X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamokejti, dziś się nie stresuj :D przecież dopiero jutro będziesz miała konsultacje, helloooł? :D

• Pikcia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamusie :)
    Wpadam tylko na chwilkę, żeby się przywitać i zaraz uciekam do lekarza :)
    Sporo nas dzisiaj wizytuje, więc za wszystkie mocno trzymam kciuki &&& bulkaasia, za Ciebie podwójnie ;) Musi być dobrze!

bulkaasia lubi tę wiadomość

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• Mania25 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia wrote:
    Pewnie mogłabym pojechać ;) koleżankę z zagrożeniem wezwali na komisję. Jedyne nad czym się zastanawiam to to, czy zgłosić im, że jutro mnie nie ma, w poniedziałek też mnie nie ma itd, bo wtedy mam wizyty. Może mój lekarz mi w końcu da paragon, przecież z wszystkiego muszę się teraz spowiadać.

Tak, ZUS płaci do 20 pracowników, dlatego mówie, że ONI jeszcze mi nie wypłacili. Księgowa powiedziała, że celowo odwlekają i często tak robią. Często też kontrolują te z 1 i te z 2, nie ma reguły.
    Ja też nigdy nie byłam na l4, a pracuje już prawie 4 lata :)

PannaNatalia serio przedzwoń do nich, nie będziesz musiała się zastanawiać, co robić. Będziesz miała jasną sytuację. I w razie czego możesz zapisać imię i nazwisko osoby, z którą rozmawiałaś i godzinę z datą połączenia, żebyś w razie gdyby ww przyszłości ktoś się czepiał, to miała podkładkę. W infoliniach nagrywają rozmowy prawdopodobnie, a w inspektoratach chyba nie.

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia wrote:
    Mamokejti, dziś się nie stresuj :D przecież dopiero jutro będziesz miała konsultacje, helloooł? :D

No tak, ale jak coś wyjdzie w praniu to się dzisiaj okaże....
    a za tydzień juz sobie drugie usg zamówiłam u innego lekarza, bo zaufanie jest dobre, ale kontrola lepsza;)

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

informacyjnie:
    http://www.poradnikniemowlaka.pl/niebieskie-pudelko/

f2w3skjotzzbwk43.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    bulkaasia - kciuki zaciśnięte, pazury wbijają się w skórę;) jest dobrze, schładzaj tego Piccolo, czy co Wy tam w London pijecie bezalko....;)

rosax3 - zamieściłam filmik na fb specjalnie dla Ciebie (bo od niemieckiego uzytkownika), zauroczył mnie
    Jaki filmik ? Nie moge znalesc

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia niemusisz tego zglaszac w razie kontroli podajesz ze mialas wizyte a jak beda potrzebowac to bierzesz zaswiadczenie od lekarza. Dodatkowo w karcie ciazy masz odnotowana wizyte z pieczatka lekarza.

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • Selja Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty- za Bulkaasie potrójnie ;) bo za mamę i maleństwa będzie dobrze <3

bulkaasia lubi tę wiadomość

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • Ewela35 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za wszystkie wizytujace trzymam mocno kciuki!!! U mnie dzisiaj od samego rana dopadła jakaś chandra najchętniej ucieklabym z pracy i zasłużyła się pod kołderką. Czekam na kuriera z paczką z ubrankami dla synusia może mi humor poprawią.

w4sqyx8d5t3hk7tg.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Jaki filmik ? Nie moge znalesc

jak wleziesz u mnie na konto fb...

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Orbitka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do kontroli z zusu .ja prowadzę własną działalność i od kwietnia idę na zwolnienie.czy któraś ma podobną sytuację ??i czy jak będę na zwolnieniu to muszę przebywać w domu ??

w4sqyx8db6pby0vm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orbitka wrote:
    A co do kontroli z zusu .ja prowadzę własną działalność i od kwietnia idę na zwolnienie.czy któraś ma podobną sytuację ??i czy jak będę na zwolnieniu to muszę przebywać w domu ??

Zadbaj, żeby w kodzie wpisali 2. Wtedy możesz wychodzić, ale w razie kontroli, a Twojej nieobecności, musisz im udowodnić, że byłaś np. w sklepie albo aptece i przedstawić paragon.

Kaktus, ta wizyta nie będzie wpisana bo jest u innego lekarza ale w razie czego na usg będzie data z godziną.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 10:57

• cookiemonster Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orbitka wrote:
    Ja prowadzę DG i większość miesiąca jestem na L4 (nie mogę cały, bo mam dwie lektorki i muszę kiedyś wystawiać faktury, rachunki itd) i póki co nie miałam żadnej kontroli,nawet wypłaty teraz są w miarę szybko.

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lejdis, ja wiem, że dzisiaj nie 8 marca, ale prezent Wam posyłam, śmieję się za każdym razem jak to oglądam...

https://www.youtube.com/watch?v=6zip5iavhUU

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Mayes Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest moze tutaj Dooti?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 11:16

Aniołeczek [*] 29.06.2016
    2nn3w1d350qllfew.png
  • Mayes Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie zauważyłam ze juz nie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 11:37

Aniołeczek [*] 29.06.2016
    2nn3w1d350qllfew.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orbitka wrote:

Jak będziesz miała kod 2 to możesz poza udowodnieniem że byłaś w aptece, na badaniach albo w sklepie po podstawowe produkty możesz podać,że byłaś na spacerze, a każdy lekarz wpisze Ci w zaleceniach dotlenianie siebie i Dziecka.

PannaNatalia, Selja lubią tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kruszynka teraz pomyślałam, możesz zrobić też coś z rybek:

Pstrąga pieczonego w folii a w środku masło i koperek, albo do środka wkładasz kapustę kiszoną.

Łososia: Pieczesz w folii fileta przyprawiasz solą pieprzem koprem a na to układam kilka plasterków cytryny i zapiekasz w folii aluminiowej.

Już wiem co dzisiaj będzie u mnie na obiad :-)

kruszynka5 lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)
    Tak szybciutko życzę wszystkim miłego dnia :)
    Ale dzisiaj dużo wizyt, za wszystkie kciuki trzymam :)

Jaguś_7810 lubi tę wiadomość

• Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jakoś cisza od ostatnich dni się tutaj porobiła ...
    Nie sądzicie dziewczyny ?

Trzymam kciuki za wizytujące dziś, jutro :) :*
    My wizyta w czwartek- połówkowe . Wkońcu się zobaczymy.
    Miałam wam pisać... U mnie ruchy pojawiły się 18+5 i są praktycznie od tego dnia codziennie, raz mniejsze raz większe , ale co najważniejsze mąż też je wyczuwa i nagrywam nawet filmiki bo na brzuszku już widać fale hahaha :) Super uczucie, naprawdę !!!

DarkPrincess, sisi lubią tę wiadomość

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)
‹‹ 651 652 653 654 655 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