X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenie27 wrote:
    Mamakejti szkoda że się jakoś nie zgadałyśmy :-) ja się pod koniec rozbudziłam bo mój mąż był ciężarną ;-) o znizkach na wózki nic mi nie wiadomo ale ja mam wózek od siostry więc też szczególnie się nie interesowałam tym.

No proszę, pozdrów koniecznie Marię ode mnie, siedziałam w pierwszym rzędzie;) ma Chłopak talent;) a Ty Palmersa w łazience;)

Marzenie27 lubi tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś u endokrynolog i przez moj wzrost TSH mimo brania leków zwiększyła mi dawkę. 5x w tyg 75 a 2x w tyg 50.

Odebraliśmy dziś zakupy z wyprzedaży w Smyku (butki i niedrapki :D Mój psiak ma gust - od razu wybrał te fajniejsze butki :D ) i kurcze jeszcze został ostatni zestaw body w 3-paku taki świąteczny, z tych za 20 zł ;) Mąż go wyczaił :) I akurat w rozmiarze 68 taki jak będzie miało pewnie na święta/zimą :) Ale jestem zadowolona :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 19:44

Anga1989 lubi tę wiadomość

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Selja Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kaktus wrote:
    Ja chcialam albo adamexa apena albo barletta i padlo na aspene. Wiesz w zaleznosci od koloru mze byc krotszy czas oczekiwania ale jakby sie okazalo ze bedzie te 8 tyg to ja wole jednak zamo2ic z wyprzedzenem. A dodatkowo w Katowicach maja byc jakies targi min wozkow niepamietam czy w marcu czy w kwietniu i wtedy tez sprzedawca mowil ze beda mieli wieksza ilosc zamowien pewnie wiec dmuchajac na zimne wole zamowic wczesniej a co jak Dziecio bedzie przed terminem? Przeciez jakby bylo te +/- 2 tyg to moze sie pojawic nawet na poczatku lipca.
    My też kupimy wcześniej skoro trzeba zakładać ze musimy czekać. Jutro jedziemy jeszcze do jednego sklepu, zobaczymy. Szkoda że sprzedałam w tamtym roku mieszkanie w ok. Katowic bo bym też się wybrała na takie targi ;)

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    Udało mi się dziewczyny kupić dwa kosze Mojżesza + 4 prześcieradła + paczka pampersów za 15 funtów czyli 75zl :D :D :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8455bef4fd36.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/97649365fff6.jpg[/url
    Super, a gdzie taki deal udało Ci się znaleźć? :)

Lorry lubi tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Lorry Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    f2w3rjjg207m8a5e.png

hchyflw1m99nu5ry.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selja wrote:
    My też kupimy wcześniej skoro trzeba zakładać ze musimy czekać. Jutro jedziemy jeszcze do jednego sklepu, zobaczymy. Szkoda że sprzedałam w tamtym roku mieszkanie w ok. Katowic bo bym też się wybrała na takie targi ;)

Ja mam do Katowic ok 100 km ale nawet mi sie niechce :-( jaka kolorystyka Cie interesuje? Ja planuje szarosci. Moze z dodatkiem czerwonego. Ciekawe na ktore kolory czeka sie najkrocej :-)

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry moje lipcoweczki! Dzis niedziela- dzień brzuszka :) czekam na piękne fotki.

Wczoraj caly dzień sie leniłam i chyba dlatego dzis wstalam o takiej dziwnej porze, w zupelnych ciemnościach :)

Mam postanowienie nie martwienia i nie myślenia do wizyty, tylko cieszenia się ciążą! Nie mam na nic wpływu oprócz samopoczucia mojej Anielki :) to tez czynie i z uśmiechem idę wyjść z psami :)

Paula55, Marzenie27 lubią tę wiadomość

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisi wrote:
    Super, a gdzie taki deal udało Ci się znaleźć? :)

Sisi na fb na grupie Carboot sale z mojej okolicy ;)

sisi lubi tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w niedzielę!!!
    Nic w miarę przespana, katar i ramię dalej nie dają o sobie zapomnieć ;(

Wczoraj mąż był u jednej pani, która napisała do mnie ,że ma na zbyciu ciuszki po córkach i kilka rzeczy. Więc kupiłam jej dziewczynkom po lalce bo ja to nie lubię tak z pustymi rękoma. Gdy małż wrócił to mnie zatkało. Przywiózł nie tylko 3 kartony ciuchów ale łóżeczko, wanienka, bujaczek, zabawki i wózek dla bliźniat z gondolami i siedziskami do spacerowki!!! :D :D :D
    Totalnie w szoku i mega szczęśliwa, że są jeszcze tacy ludzie. Mąż chciał zapłacić ale nie chcieli ani grosza.
    Także tylko muszę kupić butelki, smoczki, pieluchy i foteliki samochodowe i mam komplet :)

Nicka678, lottinka, Jaguś_7810, 1kaktus, megi78, Mania25, Muszka15, mamakejti, Paula55, DTEM, asiczka11, Marciiik, DarkPrincess, AniaKami, Solane, evcikm81, krolikan, Selja, sisi, Marzenie27, Maria91 lubią tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2017, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    Dzień dobry w niedzielę!!!
    Nic w miarę przespana, katar i ramię dalej nie dają o sobie zapomnieć ;(

