SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kruszynka ja mam wyciskarke z lidla oprocz tego uzywam blendera bo robie soki owocowo warzywne i kazdy smoothie maker niewytrzymywal ze wzgledu na slaba moc. Uzywam rowniez twardych warzyw. Takze do samych cytrusow polecam lidlowska wyciskarke.

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam inne pytaniem kilka razy ( niepowtarzalo sie) poczulam w dolnej czesci brzucha kilka cm pod pepkiem takie dziwne pojedyncze puk. A dzisiaj rano bylo nawet 2-3razy puk ale nic wiecej zadnego bulgotania przelewania laskotania tylko tk puk i nic wiecej. Czy to moze byc Maly?

Amore lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

• cookiemonster Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kruszynka5 wrote:
    hej ;) a może któraś korzysta z jakiejs godnej polecenia wyciskarki soków albo coś w tym rodzaju? ;) marzą mi się własne soki na świeżo do picia..juz się naczytałam tyle ze sama nie wiem co kupić ;)
    My mama taką półprofesjonalną:
    http://sklep.puregreen.pl/wyciskarka-soku-sana-omega-707.html?gclid=CIrEnMWontICFbgK0wod0icDgg
    i bardzo polecam, łatwo się czyści, a to ważne:)

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny!!!
    Ja od dzisiaj w pracy od razu lepiej :), przynajmniej nie myślę tyle o tym cholernym wyniku. Wczoraj po kościele pojechaliśmy od razu do galerii, obkupiłam mojego syna w kurtkę softshell wiosenno- jesienno i nowe buty sportowe do szkoły. Ja nie wiem co on z nimi tam robi że co 3 m-ce odpada mu podeszwa. Co do rozstępów ja po pierwszej ciąży nic ufff. Niby po porodzie przy nawale mleka na piersiach zaczęły się robić, ale na szczęście wszystko jakoś się cofnęło i śladu nie ma.
    Lottinka witam w 5 m-cu :)
    Jaguś dobrze, że u ciebie troszkę lepiej.
    Miłego dnia dziewczyny :)

lottinka lubi tę wiadomość

• DarkPrincess Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po nieprzespanej nocy.
    Od wczorajszego wieczoru miałam wrażenie jakby mój brzuch poddał się grawitacji, takie uczucie ciągnięcia w dół. W dodatku strasznie mnie wybrzuszylo i czułam się jakbym w kółku ratunkowym chodziła, o problemach przy zmianie pozycji nie wspomnę. Do spania miałam do wyboru tylko lewy lub prawy bok, o położeniu się choć na chwilę na plecach mogłam zapomnieć. I dziś w nocy po raz pierwszy wstawalam siku, wcześniej bez problemu wytrzymywalam cała noc.
    Co do rozstępów jeszcze ich nie zauważyłam, ale zapobiegawczo się smaruje, zobaczymy czy to coś da ;)
    A z tych lepszych wiadomości wczoraj zaczęłam 5 miesiąc, także lottinka razem z Tobą obstawiam tyły hihi ;)

Mania25, megi78, lottinka lubią tę wiadomość

zrz6i09ksymsc0lz.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kruszynka my mamy wyciskarke Hurom :) Robi soki przecierowe i soki klasyczne. Wyciska soki z miękkich i twardych owoców i warzyw. Również z traw, natki pietruszki itd. Części metalowe (ale są rózne modele i mozna brac opcje z czesciami plastikowymi). Łatwo się ja myje.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/23e1a484d7c5.jpg

Miałam ją na oku ponad 2 lata, od tworzenia listy prezentów na ślub i w końcu jak zaszlamnw ciąże to szybko ja kupiliśmy :) dzis po raz pierwszy od pierwszych ciazowych mdłości będę robić sok :D mieliśmy w weekend ale nie wyszło :)

mam zamiar zrobić taki mus jak podają w Grycanie - brzoskwinie, kiwi, sok pomarańczowy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2017, 10:49

kruszynka5 lubi tę wiadomość

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kaktus wrote:
    Dziewczyny a ja mam inne pytaniem kilka razy ( niepowtarzalo sie) poczulam w dolnej czesci brzucha kilka cm pod pepkiem takie dziwne pojedyncze puk. A dzisiaj rano bylo nawet 2-3razy puk ale nic wiecej zadnego bulgotania przelewania laskotania tylko tk puk i nic wiecej. Czy to moze byc Maly?

Wydaje mi się ze to na 100% Maleństwo ;) ja od kilku dni reż czyje takie puk ale znacznie wyżej i przeważnie raz góra 2 razy na dzień i myślę że to Maleństwo :)

1kaktus lubi tę wiadomość

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    My mama taką półprofesjonalną:
    http://sklep.puregreen.pl/wyciskarka-soku-sana-omega-707.html?gclid=CIrEnMWontICFbgK0wod0icDgg
    i bardzo polecam, łatwo się czyści, a to ważne:)
    Bardzo fajna tylko myślę o czymś troszkę tańszym..

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kruszynka, ja nie mam takiej jak w linku, ale ją ostatnio prezentowała Pani Gadżet i mnie się spodobała;)
    http://www.philips.pl/c-p/HR1880_01/avance-collection-wyciskarka-do-soku

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lottinka wrote:
    Mamokejti, będę w tym tygodniu zamawiać szybkowar, czytam sobie opinie i mam pytanie zasadnicze - jak okreslilabys poziom jego glosnosci? :)

Jak juz kupie to bede Cie męczyć jak ten rosol i inne w nim przyrządzić! ;)

lottinko, jak tworzy się podciśnienie to każdy szybkowar (chyba) syczy po prostu, ja widziałam już kilka szybkowarów w akcji i każdy syczał więc to jest ta głośność, z ktora trzeba się przez parę minut "pomęczyć" mnie to nie przeszkadza, że syczy.....

lottinka lubi tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lottinka wrote:
    Mamakejti, prosimy tu potem o piękną relację z usg :)

Witam się w 5 miesiącu...nareszcie!!!:)))

Chyba DTEM ostatnio pisala ze jest juz w 6, pomyślałam sobie ze jestem tyyyyle lat za murzynami :D
    Będziemy razem obstwiać tyły ;)

Edit. W 3 razem z DarkPrincess :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2017, 11:35

lottinka, DarkPrincess lubią tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi, Lottinka ja raptem kilka dni do przodu,więc w prakyce może wyjść i tak, że urodzicie szybciej, a ja będę w tyle :D :D

Dziś wieczorem do dentysty. Oj będzie borowanko :( Dopóki o tym sobie nie przypomniałam, ten poniedziałek nawet taki przystępny się wydawał :P

lottinka, sisi lubią tę wiadomość

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mamy już 1 chłopaka więcej na liście, a najlepiej chciałam wrzucić formułę, ale myślę sobie nie będę w pliku Angi mieszać i liczę chłopaków a tam na dole się zlicza :-P ciekawe na jakim stanie skończymy :-)

A nie pisałam Wam jeszcze bo w końcu się dogadaliśmy co do imienia i będzie Michał, Ignacego mój M odrzucił, ja chciałam Antoni, M chciał Mikołaja a, że ja nie chciałam Mikołaj a M nie chciał Antoni to znaleźliśmy inne imię. Jako, że mojemu M podobało się bardzo Michał, a co ciekawe ja też miałam być Michał to został Michał. Będzie miał potężnego patrona :-)

Marciiik lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

• Mania25 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus bardzo ładne imię :D My chcieliśmy Michała bardzo długo (jak na te 4 skończone miesiace ciąży :P ), ale w końcu będzie prawdopodobnie Hubert Jerzy :)

EDIT No no dziewczynki doganiają chłopców :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2017, 13:33

