X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Another Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lottinka wrote:
    Hm to czemu mamy taka roznice w suwaczkach? Ja mam 30 lipiec om, 31 lipiec usg :) polowkowe tak samo, 16!!!! :))))
    Bo ja suwaczek zostawiłam według OM, a 31 lipiec jest według dwóch pierwszych USG :D Bałam się, że będzie wcześnie tego 16, ale jak lekarz tak zadecydował to niech i tak będzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 14:21

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj widać, że forum po malu "umiera" a szkoda ... :(

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam czesto duza ilosc sluzu i mi mokro, ja wkladki nosze zawsze bo wiekszy komfort mam.

A dzisiaj dostalam pierwsze ciuszki dla Malego. Jak bede miala chwile to wrzuce fotki.

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    Oj widać, że forum po malu "umiera" a szkoda ... :(

Szkoda, szkoda bo jakoś lepiej mi sie tu pisało. No i szybki podgląd mamy na suwaczkach. Jakiś sentyment też został

sisi, bulkaasia lubią tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie szkoda by było gdyby to nasze forum ucichlo całkowicie..

A pytanie z innej beczki..czy są tu jakieś mamusie,które czekają z kupnem rzeczy dla Maluszkow do 6 miesiąca? Bo lepiej poczekać,bo nie powinno się,bo zabobony itp.. pytam bo jestem ostrożna w tym temacie a moja mama z ciotka dzisiaj rozmawiała i ta jej nagadala ze niby czeka się do 6 miesiąca a nie lubię jak gadają o mnie i aż się z nerwów popłakałam, a dodam ze nie kupuje jeszcze aż tak jak niektóre z Was jedynie zamówiłam jedne spioszki i kupiłam jedne pampersy..więc może lepiej spokojnie czekać sobie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 15:04

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kruszynka ja kupuję i pokazuję mojej rodzince, bo nie jest zabobonna. Mój Tata się nawet denerwował jak pod koniec grudnia zastanawiałam się czy w ogóle uda mi się donosić. Nawet chwalił się swojemu bratu, że kupiliśmy łóżeczko. Ale moja Mama nigdy nie poroniła (a przynajmniej nie była tego świadoma). Za to moja Tesciowa przeżyła 3 poronienia i oni są zabobonni. Powinniśmy dopiero po urodzeniu wszystko kupować. Dlatego wiedzą jedynie o tym, że mamy łóżeczko, bo stoi u Męża w pokoju. Wg moich Teściów nie powinnam się ruszać z domu za bardzo (chodzi o jakieś trochę dalsze podróże). Dlatego zastanawiam się jak zareagują jak będziemy chcieli wyjechać na weekend majowy. A ja z tych przejmujących się opinią najbliższych :P

Dziś zrobiłam sobie pomiary brzuchowe ;)
    Z talii 66 cm zrobiło mi się 75 cm :D
    a na poziomie pępka miałam poniżej 80 cm a mam 86 cm - ciekawe kiedy osiągnę 100 cm :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 15:14

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka laski, mi to się jednak na bbf lepiej piesze, jakoś tak...przestronniej, wiem, ze to kwestia przyzwyczajenia, ale jednak jakoś wolę tu...

kruszynka5, Anga1989, Mania25, PannaNatalia lubią tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki czyli więcej jesteście aktywne na fb? Bo widzę właśnie że tu cisza od kilku dni... Do kogo pisać żeby tam dołączyć?

28whyx8d41olhvnv.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania mi juz wszedzie 100 strzeliła :P obwod klatki piersiowej, bioder...

l22nhdgen92nqanl.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    Mania mi juz wszedzie 100 strzeliła :P obwod klatki piersiowej, bioder...

Anga, ja czekam na 100 na wadze.....
    ale dodam, że mam pewna zasadę, póki brzuszek jest mniejszy od cycuszek, to jest ok;) no i u mnie na razie jest ok;) hahahahahaha, ale się pocieszam;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 15:30

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kruszynka5 wrote:
    No dokładnie szkoda by było gdyby to nasze forum ucichlo całkowicie..

A pytanie z innej beczki..czy są tu jakieś mamusie,które czekają z kupnem rzeczy dla Maluszkow do 6 miesiąca? Bo lepiej poczekać,bo nie powinno się,bo zabobony itp.. pytam bo jestem ostrożna w tym temacie a moja mama z ciotka dzisiaj rozmawiała i ta jej nagadala ze niby czeka się do 6 miesiąca a nie lubię jak gadają o mnie i aż się z nerwów popłakałam, a dodam ze nie kupuje jeszcze aż tak jak niektóre z Was jedynie zamówiłam jedne spioszki i kupiłam jedne pampersy..więc może lepiej spokojnie czekać sobie..

