Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny dziś ciekawą rzecz przeczytałam, moje mają chyba owocowy smak haha
"Czy wiesz, że smak wód płodowych jest zależny od spożywanego przez Ciebie pokarmu? Kolejny raz istotna jest Twoja dieta, ponieważ właśnie teraz kreuje się gust smakowy Twojego dziecka!"
Super lottinka - ja najlepiej czuję małą jak leże na plecach z wyprostowanymi nogami, bo jak chodzę to raczej nie czuję - wtedy bejbi się ponoć usypia bujając -
Nalunia, dokładnie, na plecy na płasko i ona zaraz zaczyna 'ej matka ruszaj się co leżysz!' po południu właśnie jak pochodzę długo wcześniej no i wieczorem po całym dniu
,
Anga, konkretniejszych kopniakow nie mogę się juz doczekać ale fajnie mi tu z wami być zacofana, wole tak niż być pierwsza bo czytam co u was i czuje ze to u mnie już tak niedługo! Tak jak z polowkowymi wydaje mi się ze to juz zaraz! a nie miesiąc prawieEverything you need will come to you at the perfect time
-
kruszynka5 wrote:
A pytanie z innej beczki..czy są tu jakieś mamusie,które czekają z kupnem rzeczy dla Maluszkow do 6 miesiąca? Bo lepiej poczekać,bo nie powinno się,bo zabobony itp.. pytam bo jestem ostrożna w tym temacie a moja mama z ciotka dzisiaj rozmawiała i ta jej nagadala ze niby czeka się do 6 miesiąca a nie lubię jak gadają o mnie i aż się z nerwów popłakałam, a dodam ze nie kupuje jeszcze aż tak jak niektóre z Was jedynie zamówiłam jedne spioszki i kupiłam jedne pampersy..więc może lepiej spokojnie czekać sobie..
Ja jeszcze nic nie kupuję dla Dziecia, bo nie mam na razie na to miejsca. Po przeprowadzce jeszcze część rzeczy mamy w kartonach na strychu a i w szafie nie mam za bardzo gdzie upchnąć ubranek... Pewnie dopiero na wiosnę wpadnę w wir dziecięcych zakupów , jak już będzie porządna szafa (a nie taka "IKEOWA").
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 16:32
-
Lottinka ja takie konkretniejsze kopniaki to dostałam jak jechalam w autobusie do dentystki bo akurat moj przystanek mial byc. Mala chyba chciala powiedziec: " matka wysiadaj"
A tak to juz sie nie moge doczekac jak to bedzie na porzadku dziennym a no i te fale na brzuchu
A jeszcze bardziej nie moge sie doczekac lipca
-
Przyznam dziewczynki że i ja wolę pisać na bbf, już się przyzwyczaiłam do naszych nicków i forumowo wiem "kto to kto", no i ta ciągłość rozmowy...będę płakać jak mi stąd wszystkie znikniecie
Pytanie mam... Dostałam wczoraj na wizycie skierowanie na oznaczenie glukozy po 1 godz i po 2 godz, miałam jechać jutro i to zrobić, ale wyczytałam na necie ze najlepiej robić między 24 a 28 tygodniem. U mnie jutro będzie dopiero 19+3, czy to aby nie za wcześnie?
-
Leoparde, krzywa cukrzycową robi się zazwyczaj właśnie 24-28 tc i może lekarz dał Ci skierowanie na kolejną wizytę? ale z drugiej strony masz polówkowe 21, czy u teo samego lekarza?
ten przedział 24-28 tc to jest standard, ale lekarz może zlecić wcześniej jak podejrzewa cukrzycę ciazową, jeśli połówkowe masz u tego samego lekarza co Ci zlecił krzywą, to zrobilabym w poniedziałek rano, a nawet we wtorek rano, bo przeciez wizyte masz na 18;) a wyniki będą pewnie do 15..."nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
ajami19 wrote:Ja również chętnie dowiem się jak to z tymi rozstępami jest. W pierwszej ciąży pod sam koniec pojawiły się na brzuchu. Po porodzie smarowałam bio oil, trochę się rozjaśniły i były ledwo widoczne. Teraz też od 4 miesiąca wcieram w siebie ten bio oil ale nie wiem czy da to jakieś rezultaty. Póki co rozstępy bardzo widoczne nie są, ale brzuch też jeszcze duży nie jest.
-
asiczka11 wrote:No właśnie Leoparde to ciekawe, bo ja też dostałam do zrobienia krzywą cukrową, mam na to miesiąc do następnej wizyty na której dopiero będę w 24tc. Może skoro nam lekarze dają teraz, to można zrobić teraz? Może któraś wie?
asiczka, robiłabym bezwzględnie wyniki na wizytę w 24 tc
u Leo dziwnie bo ma wizytę w ten wtorek, dlatego pytam czy u tego samego gina;)
"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Jak leżałam w styczniu na patologii, to krzywą robili nawet babce w 8 t.c. i lekarz tłumaczył studentom, że warto czasami zrobić krzywą wczesniej, żeby wyłapać problem na początku, zwłaszcza jak pacjentka ma inne choroby metaboliczne, więc te przesiewowe sa 24-28 t.c., ale jak lekarz moze miec jakieś podejrzenia i zlecić wczesniej"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
ja już miałam 3 razy robioną krzywą ze względu na IO, 4tc,10tc, 19tc i kolejne mam 28tc diabetolog sam nie wierzy że tak dobre wyniki mam i w ogóle znaków cukrzycy ciążowej , jeśli macie obawy przed wypiciem glukozy to zaopatrzcie się w aptece w glukozę cytrynową, a przed pobraniem wypijcie szklankę wody. Pytałam o to diabetologa czy to coś zmieni w wynikach i on się roześmiał, tak więc bez obaw
-
Kurcze, mnie zastanawia co z Jagodą ;/ Nic się nie odzywa i się martwię.
Co do rozstępów to smaruje namiętnie od 2 miesiąca, ciekawe czy coś to da (czytałam, że jak się ma mieć to się będzie miało i tak... nawet przy tonie kosmetyków).
Naoglądałam się Waszych rzeczy z Wisha i PRZEZ WAS wydałam miliony ;p
A podkreślę, że nawet płci nie znam ;p haha
-
Kochana mamokejti, usg mam u innego lekarza a wizytę u swojej gin w 23+2 i na wtedy mam mieć wyniki ze sobą. Chyba poczekam jeszcze z dwa tygodnie i dopiero wtedy pojadę na badanie, zawsze to będzie bliżej tego 24 tygodnia.
Dziękuję za odzew jesteście kochane
-
nick nieaktualnyA mnie też dobrze i tu i na fb . Tu na pewno lepiej jest jak się chce mieć ciągłość historii na fb fajniej w kwestii zdjęć .
Co do krzywej to słyszałam że powinno się robić od 24tc wiec może Leoparde podpytaj się lekarza czy masz już na ta wizyte robić -
Leoparde wrote:Kochana mamokejti, usg mam u innego lekarza a wizytę u swojej gin w 23+2 i na wtedy mam mieć wyniki ze sobą. Chyba poczekam jeszcze z dwa tygodnie i dopiero wtedy pojadę na badanie, zawsze to będzie bliżej tego 24 tygodnia.
Dziękuję za odzew jesteście kochane
Leoparde, dokładnie tak bym zrobiła, wyniki świeżutkie na wizytancję w 24 tc jak by nie było....buziak!
Ja sprawdzam glukozę z żyły co miesiąc i mam tak między 79 a 83, więc mój diabeto nie zlecał krzywej do tej pory...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 19:08
Leoparde lubi tę wiadomość
"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."