Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
A ja dzisiaj dużo po mieście pochodzilam, a to trochę rzeczy poprzymierzalam, a to zakupy-jakaś torbę trochę podnioslam i wlazło mi coś z tyłu w biodro czy w kręgosłup ehh i trochę boli, mam nadzieje ze szybko przejdzie jedyne co dobre to odkryłam dzisiaj nową pączkarnie (pączki z różnymi nadzieniami np biała czekolada albo lion) i oczywiście zakupiłam 2 a są rozmiarów mega dużych nie takie jak w zwyklych sklepach
Dzięki wogole za przepisy
Mamakejti super ze wszystko w porządku
Kruszynka5 -
cookiemonster wrote:A za mną taka tarta chodzi:
http://muchaly.blogspot.com/2017/02/tarta-milionow-warta.html?_sm_au_=iqV0vTRkrsqS58DM
Właśnie na walentynki robiłam tartę z kremem patissiere - pojawiły się tak pachnące truskawki w biedronce że musiałam kupić ten jeden raz
Jutro albo w czwartek rano zabieram się za pączki z różą
kruszynka5, mamakejti, cookiemonster lubią tę wiadomość
-
Melduję się i ja
Z Dzieciem wszysko ok. Waży 284 gramy, łożysko na tylnej ścianie, szyjka 38 mm, zamknięta. Dziecię wstydliwe, więc nadal nie znamy płci Dobrze, że za tydzień mam kolejne USG (prywatnie), bo dzisiejsza wizyta to tak na szybko i lekarz nie był zbyt rozmowny.
Dostałam już skierowanie na test obciążenia glukozą, za jakieś 3 tygodnie będę robić. Do tego standardowo morfologia + Toxo, bo pierwszy wynik był ujemny.
Dalej się faszeruję żelazem, bo lekka anemia nadal się utrzymujebulkaasia, megi78, DarkPrincess, Jaguś_7810, Muszka15, mamakejti, cookiemonster, Alimak, sisi, Solane, rosax3 lubią tę wiadomość
-
Hej. My już po wizycie i obowiązkowych lodach. Powiem Wam że wyszłam z badania z odrobiną niepewności...a tylko dlatego ze na moje pytanie czy z dzidziusiem wszystko w porządku, lekarz odpowiedział, że dopiero po porodzie będziemy tego pewni na 100 %...
Ogólnie wszystko w porządku. Dzidzia z usg młodsza o 3 dni niż z terminu OM, nawet jej nie widzialam bo nie było takiej możliwości. Zdjęcia mam trzy, ale na żadnym nie widać choćby profilu maluszka. No i w brzuchu mam mega wstydziucha! Lekarz co do płci ma pewność tylko na 70%. Jeśli te 70% się potwierdzi to: nasze starania, kalendarz chiński, wróżby z obrączki, pH moczu, kiepska cera i przeczucia się sprawdzą i będzie stuprocentowa Kaja
Muszę tylko zapisać się gdzieś na dodatkowe usg bo nie wytrzymam w tej niepewności!bulkaasia, megi78, asiczka11, Nalunia, DarkPrincess, Jaguś_7810, Pikcia, Alimak, sisi, Solane lubią tę wiadomość
-
bulkaasia wrote:Laseczki łożysko przednie wysokie to jest ok?
tak, to jest ok:) po prostu jest na przedniej ścianie..
tu masz wypowiedź mądrej pani
https://www.facebook.com/mamaginekolog/posts/666577123501551:0
bulkaasia lubi tę wiadomość
krolikan
-
PannaNatalia wrote:A ja zauważyłam falujący brzuch upiekłam i zjadłam mleczną kanapkę chyba mu smakuje bo grandzi na potęgę. Rany, aż się popłakałam
To jutro cały bff piecze mleczne kanapki;p haha, ja również jak zobaczyłam zdjęcie to aż mnie skręciło z zazdrości;p -
Dzień dobry!
Leoparde- z Kają na pewno wszystko jest w porządku! Ja też wybieram się na dodatkowe usg;) podobało mi się w cmchodzki u dra Sz. 150 zł i płytę dostajesz;) zdjęcia oczywiście tez i dokładny bardzo opis...więc lecę 1 marca, bo taka moja natura, ze muszę zweryfikować, czy all jest ok
na 1 genetyczne pojechałam jeszcze do warszawskiej sławy, ale napiszę szczerze, że badanie u dra Sz. (a byłam 1 raz u niego) było dokładniejsze, dłuższe i 3 razy tańsze..."nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
1kaktus wrote:Ja to wogole uwielbiam piec i gotowac. A teraz pieke dla innych bo Maly nadal niema ochoty na nic slodkiego a jak Matka cos sproboje to potem zaluje
1kaktus lubi tę wiadomość
"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Witam się I ja jak zwykle po kilku dniach...
W sobotę byliśmy w Medicover na USG "połówkowym" i niby wszytsko po mierzone i ok, ale jakoś niezadowolona jestem. Nie można było nagrać płyty bo nowy sprzęt i nagrywarka nieodłączną, a całość badania trwała może 3 minuty... 3D nawet nie włączyła na chwilę i nic poza tym co konieczne nie zbadał i nie powiedziała.
