Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejo dziewczyny, ja ostatnio mało pisze ale staram się podczytywać na bieżąco dziś mieliśmy usg połówkowe i zgodnie z przewidywaniami i chińskim kalendarzem synek poza tym wszystko dobrze tylko mały nie chciał współpracować z lekarzem i pokazać ładnie buźki do zdjęcia, cały czas zasłaniał się rączką, ale dobrze że chociaż siusiaka pokazał wczoraj byliśmy też z mężem na warsztatach bezpieczny maluch, dla mnie super sprawa, dużo rzeczy się dowiedziałam o udzielaniu pierwszej pomocy dziecku, o doborze fotelika, mąż zobaczył jak udzielać mi pomocy w razie czego itp. poza tym były jakieś gadżety i dla kilku osób fajne nagrody na koniec, myślę że jeżeli któraś z Was ma jeszcze szansę pójść to warto.
asiczka11, Anga1989, Marciiik, lottinka, bulkaasia, Pikcia, sisi, DTEM, Solane lubią tę wiadomość
-
Witam sie i ja..
Zostalam obudzona przez mojego dziecia po 5 ,normalnie szaleju sie najadl...a budaik do pracy na 7:45 ustawiony tak ze wiecie jaka bylam zadowolona zeby nie lezec w samotnosci zajadalam sie w lozku paluszkami to i maz sie pozniej obudzil..w grupie razniej
Dla wszystkich potrzebujacych patelni...chetnie walne a tak powaznie to z tymi ruchami tak jest ze bywa spokojniej serio...tez niedawno taki epizod mialam ze 2 dni prawie nic nie czulam...detektor poszedl w ruch i uff....
Ja sie najbardziej teraz tym twardnieniem martwie,narazie przechodzi po nospie wiec nie panikuje ale czestotliwosc jest niezla...
Za widoki udusze,doslownie!! Chociaz u nas dzis pruszy snieg...tylko ja juz wiosny wypatruje..
Bulkaasia,poza paracetamolem mozesz na recepte mocniejsze leki na tym etapie ciazy...bylas z tym gdzies teraz? Jak bedzie bardzo zle polecam skoczyc na ip...bo w ciazy przy bardzo silnym bolu lubi skoczyc drastycznie cisnienie czego niestety doswiadczylam i to jednak duzo gorsze niz mocniejsze leki przeciwbolowe...ja mam teraz w domu pol apteki i gdyby mi wrocilo to zamierzam ich uzyc bo cisnienia sie jednak boje bardziej....trzymaj sie biedulko....za to zakupy odwalilas pierwszorzedne
Paula,no ja juz zglupialam z tymi listami ze szpitala...polozna mi z wylrzedzeniem umawia spotkania z nia,wszelkie scany przychodza listem,konsultacja w 20 tyg mi gdzies przepadla a za to mam jakies niewiadomo co w 28 tyg...jeszcze badanie glukozy w 26 a to nie wiem czy mam sobie w przychodni sama zrobic czy co...tak mysle ze na ten 28 tydz by mi tez przypadalo podanie antycial...moze o to im chodzi ,kto wie...kiedys to robila polozna a nie w szpitalu hmm...
Tez dzisiaj ide na urodziny,takie babskie bez rodzinki....mam nadzieje ze cos chociaz zjembulkaasia lubi tę wiadomość
-
Ale piękne widoki!! Zazdraszczam
Bulkaasia piękne kosze Ja na Baby market widziałam już po £10 z całą wyprawka!! Szok.
Oj Laski patelnia jak nic się należy na tym etapie ruszy mogą być bardzo nie regularne.
Ja na tych warsztatach byłam w ciąży z synkiem 3 lata temu. Super sprawa. Przedewszystkim ćwiczenia pierwszej pomocy na niemowlęcych fantomach.
I dostałam masę prezentów w postaci smoczków, butelek, próbek. Do tego fotograf zrobił mi samej i z mamą mini sesje ciążowa
Teraz też tak to wygląda??
bulkaasia, lottinka lubią tę wiadomość
-
U nas w Szkocji w różnych miastach są co tydzień. Najczęściej w jakiś halach sportowych. Ludzie tam sprzedają rzeczy po swoich dzieciach My też Kupiliśmy bardzo dużo nowych rzeczy z matkami za bezcen
Tym ludziom zależy żeby się tego pozbyć z domu jak jest już nie potrzebne. Nie zabijają na tym szmalu
-
Wow jakie super zakupy!!!
A ja zmieniam termin polowkowych z 1 na 8 marca. Właśnie wzięłam skierowanie na usg i lekarz zalecil robić nie 18-20tc a 20-22tc. Bo wtedy lepiej widać serduszko i jeśli przyjdzie się wcześniej to może kazać przyjść ponownie. -
Dzień dobry!
Ja dzisiaj później dołączam, bo miałam poranek zakupowy, niestety, sama spożywka (no dobra, kupiłam dla Młodego koszulkę z długim rękawem za 6 PLN, w Auchan, bo maja teraz fajne wyprzedaże)
Marzenie27 - to byłyśmy razem na warsztatach wczoraj;) było fajnie, tylko pora taka, że zasypiałam....
Leoparde - już wiemy zatem gdzie urządzimy zlot lipcówek;) hehehehe nie wykręcisz się
Marciik - pieluszki najlepiej brac koło 150, ale 140 też jest ok;)
Słówko o magnezie - robiłam niedawno przegląd netu pod tym kątem i wychodzi mi, ze najlepszą wchłanialność (ok. 80%) mają: asparginian, cytrynian lub mleczan magnezu
Pikcia - ja tez nie biorę zestawów, ze względu na jod, biorę 2x samo DHA, magnez, Vit.D3 i wit B copmpositum;) a jod mam brać 1/2 tabletki Jodid 200, pytalam czy mogę brać po rpstu 1 tab. Jodidu 100, ale mój endo powiedział, że to nie to samo i to mi wystarczy, bo ufam mu megaśnie;)Marciiik, Pikcia lubią tę wiadomość
"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Cześć dziewczyny.. babcia nie dała rady. Planujemy uciec gdzieś w Tatry na parę dni. Pewnie nigdy was nie nadrobię. Ale mam nadzieję że u Was się jakoś układa. Z dobrych wieści brzuszek już mi widać także chętnie przy okazji go sfotografuje
buziaki wszystkim -
Ja wybrałałam sie na oglądanie wózków. Póki co moim faworytem jest adamex aspena ale jest jeszcze troche czasu to może cos mi sie zmieni .
Przy okazji oglądałam pieluszki, ubranka, akcesoria...ale obiecałam sobie że zakupy zacznę pod koniec kwietnia lub na początku maja wiec musiałam sie powstrzymać
Co do bezpiecznegomalucha wybieram sie w połowie marca ale już nie mogę sie doczekać
Udanego weekendu <4 -
Amore wrote:Cześć dziewczyny.. babcia nie dała rady. Planujemy uciec gdzieś w Tatry na parę dni. Pewnie nigdy was nie nadrobię. Ale mam nadzieję że u Was się jakoś układa. Z dobrych wieści brzuszek już mi widać także chętnie przy okazji go sfotografuje
buziaki wszystkim
Amore, bardzo mi przykro z powodu Babci...nie musisz nas nadrabiać, po prostu włącz się, jak będziesz miała ochotę......Amore lubi tę wiadomość
"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Byliśmy z rodzinką na spacerze no i na hali targowej nic nie mają dla dzieci ale wracając zachaczylismy o budke z wozkami. Fakt była już zamknięta ale przez szybę zauważyłam jeden wózek z tych nowszych, ktory nawet wpadl mi w oko i w przyszlym tygodniu skocze tam go obejrzeć
-
nick nieaktualnyAnga1989 wrote:Byliśmy z rodzinką na spacerze no i na hali targowej nic nie mają dla dzieci ale wracając zachaczylismy o budke z wozkami. Fakt była już zamknięta ale przez szybę zauważyłam jeden wózek z tych nowszych, ktory nawet wpadl mi w oko i w przyszlym tygodniu skocze tam go obejrzeć
Na Grota Roweckiego koło kolorowego talerza? -
Selja wrote:Ja wybrałałam sie na oglądanie wózków. Póki co moim faworytem jest adamex aspena ale jest jeszcze troche czasu to może cos mi sie zmieni .
Przy okazji oglądałam pieluszki, ubranka, akcesoria...ale obiecałam sobie że zakupy zacznę pod koniec kwietnia lub na początku maja wiec musiałam sie powstrzymać
Co do bezpiecznegomalucha wybieram sie w połowie marca ale już nie mogę sie doczekać
Udanego weekendu <4 -
1kaktus wrote:Selja ja tez wybralam aspene ale sprzedawca powiedzial ze oczekiwanie do 8 tyg w zaleznosci od koloru wiec szok jak dla mnie ale i tak bedzie albo aspena albo aspena plus
-
Selja wrote:Oo widzisz nie wiedziałam. Dzięki za informację muszę więc w kwietniu podjąć decyzję. My jeszcze myśleliśmy nad husky^m ale chyba jest cięższy niż Aspena
Ja chcialam albo adamexa apena albo barletta i padlo na aspene. Wiesz w zaleznosci od koloru mze byc krotszy czas oczekiwania ale jakby sie okazalo ze bedzie te 8 tyg to ja wole jednak zamo2ic z wyprzedzenem. A dodatkowo w Katowicach maja byc jakies targi min wozkow niepamietam czy w marcu czy w kwietniu i wtedy tez sprzedawca mowil ze beda mieli wieksza ilosc zamowien pewnie wiec dmuchajac na zimne wole zamowic wczesniej a co jak Dziecio bedzie przed terminem? Przeciez jakby bylo te +/- 2 tyg to moze sie pojawic nawet na poczatku lipca.