X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    Ajami dzięki, chociaż myślałam, że uda mi się wszystko na miejscu załatwić bo jak ja mam np jechać do Katowic to aż mnie ściska. Nie lubie tam jeździć ale to taka ostateczna opcja jest ;)

To do opola masz nie az tak strasznie dsleko w najgorszym razie poogladaj soebie na stronie baby blue i w ostatecznosci jak nic nieznajdziej wycieczka do opola. Ja mialam zamiar jechac do wroclawia za wozkiem i niewiedzialam ze wnopolu w tym sklepie tez sa te modele a tez chcialam pomacac koniecznie.

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lottinka wrote:
    A chelaty?

Czuje sie kompletnym debilem w temacie ;)

Chelaty są organiczne :) nawet nie wiem czy nie są najlepiej przyswajalne spośród organicznych ale to bym musiała poszukać informacji czy na pewno :)

Kaktus nie wiem co to za lekarz który stwierdził że chelat magnezu to nieorganiczna forma magnezu. Oby tylko zmęczony albo zdekoncentrowany :P Ale Wazne że pomogło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 09:26

lottinka lubi tę wiadomość

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania25 wrote:
    Chelaty są organiczne :) nawet nie wiem czy nie są najlepiej przyswajalne spośród organicznych ale to bym musiała poszukać informacji czy na pewno :)

Kaktus nie wiem co to za lekarz który stwierdził że chelat magnezu to nieorganiczna forma magnezu. Oby tylko zmęczony albo zdekoncentrowany :P Ale Wazne że pomogło :)

Ja biore chela mag b6 raz dziennie i lekarz jak mu powiedziałam,ze biore chele to mowil ze dobrze,wiec przeciwdziała skurczom z tego wynika ;)

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka678 wrote:
    Ja biore chela mag b6 raz dziennie i lekarz jak mu powiedziałam,ze biore chele to mowil ze dobrze,wiec przeciwdziała skurczom z tego wynika ;)

I jak pomaga to jest nawazniejsze. My sprawdzilismy mleczan tez dziala.

Tutaj krotkie opracowanie na ten temat
    http://gabinetrefleksoterapii.pl/magnez-stop-dezinformacji-kupuj-madrze/

Jest ich sporo w internecie.
    Z tego co znalazlam chelaty sa tak popularne tylko na rynku polskim. I wydaje sie ze sa kolejnym chwytem markwtingowym firm farmaceutycznych bo tylko one podpisuja sie pod ich badaniami.

qdkki09kwrowb7nz.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie ;) Ja już wczoraj nie pisałam bo jak mąż wrócił z pracy to pojechaliśmy po prezent dla koleżanki. Idziemy dziś na imprezkę ;)
    Potem byłam wykończona.

Po 1: Anga jaki brzuszek <3 super apartament ma twój lokator ;)

Muszka ja mam duuzo wizyt pomiędzy tymi standardowymi. Tyle że cześć w szpitalu cześć w Health Centre. Mam scan w 32 tyg ale ja już listów nie dostaje bo wszystko poprawianie mam. Jedynie do hc dzwonie tydz wcześniej ale też wiem w jakich tyg ma być wizyta...

Ja biorę te same Wit co Muszka ;)

Jagus bardzo się cieszę że sprawa ruszyła! Najgorzej żyć w zawieszeniu. Trzymam kciuki by wszystko się ułożyło!!

Jej tylke napisalyscie że nie ogarniam :P

Ahh my na "wakacje" do Pl jedziemy. Mąż bierze tacierzynski później razem z urlopem i tak na 4 tyg sierpień/wrzesień chcemy być w Pl :)

Laseczki ja od kilku dni tak porządnie czuje malucha ale dziś w nocy mnie OBUDZIL!! <3 tak brykal

Anga1989, DTEM lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania25 wrote:

Zaden lekarz ja napisalam ze z tego co wiem (po czym jest kropka i odniesienie do tego co napisala Lottinka ze nic niewie na ten temat -sama tez niewiedzialam wiec zapytalam lekarza) a maz bral normalny magnez w formie nieorganicznej i to zakwestionowal internista i zalecil mleczan jako najlatwiej przyswajalna forme bo czesc nawet organicznych niesa tak latwo przyswajalne dla organizmu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 10:09

Mania25 lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Życzę miłego dnia dziewczyny :)
    Cholera a ja po tym amnio przestałam czuć brzdaca mam nadzieję że to przypadek. PATELNIĘ PROSZĘ

• SteveS Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle mam dni, że nie czuję zupełnie nic - a czasem pojedyncze smyrnięcia. Ale nie stresuję się tym, w końcu do ok. 26 tygodnia można czuć nieregularnie albo nie czuć wcale ;)

megi78 lubi tę wiadomość

KgXdp1.png
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi, nadchodzę z patelnią dla Ciebie :) jesteś juz po amnio, teraz juz tylko pozytywne wieści u was będą!

