X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kaktus wrote:
    A chcesz przekąski czy normalne dania?
    Może być i to i to ;)

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulkaasia kciuki :)

bulkaasia lubi tę wiadomość

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kruszynka5 wrote:
    Może być i to i to ;)

Oki jutro Ci cos powrzucam :-) z przekasek a pewnie tez cos z dan na cieplo jak mi sie cos poprzypomina na szybko

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kaktus wrote:
    Oki jutro Ci cos powrzucam :-) z przekasek a pewnie tez cos z dan na cieplo jak mi sie cos poprzypomina na szybko
    Fajnie ;)

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Laseczki,
    właśnie w ramach detoksu mózgu (bo usiłuję pracować...), znalazłam taką oto stronę
    https://www.minkyitkaninki.pl/pl/c/Tkaniny-Bambusowe/68

czy któraś z Was może tam kupowała coś? kusza mnie właśnie te bambusy i minky...

Mamokejti miałam zamawiać tam ale w końcu zamówiłam na projektbawelna.pl i otula.pl w sumie na 400 zł zamówiłam bawełny premium i bambusowe materiałki cudne wróżki, baletnice, misie itp :D chcę małej uszyć kocyki minky (mam dużo w domu bo kiedys kupiłam cały karton :P),do tego pościel, ochraniacz na łóżeczko, rożek i coś jeszcze wymyślę :) w tym tygodniu mają przyjść paczuszki :)

mamakejti lubi tę wiadomość

[img][/img]
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalunia wrote:
    Mamokejti miałam zamawiać tam ale w końcu zamówiłam na projektbawelna.pl i otula.pl w sumie na 400 zł zamówiłam bawełny premium i bambusowe materiałki cudne wróżki, baletnice, misie itp :D chcę małej uszyć kocyki minky (mam dużo w domu bo kiedys kupiłam cały karton :P),do tego pościel, ochraniacz na łóżeczko, rożek i coś jeszcze wymyślę :) w tym tygodniu mają przyjść paczuszki :)

Nalunia, to z Ciebie zdolniacha, firmę zakładaj, będziemy zamawiać;)
    dzięki za nowe zamiary, może się skuszę, ale podrzucę do "obrobienia" mamie, bo ja antytalent i cierpliwości brak...

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kruszynka5 wrote:
    Fajnie ;)

Kruszynka, a jak byś zrobiła chili con carne (banalne jednogarnkowe) i do tego kupiła gotowe naleśniki albo sama je usmażyła? i masz meksyk....
    może w ogóle przyjęcie w stylu meksyk? - w lidlu chyba zaczynają taką akcję....
    albo jakieś inne tematyczne potrawy, meksyk teraz pasuje, bo chłodno, a to rozgrzewające dania, na deser np. tapioka gotowana w mleku kokosowym i odrobina melona do tego (już się nakręciłam i sama zrobię dzisiaj to)

kruszynka5 lubi tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kruszynka

A tutaj cos przekaskowego:
    http://www.smakocie.com/2013/09/roladki-z-tortilli-z-trzema-nadzieniami.html?m=1

Albo ciasto ma pizze na to smarujesz twarozek naturalny drobno krojona cebulka, szynka i ser zolty zawijasz w rolade i nastepnie kroisz 1,5 cm paski rozkladasz na blaszce i pieczesz ok 20 min az sie zaruzmieni. Wychodza pizzowe slimaczki. Dodatki mozesz zmieniac dowolnie :-)

Cis innegi tez z rodzaju finger food: cienkie plastry boczku i sliwki (ja uzywam mrozone) kazda sliwke zawijasz w boczek i sponasz wykalaczka zapiekasz w piekarniku az boczek sie wytopi.

Ciasto francuskie kroisz w kwadraty do kazdego wkladasz fete i boczek lub szynke parmenska i robisz z tego kieszonki pieczesz w piekarniku.

Tortille smarujesz sosem jak na pizze na to ser zolty szynka (lub dowolne inne skladniki) zawijasz w rulon kroisz na kawalki i zapiekasz.

