X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kruszynka ja mam wyciskarke z lidla oprocz tego uzywam blendera bo robie soki owocowo warzywne i kazdy smoothie maker niewytrzymywal ze wzgledu na slaba moc. Uzywam rowniez twardych warzyw. Takze do samych cytrusow polecam lidlowska wyciskarke.

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam inne pytaniem kilka razy ( niepowtarzalo sie) poczulam w dolnej czesci brzucha kilka cm pod pepkiem takie dziwne pojedyncze puk. A dzisiaj rano bylo nawet 2-3razy puk ale nic wiecej zadnego bulgotania przelewania laskotania tylko tk puk i nic wiecej. Czy to moze byc Maly?

Amore lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

• cookiemonster Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kruszynka5 wrote:
    hej ;) a może któraś korzysta z jakiejs godnej polecenia wyciskarki soków albo coś w tym rodzaju? ;) marzą mi się własne soki na świeżo do picia..juz się naczytałam tyle ze sama nie wiem co kupić ;)
    My mama taką półprofesjonalną:
    http://sklep.puregreen.pl/wyciskarka-soku-sana-omega-707.html?gclid=CIrEnMWontICFbgK0wod0icDgg
    i bardzo polecam, łatwo się czyści, a to ważne:)

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny!!!
    Ja od dzisiaj w pracy od razu lepiej :), przynajmniej nie myślę tyle o tym cholernym wyniku. Wczoraj po kościele pojechaliśmy od razu do galerii, obkupiłam mojego syna w kurtkę softshell wiosenno- jesienno i nowe buty sportowe do szkoły. Ja nie wiem co on z nimi tam robi że co 3 m-ce odpada mu podeszwa. Co do rozstępów ja po pierwszej ciąży nic ufff. Niby po porodzie przy nawale mleka na piersiach zaczęły się robić, ale na szczęście wszystko jakoś się cofnęło i śladu nie ma.
    Lottinka witam w 5 m-cu :)
    Jaguś dobrze, że u ciebie troszkę lepiej.
    Miłego dnia dziewczyny :)

lottinka lubi tę wiadomość

• DarkPrincess Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po nieprzespanej nocy.
    Od wczorajszego wieczoru miałam wrażenie jakby mój brzuch poddał się grawitacji, takie uczucie ciągnięcia w dół. W dodatku strasznie mnie wybrzuszylo i czułam się jakbym w kółku ratunkowym chodziła, o problemach przy zmianie pozycji nie wspomnę. Do spania miałam do wyboru tylko lewy lub prawy bok, o położeniu się choć na chwilę na plecach mogłam zapomnieć. I dziś w nocy po raz pierwszy wstawalam siku, wcześniej bez problemu wytrzymywalam cała noc.
    Co do rozstępów jeszcze ich nie zauważyłam, ale zapobiegawczo się smaruje, zobaczymy czy to coś da ;)
    A z tych lepszych wiadomości wczoraj zaczęłam 5 miesiąc, także lottinka razem z Tobą obstawiam tyły hihi ;)

Mania25, megi78, lottinka lubią tę wiadomość

zrz6i09ksymsc0lz.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kruszynka my mamy wyciskarke Hurom :) Robi soki przecierowe i soki klasyczne. Wyciska soki z miękkich i twardych owoców i warzyw. Również z traw, natki pietruszki itd. Części metalowe (ale są rózne modele i mozna brac opcje z czesciami plastikowymi). Łatwo się ja myje.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/23e1a484d7c5.jpg

Miałam ją na oku ponad 2 lata, od tworzenia listy prezentów na ślub i w końcu jak zaszlamnw ciąże to szybko ja kupiliśmy :) dzis po raz pierwszy od pierwszych ciazowych mdłości będę robić sok :D mieliśmy w weekend ale nie wyszło :)

mam zamiar zrobić taki mus jak podają w Grycanie - brzoskwinie, kiwi, sok pomarańczowy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2017, 10:49

kruszynka5 lubi tę wiadomość

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kaktus wrote:
    Dziewczyny a ja mam inne pytaniem kilka razy ( niepowtarzalo sie) poczulam w dolnej czesci brzucha kilka cm pod pepkiem takie dziwne pojedyncze puk. A dzisiaj rano bylo nawet 2-3razy puk ale nic wiecej zadnego bulgotania przelewania laskotania tylko tk puk i nic wiecej. Czy to moze byc Maly?

