X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też jestem na etapie magnezu i nospy. Ja po wczorajszym biorę 3x1 nospe i 2x1 magnez z wit b6. Magnezu w jednej tab 130 mg a wit b6 1,4 mg co niby jest dawką 100% zapotrzebowania dziennego ale czytalam ze baaaardzo trudno jest przedawkowac ta witamine. Magneb6 małą dawkę magnezu w jednej tab 48mg

• Muszka15 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki,czyli biore conajmniej lecznicza....tylko teraz brac ja dluzej i czekac na efekty...

0MPT.png
  • lottinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka, chyba 600 w takim razie :) Edit, a to nie skoro 48 to niecałe 300
    Ok. To dzisiaj wzięłam 2, wezmę jeszcze wieczorem.
    To pewnie moja psycha ale jest lepiej.

Pikcia, masz nadczynność? Ile masz tsh? U mnie na granicy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 20:50

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    Jestem po wizycie- tak jak myślałam, wysiedziałam się zanim weszłam do gabinetu (3godz)
    Ogólnie po badaniu stwierdziła, że ona ma 3 teorie skąd mogą być bóle głowy
    1 podobno mam kiepskie wyniki z krwi (według ginki ok) zleciła szczegółowe
    2 wada wzroku - zleciła badania u okulisty
    3 zrobić rezonans aby być pewny że nic się nie dzieje :(
    kolejne więc kroki do budynku rezonansu kieruję i tam- pół godziny do rejestracji- "miła" pani w okienku mówi, że w ciąży rezonansu nie robią więc nie zarejestruje, po krótkiej wymianie zdań zawołała lekarza, który stwierdził, że zrobimy bez kontrastu co nie jest niebezpieczne dla malucha. No i ok, termin najszybszy 21,02 godz 21.10 (to wrócę ze stolicy o północy pewnie) I tyle moje drogie panie- boli i nadal boleć będzie:( mogę brać paracetamol, okłady i masaże całej głowy podobno pomagają) powiedziałam lekarce, że ja to mogę nawet wytrzymać do końca ciąży tylko żeby mnie zapewniła, że ten ból to nic groźnego dla dziecka- no ale niestety, skoro wcześniej nie cierpiałam z powodów głowy to skądś się to wzięło...

Dtem ja bym przed rezonansem udala sie do okulisty. Ja tak chodzilam od neurologa do laryngologa z bolem potwornym glowy az trafilam do dobrego neurologa ktory tez zalecil pkuliste i rezonans zrobilam rezonans wczesniej jak sie okazalo podejrzewal SM (powiedziala mi to po wykluczeniu na szczescie) u mnie a okazalo sie zeam wade wzroku i jak oczy wytezalam to glowa piekielnie bolala. Dlugo sie meczylam a okulary zalatwily sprawe a jak sie okaze ze masz jakas wade wzroku (czego niezycze oczywoscie) to moze noebedziesz musiala robic rezonansu w ciazy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 20:52

DTEM lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam późnym wieczorem;)

Jaguś dobrze ze coś się wyjaśniło i masz super teściów.Teraz porozmawiajcie ze sobą i będzie dobrze :)
    DTEM kurcze ah te bóle oby coś poradzili na nie..
    My dzisiaj tez mieliśmy wizytę :) Dzieciątko jak na ten tydzień mierzy i waży dobrze, słyszeliśmy serduszko wiec fajnie :) narazie gin nie chce mówić na 100% ale na tym etapie wydaje jej się ze dziewczynka, najważniejsze aby dzieciątko było zdrowe i tyle :)
    Ogólnie na 9.03 umowilam się w Polsce na badania połówkowe,chociaż moja gin z De twierdzi ze w sumie nie musze bo ona i tak wszystko waży,mierzy itp ale ja wolę zrobić i tak :)

She86, Muszka15, Pikcia, Selja, Mania25, DTEM, Nicka678, Anga1989, sisi, mamakejti, Solane lubią tę wiadomość

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jesli chodzi o magnez to najlepiej wybrac prearat ktory zawiera jaoo sibstancje czynna mleczan magnezu bo kest najlatwiej i najszybciej przyswajalny oczywoscie z B6. Inne formy magnezu czesto sie nieprzyswajaja i lykamy tylko tabletki jako placebo.

Jesli chodzi o suplement ja biore omega med optima forte.

A mnie dzisiaj M namowil na obejrzenie wozka. A mialam piekielnego stracha przed ogladaniem wozkow itd. I juz decyzja podjeta ze bedzie to Adamex Aspena kwestia model starszy czy plus. Ale to juz formalnosc.

qdkki09kwrowb7nz.png

• Pikcia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lottinka, mam teraz niedoczynność tarczycy. Na chwilę obecną przyjmuję Euthyrox 150 (przed ciążą brałam Euthyrox 75). Ostatni wynik TSH (z 30 stycznia) - 1,46 uIU/ml. A 3 tygodnie wcześniej TSH miałam aż 8,83 uIU/ml. Na szczęście z dzidzią wszystko jest jak na razie ok :)

lottinka lubi tę wiadomość

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam maglek b6, produkt leczniczy, mleczan wapnia, no i tani ;)

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga w babyblue niewiem czy jest w Twoim miescie sa ladne wozki retro.

qdkki09kwrowb7nz.png

• DTEM Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka- paracetamol nie pomaga w ogóle, raczej minimalnie łagodzi, staram się nie brać bo skoro nie ma efektów.

1kaktus- ja noszę okulary, mam astygmatyzm, lewe oczko 3,5 prawe 0,5. ale trzeba skontrolować bo być może coś sę pozmieniało i ostatnio mniej noszę niż zwykle bo porysowane mocno, będzie okazja wymienic. Ale masz rację, rezonans zrobię jako ostatni, najpierw wyniki, okulista i dopiero rezonans- każdy wynik konsultując z neurolog :)
    Fajnie, że wózeczek upatrzony- jaka kolorystyka???

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus ma rację jeśli magnezu to tylko w formie organicznej bo siarczany magnezu i inne nieorganiczne formy są kiepsko przyswajalne

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• lottinka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A chelaty?

Czuje sie kompletnym debilem w temacie ;)

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • Kattty Debiutantka

Wysłany: 11 lutego 2017, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magnez - ja biorę, kiedy mi coś boli - 375gr rozpuszczalny (gin powiedziała, że lepiej działa)i pomaga od razu prawie, ja nawet zaczynam myśleć, że to nie witamin, a cud :)

z tej nogą tak i zrobiłam - bandaż + magnez i już wydaje się lepiej.
    Myslę, że prawda, mięsnie są już takie nie wysportowany, a ja im trochę szoku))ale panika w ciąży - to jest normalnie, jak myślę. Najważniejsze, że nic mi nie puchnie. A tak już pocierpie.

Jeśli boli glowa, to biorę kawę lub mięte pije. Ale migreniej nie mam, tutaj chyba to nie pomoże. Ja mam zestrzyki fragmina, on robie krew mniej gęstą i myślę, że dlatego nie boli glowa, lub żadko. Chyba Accard ten pomaga tak samo.

A co do witamin - to ja kompleksy brać nie mogę, zawsze jest kwas foliowy wszędzie poprostu. A ja nie mogę go brać (mam mutację krwi, że nie przyjmuje ten zmodyfikowany), biorę "czysty b9" metafolina, b6*3, b12*1, omega 3, vitamina d3 krople.

e24f8ac0b0.png

Aniołek * marzec 2015 - 11 tc
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć śpioszki ;)
    Ja właśnie kawkę piję. Dziękuję za miłe komentarze, to fakt, już od dawna mam duuuuży brzuszek :P
    Niestety babyblue u mnie nie ma. Szukałam na necie dzisiaj. No nic, będę szukać dalej :)

l22nhdgen92nqanl.png
  • ajami19 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

Anga z tego co kojarzę to jesteś z Tych? Jeżeli tak to w Katowicach jest dużo wózkowych sklepów, większość, jeżeli nie wszystkie mają swoje strony internetowe. Może w którymś z nich znajdziesz wymarzony wózek. Z Tych do Katowic nie jest daleko, a fajnie wcześniej zobaczyć i pomacać taki wózek.

