X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Pikcia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    Glukozę na początku ciąży miałam 85 czyli w normie. Nie wiem, może moja ginka nie przywiązuje wagi do terminów ;-)
    Z badaniem poczekam i zrobię gdzieś w 22+.. a jutro pośpię do południa, a co;-)

Leoparde, ja dzisiaj byłam w lab. troszkę krwi sobie upuścić i podpytałam pielęgniarkę co i jak z ta glukozą. No i powiedziała, że trzeba sobie jakieś 3 godziny na to badanie zarezerwować :( Więc kochana, jutro to się wyśpij i leniuchuj ;)

Leoparde lubi tę wiadomość

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    Kochana mamokejti, usg mam u innego lekarza :-) a wizytę u swojej gin w 23+2 i na wtedy mam mieć wyniki ze sobą. Chyba poczekam jeszcze z dwa tygodnie i dopiero wtedy pojadę na badanie, zawsze to będzie bliżej tego 24 tygodnia.
    Dziękuję za odzew :-) jesteście kochane <3

Leoparde a mozesz tak z marszu isc zrobic? U mnie musze sie umawiac nq konkretny termin.

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • lipa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam, że tak sięwbijam ni z gruchy ni z pietruchy. Ale jestem po wizycie. Trochę się martwię, bo moja szyjka ma 30 mm. Lekarz mówi ,że na usg wygląda ok, ale ja juz oczywiście wyczytałam, że to dolna granica normy. Jak to u was wyglada?

age.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pikcia wrote:
    Leoparde, ja dzisiaj byłam w lab. troszkę krwi sobie upuścić i podpytałam pielęgniarkę co i jak z ta glukozą. No i powiedziała, że trzeba sobie jakieś 3 godziny na to badanie zarezerwować :( Więc kochana, jutro to się wyśpij i leniuchuj ;)
    Tak też uczynię ;-) :-*

Kaktus - ja nie muszę się umawiać na badania, nawet skierowania nie muszę mieć przy sobie bo wszystko mają w systemie :-) mam do wyboru 6 dni w tygodniu :-)

• lottinka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to wygląda tak ze nie miałam ani razu badanej dlugosci szyjki i sie nie martwię.
    Po badaniu na fotelu wiem tylko ze jest wysoko i zamknięta.
    Skoro lekarz niczego Ci nie zalecil, luzzzz nie denerwuj sie.
    A jeśli i tak sie denerwujesz, zmień lekarza jesli temu nie ufasz.

lipa lubi tę wiadomość

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lottinka wrote:
    A jeśli i tak sie denerwujesz, zmień lekarza jesli temu nie ufasz.
    ufam ufa, to nie o to chodzi. po 6 latach starań trochę mi odbija...

age.png
  • Pikcia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa, ja w 14 tc w szpitalu miałam badaną szyjkę i miała 33 mm i lekarz mówił, że jest ok. Nie założyli mi szwu ani pessara, chociaż takie było zalecenie mojego gina. We wtorek będę miała kolejne USG szyjki i zobaczymy, czy coś się zmieniło. Dopóki nie ma rozwarcia i szyjka jest twarda, zamknięta, to chyba nie ma się co martwić. Przynajmniej tak mi się wydaje ;)
    Kiedy masz następną wizytę?

lipa lubi tę wiadomość

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• lipa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pikcia dzięki. Zapisałam się za 3 tygodnie. Mimo wszystko trochę się pooszczędzam, bo czuję się świetnie, a przez to nie ograniczałam się praktycznie w niczym. Może czas trochę odpocząć :)

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam na na pomysł j zdjęcie jak na fb wstawilam. Ułatwi to zapamiętanie :). No i juz tu nie muszę mieć swojej facjaty bo macie mnie tam.Oooo i tak se wymyśliłam

lottinka lubi tę wiadomość

• Pikcia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa, jak tylko masz możliwość, to pooszczędzaj się trochę ;) Mi gin ostatnio też właśnie zalecił oszczędno-leżący tryb życia, ze względu na tę szyjkę i twardnienia brzucha i szczerze muszę przyznać, że to działa. Nawet po No-spę już nie muszę sięgać, bo brzuch nie robi się twardy, jak skała :)

lipa lubi tę wiadomość

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu się jakoś bardziej kojarzy posty z nickami ;) a na Facebooku jak ktoś się nie podpisze to nie kojarzę czasami kto to z forum ;)
    Więc dziewczynki udzielajcie się i tutaj ;) a na Facebooku podpisujcie swoje nicki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 21:53

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2017, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam termin 28.07.2017 witam Was serdecznie, chetnie dołączę do Was!!

