Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNo właśnie też jestem na etapie magnezu i nospy. Ja po wczorajszym biorę 3x1 nospe i 2x1 magnez z wit b6. Magnezu w jednej tab 130 mg a wit b6 1,4 mg co niby jest dawką 100% zapotrzebowania dziennego ale czytalam ze baaaardzo trudno jest przedawkowac ta witamine. Magneb6 małą dawkę magnezu w jednej tab 48mg
-
Muszka, chyba 600 w takim razie Edit, a to nie skoro 48 to niecałe 300
Ok. To dzisiaj wzięłam 2, wezmę jeszcze wieczorem.
To pewnie moja psycha ale jest lepiej.
Pikcia, masz nadczynność? Ile masz tsh? U mnie na granicy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 20:50
Everything you need will come to you at the perfect time
-
DTEM wrote:Jestem po wizycie- tak jak myślałam, wysiedziałam się zanim weszłam do gabinetu (3godz)
Ogólnie po badaniu stwierdziła, że ona ma 3 teorie skąd mogą być bóle głowy
1 podobno mam kiepskie wyniki z krwi (według ginki ok) zleciła szczegółowe
2 wada wzroku - zleciła badania u okulisty
3 zrobić rezonans aby być pewny że nic się nie dzieje
kolejne więc kroki do budynku rezonansu kieruję i tam- pół godziny do rejestracji- "miła" pani w okienku mówi, że w ciąży rezonansu nie robią więc nie zarejestruje, po krótkiej wymianie zdań zawołała lekarza, który stwierdził, że zrobimy bez kontrastu co nie jest niebezpieczne dla malucha. No i ok, termin najszybszy 21,02 godz 21.10 (to wrócę ze stolicy o północy pewnie) I tyle moje drogie panie- boli i nadal boleć będzie:( mogę brać paracetamol, okłady i masaże całej głowy podobno pomagają) powiedziałam lekarce, że ja to mogę nawet wytrzymać do końca ciąży tylko żeby mnie zapewniła, że ten ból to nic groźnego dla dziecka- no ale niestety, skoro wcześniej nie cierpiałam z powodów głowy to skądś się to wzięło...
Dtem ja bym przed rezonansem udala sie do okulisty. Ja tak chodzilam od neurologa do laryngologa z bolem potwornym glowy az trafilam do dobrego neurologa ktory tez zalecil pkuliste i rezonans zrobilam rezonans wczesniej jak sie okazalo podejrzewal SM (powiedziala mi to po wykluczeniu na szczescie) u mnie a okazalo sie zeam wade wzroku i jak oczy wytezalam to glowa piekielnie bolala. Dlugo sie meczylam a okulary zalatwily sprawe a jak sie okaze ze masz jakas wade wzroku (czego niezycze oczywoscie) to moze noebedziesz musiala robic rezonansu w ciazy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 20:52
DTEM lubi tę wiadomość
-
Witam późnym wieczorem;)
Jaguś dobrze ze coś się wyjaśniło i masz super teściów.Teraz porozmawiajcie ze sobą i będzie dobrze
DTEM kurcze ah te bóle oby coś poradzili na nie..
My dzisiaj tez mieliśmy wizytę Dzieciątko jak na ten tydzień mierzy i waży dobrze, słyszeliśmy serduszko wiec fajnie narazie gin nie chce mówić na 100% ale na tym etapie wydaje jej się ze dziewczynka, najważniejsze aby dzieciątko było zdrowe i tyle
Ogólnie na 9.03 umowilam się w Polsce na badania połówkowe,chociaż moja gin z De twierdzi ze w sumie nie musze bo ona i tak wszystko waży,mierzy itp ale ja wolę zrobić i takShe86, Muszka15, Pikcia, Selja, Mania25, DTEM, Nicka678, Anga1989, sisi, mamakejti, Solane lubią tę wiadomość
Kruszynka5 -
Dziewczyny jesli chodzi o magnez to najlepiej wybrac prearat ktory zawiera jaoo sibstancje czynna mleczan magnezu bo kest najlatwiej i najszybciej przyswajalny oczywoscie z B6. Inne formy magnezu czesto sie nieprzyswajaja i lykamy tylko tabletki jako placebo.
Jesli chodzi o suplement ja biore omega med optima forte.
A mnie dzisiaj M namowil na obejrzenie wozka. A mialam piekielnego stracha przed ogladaniem wozkow itd. I juz decyzja podjeta ze bedzie to Adamex Aspena kwestia model starszy czy plus. Ale to juz formalnosc. -
lottinka, mam teraz niedoczynność tarczycy. Na chwilę obecną przyjmuję Euthyrox 150 (przed ciążą brałam Euthyrox 75). Ostatni wynik TSH (z 30 stycznia) - 1,46 uIU/ml. A 3 tygodnie wcześniej TSH miałam aż 8,83 uIU/ml. Na szczęście z dzidzią wszystko jest jak na razie ok
lottinka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Muszka- paracetamol nie pomaga w ogóle, raczej minimalnie łagodzi, staram się nie brać bo skoro nie ma efektów.
