SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Mimo po kilku pobudkach w nocy to się nawet wyspałam ;)
    No ale jedna pobudka to była o równej północy bo ktoś sobie urządził sylwester i puścił fajerwerki - jakąś konkretna wyrzutnie. Wstałam, pooglądałam i poszłam dalej spać :)

A tak poza tym rozpoczynam dzisiaj 20tc (19+0)! <3 :)

Marciiik, sisi, Selja lubią tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam niedzielnie i pełna euforii,bo moja druga połowa za chwilę wraca z drugiego końca świata z wyjazdu służbowego. Najdłuższe 8 dni w moich życiu i 8 paskudnych nocy sama w dużym domu, gdzie każdy odgłos urósł wielokrotnie podczas tego tygodnia. Jest więc nadzieja, że w końcu się wyśpię:-)
    U mnie ruchy to ciągle bulgotanie, takie pływanie i ten bok który bardziej boli/kluje to tam detektorem znajduję Młodą.
    A jutro połówkowe...dobrze, że we wtorek miałam wizytę, bo już chodzilabym po suficie z nerwów;)

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Miłej niedzieli moje drogie!!!

kruszynka5, Nalunia lubią tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja ;)

Anga fajerwerki no to nieźle ;)

Mnie znowu obudził rano telefon domowy..

Ja tak od okolo 3 dni 1-2 razy na dzień czuje kopniaczka ;)

Cookiemonster kciuki za połówkowe && a powiedz mi we wtorek tez miałaś USG robione? Pytam tak z ciekawości bo niektórzy mówią żeby za często nie robić i wczoraj męża siostra stwierdziła,że ona miała tylko 3 na całą ciążę (w Anglii)..a ja właśnie mam mieć 9.03 połówkowe a potem u swojej gin.13.03 mam wizyte..

Miłej niedzieli :)

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kruszynka5 wrote:
    Witam się i ja ;)

Anga fajerwerki no to nieźle ;)

Mnie znowu obudził rano telefon domowy..

Ja tak od okolo 3 dni 1-2 razy na dzień czuje kopniaczka ;)

Cookiemonster kciuki za połówkowe && a powiedz mi we wtorek tez miałaś USG robione? Pytam tak z ciekawości bo niektórzy mówią żeby za często nie robić i wczoraj męża siostra stwierdziła,że ona miała tylko 3 na całą ciążę (w Anglii)..a ja właśnie mam mieć 9.03 połówkowe a potem u swojej gin.13.03 mam wizyte..

Miłej niedzieli :)
    Tak, chodzę prywatnie co 2-3 tygodnie, bo po prostu się boję po naszych przejściach, że czegoś nie dopatrzę. Teraz mam faktycznie maraton - we wtorek była wizyta, jutro połówkowe, a potem 28.02 wizyta i 1.03 połowkowe "zapasowe" (w razie gdyby Młoda nie była chetna do współpracy). Fakt, że mój gin robi bardzo szybkie USG, ostatnie było długie jak na niego, bo ok. 10 min, a wynikało to z tego, że poprosiłam o sprawdzenie przepływów i miał problem, bo dziecko mu nieco przeszkadzało. I np. w ogóle nie puszcza na głos bicia serducha. Sprawdza 2-3 minuty najważniejsze parametry i tyle. Wiem, ze w Anglii, Japonii itd są tylko 3 USG, ale wolę być spokojniejsza...

