Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
evcikm81 wrote:Mam pytanko jak to u was jest z Tymi ruchami.
Ja zaraz zaczynam 20 a tak naprawdę nie jestem pewna na 100%,że mloda się rusza,niby czuje jakieś bąbelki albo lekkie smyranie,ale nie jestem pewna.Ja już chce konkretne kopniaki.
Jak to u was jest.
-
PannaNatalia wrote:Rany, wczoraj miałam kontrole z ZUSu w moim miejscu zameldowania, a nie zamieszkania. Dziady drugi miesiąc nie wypłacają mi kasy. Zamiast się czepić kombinatorów to sprawdzają baby w ciąży. Mam nadzieję, że jak teraz przyjadą to będę na miejscu
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnylipa wrote:a powiedz mi proszę, nie dostajesz przelewu od pracodawcy?
Myślałam, że to wygląda w ten sposób, że zus rozlicza się z pracodawcą, a to pracodawca w terminie wynagrodzenia wypłaca ci zasiłek.AniaKami, lipa lubią tę wiadomość
-
kruszynka5 wrote:No dokładnie szkoda by było gdyby to nasze forum ucichlo całkowicie..
A pytanie z innej beczki..czy są tu jakieś mamusie,które czekają z kupnem rzeczy dla Maluszkow do 6 miesiąca? Bo lepiej poczekać,bo nie powinno się,bo zabobony itp.. pytam bo jestem ostrożna w tym temacie a moja mama z ciotka dzisiaj rozmawiała i ta jej nagadala ze niby czeka się do 6 miesiąca a nie lubię jak gadają o mnie i aż się z nerwów popłakałam, a dodam ze nie kupuje jeszcze aż tak jak niektóre z Was jedynie zamówiłam jedne spioszki i kupiłam jedne pampersy..więc może lepiej spokojnie czekać sobie..
ja kupilam tylko kombinezonik pluszak i zestaw spioszki, pajacyk i koszulki 2. Na razie czekam. Od kwietnia/maja bede się brała za zakupy
obecnie zastanawiam sie jakie lozeczko kupic, mam 2 faworyty na allegro no i mysle nad wozkiem, wezmiemy raczej 3 w 1
w piatek bylam ostatni dzien w pracy wiec teraz dom i musze sobie znalezc zajecie bo jeszcze nigdy nie mialam 4,5 mies wakacji. za tydzien polowkowe. a wczoraj poczulam nareszcie konkretne ruchy dziecka, takie pewne i na tyle mocne ze nie dosc ze w srodku czulam to jescze przy przylozeniu reki do brzucha chociaz wtedy malutka przestawala, skubana
co do L4 i wyplacaniu wyplaty to tez musze sie zorientowac bo pracodawca potraca mi kase na ubezpieczenie grupowe i musze sie dowiedziec czy teraz sama nie bede musiala, bo nie chce stracic ciaglosci bo mamy z mezem wykupiona taka grupowka ze po urodzeniu dostaniemy obydwoje troszke kasyWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2017, 12:51
-
megi78 wrote:Ale to zależy od ilości pracowników w danym zakładzie pracy. Jeśli jest kilku pracowników zatrudnionych to ZUS wypłaca w innym przypadku jest właśnie tak jak piszesz czyli ze od pracodawcy dostajesz kasę
AniaKami lubi tę wiadomość
-
U mnie te ruchy są juz dość konkretne. Kopniaki, wypychanie i falowanie brzucha. Dzisiaj mam tak że czuje uderzenia z obu stron, mniej więcej na tej samej wysokości, czyli dzidzia musiała ułożyć się w poprzek widać to nawet gołym okiem.
