X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dziś ciekawą rzecz przeczytałam, moje mają chyba owocowy smak haha :)
    "Czy wiesz, że smak wód płodowych jest zależny od spożywanego przez Ciebie pokarmu? Kolejny raz istotna jest Twoja dieta, ponieważ właśnie teraz kreuje się gust smakowy Twojego dziecka!"

Super lottinka - ja najlepiej czuję małą jak leże na plecach z wyprostowanymi nogami, bo jak chodzę to raczej nie czuję - wtedy bejbi się ponoć usypia bujając :)

[img][/img]
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalunia, dokładnie, na plecy na płasko i ona zaraz zaczyna 'ej matka ruszaj się co leżysz!' :) po południu właśnie jak pochodzę długo wcześniej no i wieczorem po całym dniu :)
    ,
    Anga, konkretniejszych kopniakow nie mogę się juz doczekać <3 ale fajnie mi tu z wami być zacofana, wole tak niż być pierwsza bo czytam co u was i czuje ze to u mnie już tak niedługo! Tak jak z polowkowymi :) wydaje mi się ze to juz zaraz! a nie miesiąc prawie :D

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez i tu i tam dobrze.

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Pikcia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kruszynka5 wrote:

A pytanie z innej beczki..czy są tu jakieś mamusie,które czekają z kupnem rzeczy dla Maluszkow do 6 miesiąca? Bo lepiej poczekać,bo nie powinno się,bo zabobony itp.. pytam bo jestem ostrożna w tym temacie a moja mama z ciotka dzisiaj rozmawiała i ta jej nagadala ze niby czeka się do 6 miesiąca a nie lubię jak gadają o mnie i aż się z nerwów popłakałam, a dodam ze nie kupuje jeszcze aż tak jak niektóre z Was jedynie zamówiłam jedne spioszki i kupiłam jedne pampersy..więc może lepiej spokojnie czekać sobie..

Ja jeszcze nic nie kupuję dla Dziecia, bo nie mam na razie na to miejsca. Po przeprowadzce jeszcze część rzeczy mamy w kartonach na strychu a i w szafie nie mam za bardzo gdzie upchnąć ubranek... Pewnie dopiero na wiosnę wpadnę w wir dziecięcych zakupów :), jak już będzie porządna szafa (a nie taka "IKEOWA").

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 16:32

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lottinka ja takie konkretniejsze kopniaki to dostałam jak jechalam w autobusie do dentystki bo akurat moj przystanek mial byc. Mala chyba chciala powiedziec: " matka wysiadaj" :D
    A tak to juz sie nie moge doczekac jak to bedzie na porzadku dziennym a no i te fale na brzuchu <3
    A jeszcze bardziej nie moge sie doczekac lipca <3

l22nhdgen92nqanl.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznam dziewczynki że i ja wolę pisać na bbf, już się przyzwyczaiłam do naszych nicków i forumowo wiem "kto to kto", no i ta ciągłość rozmowy...będę płakać jak mi stąd wszystkie znikniecie :-(

Pytanie mam... Dostałam wczoraj na wizycie skierowanie na oznaczenie glukozy po 1 godz i po 2 godz, miałam jechać jutro i to zrobić, ale wyczytałam na necie ze najlepiej robić między 24 a 28 tygodniem. U mnie jutro będzie dopiero 19+3, czy to aby nie za wcześnie?

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leo a lekarz nie powiedzial Ci kiedy masz ją zrobić?

l22nhdgen92nqanl.png
  • asiczka11 Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Leoparde to ciekawe, bo ja też dostałam do zrobienia krzywą cukrową, mam na to miesiąc do następnej wizyty na której dopiero będę w 24tc. Może skoro nam lekarze dają teraz, to można zrobić teraz? Może któraś wie?

Oleczka ur. 10.06.2017 <3

f2w33e3kg3ugig3f.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde, krzywa cukrzycową robi się zazwyczaj właśnie 24-28 tc i może lekarz dał Ci skierowanie na kolejną wizytę? ale z drugiej strony masz polówkowe 21, czy u teo samego lekarza?
    ten przedział 24-28 tc to jest standard, ale lekarz może zlecić wcześniej jak podejrzewa cukrzycę ciazową, jeśli połówkowe masz u tego samego lekarza co Ci zlecił krzywą, to zrobilabym w poniedziałek rano, a nawet we wtorek rano, bo przeciez wizyte masz na 18;) a wyniki będą pewnie do 15...;)

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajami19 wrote:
    Ja również chętnie dowiem się jak to z tymi rozstępami jest. W pierwszej ciąży pod sam koniec pojawiły się na brzuchu. Po porodzie smarowałam bio oil, trochę się rozjaśniły i były ledwo widoczne. Teraz też od 4 miesiąca wcieram w siebie ten bio oil ale nie wiem czy da to jakieś rezultaty. Póki co rozstępy bardzo widoczne nie są, ale brzuch też jeszcze duży nie jest.
    ja smaruję się czymś z rossmana najtańszym, ponoć ma dobry skład. No i jeżeli zrobię 3 prenatalne (w 30tyg) odpłatnie w Provicie (przy dwóch pierwszych na NFZ) to po porodzie mam gratis laserowe usuwanie rozstępów;p nie omieszkam skorzystać w razie czegoś;p po dwóch pierwszych na NFZ podobno jest jakiś zabieg na twarz, który można wykonać w ciąży.