1kaktus- ja noszę okulary, mam astygmatyzm, lewe oczko 3,5 prawe 0,5. ale trzeba skontrolować bo być może coś sę pozmieniało i ostatnio mniej noszę niż zwykle bo porysowane mocno, będzie okazja wymienic. Ale masz rację, rezonans zrobię jako ostatni, najpierw wyniki, okulista i dopiero rezonans- każdy wynik konsultując z neurolog
Fajnie, że wózeczek upatrzony- jaka kolorystyka???
-
magnez - ja biorę, kiedy mi coś boli - 375gr rozpuszczalny (gin powiedziała, że lepiej działa)i pomaga od razu prawie, ja nawet zaczynam myśleć, że to nie witamin, a cud
z tej nogą tak i zrobiłam - bandaż + magnez i już wydaje się lepiej.
Myslę, że prawda, mięsnie są już takie nie wysportowany, a ja im trochę szoku))ale panika w ciąży - to jest normalnie, jak myślę. Najważniejsze, że nic mi nie puchnie. A tak już pocierpie.
Jeśli boli glowa, to biorę kawę lub mięte pije. Ale migreniej nie mam, tutaj chyba to nie pomoże. Ja mam zestrzyki fragmina, on robie krew mniej gęstą i myślę, że dlatego nie boli glowa, lub żadko. Chyba Accard ten pomaga tak samo.
A co do witamin - to ja kompleksy brać nie mogę, zawsze jest kwas foliowy wszędzie poprostu. A ja nie mogę go brać (mam mutację krwi, że nie przyjmuje ten zmodyfikowany), biorę "czysty b9" metafolina, b6*3, b12*1, omega 3, vitamina d3 krople.
-
Hej dziewczyny
Anga z tego co kojarzę to jesteś z Tych? Jeżeli tak to w Katowicach jest dużo wózkowych sklepów, większość, jeżeli nie wszystkie mają swoje strony internetowe. Może w którymś z nich znajdziesz wymarzony wózek. Z Tych do Katowic nie jest daleko, a fajnie wcześniej zobaczyć i pomacać taki wózek. -
Witam w sobotę
Nie śpię już do 7, bo nasz kot domagał się jedzenia i niestety już zasnąć nie mogę. Trudno, będę chodzić jak zombie
Leoparde, dojechaliście szczęśliwie? Jak zniosłaś podróż?
Miłego weekendu MamusieKattty lubi tę wiadomość
-
DTEM wrote:Muszka- paracetamol nie pomaga w ogóle, raczej minimalnie łagodzi, staram się nie brać bo skoro nie ma efektów.
1kaktus- ja noszę okulary, mam astygmatyzm, lewe oczko 3,5 prawe 0,5. ale trzeba skontrolować bo być może coś sę pozmieniało i ostatnio mniej noszę niż zwykle bo porysowane mocno, będzie okazja wymienic. Ale masz rację, rezonans zrobię jako ostatni, najpierw wyniki, okulista i dopiero rezonans- każdy wynik konsultując z neurolog
Fajnie, że wózeczek upatrzony- jaka kolorystyka???
Mi te wyszedl wtedy astygmatyzm na szczescie slabszy ale pczy mocno wytezalam.
Jesli chodzi o wozek to tkanina napewno w szarosciach (uniwersalny dla chlopca i dziewczybki) dyakusja trwa czy stelaz i dol gondoli bialy czy czarny (ja bialy, M czarny) i czy z dodatkiem koloru czy bez le to sa kwestie kosmetyczne, bo qozek ma wszystko to na czym mi zalezy w wyposazeniu a infajnie ma zabudowana moskitiere o czym niewiedzialam jest schowana w budce i zawsze jest przy sobie. Ale czym bylam zdziwiona czeka sie na nie do 8 tyg tymbardziej na szarosci wiec jaknwozek chce miec w domu na poczatku lipca to bede musiala go zamowic juz q kwietniu a mialam zamiar zrobic to pod koniec maja/w czerwcu. -
Hejka
Pikcia, dziękuję że pytasz tak, dojechaliśmy szczęśliwie, na razie odwiedzamy rodzinkę więc czasu mam mało, ale nie mogłam spać w nocy to nadrabiałam forum
Ogólnie podróż nie była najgorsza, trochę brzuch bolał i twardniał no i dzieć się strasznie wiercił
Teraz kawka i śniadanie z rodzicami i pędzimy na zakupy
Buziaczki kochane dziewczynki i miłego dnia życzę :-*megi78, DTEM lubią tę wiadomość
-
lottinka wrote:A chelaty?
Czuje sie kompletnym debilem w temacie
Chelaty z tego co wiem tez sa nieorganiczne. Ja sie dowiedzialam o tym przez przypadek bo moj M ma problwm skurczami i zaczelismy szukac jak to ze mimo ze bierze magnez to ciagle skakal z powodu skurczy i koedys zapytalam o to lekarza jak to mozliwe i mnie uswiadomil. I odkad bierze melaczan ma spokoj z skurczami.lottinka lubi tę wiadomość