X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majetta wrote:
    Dziewczyny mam do was pytanko :)

W pierwszym trymeście męczyły mnie strasznie mdłości i wymioty, mniej więcej na przełomie 13/14 tc wszystko minęło ... i mam wrażenie, że powoli powraca :( Rano gdy wstaję znowu zaczynam czuć mdłości, na razie w miarę delikatne ale utrzymują się prawie do południa :( Czy wy też czasem tak macie? Czy już na dobre wyszłyście z tego etapu?

Mnie traguczne mdlosci ominely ale za to meczyly straszne wymioty ktore nieodpuszczaja do tej pory :-( moze po polowie mina.

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia wrote:
    Mania, nie unoś się, nie mówie o Twojej mamie ;) każdy szarak nie pała miłością ani do ZUSu, ani do jego pracowników i tego nie zmienisz. Będę nadal chciała ich powystrzelać, bo też nie chce mieć stresów w najważniejszym dla mnie okresie, a właśnie na to mnie narażają. Cały czas tłumacze sobie, że przecież tam też pracują ludzie, ale jakoś nikt nie spieszy się z wypłatą moich zarobionych pieniędzy od 2-óch miesięcy ;) nie każdy ma dobrą sytuację finansową. Szkoda, że gonią wszystkich wkoło jak hajs im się nie zgadza, a jak wiszą komuś pieniądze to przedłużają to w nieskończoność.
    Powystrzelałabym również tych od przepisów, czemu nie. Zaraz wyciągnę sztucera i uczynię swoją powinność. A nie, przecież nie mogę chodzić :)

PannoNatalio - snajperzy leżą;)

PannaNatalia, Pikcia, krolikan lubią tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kaktus wrote:
    Mnie traguczne mdlosci ominely ale za to meczyly straszne wymioty ktore nieodpuszczaja do tej pory :-( moze po polowie mina.

O kurczę to bardzo współczuję :( ja po wymiotach w pierwszych tygodniach to myślałam, że umrę :/

a mówi się, że ciąża to stan błogosławiony :]

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia wrote:
    Mania, nie unoś się, nie mówie o Twojej mamie ;) każdy szarak nie pała miłością ani do ZUSu, ani do jego pracowników i tego nie zmienisz. Będę nadal chciała ich powystrzelać, bo też nie chce mieć stresów w najważniejszym dla mnie okresie, a właśnie na to mnie narażają. Cały czas tłumacze sobie, że przecież tam też pracują ludzie, ale jakoś nikt nie spieszy się z wypłatą moich zarobionych pieniędzy od 2-óch miesięcy ;) nie każdy ma dobrą sytuację finansową. Szkoda, że gonią wszystkich wkoło jak hajs im się nie zgadza, a jak wiszą komuś pieniądze to przedłużają to w nieskończoność.
    Powystrzelałabym również tych od przepisów, czemu nie. Zaraz wyciągnę sztucera i uczynię swoją powinność. A nie, przecież nie mogę chodzić :)

To wez ze soba lozko i pokaz ze lezysz :-P

Przyczep tabliczke z adresem ze lezysz pod wskazanym adresem w razie w :-P

Chyba mam glupawke :-)

Faktem jest ze to jest chore tymbardziej kontrole w ciazy a zatrzymywanie wyplaty gotowki to juz wogole porazka. Zadna z Nas niejest na l4 dla wlasnego widzimisie tylko z troski o Maluszki. Ja tez mialam zamiar pracowac do maja/czerwca a wyszlo inaczej. Maly napisal swoj scenariusz ale On jest moim najwazniejszym projektem w zyciu. W grudniu bylam na pierwszym l4 w swoim zyciu. Wrocilam do pracy i kregoslup wysiadl i kosc ogonowa.

qdkki09kwrowb7nz.png

• Mania25 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia sensem mojej wypowiedzi było to, żeby Ci przekazać, że jak to piszesz "szarak" nie zdaje sobie sprawy bądź nie chce sobie zdać sprawy, jak to wewnątrz wygląda i że pracownicy wcale nie robią niektórych rzeczy specjalnie pod górkę, tylko takie mają obowiązki (i że sami nienawidzą tej instytucji). Odniosłam się do tego, że musisz być w domu, bo masz nakaz leżenia, który to nakaz de facto dał Ci lekarz, a nie pracownik ZUSu. A to czemu Ci nie wypłacają kasy, to nie wiem, ale wiele dziewczyn nie ma z tym problemu, więc może to wina akurat Waszego inspektoratu. Ja nie znam się jak to wygląda, a teraz nie mam już kogo o to zapytać. Ale kiedyś dziewczyny pisały(albo źle coś zrozumiałam), że ZUS przesyłapieniądze do pracodawcy,a on Tobie? Ale mogłam to źle zrozumieć. Ja jeszcze nie dostałam ani jednego przelewu, więc nie wiem od kogo bezpośrednio pochodzą.

Kaktus ja też miałam wielkie plany pracowania, ale w jednej chwili wszystko się zmieniło i teraz już sama nie chcę ryzykować. Tak jak mówisz dziecko jest najważniejsze. I to też moje pierwsze L4. Nawet podczas studiów chora chodziłam na zajęcia. No ale teraz chodzi nie o mnie, a o dziecko.
    A ZUS sprawdza (na zwykłym chorobowym często na polecenie pracodawcy, a tak to z tego co kojarzę, to losowo).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 09:26

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 20 pracowników :) w mojej firmie jest 3-ech pracowników.