1kaktus lubi tę wiadomość

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• ejkej Koleżanka

Wysłany: 20 lutego 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Ja już po połówkowym, wszystko prawidłowo w tym echo serca, waga 258g, dzieć wariował jak szalony, że nie szło mu zrobić porządnej 'foty' z usg. Od 3D nas doktor odwiódł, mówi, że teraz to głównie skóra i kości, jak będziemy w 31tc i się ułoży dobrze to powiedział, że sam nas będzie namawiać, ale dziś bez sensu :)
    Dziewczę pozostaje dziewczęciem, jak doktor powiedział 'kutasika tam nie widzi' i do męża, że lepiej żeby to była dziewczynka, bo chłopiec by miał baaaardzo małego' :P - czyli dziewczynka! :) Powiedział, że u chłopca by było coś widać, a w 20tc u dziewczynki pokazują nam jakąś kropkę i mówią, że to... :) Następnym razem końcówkę można podejrzeć w całej okazałości :P Także powróciłam szczęśliwa i wyposażona w nowy biustonosz będący w stanie udźwignąć mój biust, 75G :) Następna - ostatnia - wizyta tam - 8 maja :)
    A u mojego gin w mieście kontrol + pewnie dalsze L4 3 marca :)

Na fb najsensowniejsze foto dnia dzisiejszego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2017, 14:53

DarkPrincess, Muszka15, Pikcia, Anga1989, asiczka11, Mania25, Solane, mamakejti, Leoparde, bulkaasia, sisi, Jaguś_7810, Marciiik, 1kaktus, Selja, gabi544, megi78, Maria91 lubią tę wiadomość

6c2vjy5.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka i Wam..

Ejkej,supcio ze usg takie udane :)

Kaktus,my tez z tymi imionami cudujemy ale dla dziewczynki...corka probuje nam wybic Rite z glowy bo podobno w Harrym Potterze jest jakas niewdzieczna postac o tym imieniu...no wszystkim ciezko dogodzic....maz jakies fajne podobno imie uslyszal w radio ale zapomnial jakie a moze byloby wyjsciem z sytuacji ;)

Tym sposobem chlopaka mamy ustawionego ale dziewcze oewnie urodzi sie bezimienne ;)

Megi,kiedy te wyniki maja byc?

Ja dzisiaj tez bylam w pracy ale w grafiku teraz 4 dni wolnego wiec poleniuchuje nieco....

Wyciskarki Wam nie doradze,jak w pierwsza ciaze zaszlam to byl plan ze bede pilamsoczki naturalne i kupilismy jakas maszynke,mialo to tez koktaile robic chyba...w kazdym badz razie jak tam zwracalam ze na sok nawet patrzec nie dalo rady i tak nam stal ten sprzet az w koncu go oddalismy na lumpy....teraz maz jakis czas temu w thermomixie mi zrobil mus owocowy imfajnie mimwchodzilo wiec pozostane przy tym...a na pyszne soczki owocowe bede chodzic do Waga Mama ;)

ejkej lubi tę wiadomość

0MPT.png
  • kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ejkej wrote:
    Hej dziewczyny! Ja już po połówkowym, wszystko prawidłowo w tym echo serca, waga 258g, dzieć wariował jak szalony, że nie szło mu zrobić porządnej 'foty' z usg. Od 3D nas doktor odwiódł, mówi, że teraz to głównie skóra i kości, jak będziemy w 31tc i się ułoży dobrze to powiedział, że sam nas będzie namawiać, ale dziś bez sensu :)
    Dziewczę pozostaje dziewczęciem, jak doktor powiedział 'kutasika tam nie widzi' i do męża, że lepiej żeby to była dziewczynka, bo chłopiec by miał baaaardzo małego' :P - czyli dziewczynka! :) Powiedział, że u chłopca by było coś widać, a w 20tc u dziewczynki pokazują nam jakąś kropkę i mówią, że to... :) Następnym razem końcówkę można podejrzeć w całej okazałości :P Także powróciłam szczęśliwa i wyposażona w nowy biustonosz będący w stanie udźwignąć mój biust, 75G :) Następna - ostatnia - wizyta tam - 8 maja :)

Gratulacje :)

ejkej lubi tę wiadomość

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ejkej wrote:

Gratuluje :)

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki,
    właśnie w ramach detoksu mózgu (bo usiłuję pracować...), znalazłam taką oto stronę
    https://www.minkyitkaninki.pl/pl/c/Tkaniny-Bambusowe/68

czy któraś z Was może tam kupowała coś? kusza mnie właśnie te bambusy i minky...

f2w3skjotzzbwk43.png
‹‹ 647 648 649 650 651 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