Ja bym się nie przejmowała...mam za sobą dwa poronienia, zakupy dla malucha robię i mam z tego radość, nie pozwolę na to, żeby siebie z niej ograbić...jak się nie uda, to oddam potrzebującym i tyle! nie będę żyła w strachu!

Anga1989, Another, monika91 lubią tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Anga, ja czekam na 100 na wadze.....
    ale dodam, że mam pewna zasadę, póki brzuszek jest mniejszy od cycuszek, to jest ok;) no i u mnie na razie jest ok;) hahahahahaha, ale się pocieszam;)

To ja w takim razie nic nie mówię bo brzuch dawno pobił piersi :P
    Ale ja sobie tłumaczę, że zawsze byłam pączkiem :D hah a do 100 na wadze mam nadzieję, że nie dobije... Chociaż zostało mi tylko kilka kg :'(

l22nhdgen92nqanl.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jakos sie do tego forum przyzwyczailam a na fb zapominamy dopisac nick i potem sie zastanawiam ktora to z Nas a oprocz tego tutaj mamy suwaczki.

Ja niewierze w takie zabobony ale po syracie Maluszka podchodze ostroznie, w maju bedziemy remontowac pokoik i kupimy komode dla Malego wtedy przywioze ciuchy od szwagierki poprzegladam co mam co potrzebuje i co kupic wozek bede kupowac juz w kwietniu przez okres oczekiwania. W maju tez bedzie juz lozeczko i reszta majdany a potem ciuszki na zasadzie ale piekne i musze to moec bede kupowac :-)

qdkki09kwrowb7nz.png

• mamakejti Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    To ja w takim razie nic nie mówię bo brzuch dawno pobił piersi :P
    Ale ja sobie tłumaczę, że zawsze byłam pączkiem :D hah a do 100 na wadze mam nadzieję, że nie dobije... Chociaż zostało mi tylko kilka kg :'(

Anga, ale to jest taka wymyślona zasada przeze mnie dla mnie;) najwięcej i tak nam dostuka w 9 mcu....

f2w3skjotzzbwk43.png
  • 1kaktus Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene niejestem pewna czy kazdy moze kogos dodac ale mozemy sprobowac jak cos to napisz do mnie

qdkki09kwrowb7nz.png

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Anga, ale to jest taka wymyślona zasada przeze mnie dla mnie;) najwięcej i tak nam dostuka w 9 mcu....

Wiem :) śmieje się :) najwazniejsze aby maluchy byly zdrowe a te wszystkie kg szybko zgubimy ;)

l22nhdgen92nqanl.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba wole jednak na fb,latwiej mi tak bo mam kilka forumowych grup do obskoczenia i wszystkie wlasnie na fb sie przeniosly,mam to ze tak powiem pod reka ;)

Anga,ja tez mam juz brzuch wiekszy niz biust,tylko ja poprostu nie jestem zbyt biusciasta i ten biustonosz 32DD nadal mnie przeraza jak go zakladam ;)

Dzisiaj znow mam brzusio taaaki twardy jak kamien,niby po pracy polezalam ale ulga nie przyszla...chyba nospe wezme bo robi mi bolesnie

0MPT.png
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi tu i tu dobrze :) tam fajnie bo osobowo, tu fajnie bo jest zachowana ciaglosc, są suwaczki i ja tak jak Anga, sentymentalna i byloby mi przykro jakby wayek ucichł ;)

Leze sobie i dostaje gilgotki!!! Nie dam sobie wmówić z to co innego. No chyba ze mi się ddzwonica zalęgła :D

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lottinka ja od wczoraj non stop czuje laskotki w brzuchu ;)
    Dzisiaj mowie do malutkiej zeby dała znac mamusi o sobie a ona "puk" :D
    A teraz sie wierci i chyba domaga sie lodów bo sobie o nich przypomnialam hehe

l22nhdgen92nqanl.png
  • evcikm81 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moje cycki muszą jeszcze trochę poczekać aż je brzuch dogoni 80G jest to bardzo męczące, a brzusio też nie maly.

w4sq3e3kcmsv45kr.png
‹‹ 640 641 642 643 644 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