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :) mnie rano mała obudziła kopniaczkami, wcześniej to spała do 12 a teraz czuję że wstaje razem ze mną albo mnie budzi :) cieszę się dziewczyny ze tez już czujecie ruchy - uczucie niesamowite :)
    Życzę Wam miłego dnia :))

[img][/img]
  • evcikm81 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej no ja niby czuje,ale bardzo sporadycznie,i leciutko dlatego nie jestem pewna,ale mam troszkę sadelka to może dlatego.
    A i wczoraj zaliczyłam mojego pierwszego pawika w połowie ciazy:)
    Dawać brzuszki miłej niedzieli u nas wiosna idzie,aż miło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2017, 11:04

w4sq3e3kcmsv45kr.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Ja wczoraj w nocy poczułam pierwsze prawdziwe puknięcia od środka, bardzo delikatne ale jednak. Do tej pory były tylko bulgotki i drgania :)

Anga mam pytanie odnośnie tego łóżeczka co zamówiłaś. To jest z tej firmy Aruś prawda? Jesteś z niego zadowolona? Przyszło całe i bez wgnieceń czy zadrapań?
    Też się nad nim zastanawiam :)
    I jeszcze ja z Helenką ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6a25fb5e13bb.jpg

Miłej niedzieli!

Anga1989, evcikm81, Muszka15, Leoparde, Nalunia, Jaguś_7810, Ewela35, Solane, Pikcia, bulkaasia, Marciiik lubią tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Amore Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Po kłopotach w domu wyjechaliśmy zaraz na drugi dzień w Tatry. Jezu jak pięknie! Spalismy po schroniskach :) Piękna pogoda nam się trafiła super powietrze! No i od Walentynek czuje ruchy dziecka! Brzuszek mega urósł! Odstresowaliśmy się dotleniliśmy! Jestem już z Wami z powrotem.

Mam nadzieję że u Was przez ten czas same miłe przygody i już coraz więcej czuje ruchy dziecka :)

asiczka11, Marciiik lubią tę wiadomość

xvqvdqg.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi- tak to łóżeczko z firmy "Aruś". Nie ma żadnych uszczerbków ani śladów użytkowania. Widać, że jest nowiutenkie. Dziewczyny z innej grupy też je miały i sobie chwala :) ja też jestem zadowolona. Fakt nie składałam go jeszcze bo ono i tak bedzie transportowane do mojego ale oglądałam je jak tylko przyszlo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2017, 11:40

sisi lubi tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • PiKi Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny co robicie na tlusty czwartek? :P

f2w3dqk37wy2z51g.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    Sisi- tak to łóżeczko z firmy "Aruś". Nie ma żadnych uszczerbków ani śladów użytkowania. Widać, że jest nowiutenkie. Dziewczyny z innej grupy też je miały i sobie chwala :) ja też jestem zadowolona. Fakt nie składałam go jeszcze bo ono i tak bedzie transportowane do mojego ale oglądałam je jak tylko przyszlo
    Ok, w takim razie jestem na nie zdecydowana w 90% :) Dzięki :*

Anga1989 lubi tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PiKi wrote:
    dziewczyny co robicie na tlusty czwartek? :P
    Ja mam zamiar pobawić się z faworkami ;)

l22nhdgen92nqanl.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie prawie codziennie jest tłusty czwartek...;)

napiszę Wam, że moja Mama przebiła mnie z zakupami, kupiła Ignacemu uwaga, dwa kombinezony zimowe (przecież na wyprzedaży to grosze kosztowało...) na rozmiar 80 i 86....to nic, ze Młody wtedy będzie miał rok i to będzie koło lipca......

Mania25, cookiemonster, Madlene.:), Ewela35, sisi lubią tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamakejti,a wiesz ze ja tez dostalam dla corki(od tesciowej) kombinezon zimowy w podobnych rozmiarach a byla dzieckiem majowym...faktem bylo ze kombinezon zupelnie nie w moim guscie wiec jedynie co to szkoda kaski a ja uratowana bo nie musialam go zakladac ;) gorzej jak cos fajnego a rozmiarek nietrafiony

Ja moze jestem dziwna ale lubie sama kompletowac ubranka dla mojego dziecka,ciezko trafic w moj gust a ja potem czuje sie winna ze nie zakladam :/

Sisi,ladny zgrabny masz brzusio :)

