X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Mimo po kilku pobudkach w nocy to się nawet wyspałam ;)
    No ale jedna pobudka to była o równej północy bo ktoś sobie urządził sylwester i puścił fajerwerki - jakąś konkretna wyrzutnie. Wstałam, pooglądałam i poszłam dalej spać :)

A tak poza tym rozpoczynam dzisiaj 20tc (19+0)! <3 :)

Marciiik, sisi, Selja lubią tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam niedzielnie i pełna euforii,bo moja druga połowa za chwilę wraca z drugiego końca świata z wyjazdu służbowego. Najdłuższe 8 dni w moich życiu i 8 paskudnych nocy sama w dużym domu, gdzie każdy odgłos urósł wielokrotnie podczas tego tygodnia. Jest więc nadzieja, że w końcu się wyśpię:-)
    U mnie ruchy to ciągle bulgotanie, takie pływanie i ten bok który bardziej boli/kluje to tam detektorem znajduję Młodą.
    A jutro połówkowe...dobrze, że we wtorek miałam wizytę, bo już chodzilabym po suficie z nerwów;)

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Miłej niedzieli moje drogie!!!

kruszynka5, Nalunia lubią tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja ;)

Anga fajerwerki no to nieźle ;)

Mnie znowu obudził rano telefon domowy..

Ja tak od okolo 3 dni 1-2 razy na dzień czuje kopniaczka ;)

Cookiemonster kciuki za połówkowe && a powiedz mi we wtorek tez miałaś USG robione? Pytam tak z ciekawości bo niektórzy mówią żeby za często nie robić i wczoraj męża siostra stwierdziła,że ona miała tylko 3 na całą ciążę (w Anglii)..a ja właśnie mam mieć 9.03 połówkowe a potem u swojej gin.13.03 mam wizyte..

Miłej niedzieli :)

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kruszynka5 wrote:
    Witam się i ja ;)

Anga fajerwerki no to nieźle ;)

Mnie znowu obudził rano telefon domowy..

Ja tak od okolo 3 dni 1-2 razy na dzień czuje kopniaczka ;)

Cookiemonster kciuki za połówkowe && a powiedz mi we wtorek tez miałaś USG robione? Pytam tak z ciekawości bo niektórzy mówią żeby za często nie robić i wczoraj męża siostra stwierdziła,że ona miała tylko 3 na całą ciążę (w Anglii)..a ja właśnie mam mieć 9.03 połówkowe a potem u swojej gin.13.03 mam wizyte..

Miłej niedzieli :)
    Tak, chodzę prywatnie co 2-3 tygodnie, bo po prostu się boję po naszych przejściach, że czegoś nie dopatrzę. Teraz mam faktycznie maraton - we wtorek była wizyta, jutro połówkowe, a potem 28.02 wizyta i 1.03 połowkowe "zapasowe" (w razie gdyby Młoda nie była chetna do współpracy). Fakt, że mój gin robi bardzo szybkie USG, ostatnie było długie jak na niego, bo ok. 10 min, a wynikało to z tego, że poprosiłam o sprawdzenie przepływów i miał problem, bo dziecko mu nieco przeszkadzało. I np. w ogóle nie puszcza na głos bicia serducha. Sprawdza 2-3 minuty najważniejsze parametry i tyle. Wiem, ze w Anglii, Japonii itd są tylko 3 USG, ale wolę być spokojniejsza...