Za to w pierwszej ciąży pierwsze ruchy wyczułam dopiero po 21 tygodniu
-
nick nieaktualny
-
PannaNatalia wrote:Rany, wczoraj miałam kontrole z ZUSu w moim miejscu zameldowania, a nie zamieszkania. Dziady drugi miesiąc nie wypłacają mi kasy. Zamiast się czepić kombinatorów to sprawdzają baby w ciąży. Mam nadzieję, że jak teraz przyjadą to będę na miejscu
A to ciekawe bo ostatnio w Pytaniu na Sniadanie wypowiadał sie przedstawiciel ZUS-u i mówił ze ciężarnych nie kontrolują bo traktują je ulgowo i najważniejsze zeby dziecko urodziło sie zdrowe, a tu prosze według niego kontrolują tylko krętaczy i podejrzanych ale to chyba wersja do telewizji śniadaniowej
-
Hej dziewczyny ja właśnie wróciłam z zakupów miałam tylko kupić biustonosz bo kolejne robią się małe i doznałam szoku jak brafiterka powiedziała, że mój rozmiar to 70 G a zaczynałam od 65 E. Brzuch mi tak nie rośnie jak cycki:)Oczywiście synusiowi też kupiłam bluzę teraz jak już znam płeć to nie mogę się oprzeć. Jeśli chodzi o ruchy dziecka to mi gin wytłumaczył że przy moim pierwszym dziecku poczuję póżniej bo jak to określił macica nie jest jeszcze rościągnięta. No i zaczął się śmiać, że przy czwartym dziecku będę w 17 tyg. już czuć. A mały jest naprawdę ruchliwy czyli nie wdał się w mamę:)Ja też mam już skierowanie na glukozę mam ją zrobić przed samą wizytą 17.03. i na badanie trzeba poświęcić ok.3 h. i trzy razy kłują
-
nick nieaktualny
-
Ooo wow PannaNatalia zaszalalas na maxa Super zakupy
Ja ruchy też bardzo wyraźnie czuje. Przekrecanie, przesuwanie, typowe kopniaki rzadziej. Wogole ten Maluch spokojniejszy niż synek był.
Tiago od 16 tyg tak dawał czadu że nawet jak pierwszy raz poczułam to aż skończyłamPannaNatalia lubi tę wiadomość
-
Witam się z Wami sobotnio
Solane, super, że córcia ma się dobrze I jaka już duża
Jagna, brzusio cudny. Twój synek ma rewelacyjne mieszkanko Zaglądaj do nas częściej i pisz, co u Was.
DarkPrincess, PannaNatalia, piękne te ciuszki dla Dzieciaczków Ja, jak mamakejti ostatnio zadbałam bardziej o siebie - kupiłam nowy biustonosz i koszulę nocną (ciążowa, ale do karmienia też się nadaje. Na zakupy dzieciowe jeszcze jest trochę czasu
Witam nowe Mamusie
Rano moje dziecię w brzuszku urządziło sobie istną imprezkę, było widać jak wszystko faluje I nawet pierworodna po położeniu łapki na brzuch poczuła kopniaczka od siostry/brata To tylko mój mąż jest jakiś "nieczuły" i tych ruchów nie czuje
A teraz leżę sobie, bo dziecię stwierdziło, że matka wystarczająco się dziś narobiła i pora odpocząć A miałam nadzieję, że uporam się ze stertą prania...
Miłego popołudnia, kobietkiSolane, DarkPrincess lubią tę wiadomość
-
Ja tez juz czuje dziecia codziennie i wyraznie z tym ze do kopniakow sie nie rwie,kreci,puka,wierci...czasem mi sie robi niedobrze od tego wirowania w sensie ze mam nudnosci jak bardziej zakreci,z corka tak nie mialam...
Evcik,ze tez do tego Londynu tak daleko ...zamawiac zabardzo nie chce bo koszty wysylki poniesc musze a i tak nowego ze sklepu nie chce wiec nawet jak mi podpasuje to bede musiala oddac...biedna maja reklame z tej firmy...
Dobra,zbieram sie na urodziny,nie chce mi sie...polezalabym najchetniej....dobrze ze nastepne sa dopiero moje na wiosne a jak mi sie nie bedzie chcialo to nie bede organizowac i juz... -
no na chorobowym to kontrolują ja miałam nawet wezwanie do lekarza orzecznika na komisję ale akurat byłam chora bo miałam grypę a 70 km to trochę daleko wiec powysyłałąm wszystko badania zaświadczenia no i nie zabrali mi tego chorobowego jak na razie....
no u mnie niedawno zaczęłam czuć ruchy ale już kopniaczki się zaczynają....takie lekkie jak na razie no ale wczoraj woeczorem tak dziecko zaczęło wariować że nie mogłam wogóle zasnąć -
hej laseczki,
u mnie ruchów nadal brak. albo są może takie delikatne, że nie potrafię ich zauważyć..
Powiem Wam, że kalafiorek w mózgu to może się i tatusiom przytrafić..
Zaczęłam sobie szukać zajęć z aqua aerobiku dla ciężarnych w moim mieście i mówię do mojego męża: " o fajnie, bo tu np. mają zajęcia w czwartki o 20-tej, to by mi pasowało".. on na to "to chyba bez sensu ta godzina", pytam dlaczego, a on na to "no nie wiem, ale chyba dziecko to śpi o tej porze!"..
może mam głupawkę, ale strasznie mnie to rozbawiło...Leoparde, megi78, Pikcia, Nalunia, DarkPrincess, sisi, mamakejti, cookiemonster lubią tę wiadomość
krolikan