Wydaje mi się ze to na 100% Maleństwo ;) ja od kilku dni reż czyje takie puk ale znacznie wyżej i przeważnie raz góra 2 razy na dzień i myślę że to Maleństwo :)

1kaktus lubi tę wiadomość

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    My mama taką półprofesjonalną:
    http://sklep.puregreen.pl/wyciskarka-soku-sana-omega-707.html?gclid=CIrEnMWontICFbgK0wod0icDgg
    i bardzo polecam, łatwo się czyści, a to ważne:)
    Bardzo fajna tylko myślę o czymś troszkę tańszym..

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kruszynka, ja nie mam takiej jak w linku, ale ją ostatnio prezentowała Pani Gadżet i mnie się spodobała;)
    http://www.philips.pl/c-p/HR1880_01/avance-collection-wyciskarka-do-soku

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lottinka wrote:
    Mamokejti, będę w tym tygodniu zamawiać szybkowar, czytam sobie opinie i mam pytanie zasadnicze - jak okreslilabys poziom jego glosnosci? :)

Jak juz kupie to bede Cie męczyć jak ten rosol i inne w nim przyrządzić! ;)

lottinko, jak tworzy się podciśnienie to każdy szybkowar (chyba) syczy po prostu, ja widziałam już kilka szybkowarów w akcji i każdy syczał więc to jest ta głośność, z ktora trzeba się przez parę minut "pomęczyć" mnie to nie przeszkadza, że syczy.....

lottinka lubi tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lottinka wrote:
    Mamakejti, prosimy tu potem o piękną relację z usg :)

Witam się w 5 miesiącu...nareszcie!!!:)))

Chyba DTEM ostatnio pisala ze jest juz w 6, pomyślałam sobie ze jestem tyyyyle lat za murzynami :D
    Będziemy razem obstwiać tyły ;)

Edit. W 3 razem z DarkPrincess :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2017, 11:35

lottinka, DarkPrincess lubią tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi, Lottinka ja raptem kilka dni do przodu,więc w prakyce może wyjść i tak, że urodzicie szybciej, a ja będę w tyle :D :D

Dziś wieczorem do dentysty. Oj będzie borowanko :( Dopóki o tym sobie nie przypomniałam, ten poniedziałek nawet taki przystępny się wydawał :P

lottinka, sisi lubią tę wiadomość

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mamy już 1 chłopaka więcej na liście, a najlepiej chciałam wrzucić formułę, ale myślę sobie nie będę w pliku Angi mieszać i liczę chłopaków a tam na dole się zlicza :-P ciekawe na jakim stanie skończymy :-)

A nie pisałam Wam jeszcze bo w końcu się dogadaliśmy co do imienia i będzie Michał, Ignacego mój M odrzucił, ja chciałam Antoni, M chciał Mikołaja a, że ja nie chciałam Mikołaj a M nie chciał Antoni to znaleźliśmy inne imię. Jako, że mojemu M podobało się bardzo Michał, a co ciekawe ja też miałam być Michał to został Michał. Będzie miał potężnego patrona :-)

Marciiik lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

• Mania25 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus bardzo ładne imię :D My chcieliśmy Michała bardzo długo (jak na te 4 skończone miesiace ciąży :P ), ale w końcu będzie prawdopodobnie Hubert Jerzy :)

EDIT No no dziewczynki doganiają chłopców :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2017, 13:33