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiczka11 wrote:
    No właśnie Leoparde to ciekawe, bo ja też dostałam do zrobienia krzywą cukrową, mam na to miesiąc do następnej wizyty na której dopiero będę w 24tc. Może skoro nam lekarze dają teraz, to można zrobić teraz? Może któraś wie?

asiczka, robiłabym bezwzględnie wyniki na wizytę w 24 tc
    u Leo dziwnie bo ma wizytę w ten wtorek, dlatego pytam czy u tego samego gina;)

f2w3skjotzzbwk43.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mojemu lekarzowi mówiłam o krzywej, to powiedział, że dopiero po 24tc, wiec może faktycznie coś podejrzewa? A jaką miałaś glukozę na czczo?

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak leżałam w styczniu na patologii, to krzywą robili nawet babce w 8 t.c. i lekarz tłumaczył studentom, że warto czasami zrobić krzywą wczesniej, żeby wyłapać problem na początku, zwłaszcza jak pacjentka ma inne choroby metaboliczne, więc te przesiewowe sa 24-28 t.c., ale jak lekarz moze miec jakieś podejrzenia i zlecić wczesniej

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już miałam 3 razy robioną krzywą ze względu na IO, 4tc,10tc, 19tc i kolejne mam 28tc :) diabetolog sam nie wierzy że tak dobre wyniki mam i w ogóle znaków cukrzycy ciążowej , jeśli macie obawy przed wypiciem glukozy to zaopatrzcie się w aptece w glukozę cytrynową, a przed pobraniem wypijcie szklankę wody. Pytałam o to diabetologa czy to coś zmieni w wynikach i on się roześmiał, tak więc bez obaw :)

[img][/img]
  • Maria91 Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, mnie zastanawia co z Jagodą ;/ Nic się nie odzywa i się martwię.
    Co do rozstępów to smaruje namiętnie od 2 miesiąca, ciekawe czy coś to da (czytałam, że jak się ma mieć to się będzie miało i tak... nawet przy tonie kosmetyków).

Naoglądałam się Waszych rzeczy z Wisha i PRZEZ WAS wydałam miliony ;p
    A podkreślę, że nawet płci nie znam ;p haha

ckai3e3kpa7j0vb9.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana mamokejti, usg mam u innego lekarza :-) a wizytę u swojej gin w 23+2 i na wtedy mam mieć wyniki ze sobą. Chyba poczekam jeszcze z dwa tygodnie i dopiero wtedy pojadę na badanie, zawsze to będzie bliżej tego 24 tygodnia.
    Dziękuję za odzew :-) jesteście kochane <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie też dobrze i tu i na fb :). Tu na pewno lepiej jest jak się chce mieć ciągłość historii na fb fajniej w kwestii zdjęć :).
    Co do krzywej to słyszałam że powinno się robić od 24tc wiec może Leoparde podpytaj się lekarza czy masz już na ta wizyte robić

• Leoparde Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glukozę na początku ciąży miałam 85 czyli w normie. Nie wiem, może moja ginka nie przywiązuje wagi do terminów ;-)
    Z badaniem poczekam i zrobię gdzieś w 22+.. a jutro pośpię do południa, a co;-)

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    Kochana mamokejti, usg mam u innego lekarza :-) a wizytę u swojej gin w 23+2 i na wtedy mam mieć wyniki ze sobą. Chyba poczekam jeszcze z dwa tygodnie i dopiero wtedy pojadę na badanie, zawsze to będzie bliżej tego 24 tygodnia.
    Dziękuję za odzew :-) jesteście kochane <3

Leoparde, dokładnie tak bym zrobiła, wyniki świeżutkie na wizytancję w 24 tc jak by nie było....buziak!
    Ja sprawdzam glukozę z żyły co miesiąc i mam tak między 79 a 83, więc mój diabeto nie zlecał krzywej do tej pory...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 19:08

Leoparde lubi tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png
  • DarkPrincess Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś zaszalalam i kupiłam kilka rzeczy dla maluszka, starałam się brać neutralne bo jeszcze nie znam płci. Może później wrzucę zdjęcia :) Przy okazji kupiłam dwa większe staniki bo został mi ostatni w który się mieszcze :P

zrz6i09ksymsc0lz.png
‹‹ 641 642 643 644 645 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