DarkPrincess, sisi lubią tę wiadomość

• DarkPrincess Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2017, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzisiejsze zakupy, sorki za jakość zdjęcia ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/98e58cbe0534.jpg

kruszynka5, Anga1989, Leoparde, Marciiik, mamakejti, bulkaasia, Nalunia, Muszka15, sisi, cookiemonster lubią tę wiadomość

zrz6i09ksymsc0lz.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamakejti dzieki ze pamietasz,jestem i mamy sie dobrze.Ja poprostu za wami tutaj nie nadązam hi hi,starosc i grubaśnośc :-)
    Zaczelam 20tydzien ale ciaza starsza,mamunia dba o synka.
    Taki apartament ma moj synek,spory juz
    http://static.pokazywarka.pl/g/e/d/c4560d181fae10960277480494e51516_orig.jpg

Anga1989, Nicka90, Leoparde, lottinka, Marciiik, Solane, megi78, Pikcia, Selja, asiczka11, mamakejti, evcikm81, bulkaasia, Muszka15, DarkPrincess, sisi, Ewela35, cookiemonster, tubispl, Malowanka, Jaguś_7810 lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :-)
    Nie mam spania z rana, a miałam plan ze pośpię do południa ;-)

Jagna- jaki piękny, ciążowy brzusio :-) śliczny jest!

Miłego dnia życzę :-)

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    Tak też uczynię ;-) :-*

Kaktus - ja nie muszę się umawiać na badania, nawet skierowania nie muszę mieć przy sobie bo wszystko mają w systemie :-) mam do wyboru 6 dni w tygodniu :-)

To super, ja tez skierowania niemam bo w systemie ale umowic sie bede musiala juz mi polozna to zapowiedziala.

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • Solane Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. My wczoraj po polowkowych. Stresu przed wizyta dużo a po juz sama radosc!!

Usg robione 20+1, Malutka wazy 347g. Wszystkie inne parametry prawidlowe. Na chwile obecna ulozenie posladkowe.

Nie zdawalam sobie sprawy ze jest juz taka duza. Glowke ma pod moja lewa piersia (no moze nie doslownie ale wiecie o co chodzi, tam jezdzil glowica i mowi o tu glowa, wysoko nad pepkiem) a nogi pod pepkiem bardziej po prawo.

Ruchow jako takich jeszcze nie czuje ale lekarz mowi ze lozysko amartyzuje bo jest na przednuej scianie. Ale przy takim wierceniu jak na usg max 2 tygodnie i bede wyczuwac.

Leoparde, Anga1989, lottinka, Marciiik, megi78, Mania25, Selja, mamakejti, bulkaasia, Nalunia, Nicka90, kruszynka5, DarkPrincess, SteveS, sisi, cookiemonster lubią tę wiadomość

w57v9n73n742fstj.png
  • Solane Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostalam skierowanie na glukoza ale mam ja zrobic po 24 tygodniu.

w57v9n73n742fstj.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Solane - gratuluję :-)
    Niech młoda rośnie i się wierci, żeby mamusia mogła już ją poczuć;-)

Ja połówkowe mam za trzy dni i też stresik sie udziela :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2017, 08:13

Solane lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Noc do dupy przez obrzarstwo kara musi być :D
    Solane super :). Ale młoda duża :)
    Jagne dobrze ze się odezwałaś, super brzuszek.
    Miłego dnia

Solane lubi tę wiadomość

‹‹ 642 643 644 645 646 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