1kaktus lubi tę wiadomość

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• ejkej Koleżanka

Wysłany: 20 lutego 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Ja już po połówkowym, wszystko prawidłowo w tym echo serca, waga 258g, dzieć wariował jak szalony, że nie szło mu zrobić porządnej 'foty' z usg. Od 3D nas doktor odwiódł, mówi, że teraz to głównie skóra i kości, jak będziemy w 31tc i się ułoży dobrze to powiedział, że sam nas będzie namawiać, ale dziś bez sensu :)
    Dziewczę pozostaje dziewczęciem, jak doktor powiedział 'kutasika tam nie widzi' i do męża, że lepiej żeby to była dziewczynka, bo chłopiec by miał baaaardzo małego' :P - czyli dziewczynka! :) Powiedział, że u chłopca by było coś widać, a w 20tc u dziewczynki pokazują nam jakąś kropkę i mówią, że to... :) Następnym razem końcówkę można podejrzeć w całej okazałości :P Także powróciłam szczęśliwa i wyposażona w nowy biustonosz będący w stanie udźwignąć mój biust, 75G :) Następna - ostatnia - wizyta tam - 8 maja :)
    A u mojego gin w mieście kontrol + pewnie dalsze L4 3 marca :)

Na fb najsensowniejsze foto dnia dzisiejszego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2017, 14:53

DarkPrincess, Muszka15, Pikcia, Anga1989, asiczka11, Mania25, Solane, mamakejti, Leoparde, bulkaasia, sisi, Jaguś_7810, Marciiik, 1kaktus, Selja, gabi544, megi78, Maria91 lubią tę wiadomość

6c2vjy5.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka i Wam..

Ejkej,supcio ze usg takie udane :)

Kaktus,my tez z tymi imionami cudujemy ale dla dziewczynki...corka probuje nam wybic Rite z glowy bo podobno w Harrym Potterze jest jakas niewdzieczna postac o tym imieniu...no wszystkim ciezko dogodzic....maz jakies fajne podobno imie uslyszal w radio ale zapomnial jakie a moze byloby wyjsciem z sytuacji ;)

Tym sposobem chlopaka mamy ustawionego ale dziewcze oewnie urodzi sie bezimienne ;)

Megi,kiedy te wyniki maja byc?

Ja dzisiaj tez bylam w pracy ale w grafiku teraz 4 dni wolnego wiec poleniuchuje nieco....

Wyciskarki Wam nie doradze,jak w pierwsza ciaze zaszlam to byl plan ze bede pilamsoczki naturalne i kupilismy jakas maszynke,mialo to tez koktaile robic chyba...w kazdym badz razie jak tam zwracalam ze na sok nawet patrzec nie dalo rady i tak nam stal ten sprzet az w koncu go oddalismy na lumpy....teraz maz jakis czas temu w thermomixie mi zrobil mus owocowy imfajnie mimwchodzilo wiec pozostane przy tym...a na pyszne soczki owocowe bede chodzic do Waga Mama ;)

ejkej lubi tę wiadomość

0MPT.png
  • kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ejkej wrote:
    Hej dziewczyny! Ja już po połówkowym, wszystko prawidłowo w tym echo serca, waga 258g, dzieć wariował jak szalony, że nie szło mu zrobić porządnej 'foty' z usg. Od 3D nas doktor odwiódł, mówi, że teraz to głównie skóra i kości, jak będziemy w 31tc i się ułoży dobrze to powiedział, że sam nas będzie namawiać, ale dziś bez sensu :)
    Dziewczę pozostaje dziewczęciem, jak doktor powiedział 'kutasika tam nie widzi' i do męża, że lepiej żeby to była dziewczynka, bo chłopiec by miał baaaardzo małego' :P - czyli dziewczynka! :) Powiedział, że u chłopca by było coś widać, a w 20tc u dziewczynki pokazują nam jakąś kropkę i mówią, że to... :) Następnym razem końcówkę można podejrzeć w całej okazałości :P Także powróciłam szczęśliwa i wyposażona w nowy biustonosz będący w stanie udźwignąć mój biust, 75G :) Następna - ostatnia - wizyta tam - 8 maja :)

Gratulacje :)

ejkej lubi tę wiadomość

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ejkej wrote:

Gratuluje :)

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki,
    właśnie w ramach detoksu mózgu (bo usiłuję pracować...), znalazłam taką oto stronę
    https://www.minkyitkaninki.pl/pl/c/Tkaniny-Bambusowe/68

czy któraś z Was może tam kupowała coś? kusza mnie właśnie te bambusy i minky...

f2w3skjotzzbwk43.png
‹‹ 647 648 649 650 651 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