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :) mnie rano mała obudziła kopniaczkami, wcześniej to spała do 12 a teraz czuję że wstaje razem ze mną albo mnie budzi :) cieszę się dziewczyny ze tez już czujecie ruchy - uczucie niesamowite :)
    Życzę Wam miłego dnia :))

[img][/img]
  • evcikm81 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej no ja niby czuje,ale bardzo sporadycznie,i leciutko dlatego nie jestem pewna,ale mam troszkę sadelka to może dlatego.
    A i wczoraj zaliczyłam mojego pierwszego pawika w połowie ciazy:)
    Dawać brzuszki miłej niedzieli u nas wiosna idzie,aż miło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2017, 11:04

w4sq3e3kcmsv45kr.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Ja wczoraj w nocy poczułam pierwsze prawdziwe puknięcia od środka, bardzo delikatne ale jednak. Do tej pory były tylko bulgotki i drgania :)

Anga mam pytanie odnośnie tego łóżeczka co zamówiłaś. To jest z tej firmy Aruś prawda? Jesteś z niego zadowolona? Przyszło całe i bez wgnieceń czy zadrapań?
    Też się nad nim zastanawiam :)
    I jeszcze ja z Helenką ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6a25fb5e13bb.jpg

Miłej niedzieli!

Anga1989, evcikm81, Muszka15, Leoparde, Nalunia, Jaguś_7810, Ewela35, Solane, Pikcia, bulkaasia, Marciiik lubią tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Amore Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Po kłopotach w domu wyjechaliśmy zaraz na drugi dzień w Tatry. Jezu jak pięknie! Spalismy po schroniskach :) Piękna pogoda nam się trafiła super powietrze! No i od Walentynek czuje ruchy dziecka! Brzuszek mega urósł! Odstresowaliśmy się dotleniliśmy! Jestem już z Wami z powrotem.

Mam nadzieję że u Was przez ten czas same miłe przygody i już coraz więcej czuje ruchy dziecka :)

asiczka11, Marciiik lubią tę wiadomość

xvqvdqg.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi- tak to łóżeczko z firmy "Aruś". Nie ma żadnych uszczerbków ani śladów użytkowania. Widać, że jest nowiutenkie. Dziewczyny z innej grupy też je miały i sobie chwala :) ja też jestem zadowolona. Fakt nie składałam go jeszcze bo ono i tak bedzie transportowane do mojego ale oglądałam je jak tylko przyszlo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2017, 11:40

sisi lubi tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • PiKi Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny co robicie na tlusty czwartek? :P

f2w3dqk37wy2z51g.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    Sisi- tak to łóżeczko z firmy "Aruś". Nie ma żadnych uszczerbków ani śladów użytkowania. Widać, że jest nowiutenkie. Dziewczyny z innej grupy też je miały i sobie chwala :) ja też jestem zadowolona. Fakt nie składałam go jeszcze bo ono i tak bedzie transportowane do mojego ale oglądałam je jak tylko przyszlo
    Ok, w takim razie jestem na nie zdecydowana w 90% :) Dzięki :*

Anga1989 lubi tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PiKi wrote:
    dziewczyny co robicie na tlusty czwartek? :P
    Ja mam zamiar pobawić się z faworkami ;)

l22nhdgen92nqanl.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie prawie codziennie jest tłusty czwartek...;)

napiszę Wam, że moja Mama przebiła mnie z zakupami, kupiła Ignacemu uwaga, dwa kombinezony zimowe (przecież na wyprzedaży to grosze kosztowało...) na rozmiar 80 i 86....to nic, ze Młody wtedy będzie miał rok i to będzie koło lipca......

Mania25, cookiemonster, Madlene.:), Ewela35, sisi lubią tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamakejti,a wiesz ze ja tez dostalam dla corki(od tesciowej) kombinezon zimowy w podobnych rozmiarach a byla dzieckiem majowym...faktem bylo ze kombinezon zupelnie nie w moim guscie wiec jedynie co to szkoda kaski a ja uratowana bo nie musialam go zakladac ;) gorzej jak cos fajnego a rozmiarek nietrafiony

Ja moze jestem dziwna ale lubie sama kompletowac ubranka dla mojego dziecka,ciezko trafic w moj gust a ja potem czuje sie winna ze nie zakladam :/

Sisi,ladny zgrabny masz brzusio :)

