Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Jagna jak dobrze ze sie pojawilas tak kobiety w ciazy stresowac.
Jak Twoje samopoczucie i sytuacja w domu?
Ja wczoraj poganialam i dzisiaj brzuch mnir boli. Noc tez kiepska obudzilam sie z suchym kaszlem i powietrze nieumialam zlapac jakby na bezdechu normalnie wystraszylam sie jak niewiem i potem bylo takie spanie niespanir bo balam sie ze to sie powtorzy. A dzisiaj wieczorem na urodziny idziemy wiec kolejny wieczore na nogach (biemoge nieisc niestety bo to bardzo bliska osoba a urodziny okragle) leze teraz plackiem i proboje odpoczac troche. -
lipa wrote:Dziewczyny przepraszam, że tak sięwbijam ni z gruchy ni z pietruchy. Ale jestem po wizycie. Trochę się martwię, bo moja szyjka ma 30 mm. Lekarz mówi ,że na usg wygląda ok, ale ja juz oczywiście wyczytałam, że to dolna granica normy. Jak to u was wyglada?
lipa - w styczniu zjechało mi z 38 na 33 i był szew zakładany, monitoruj i ewentualnie szew albo pessar, oczywiście decyzja nalezy do gina i Ciebie!lipa lubi tę wiadomość
"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
1kaktus wrote:Jagna jak dobrze ze sie pojawilas tak kobiety w ciazy stresowac.
Jak Twoje samopoczucie i sytuacja w domu?
Ja wczoraj poganialam i dzisiaj brzuch mnir boli. Noc tez kiepska obudzilam sie z suchym kaszlem i powietrze nieumialam zlapac jakby na bezdechu normalnie wystraszylam sie jak niewiem i potem bylo takie spanie niespanir bo balam sie ze to sie powtorzy. A dzisiaj wieczorem na urodziny idziemy wiec kolejny wieczore na nogach (biemoge nieisc niestety bo to bardzo bliska osoba a urodziny okragle) leze teraz plackiem i proboje odpoczac troche.
1kaktus - pojawiła się Jagna75, ale Jaguś jeszcze ciągle milczy....
odpoczywaj ile się da dzisiaj, a wieczorem będzie lepiej;) dobrej zabawy!"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
mamakejti wrote:1kaktus - pojawiła się Jagna75, ale Jaguś jeszcze ciągle milczy....
odpoczywaj ile się da dzisiaj, a wieczorem będzie lepiej;) dobrej zabawy!
Szok kalafiorowatosc level hard u mnie dzisiaj wybaczcie za zamieszanie ;-( chyba naprawde zly dzien dzisiaj ;-( -
Solane gratulacje
Witam się z Wami w ten sobotni dzień. Noc przespana, bez koszmarów ale z 2 pobudki zaliczyłam.
Dzisiaj kolejny dzień lenistwa. Może później wezmę się za ogarnięcie psa bo znowu jest zarosniety jak mop
Coś mnie głowa pobolewa, pewnie ciśnienie niskie. Zaraz sobie to sprawdzę a przy okazji zrobie druga kawkę.
Wczoraj dostałam email od kuriera i wózek mi podrzuci w poniedziałek. Niby zwykła rzecz a nie mogę się doczekać jak małe dziecko
Czy to jest normalne?
Co do kalafioru...
Wczoraj chciałam uzupełnić cukier w cukiernicy. Sięgam do szafki i już miałam sypać ale obudziłam się w ostatniej chwili. Zamiast cukru, chciałam soli dosypać... Uff.. Było bliskoSolane, cookiemonster lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
PannaNatalia myślałam że podejrzane przypadki kontrolują a nie ciężarne i to dopiero na 2 ms zwolnienia czemu nie wypłacają? dzwoniłaś do ZUSU?
-
Dzień dobry
Ja się w końcu na forum witam Kurde już brakuje mi czasu żeby tyle grup ogarnąć haga. Tak jak Muszce lepiej mi na fb bo mam wszystko pod ręką, ale tu lubię pisać
Solane gratuluję. Rany te dzieci już takie duże niewiarygodne.
Jagus dobrze ze u ciebie też ok
Anga jasne że to normalne że nie możesz się doczekać w końcu to pierwsze dzidzi
Ja wam powiem że jak byłam z synem w ciąży i pojechaliśmy tylko oglądać wózki, nawet kasy nie braliśmy a mi się jeden spodobał to ryczalam na środku ulicy że chce go JUZ!!! Haha.
Ludzie się patrzyli, mama i mąż uspokajali w końcu mama poszła, wycena kasę że swojego firmowego konta w obcym mieście i Kupiliśmy go!! Wiec uwierzcie że to jest "normalne"Anga1989, Muszka15, Solane lubią tę wiadomość
-
Hejka,witam sie w skonczonym 20 tyg,pokazuje mi 140 dni domgodziny zero.....lec czasie,lec....
Jagna,widze ze synusia nosisz wygodnie,brzus fajnisty!!