Wczoraj mąż był u jednej pani, która napisała do mnie ,że ma na zbyciu ciuszki po córkach i kilka rzeczy. Więc kupiłam jej dziewczynkom po lalce bo ja to nie lubię tak z pustymi rękoma. Gdy małż wrócił to mnie zatkało. Przywiózł nie tylko 3 kartony ciuchów ale łóżeczko, wanienka, bujaczek, zabawki i wózek dla bliźniat z gondolami i siedziskami do spacerowki!!! :D :D :D
    Totalnie w szoku i mega szczęśliwa, że są jeszcze tacy ludzie. Mąż chciał zapłacić ale nie chcieli ani grosza.
    Także tylko muszę kupić butelki, smoczki, pieluchy i foteliki samochodowe i mam komplet :)

Czy to na Carboocie? :)

• lottinka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, bulkaasia, ale cudownie!!! Poszukiwanie wózka masz z bani :)

Pokaz foty!!!

bulkaasia lubi tę wiadomość

ckai3e3kbl63wt3b.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, wszystko Carboot na fb ;)
    Fotki wstawię później bo nie robiłam od razu ;)

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2017, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry! :)
    Zapisałam się na warsztaty Bezpieczny Maluch :D
    A jak to u was jest ze szkołami rodzenia,zapisujecie/zapisalyscie sie? Tesciowie wczoraj marudzili,ze mam miec wiecej ruchu i zaczac cwiczyc,aby jeśli sie okaze ze bede rodzic sn to zeby porod byl szybszy i mniej bolesny. Hmm ale lepiej sie skonsultowac z lekarzem czy nie ma przeciwwskazań i jakie te ćwiczenia prawda? Jakas joga czy cus..
    A no i jak to jest z poloznymi? Macie swoje? Bo ja zadnej i nie wiem jak sie do tego zabrac i czy nie za pozno?

• lottinka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka, to prawda, jesli tylko ciąża nie jest zagrożona, powinnyśmy się ruszać :) jesli do tej pory lezalas to należałoby to zrobić z glowa, delikatnie. Trochę pływania, spacerów (polecam kijki), ćw wzmacniające. Oczywiście możesz skonsultować z lekarzem, ale jeszcze nie poznałam takiego który by powiedzial ze w ciąży należy leżeć bo tak ;)
    Poród jest jak maraton! :)

Ja niestety czuję jak spadlam z formy. No i widzę. Nie wyglądam najpiękniej, mięśnie flaki. Na spacerach z psami szybciej dostaję zadyszki. Taka kolej rzeczy :) grunt żeby kompletnie sie nie zastać!

Teraz do wizyty leze i walczę z własnym życiem mej macicy, ale już nie mogę się doczekać slow 'wszystko ok'....byle do wizyty. Do tego czasu chodzę tylko 3x dziennie na lekkie spacery.

ckai3e3kbl63wt3b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lottinka pływanie odpada :P bardziej myslalam o spacerach, jodze :)

lottinka lubi tę wiadomość

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka ja nawet mając tego krwiaka i miałam wtedy dużo odpoczywać to chodziłam na spacery. Przed ciążą byłam na pełnych obrotach przez 7 dni w tygodniu, więc ciężko mi było się przestawić do "spoczynkowego" trybu życia. Tak więc można powiedzieć, że od samego początku ciąży spacery to był numer jeden u mnie. Z dnia na dzień coraz więcej km robie hehe ale z głowa bo i tak zauważyłam, że już łapią mnie powoli zadyszki i małe postoje na zlapanie oddechu ;)
    Tak więc spacery to na obowiązku dziennym powinny u nas być ;)

Tak poza tym dzień dobry. Noc u mnie tragiczna, nie wyspałam się. Tak więc to będzie ciężki dzień dla mnie :P ale mojego oddeleguje do siebie i pewnie bede mogla zrobic sobie popoludniu drzemke :)

Może psa sobie dzisiaj obetne maszynka bo powoli zaczyna wyglądać jak mop :D

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.:)
    Bulkasia ale super. Przy blozniakach to jednak wielkie wsparcie takie gifty :).
    Lottinka na bank będzie dobrze :)
    Nicka jak dużo lezalas zacznij od spacerów. Nie wiem jak u ciebie ale u mnie w tych kopleksach sportowych są normalnie zajęcia dla kobiet w ciąży. Co do szkoły rodzenia nie byłam w pierwszej ciąży i teraz tez nie zamierzam isc. Położnej tez nie wynajmuje bo ja osobiście nie widzę w tym większego sensu. Ale może komuś się to przydało. Wszystkie moje koleżanki które miały taka położną po wszystkim miały takie samo zdanie jak ja. Chociaż mówiły ze lepiej, bezpieczniej się czuły.

bulkaasia, lottinka lubią tę wiadomość

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa zaczynam dzisiaj 19tc (18+0) <3
    Bulkaasia Ty tez! <3
    Megi gratulacje za rozpoczecie 18tc! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2017, 08:13

Nicka678, megi78, mania 89, bulkaasia, Mania25, Marzenie27 lubią tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga moj juz nie wyglada jak mop :P

Moj spioch :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0e01046e13cb.jpg

kruszynka5 lubi tę wiadomość

• Mania25 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulkasia mega prezent <3 super ze sa jeszcze tacy ludzie! :)

Oj tak dzis dzień fotek brzuszkowych :) jak się trochę ogarnę życiowo dziś to zrobię i wstawię :) póki co wracam do świata żywych :) wczoraj Tata z Mężem zrobili wielki gar gołąbków. :) Starczy im pewnie na 3-4 dni :) oni za gołąbki to daliby się pokroić :D teraz na każdy posiłek beda sobie je podgrzewać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2017, 09:08

bulkaasia lubi tę wiadomość

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

‹‹ 607 608 609 610 611 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