Mam jeszcze jeden przepis na slimaczki z ciasta filo ale jego to musze poszukac bo z glowy niepamietam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 08:08

kruszynka5 lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

• lottinka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalunia, jak Ci przyjdą materiały to wstaw proszę! :)

Nalunia lubi tę wiadomość

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na cieplo cos co ja uwielbiam :-)

Potrzebujesz zupe cebulowa fix mieszasz to z smietana robisz taki kremowy sos (musi byc w smaku lekko slonawe-pierwi wchlona przyprawy) do tego przygotowujesz piersi z kurczaka zalewasz sosem i zapiekasz dlugosc pieczenia zalezy od wielkosci piersi ja zawsze daje poledwiczki bo szybciej sie zapiekaja (ok30-40 min) podajesz z ryzem.

Poledwiczki wpierzowe przyorawuasz pieprzem swiezo mielonym obsmazasz nastepnie podduszasz z pieczarkami i do tego lekki sos jogurtowo smietanowy -doprawiasz do smaku sol pieprz mozesz dac troszke bulionu warzywnego ktory nastepnie odparowujesz zeby niebylo za rzadkie.

Palki z kurczaka przyprawiasz sola pieprzem papryka ostra u slodka wkladasz do rekawa do pieczenia, wlewasz troszke bulionu warzywnego (ja robie go sama nie z kostki) i nastepnie pieczesz ok 40 min na koniec otwierasz rekaw zeby sie zarumienil.

Schab nadziewasz sliwka (nacinasz i do srodka wkladasz sliwki miesko marynujesz sola pieprzem, majerankiem, czosnkiem, jak lubisz pikantne to pieprsem cayenne jak nie do dodajesz troche paprykinslodkiej inostrej mieszanej i zostawiasz na cala noc nastepnie pieczesz w piekarniku (jak zostanie po imprezie jest rewelacyjne na chlebek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 08:28

qdkki09kwrowb7nz.png

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewentualnie zapiekana zupka cebulowa w kokilkach pod ciastem fransuskim

https://kuchnialidla.pl/product/zapiekana-zupa-cebulowa

Zamiast kawalkow chleba daje ser zolty prosto na zupe i ukladam na to ciasto francuskie. Zeby podkrecic troche smak do bulionu dodaje prazona cebulke. Jak niechce Ci sie tak szykowac calosci mozesz kupic fix do francuskiej zupy cebulowej. Tez jest calkiem niezly.

qdkki09kwrowb7nz.png

• lottinka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze dziewczyny co wy mi robicie z rana :D ja chce zjeść to wszystko!!!!!! :D

PS kaktus, mój mąż to tez Michał, dla mnie najpiękniejsze męskie imię :) sama chciałabym małego Michasia! Ale był bunt co by nie tańcowaly dwa Michały :) jakby był syn mial być Piotruś. Ale jest Anielka <3

1kaktus lubi tę wiadomość

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kaktus wrote:
    Ewentualnie zapiekana zupka cebulowa w kokilkach pod ciastem fransuskim

https://kuchnialidla.pl/product/zapiekana-zupa-cebulowa

Zamiast kawalkow chleba daje ser zolty prosto na zupe i ukladam na to ciasto francuskie. Zeby podkrecic troche smak do bulionu dodaje prazona cebulke. Jak niechce Ci sie tak szykowac calosci mozesz kupic fix do francuskiej zupy cebulowej. Tez jest calkiem niezly.
    Dzięki wielkie ;) coś wymysle :)

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do was pytanko :)

W pierwszym trymeście męczyły mnie strasznie mdłości i wymioty, mniej więcej na przełomie 13/14 tc wszystko minęło ... i mam wrażenie, że powoli powraca :( Rano gdy wstaję znowu zaczynam czuć mdłości, na razie w miarę delikatne ale utrzymują się prawie do południa :( Czy wy też czasem tak macie? Czy już na dobre wyszłyście z tego etapu?

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majetta wrote:
    Dziewczyny mam do was pytanko :)

W pierwszym trymeście męczyły mnie strasznie mdłości i wymioty, mniej więcej na przełomie 13/14 tc wszystko minęło ... i mam wrażenie, że powoli powraca :( Rano gdy wstaję znowu zaczynam czuć mdłości, na razie w miarę delikatne ale utrzymują się prawie do południa :( Czy wy też czasem tak macie? Czy już na dobre wyszłyście z tego etapu?

Ja tez tak miewam :) Rzadko, bo rzadko, ale mdlosci powracają, ale sa o wiele slabsze niz w I trymestrze :) Najczęściej właśnie rano przed/w trakcie śniadania.

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi, spokojnie z tymi schizami nocnymi. Mi też się śnią połówkowe, ani nie chce mówić co sobie wyśniłam, widok był straszny.. ale uspokajam się, w końcu to tylko nasze obawy, a nie znaczące sny.

No cóż, ja już odczuwam dobitnie mój kod z 1 w zwolnieniu. Chyba zacznę robić mydełka z wosku pszczelego bo zejde tu z nudów :)

Majetta, mi przeszło, ale za to wróciły inne dolegliwości z I trymestru :/ spokojnie, każda z nas jest inna, spróbuj zmienić manu, może dzidziowi coś nie podpasowało na wieczór? :)

Jutro w końcu połówkowe :D no i nie wiem, czy zgłaszać do ZUSu swoją nieobecność czy w razie kontroli po prostu odesłać im skan usg z datą i godziną bo w sumie już popadam w skrajności, oni mnie wykończą. Dziady pierońskie, powystrzelałabym wszystkich z tej zasranej instytucji.

• Mania25 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia moja Mama ok 30 lat była kierownikiem ZUSu u mnie w miejscowości i uwierz, że pracownicy wcale nie pałają sympatią do swojego miejsca pracy. Ciągle nowe przepisy, pierdoły, które trzeba ogarnąć, ludzie, którzy się rzucają na pracowników za coś, co nie jest od nich zależne. Oni wykonują swoją pracę, a jak chcesz wystrzelić kogoś, to zajmj się tymi, którzy te przepisy tworzą, Ta praca zniszczyła mojej Mamie zdrowie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 08:58

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• cookiemonster Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chilli con carne jest super - przygotujesz wcześniej, tylko odgrzejesz, zostanie to zamrozisz i będziesz miała na obiad.
    Bardzo fajne są polędwiczki w sosie musztardowym z musztardą francuską i brandy/whiskey, do tego np pieczone ziemniaki i sałatka z miksu sałat z mandarynkami z puszki i np słonecznikiem/dynią.
    Tarty/quiche - lorenska (czy jak zwał tak zwał:-p) plus sałatka albo jak wyżej albo z dresingiem z oliwy miodu musztardy francuskiej
    Zupa cebulowa jak najbardziej
    Jako przystawki nieśmiertelne pomidory z mozzarela (można kupić kulki mozzareli i pomidorki koktajlowe i takie bambusowe wykalaczki i porobić takie koreczki) plus świeża bazylia, deska serów z winogronami/figami, orzechem włoskim/ krakersami

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lottinka wrote:
    Jeszcze dziewczyny co wy mi robicie z rana :D ja chce zjeść to wszystko!!!!!! :D

PS kaktus, mój mąż to tez Michał, dla mnie najpiękniejsze męskie imię :) sama chciałabym małego Michasia! Ale był bunt co by nie tańcowaly dwa Michały :) jakby był syn mial być Piotruś. Ale jest Anielka <3

Moj Tato jest Piotr :-) i nasz Syn mial byc Piotrusiem ale niestety szwagrowi szybciej sie syn urodzil. Dlatego u Nas bedzie Michal na na drugie bedzie mial Piotr po najwspanialszym Dziadku :-)

lottinka lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania, nie unoś się, nie mówie o Twojej mamie ;) każdy szarak nie pała miłością ani do ZUSu, ani do jego pracowników i tego nie zmienisz. Będę nadal chciała ich powystrzelać, bo też nie chce mieć stresów w najważniejszym dla mnie okresie, a właśnie na to mnie narażają. Cały czas tłumacze sobie, że przecież tam też pracują ludzie, ale jakoś nikt nie spieszy się z wypłatą moich zarobionych pieniędzy od 2-óch miesięcy ;) nie każdy ma dobrą sytuację finansową. Szkoda, że gonią wszystkich wkoło jak hajs im się nie zgadza, a jak wiszą komuś pieniądze to przedłużają to w nieskończoność.
    Powystrzelałabym również tych od przepisów, czemu nie. Zaraz wyciągnę sztucera i uczynię swoją powinność. A nie, przecież nie mogę chodzić :)

‹‹ 649 650 651 652 653 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