Solane,gratki zdrowej panny,calkiem sporawa juz! U mnie dziec jeszcze nie ma konkretnego ulozenia,na usg na naszych oczach robil fikolka ale z corka pamietam jak mi sie przekrecila posladkowo(28tydIen i baaaaardzo bolesne uczucie) i tak juz zostala do porodu...
Ciekawe jak teraz bedzie bo u mnie w rodzinie to popularna sprawa,moja mama na 3 dzieci dwoje miala posladkowych,ja tez posladkowa panne zaliczylam juz...no ciekawe
Witam nowa mamusie
No i zapomnialam co jeszcze chcialam napisac hmmSolane lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNalunia wrote:PannaNatalia myślałam że podejrzane przypadki kontrolują a nie ciężarne i to dopiero na 2 ms zwolnienia czemu nie wypłacają? dzwoniłaś do ZUSU?
Nie dzwoniłam, napisałam im oświadczenie dlaczego nie byłam dostępna pod tym adresem. Według zwolnienia mam leżeć Podejrzewam, że najpierw chcą mnie skontrolować, tylko pytanie dlaczego, skoro zwolnienie wypisyane jest przed szpital wojewódzki, a nie prywatny gabinet. Też jestem w szoku, że kontrolują ciężarne... -
Solane ogromne gratulacje
Jagna dobrze ze się pojawilas
Ja wczoraj miałam kiepski dzień.. różne dziwne akcje mi się działy np przy kolacji wzięłam magnez do polkniecia i wydawało mi się ze leżał na talerzyku szukam go a nie ma,siostra się mnie pyta co ty tak szukasz a ja ze tabletki no ale nie wiem gdzie się podziała wiec pewnie polknełam juz, a za chwilę siostra wstała od stołu a na ziemi leży moja tabletka haha i wszyscy w śmiech..Solane lubi tę wiadomość
Kruszynka5 -
nick nieaktualny
-
Wooow ale tu sie zakupy pojawiaja faaajnie tak poogladac chociaz te Wasze!!
Mi maz ma odebrac sweterek i spodenki jesienne co zamowilam...w sklepie nic mnie nie kupsi ale na necie...sila wyzsza
Wogole to mielismy jutro jechac ogladnac wozki,szukam tego cosatto woop i uwaga...w calym Bristolu ani jednego na sklepie nie maja...ani mothercare ani inne lokalne mniejsze sklepy...zamawiaja tylko na zyczenie klienta i tyle....no a ja musze widziec jak to wyglada ze sie z gondoli robi spacerowka, bomjak bedaie badziewne to co? ... wkurzylam sie,nie mam innego pomyslu na wozek, icandy peach np maja fajny ale 4 kolowy a my chcemy 3 kolowca...i tak ciagle cos wwwrrrr -
Ja kalafiorowato wpadłam dziś w panikę, że gniazdo ładowania w komórce padło, a mąż wyjechał i będzie wieczorem, zero kontaktu, siłowałam się z tym 20 min na 2 kablach - po czym okazało się, że wkładałam odwrotną stroną ten wtyk...
Włącza mi się myślenie przed poniedziałkiem, lekkie nerwy. Chciałabym już czuć porządnie ruchy, byłabym spokojniejsza. O co zapytać tego lekarza podczas połówkowego? Wolę info od niego niż mojego wiecznie spieszącego się i wyluzowanego podstawowego gina..cookiemonster lubi tę wiadomość
-
PannaNatalia wrote:Rany, wczoraj miałam kontrole z ZUSu w moim miejscu zameldowania, a nie zamieszkania. Dziady drugi miesiąc nie wypłacają mi kasy. Zamiast się czepić kombinatorów to sprawdzają baby w ciąży. Mam nadzieję, że jak teraz przyjadą to będę na miejscu
Myślałam, że to wygląda w ten sposób, że zus rozlicza się z pracodawcą, a to pracodawca w terminie wynagrodzenia wypłaca ci zasiłek. -
lipa wrote:a powiedz mi proszę, nie dostajesz przelewu od pracodawcy?
Myślałam, że to wygląda w ten sposób, że zus rozlicza się z pracodawcą, a to pracodawca w terminie wynagrodzenia wypłaca ci zasiłek.
tak być powinno jako lipa pisze.....Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2017, 11:11
"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Muszka musisz przyjechać do Londynu tu napewno znajdziesz.A jak nie to poszukaj filmików na yt,
Albo zamów i zwróć jak Ci się nie spodoba:)
Jagna śliczny brzusio.
Gratulacje nast dziewczynka i jaka dużo Selene.
Mam pytanko jak to u was jest z Tymi ruchami.
Ja zaraz zaczynam 20 a tak naprawdę nie jestem pewna na 100%,że mloda się rusza,niby czuje jakieś bąbelki albo lekkie smyranie,ale nie jestem pewna.Ja już chce konkretne kopniaki.
Jak to u was jest.
Idę się szykować i kawa z BulkaasiaSolane, bulkaasia lubią tę wiadomość