Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Leoparde wrote:Glukozę na początku ciąży miałam 85 czyli w normie. Nie wiem, może moja ginka nie przywiązuje wagi do terminów
Z badaniem poczekam i zrobię gdzieś w 22+.. a jutro pośpię do południa, a co;-)
Leoparde, ja dzisiaj byłam w lab. troszkę krwi sobie upuścić i podpytałam pielęgniarkę co i jak z ta glukozą. No i powiedziała, że trzeba sobie jakieś 3 godziny na to badanie zarezerwować Więc kochana, jutro to się wyśpij i leniuchujLeoparde lubi tę wiadomość
-
Leoparde wrote:Kochana mamokejti, usg mam u innego lekarza a wizytę u swojej gin w 23+2 i na wtedy mam mieć wyniki ze sobą. Chyba poczekam jeszcze z dwa tygodnie i dopiero wtedy pojadę na badanie, zawsze to będzie bliżej tego 24 tygodnia.
Dziękuję za odzew jesteście kochane
Leoparde a mozesz tak z marszu isc zrobic? U mnie musze sie umawiac nq konkretny termin. -
Dziewczyny przepraszam, że tak sięwbijam ni z gruchy ni z pietruchy. Ale jestem po wizycie. Trochę się martwię, bo moja szyjka ma 30 mm. Lekarz mówi ,że na usg wygląda ok, ale ja juz oczywiście wyczytałam, że to dolna granica normy. Jak to u was wyglada?
-
Pikcia wrote:Leoparde, ja dzisiaj byłam w lab. troszkę krwi sobie upuścić i podpytałam pielęgniarkę co i jak z ta glukozą. No i powiedziała, że trzeba sobie jakieś 3 godziny na to badanie zarezerwować Więc kochana, jutro to się wyśpij i leniuchuj
Kaktus - ja nie muszę się umawiać na badania, nawet skierowania nie muszę mieć przy sobie bo wszystko mają w systemie mam do wyboru 6 dni w tygodniu
-
U mnie to wygląda tak ze nie miałam ani razu badanej dlugosci szyjki i sie nie martwię.
Po badaniu na fotelu wiem tylko ze jest wysoko i zamknięta.
Skoro lekarz niczego Ci nie zalecil, luzzzz nie denerwuj sie.
A jeśli i tak sie denerwujesz, zmień lekarza jesli temu nie ufasz.lipa lubi tę wiadomość
Everything you need will come to you at the perfect time
-
lipa, ja w 14 tc w szpitalu miałam badaną szyjkę i miała 33 mm i lekarz mówił, że jest ok. Nie założyli mi szwu ani pessara, chociaż takie było zalecenie mojego gina. We wtorek będę miała kolejne USG szyjki i zobaczymy, czy coś się zmieniło. Dopóki nie ma rozwarcia i szyjka jest twarda, zamknięta, to chyba nie ma się co martwić. Przynajmniej tak mi się wydaje
Kiedy masz następną wizytę?lipa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
lipa, jak tylko masz możliwość, to pooszczędzaj się trochę Mi gin ostatnio też właśnie zalecił oszczędno-leżący tryb życia, ze względu na tę szyjkę i twardnienia brzucha i szczerze muszę przyznać, że to działa. Nawet po No-spę już nie muszę sięgać, bo brzuch nie robi się twardy, jak skała
lipa lubi tę wiadomość
-
Tu się jakoś bardziej kojarzy posty z nickami a na Facebooku jak ktoś się nie podpisze to nie kojarzę czasami kto to z forum
Więc dziewczynki udzielajcie się i tutaj a na Facebooku podpisujcie swoje nickiWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 21:53
Kruszynka5 -
nick nieaktualny
-
Mamakejti dzieki ze pamietasz,jestem i mamy sie dobrze.Ja poprostu za wami tutaj nie nadązam hi hi,starosc i grubaśnośc
Zaczelam 20tydzien ale ciaza starsza,mamunia dba o synka.
Taki apartament ma moj synek,spory juz
http://static.pokazywarka.pl/g/e/d/c4560d181fae10960277480494e51516_orig.jpg
Anga1989, Nicka90, Leoparde, lottinka, Marciiik, Solane, megi78, Pikcia, Selja, asiczka11, mamakejti, evcikm81, bulkaasia, Muszka15, DarkPrincess, sisi, Ewela35, cookiemonster, tubispl, Malowanka, Jaguś_7810 lubią tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Leoparde wrote:Tak też uczynię :-*
Kaktus - ja nie muszę się umawiać na badania, nawet skierowania nie muszę mieć przy sobie bo wszystko mają w systemie mam do wyboru 6 dni w tygodniu
To super, ja tez skierowania niemam bo w systemie ale umowic sie bede musiala juz mi polozna to zapowiedziala. -
Hej dziewczyny. My wczoraj po polowkowych. Stresu przed wizyta dużo a po juz sama radosc!!
Usg robione 20+1, Malutka wazy 347g. Wszystkie inne parametry prawidlowe. Na chwile obecna ulozenie posladkowe.
Nie zdawalam sobie sprawy ze jest juz taka duza. Glowke ma pod moja lewa piersia (no moze nie doslownie ale wiecie o co chodzi, tam jezdzil glowica i mowi o tu glowa, wysoko nad pepkiem) a nogi pod pepkiem bardziej po prawo.
Ruchow jako takich jeszcze nie czuje ale lekarz mowi ze lozysko amartyzuje bo jest na przednuej scianie. Ale przy takim wierceniu jak na usg max 2 tygodnie i bede wyczuwac.
Leoparde, Anga1989, lottinka, Marciiik, megi78, Mania25, Selja, mamakejti, bulkaasia, Nalunia, Nicka90, kruszynka5, DarkPrincess, SteveS, sisi, cookiemonster lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny