziewczyny!

bulkaasia lubi tę wiadomość

0MPT.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zaczynam tworzenie galerii :)

18. tydzień (17+0) początek 5. Miesiąca :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cc5ada571f93.jpg

Anga1989, DTEM, Nicka678, mamakejti, megi78, lottinka, Solane, sisi, bulkaasia, krolikan, Marzenie27 lubią tę wiadomość

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry piękne mamusie :*

Lottinka i tak ma być. Uwielbiam twój optymizm :* wszystko jest super, trzeba się cieszyć całym sercem.

Bulkaasia ale czad!!! Rewelacja że wyprawka z głowy :)
    Ale Ti w UK mnie to nie dziwi! Ja też dostałam przy synku kilka toreb (tych z Ikea) ubranek, misiów, fotelik do samochodu... Też kupiłam zabawki dla małego tej dziewczyny choć wziąć Nie chciała ;) tu ludzie mają dobre i bezinteresowne serca ;)

Pamiętam jak Tiago był malutki i byłam z nim w sklepie. Pani która tam pracowała jak go zobaczyła to dała mu takiego sporego, pluszowego misia za free! Do dziś z nim śpi ;)

Muszka to i tak późno ta waga drgnela ;) ty laska jesteś to ci nie grozi ;)

Mania jaka zgrabna z tym brzuszkiem :)

lottinka, bulkaasia lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja witam się w 18 tyg <3

Byliśmy wczoraj na imprezce koleżanki. Była też jedna ciężarna więc Pogadalysmy ;)

Mnie znowu przeziębienie dopadło :( zalamalam się... Dopiero walczyłam z tym 1,5 tyg :(

Dziewczyny czy wasze dzieci też tak szaleją?? Mnie już kolejna noc nocne imprezy w brzuchu budzą!!! Dodam że w dzień jest w miarę spokój...
    Tak malec wierzgal że aż przez brzuch na ręce czułam!! Szok

DTEM lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• DTEM Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)

Bułkaasia- powinnaś w totolotka zagrać:) fantastyczni ludzie, niech im się darzy jak najlepiej!!!

Gabi- wszystkiego ięknego na kolejne lata !!!

Moje dzieci pojechały na zimowisko wczoraj, więc było i smutno i źle w domu :( chcę ich samodzielości ale też chcę aby zawsze były ze mną :(

U mnie dalej próba przstawienia się na SYNKA- no i wybór imienia na tapecie- na tego Bolka to ja się w życiu nie zgodzę!

gabi544, lottinka, bulkaasia lubią tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM macie jakieś pomysły?
    U.nas z męskim imieniem będzie ciezkoo :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• DTEM Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    A ja witam się w 18 tyg <3

Byliśmy wczoraj na imprezce koleżanki. Była też jedna ciężarna więc Pogadalysmy ;)

Mnie znowu przeziębienie dopadło :( zalamalam się... Dopiero walczyłam z tym 1,5 tyg :(

Dziewczyny czy wasze dzieci też tak szaleją?? Mnie już kolejna noc nocne imprezy w brzuchu budzą!!! Dodam że w dzień jest w miarę spokój...
    Tak malec wierzgal że aż przez brzuch na ręce czułam!! Szok

W dzień kochana jesteś w ciągłym ruchu więc bąbelek śpi skoro go bujasz, a w nocy się uaktywnia :) mój także w nocy i z rana najbardziej wierzga :)

Paula55 lubi tę wiadomość

9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Paula55 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeszcze ja dołączę do galerii ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/99985283329e.jpg

DTEM, Anga1989, megi78, mamakejti, Mania25, Ewela35, gabi544, cookiemonster, lottinka, Solane, evcikm81, Muszka15, Nicka678, sisi, bulkaasia, krolikan, Marzenie27, Maria91 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• DTEM Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    DTEM macie jakieś pomysły?
    U.nas z męskim imieniem będzie ciezkoo :/
    Pomysły wychodzą tylko z mojej strony- Franek (ale podobno bardzo popularne imię teraz) Bartek (kojarzy mi się z butami więc lipa) i Ignaś :) a tak to nie wiem :(

Śliczne masz włoski- w ogóle piękna mamuśka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2017, 09:59

9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak patrze na wasze brzuszki i macie takie wypukle na pępkach a ja mam wklęsłe w tym miejscu, nie powinno chyba tak byc co?