Ja jestem ciazsza o kolejne 0,5 kg wiec juz 1,5 na plusie

Mania25, sisi lubią tę wiadomość

0MPT.png
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chcę robić na tłusty czwartek pączki z różą z kwestii smaku :D nigdy nie przepadałam za pączkami a teraz w ciąży mi bardzo smakują :D
    Sisi przepiękny brzusio !!! <3
    Mamakejti hahaha niezle zakupy Twoja mama zrobiła :) liczą się chęci ! :)

sisi lubi tę wiadomość

[img][/img]
  • SteveS Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka15 wrote:
    Mamakejti,a wiesz ze ja tez dostalam dla corki(od tesciowej) kombinezon zimowy w podobnych rozmiarach a byla dzieckiem majowym...faktem bylo ze kombinezon zupelnie nie w moim guscie wiec jedynie co to szkoda kaski a ja uratowana bo nie musialam go zakladac ;) gorzej jak cos fajnego a rozmiarek nietrafiony

Ja moze jestem dziwna ale lubie sama kompletowac ubranka dla mojego dziecka,ciezko trafic w moj gust a ja potem czuje sie winna ze nie zakladam :/

Sisi,ladny zgrabny masz brzusio :)

Ja jestem ciazsza o kolejne 0,5 kg wiec juz 1,5 na plusie

O, z ubraniami mam to samo - powiedziałam już, że akceptuję głównie ubranka i rzeczy w odcieniach bieli, szarości, błękitów, mięty. Nic absolutnie różowego czy w innym, dziwacznym dla mnie kolorze. A jak coś takiego kupią, to mają (moja mama i teściowa) zostawić u siebie, na wypadek, gdyby np. dziecko podczas wizyty u nich trzeba było przebrać. Z tego powodu wszyscy słusznie stwierdzili, że będą nam dawać kasę na wszystko, a nie kupować :D

KgXdp1.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry brzuchatki ;-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f14d06e3152a.jpg

Anga1989, mamakejti, asiczka11, Nalunia, Pikcia, Selja, Solane, sisi, bulkaasia, Marciiik lubią tę wiadomość

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    Dzień dobry brzuchatki ;-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f14d06e3152a.jpg

Leoparde, pamiętam o Twoim kocim materacu, ja szukam nowego do kosza mojżesza dla synka i wpadłam na takie cudo
    http://www.pinkorblue.pl/zoellner-materac-do-wozka-dr-luebbe-air-plus-70-x-41-cm-a039346.html?a=b&rc=SALE25771&rp=85.50&c=aw&rapts=1487487000&rapte=1487659800&adword=Google/PLA_BabyRoom&RefID=SEM_PL0000_PLA&gclid=CjwKEAiAoaXFBRCNhautiPvnqzoSJABzHd6hd8OsSwjSb7styt196JzlzVi5zeUkyPtxEl0e_j9B3BoCCR3w_wcB

a Ty masz może już jakiś wypatrzony?

Jaguś_7810, Selja lubią tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Leoparde, pamiętam o Twoim kocim materacu, ja szukam nowego do kosza mojżesza dla synka i wpadłam na takie cudo
    http://www.pinkorblue.pl/zoellner-materac-do-wozka-dr-luebbe-air-plus-70-x-41-cm-a039346.html?a=b&rc=SALE25771&rp=85.50&c=aw&rapts=1487487000&rapte=1487659800&adword=Google/PLA_BabyRoom&RefID=SEM_PL0000_PLA&gclid=CjwKEAiAoaXFBRCNhautiPvnqzoSJABzHd6hd8OsSwjSb7styt196JzlzVi5zeUkyPtxEl0e_j9B3BoCCR3w_wcB

a Ty masz może już jakiś wypatrzony?

Nie mam jeszcze kochana. Ten co Ty znalazłaś jest fajny, ale do naszego kosza za mały, my potrzebujemy o wymiarach 80/45.

‹‹ 645 646 647 648 649 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