• Mania25 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannNatalia a próbowałaś dzwonić na ich infolinię? Bo rozumiem, że pojechać do ZUSu z takim L4 nie pojedziesz :D Albo nawet bezpośrednio do inspektoratu. Jak wpisałam nasz, to od razu mi się wyświetlił numer w googlach. Dzwoniłaś do nich?

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Majetta Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ile się orientuję to właśnie jeśli firma zatrudnia powyżej 20 pracowników to firma płaci a później ZUS jej zwraca... mam taką nadzieję

Mania25 lubi tę wiadomość

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majetta wrote:
    O ile się orientuję to właśnie jeśli firma zatrudnia powyżej 20 pracowników to firma płaci a później ZUS jej zwraca... mam taką nadzieję

No to jeśli tak jest, to ja o swoją kasę też jestem spokojna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 09:38

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Leoparde Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Stres powoli mnie zjada. W nocy nie mogłam spać, teraz na niczym nie potrafię się skupić a połówkowe dopiero o 18:00
    Niech już wybije ta "godzina zero" bo oszaleję.

Jaguś_7810, sisi lubią tę wiadomość

• Mania25 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde musi być wszystko dobrze! Trzymam kciuki, by dzisiejszy wieczór był dla Ciebie mega kojący :)

Leoparde lubi tę wiadomość

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• joannapoznan Koleżanka

Wysłany: 21 lutego 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    Na nhs ponieważ te testy pappa itp w 12tc nie są zbyt wiarygodne dla ciąży bliźniaczej.

Trzymam kciuki!

bulkaasia lubi tę wiadomość

preg.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    Dzień dobry.
    Stres powoli mnie zjada. W nocy nie mogłam spać, teraz na niczym nie potrafię się skupić a połówkowe dopiero o 18:00
    Niech już wybije ta "godzina zero" bo oszaleję.

Leparde, ja mam usg o 15:15 i też nie potrafię się skupić na pracy....już zauważyłam, że zaczynam kompulsywnie jeść....naleśniki....

Jaguś_7810 lubi tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joannapoznan wrote:
    Trzymam kciuki!

witamy po feriach joannę!

joannapoznan lubi tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Leparde, ja mam usg o 15:15 i też nie potrafię się skupić na pracy....już zauważyłam, że zaczynam kompulsywnie jeść....naleśniki....

Mamakejti kciuki zaciśnięte!! Będzie dobrze!!!

mamakejti lubi tę wiadomość

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• joannapoznan Koleżanka

Wysłany: 21 lutego 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    witamy po feriach joannę!

:) zrobiłam sobie i dzieciom odwyk od telefonów i komputera, boże ile miałam wolnego czasu;)

a teraz to czekam na jutrzejsze usg i wiosnę! Trzymam kciuki za pozostałe wizytujące.

mamakejti lubi tę wiadomość

preg.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde &&& zacisniete.

Ja polowkowe w poniedzialek.

qdkki09kwrowb7nz.png

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wogole to moja poducha motherhood z gemini niezostala wyslana bo jak sie okazalo niemieli ich na stanie i juz niebedzie. Wiec sie wkurzylam i zamowilam z supermami sporo tansza. Dzisiaj przyszla i jest cudna :-)

bulkaasia, Magdaaaaa lubią tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

• lottinka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny trzymam kciuki za wizyty!!!

bulkaasia a za Ciebie to trzymam i palce u stóp! :D i wszystko co się da.
    Swoją drogą, wiesz może jak to jest z NIFTY? Jak robiłam, to jednym z przeciwwskazań była ciąża mnoga - że to niby jakoś inaczej wychodzi...czy wiesz może czy przy ciąży mnogiej oni po prostu potrzebują informacji że taka ona jest, czy...no właśnie nie wiem co, zastanawiam się :) informowali Cię jak będzie wyglądało wyciąganie DNA w tym przypadku?

bulkaasia lubi tę wiadomość

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania25 wrote:
    PannNatalia a próbowałaś dzwonić na ich infolinię? Bo rozumiem, że pojechać do ZUSu z takim L4 nie pojedziesz :D Albo nawet bezpośrednio do inspektoratu. Jak wpisałam nasz, to od razu mi się wyświetlił numer w googlach. Dzwoniłaś do nich?

Pewnie mogłabym pojechać ;) koleżankę z zagrożeniem wezwali na komisję. Jedyne nad czym się zastanawiam to to, czy zgłosić im, że jutro mnie nie ma, w poniedziałek też mnie nie ma itd, bo wtedy mam wizyty. Może mój lekarz mi w końcu da paragon, przecież z wszystkiego muszę się teraz spowiadać.

Tak, ZUS płaci do 20 pracowników, dlatego mówie, że ONI jeszcze mi nie wypłacili. Księgowa powiedziała, że celowo odwlekają i często tak robią. Często też kontrolują te z 1 i te z 2, nie ma reguły.
    Ja też nigdy nie byłam na l4, a pracuje już prawie 4 lata :)

‹‹ 650 651 652 653 654 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