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh no i w końcu przyszedł mi light box haha :) Teraz literki idą z Chin :P

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bfd1caa99e4e.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2474bd3c957e.jpg

DTEM, Anga1989, lottinka, Muszka15, bulkaasia lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    Pomysły wychodzą tylko z mojej strony- Franek (ale podobno bardzo popularne imię teraz) Bartek (kojarzy mi się z butami więc lipa) i Ignaś :) a tak to nie wiem :(

Śliczne masz włoski- w ogóle piękna mamuśka :)

Franek rzeczywiście teraz dość znane, ale bardzo ładne i klasyczne. Ignas bardzo mi się podoba!! I też znam takiego małego słodkiego Ignacego :)

U nas jest Olivier- mi strasznie się podoba ale mężowi nie :(
    Mężowi z kolei Nicolas - mi średnio.
    No i Leo.... Póki co czekamy na płeć :P

Dobrze że mamy jeszcze czas ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• DTEM Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Ignaś kojarzy mi się z takim słodziakiem, choć żadnego nie znam. Leo(n)- fajnie w drugą stronę może być również Noel, Olivier też ok, ale mniej :) Kurczę nie wiem czemu ale wydaje mi się, że dla dziewczynki jakoś łatwiej i więcej jest ładnych :(

9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • SteveS Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    Dobry! :)
    Zapisałam się na warsztaty Bezpieczny Maluch :D
    A jak to u was jest ze szkołami rodzenia,zapisujecie/zapisalyscie sie? Tesciowie wczoraj marudzili,ze mam miec wiecej ruchu i zaczac cwiczyc,aby jeśli sie okaze ze bede rodzic sn to zeby porod byl szybszy i mniej bolesny. Hmm ale lepiej sie skonsultowac z lekarzem czy nie ma przeciwwskazań i jakie te ćwiczenia prawda? Jakas joga czy cus..
    A no i jak to jest z poloznymi? Macie swoje? Bo ja zadnej i nie wiem jak sie do tego zabrac i czy nie za pozno?

Według mojego lekarza w ciąży fizjologicznej (tzn. bez zagrożeń) wszystkie ćwiczenia spokojne do średniej intensywności (jak on to określił - średnie cardio) mozna i nawet należy regularnie wykonywać. U nas jest np. pływanie, ale ja nie chcę chodzic na basen z moją skłonnością do infekcji intymnych, więc pewnie zostanę przy gimnastyce. Dodatkowo codziennie mam spacery, bo i tak chodzę z psem - czekam tylko na wiosnę, wtedy będą jeszcze dłuższe, bo musimy też trochę potrenować m.in. ładnego chodzenia (docelowo) przy wózku.

Co do położonych - w Polsce po 21 tc każdej kobiecie przysługuje opieka położnej, również w ramach indywidualnych spotkań - i jest to na NFZ. U nas jest to cześciowo realizowane w ramach szkoły rodzenia, ja jestem zapisana od początku marca.
    Nicka678 wrote:
    Tak patrze na wasze brzuszki i macie takie wypukle na pępkach a ja mam wklęsłe w tym miejscu, nie powinno chyba tak byc co?

O tym też było - każdy brzuch rośnie inaczej, i każde rośnięcie brzucha jest prawidłowe. Nie ma tak, że powinien jakoś rosnąć na tym etapie. U mnie najpierw czułam dziecko bardzo wysoko, właśnie w okolicach pępka, a ostatnio przy tych bólach więzadeł czuje, ze się przemieszcza i jest nieco niżej. Dziewczyny wstawiały tutaj obrazki - każde umiejscowienie ciąży jest prawidłowe, jeśli nie ma żadnych dodatkowych objawów niepokojących lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2017, 10:21

KgXdp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny piękne brzuszki :)
    Paula razem witamy się w 18 tc tym samym w 5 miesiącu :). Cholera ale z ciebie laska kochana no no. Pięknie wyglądasz i byle tak do końca
    Muszka ja po schudnieciu tez zaczęłam przybierać mam +1kg.
    DTEM z tym imieniem dla chłopca masakra mam wrażenie ze dla dziewczynki łatwiej. U nas jak wszystko pójdzie dobrze będzie Mikołaj
    Gabi kolejnych pięknych lat życzę.
    Nica wygląd pępka nieistotny jest !!!

gabi544 lubi tę wiadomość

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Ja witam się leniwie, niedzielnie;) brzuszków zazdraszczam, muszę się w końcu nauczyć zdjęcia wstawiać;)

DTEM - przybijam piątkę, bo u nas będzie Ignacy;) bardzo podoba mi się Florian, ale M jest przeciwko, on z kolei chciał Alberta, ale wiecie, mi sie jednak z Seksmisją kojarzy: nie krępuj się Albercik, usta-usta.." pisałam już o tym chyba;)
    no więc zostaje Ignacy <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2017, 10:38

lottinka lubi tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Dzień dobry!
    Ja witam się leniwie, niedzielnie;) brzuszków zazdraszczam, muszę się w końcu nauczyć zdjęcia wstawiać;)

1. https://naforum.zapodaj.net/
    2. wybierasz fotkę z dokumentów
    3. wybierasz rozmiar
    4. klikasz "zapodaj"
    5. kopiujesz cały adres, który się pokazuje pod "BBCode (do wstawienia na forum, wyświetla miniaturkę): " i wstawiasz go na forum w całości :) No i koniec :)

Ja wczoraj rano ważyłam się i w ciągu tygodnia też stałam się o 1 kg cięższa, wciąż mam -1kg do wagi sprzed ciąży, ale pewnie za tydzień-dwa wyjdę na 0, no chyba że znów będzie trochę na + trochę na - :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2017, 10:45

mamakejti lubi tę wiadomość

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

‹‹ 608 609 610 611 612 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