Ja jestem ciazsza o kolejne 0,5 kg wiec juz 1,5 na plusie

Mania25, sisi lubią tę wiadomość

0MPT.png
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chcę robić na tłusty czwartek pączki z różą z kwestii smaku :D nigdy nie przepadałam za pączkami a teraz w ciąży mi bardzo smakują :D
    Sisi przepiękny brzusio !!! <3
    Mamakejti hahaha niezle zakupy Twoja mama zrobiła :) liczą się chęci ! :)

sisi lubi tę wiadomość

[img][/img]
  • SteveS Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka15 wrote:
    Mamakejti,a wiesz ze ja tez dostalam dla corki(od tesciowej) kombinezon zimowy w podobnych rozmiarach a byla dzieckiem majowym...faktem bylo ze kombinezon zupelnie nie w moim guscie wiec jedynie co to szkoda kaski a ja uratowana bo nie musialam go zakladac ;) gorzej jak cos fajnego a rozmiarek nietrafiony

Ja moze jestem dziwna ale lubie sama kompletowac ubranka dla mojego dziecka,ciezko trafic w moj gust a ja potem czuje sie winna ze nie zakladam :/

Sisi,ladny zgrabny masz brzusio :)

Ja jestem ciazsza o kolejne 0,5 kg wiec juz 1,5 na plusie

O, z ubraniami mam to samo - powiedziałam już, że akceptuję głównie ubranka i rzeczy w odcieniach bieli, szarości, błękitów, mięty. Nic absolutnie różowego czy w innym, dziwacznym dla mnie kolorze. A jak coś takiego kupią, to mają (moja mama i teściowa) zostawić u siebie, na wypadek, gdyby np. dziecko podczas wizyty u nich trzeba było przebrać. Z tego powodu wszyscy słusznie stwierdzili, że będą nam dawać kasę na wszystko, a nie kupować :D

KgXdp1.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry brzuchatki ;-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f14d06e3152a.jpg

Anga1989, mamakejti, asiczka11, Nalunia, Pikcia, Selja, Solane, sisi, bulkaasia, Marciiik lubią tę wiadomość

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    Dzień dobry brzuchatki ;-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f14d06e3152a.jpg

Leoparde, pamiętam o Twoim kocim materacu, ja szukam nowego do kosza mojżesza dla synka i wpadłam na takie cudo
    http://www.pinkorblue.pl/zoellner-materac-do-wozka-dr-luebbe-air-plus-70-x-41-cm-a039346.html?a=b&rc=SALE25771&rp=85.50&c=aw&rapts=1487487000&rapte=1487659800&adword=Google/PLA_BabyRoom&RefID=SEM_PL0000_PLA&gclid=CjwKEAiAoaXFBRCNhautiPvnqzoSJABzHd6hd8OsSwjSb7styt196JzlzVi5zeUkyPtxEl0e_j9B3BoCCR3w_wcB

a Ty masz może już jakiś wypatrzony?

Jaguś_7810, Selja lubią tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Leoparde, pamiętam o Twoim kocim materacu, ja szukam nowego do kosza mojżesza dla synka i wpadłam na takie cudo
    http://www.pinkorblue.pl/zoellner-materac-do-wozka-dr-luebbe-air-plus-70-x-41-cm-a039346.html?a=b&rc=SALE25771&rp=85.50&c=aw&rapts=1487487000&rapte=1487659800&adword=Google/PLA_BabyRoom&RefID=SEM_PL0000_PLA&gclid=CjwKEAiAoaXFBRCNhautiPvnqzoSJABzHd6hd8OsSwjSb7styt196JzlzVi5zeUkyPtxEl0e_j9B3BoCCR3w_wcB

a Ty masz może już jakiś wypatrzony?

Nie mam jeszcze kochana. Ten co Ty znalazłaś jest fajny, ale do naszego kosza za mały, my potrzebujemy o wymiarach 80/45.

‹‹ 645 646 647 648 649 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