Ja wcale nie jestem lepsza a patelnia juz mi nie pomaga. Macica mi się najbardziej spina w nocy, kompletnie nie mogę się ułożyć :( mam taka wielką nadzieję że wszystko jest ok...wizyta w poniedziałek.

PannaNatalia lubi tę wiadomość

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do patelni mi też by się przydała. Odkąd wróciłam od chirurga to małej nie czuję. W dodatku w nocy o 3:30 obudził mnie pełny pęcherz z bólem w podbrzuszu po prawej stronie. Rano to samo. Kłucie i ból podbrzusza. Mam nadzieję, że po nospie mi przejdzie bo jeżeli do wieczora będzie się ten ból nasilał to pójdę chyba na IP.

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe Lottinka Ange wiec potrzebujemy wszystkie patelni. Możemy stanąć w kółeczku i okładac się nawzajem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 11:18

Anga1989, lottinka lubią tę wiadomość

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam !

Jagus ciesze sie ze sie odezwalas i ze z mezem zaczyna sie ukladac. Milosc ponad wszystko . Bedzie dobrze . I brawo dla tesciowej. :)

Jejuuu jaki ja sen mialam !!!
    Obudzilam sie bo mialam bole ! Nagle bylam w szpitalu i bylo duzo krwi.. polozna sprawdzila ze mam rozwarcie i zaczela sie akcja porodowa.. moja malutka byla taka mini mini i mowila ze jej zimno i chce spac i przykrywala sie koldra szpitalana.. byla cala w krwi i po chwili martwa ... tak wiec noc ciulowo przespana ! Skad takie cos sie bierze ... :(

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e6d569d78aa1.jpg

Dzielę się z Wami pięknymi widokami :-)

megi78, rosax3, lottinka, Pikcia, Ewela35, Kattty, 1kaktus, Muszka15, Marciiik, Paula55, mamakejti, sisi, Another, cookiemonster, Solane lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e6d569d78aa1.jpg

Dzielę się z Wami pięknymi widokami :-)
    Leoparde przesadzilas !!!!!!!!!!!

• Leoparde Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megi78 wrote:
    Leoparde przesadzilas !!!!!!!!!!!
    Megi zapraszam :-)

• bulkaasia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, noc do dupy :(
    Od wczoraj mam nawrót choroby - zwapnienie mięśnia ramienia. Miałam ostatnio 6 lat temu i dostawałam leki, maści i morfine. To jest taki ból, że po ścianie chodzę :( Ruszyć ręką nie można, ból tragedia. Leżę i płacze bo nic nie mogę wziąść z leków tylko paracetamol, który nie działa zbytnio. Mam okłady, maści... Ehhhh...

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się dziewczyny kupić dwa kosze Mojżesza + 4 prześcieradła + paczka pampersów za 15 funtów czyli 75zl :D :D :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8455bef4fd36.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/97649365fff6.jpg[/url

Ewela35, Marciiik, Paula55, mamakejti, She86, sisi, Mania25, evcikm81, DTEM, cookiemonster, Solane lubią tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia, marze o takim koszu! <3 w Anglii tego mnóstwo, mam nadzieję, że wyhaczę gdzieś taki w PL po taniości :/

To i ja się pochwale widokiem.
    Księżna Natalia, zamknięta w swym pokoiku wypierdolniku, który strzeże zła i okrutna Królowa Teściowa :D :D Nawet kraty mam w oknie :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ba12dc9d8c78.jpg

Marzenie27, Kattty, 1kaktus, Muszka15, Marciiik, mamakejti, Mania25, bulkaasia, sisi, cookiemonster, Solane lubią tę wiadomość

• lottinka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia, osz Ty, przebilas mnie :D ja za tyle kupiłam jeden na olx. Jednak polacy kurde cenią sobie te używki. Zazwyczaj taniej niż 150 (brzydki kosz) lub 200 (juz ladny ;)) nie da się znaleźć. Z bujanym stojakiem ceny to nawet 350 za uzywke.

bulkaasia lubi tę wiadomość

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulkasia ale gajna okazja ! Ja nadal na rtapie poszukiwan taniego kosza.

bulkaasia lubi tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
‹‹ 605 606 607 608 609 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