Bylam u tej samej z synem 3 lata temu i było zupełnie inaczej (podobno jakąś dr od echo serca płodu o jak by było coś nie tak to większą szansa na to ze wychwycić). Dr ziewała tylko i mówiła ze pogoda słaba... zastanawiam się nad USG w innym miejscu, ale mąż się nie zgodzi... on twierdzi ze jak wszytsko co powinno być sprawdzone było sprawdzone i jest ok to nie ma takiej potrzeby żeby kasę wydawać
Poza tym młody w sobotę biegunka, potem wysoka temperatura, w poniedziałek wmiare ok, a wczoraj za przeproszeniem sraczka, rzyganie i pranie wszystkiego cały dzień dobrze ze mam suszarkę do ciuchów na pralce to przynajmniej w szybko idzie I w dodatku nie chce pić tych elektrolitów, ryżanka z marchewką wyszła szybciej niż zjadł te kilka łyżek to samo grzaneczka z masełkiem... cały dzień przytulny do mnie na kanapie. Ciekawe co dziś będzie.
A od przyszłego tygodnia znów z mamą po lekarzach i badaniach zasówamy...
Sprawdziłam swoje L4 i mam 1 czyli leżeć, a widziałam że zanim wpisała dr to chwile się zastanawiała. Ciekawe czy będę miała kontrolę , ale jakoś się tym nie przejmuję
Co do szycia to już pisałam ze mam zamiar tylko czasu brak. Ale przy Was weny nabrałam i po wypłacie zamawiam materiały. Co do "jak to uszyć?" polecam grupy na FB tam kobitki sobie pomagają. W wolnej chwili kilka podrzucę na FB. Napewno jest Tanie Minki i Tkaninki (dla tej strony co materiały można też zamawiać) i tam zdolne bestie są i można poszukać juz w poprzednich wpisach lub polach grupy jak co szyć i wogole sporo inspiracji. Jak coś uda mi się zmontować to będę się chwalić
Ufff to tyle ode mnie bo młody juz się obudził... bidulek....
Miłego dnia dla wszytskichWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 07:53
-
nick nieaktualnyHej dziewczęta, jakoś wolę tutaj niż na fb tam się gubię więc się powtórzę. Dziś proszę o kciuki, zobaczymy czy mój stały lekarz zrobi mi porządne połówkowe czy tak jak prowadzący niby na stronie kliniki pisze, że usg z elementami 3d więc jestem nastawiona
Od wczoraj mam potworne spinanie brzucha. Jak leże to jest ok, ale cały dzień leżałam, a przy wstawaniu widziałam gwiazdy nie brałam nospy bo oczywiście musiałam się oczytać o jej szkodliwości i tak dogorywałam cały dzień. Dziś rano ok, po godzinie po wstaniu z łóżka znów zaczyna mnie ciągnąć i to głównie z lewej strony brzucha i pleców. Mam nadzieję, że dobrze się to skończy, bo w sumie innych nie miałam objawów, a pan Jan szalał niemiłosiernie
Co do mlecznej kanapki to ja robie po prostu biszkopt kakaowy. Zróbcie sobie ze sprawdzonego przepisu, bo ja tyle razy robiłam te internetowe i za każdym razem wychodził zakalec.
A mase robię stąd: http://kawa-cynamonem-pachnaca.blogspot.com/2012/10/mleczna-kanapka.html
Daje trochę więcej wszystkiego, bo uwielbiam tą mase
Na góre roztopcie dwie czekolady deserowe w kąpieli wodnej, dajcie z 80g masła i polejcie góre kokos jeśli lubicie ja się zajadam od wczoraj a teściowa od wczoraj jeszcze bardziej mnie nie znosi
Jeśli ktoś dziś też wizytuje to 3mam kciuki to będzie dobry dzień!krolikan, Jaguś_7810, sisi lubią tę wiadomość
-
Ale z Was ranne ptaszki
A ja mam pytanie do dziewczyn które są w 18 tyg. albo pamiętają jak to było a mianowicie chodzi mi i kopniaczki,ruchy Dzidzi itp.. bo niby od paru dni tak raz dziennie jakbym dostała kopniaczka czy coś mnie smyrnelo ale czy na tym etapie powinno to być codziennie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 09:06
PannaNatalia lubi tę wiadomość
Kruszynka5 -
kruszynka mam nadzieje ze nie musi być codziennie bo ja wczoraj nic nie czułam a wczesniej 3 dni smyranek pod rząd miałam
Co do spraw brzuszkowych- mam problem ze spaniem brzuch mi się nie spina tylko jak leze na plecach...a mam świadomość że nie bede tak mogla sypiac wiecznie, poza tym kuuuurde juz mnie w nocy wszystko od tego boli! Odwracam sie na bok, robi sie cudownie a za chwile brzuch sie buntuje, caly spięty i znowu musze na plecy ma ktoras tak? Mnie to od jakichś 2-3 nocy zaczelo przeszkadzać, a dzis spalam 6h z ciaglymi przerwami...chcialabym sie wyspać przed porodem jeszcze...DarkPrincess lubi tę wiadomość
Everything you need will come to you at the perfect time