• Pikcia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w sobotę :)

Nie śpię już do 7, bo nasz kot domagał się jedzenia :( i niestety już zasnąć nie mogę. Trudno, będę chodzić jak zombie ;)

Leoparde, dojechaliście szczęśliwie? Jak zniosłaś podróż?

Miłego weekendu Mamusie :)

Kattty lubi tę wiadomość

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajami dzięki, chociaż myślałam, że uda mi się wszystko na miejscu załatwić bo jak ja mam np jechać do Katowic to aż mnie ściska. Nie lubie tam jeździć ale to taka ostateczna opcja jest ;)

l22nhdgen92nqanl.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    Muszka- paracetamol nie pomaga w ogóle, raczej minimalnie łagodzi, staram się nie brać bo skoro nie ma efektów.

1kaktus- ja noszę okulary, mam astygmatyzm, lewe oczko 3,5 prawe 0,5. ale trzeba skontrolować bo być może coś sę pozmieniało i ostatnio mniej noszę niż zwykle bo porysowane mocno, będzie okazja wymienic. Ale masz rację, rezonans zrobię jako ostatni, najpierw wyniki, okulista i dopiero rezonans- każdy wynik konsultując z neurolog :)
    Fajnie, że wózeczek upatrzony- jaka kolorystyka???

Mi te wyszedl wtedy astygmatyzm na szczescie slabszy ale pczy mocno wytezalam.

Jesli chodzi o wozek to tkanina napewno w szarosciach (uniwersalny dla chlopca i dziewczybki) dyakusja trwa czy stelaz i dol gondoli bialy czy czarny (ja bialy, M czarny) i czy z dodatkiem koloru czy bez le to sa kwestie kosmetyczne, bo qozek ma wszystko to na czym mi zalezy w wyposazeniu a infajnie ma zabudowana moskitiere o czym niewiedzialam jest schowana w budce i zawsze jest przy sobie. Ale czym bylam zdziwiona czeka sie na nie do 8 tyg tymbardziej na szarosci wiec jaknwozek chce miec w domu na poczatku lipca to bede musiala go zamowic juz q kwietniu a mialam zamiar zrobic to pod koniec maja/w czerwcu.

qdkki09kwrowb7nz.png

• Leoparde Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :-)
    Pikcia, dziękuję że pytasz :-) tak, dojechaliśmy szczęśliwie, na razie odwiedzamy rodzinkę więc czasu mam mało, ale nie mogłam spać w nocy to nadrabiałam forum ;-)
    Ogólnie podróż nie była najgorsza, trochę brzuch bolał i twardniał no i dzieć się strasznie wiercił ;-)
    Teraz kawka i śniadanie z rodzicami i pędzimy na zakupy :-)

Buziaczki kochane dziewczynki i miłego dnia życzę :-*

megi78, DTEM lubią tę wiadomość

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lottinka wrote:
    A chelaty?

Czuje sie kompletnym debilem w temacie ;)

Chelaty z tego co wiem tez sa nieorganiczne. Ja sie dowiedzialam o tym przez przypadek bo moj M ma problwm skurczami i zaczelismy szukac jak to ze mimo ze bierze magnez to ciagle skakal z powodu skurczy i koedys zapytalam o to lekarza jak to mozliwe i mnie uswiadomil. I odkad bierze melaczan ma spokoj z skurczami.

lottinka lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

‹‹ 604 605 606 607 608 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