X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia, będziesz winna mojej przyrastającej wadze...ale dawaj przepis!!!!!! :D <3

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamakejti ciesze sie ze u was dobrze :-) cukiernia po tak dobrych wiadomosciach wskazana

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 19:11

mamakejti lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna- <3

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i bardzo super :). Co do żelaza chyba zbyt dużego wplywu nie mamy. W pierwszej ciąży od 12 tc miałam galopujaca anemię i nic nie pomagało ani natura ani leki. Poprostu nic tak mój synuś ze mnie wysyłał, ale dobrze ze z nim było ok :)

• kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj dużo po mieście pochodzilam, a to trochę rzeczy poprzymierzalam, a to zakupy-jakaś torbę trochę podnioslam i wlazło mi coś z tyłu w biodro czy w kręgosłup ehh i trochę boli, mam nadzieje ze szybko przejdzie ;) jedyne co dobre to odkryłam dzisiaj nową pączkarnie (pączki z różnymi nadzieniami np biała czekolada albo lion) i oczywiście zakupiłam 2 a są rozmiarów mega dużych nie takie jak w zwyklych sklepach ;)

Dzięki wogole za przepisy :)

Mamakejti super ze wszystko w porządku :)

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    A za mną taka tarta chodzi:
    http://muchaly.blogspot.com/2017/02/tarta-milionow-warta.html?_sm_au_=iqV0vTRkrsqS58DM

Właśnie na walentynki robiłam tartę z kremem patissiere - pojawiły się tak pachnące truskawki w biedronce że musiałam kupić ten jeden raz :D

e548638b7a2e0d4fmed.jpg

Jutro albo w czwartek rano zabieram się za pączki z różą :D

kruszynka5, mamakejti, cookiemonster lubią tę wiadomość

[img][/img]
  • Pikcia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się i ja :)

Z Dzieciem wszysko ok. Waży 284 gramy, łożysko na tylnej ścianie, szyjka 38 mm, zamknięta. Dziecię wstydliwe, więc nadal nie znamy płci ;) Dobrze, że za tydzień mam kolejne USG (prywatnie), bo dzisiejsza wizyta to tak na szybko i lekarz nie był zbyt rozmowny.

Dostałam już skierowanie na test obciążenia glukozą, za jakieś 3 tygodnie będę robić. Do tego standardowo morfologia + Toxo, bo pierwszy wynik był ujemny.

Dalej się faszeruję żelazem, bo lekka anemia nadal się utrzymuje :(

bulkaasia, megi78, DarkPrincess, Jaguś_7810, Muszka15, mamakejti, cookiemonster, Alimak, sisi, Solane, rosax3 lubią tę wiadomość

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mleczna kanapke robie z tego przepisu
    http://www.mojewypieki.com/przepis/ciasto-mleczna-kanapka

Dziewczyny ciesze sie bardzo z dobrych wiesci :-)

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. My już po wizycie i obowiązkowych lodach. Powiem Wam że wyszłam z badania z odrobiną niepewności...a tylko dlatego ze na moje pytanie czy z dzidziusiem wszystko w porządku, lekarz odpowiedział, że dopiero po porodzie będziemy tego pewni na 100 %...
    Ogólnie wszystko w porządku. Dzidzia z usg młodsza o 3 dni niż z terminu OM, nawet jej nie widzialam bo nie było takiej możliwości. Zdjęcia mam trzy, ale na żadnym nie widać choćby profilu maluszka. No i w brzuchu mam mega wstydziucha! Lekarz co do płci ma pewność tylko na 70%. Jeśli te 70% się potwierdzi to: nasze starania, kalendarz chiński, wróżby z obrączki, pH moczu, kiepska cera i przeczucia się sprawdzą i będzie stuprocentowa Kaja :-)
    Muszę tylko zapisać się gdzieś na dodatkowe usg bo nie wytrzymam w tej niepewności!

bulkaasia, megi78, asiczka11, Nalunia, DarkPrincess, Jaguś_7810, Pikcia, Alimak, sisi, Solane lubią tę wiadomość

• bulkaasia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki łożysko przednie wysokie to jest ok?

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • krolikan Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    Laseczki łożysko przednie wysokie to jest ok?

tak, to jest ok:) po prostu jest na przedniej ścianie..
    tu masz wypowiedź mądrej pani :)
    https://www.facebook.com/mamaginekolog/posts/666577123501551:0

bulkaasia lubi tę wiadomość

krolikan

0d1yyx8di6bri9tp.png
    w57vqqmzbhaj93vv.png
  • Maria91 Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia wrote:
    A ja zauważyłam falujący brzuch :D <3 upiekłam i zjadłam mleczną kanapkę :D chyba mu smakuje bo grandzi na potęgę. Rany, aż się popłakałam :)

mleczna_kanapka.jpg

To jutro cały bff piecze mleczne kanapki;p haha, ja również jak zobaczyłam zdjęcie to aż mnie skręciło z zazdrości;p

ckai3e3kpa7j0vb9.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to wogole uwielbiam piec i gotowac. A teraz pieke dla innych bo Maly nadal niema ochoty na nic slodkiego a jak Matka cos sproboje to potem zaluje :-(

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Leoparde- z Kają na pewno wszystko jest w porządku! Ja też wybieram się na dodatkowe usg;) podobało mi się w cmchodzki u dra Sz. 150 zł i płytę dostajesz;) zdjęcia oczywiście tez i dokładny bardzo opis...więc lecę 1 marca, bo taka moja natura, ze muszę zweryfikować, czy all jest ok
    na 1 genetyczne pojechałam jeszcze do warszawskiej sławy, ale napiszę szczerze, że badanie u dra Sz. (a byłam 1 raz u niego) było dokładniejsze, dłuższe i 3 razy tańsze...

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kaktus wrote:
    Ja to wogole uwielbiam piec i gotowac. A teraz pieke dla innych bo Maly nadal niema ochoty na nic slodkiego a jak Matka cos sproboje to potem zaluje :-(
    1kaktus - Twoje Dziecię dba, żeby Matka była laseczka na spacerach....;)

1kaktus lubi tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulkaasia i co tam mówili...nic nie piszesz a mysle ciagle o twoich maluszkach.

Dzien dobry dziewczyny,milego dnia

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Luz Maria Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2017, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się I ja jak zwykle po kilku dniach...
    W sobotę byliśmy w Medicover na USG "połówkowym" i niby wszytsko po mierzone i ok, ale jakoś niezadowolona jestem. Nie można było nagrać płyty bo nowy sprzęt i nagrywarka nieodłączną, a całość badania trwała może 3 minuty... 3D nawet nie włączyła na chwilę i nic poza tym co konieczne nie zbadał i nie powiedziała.
    Bylam u tej samej z synem 3 lata temu i było zupełnie inaczej :-( (podobno jakąś dr od echo serca płodu o jak by było coś nie tak to większą szansa na to ze wychwycić). Dr ziewała tylko i mówiła ze pogoda słaba... zastanawiam się nad USG w innym miejscu, ale mąż się nie zgodzi... on twierdzi ze jak wszytsko co powinno być sprawdzone było sprawdzone i jest ok to nie ma takiej potrzeby żeby kasę wydawać :-/

Poza tym młody w sobotę biegunka, potem wysoka temperatura, w poniedziałek wmiare ok, a wczoraj za przeproszeniem sraczka, rzyganie i pranie wszystkiego cały dzień :-/ dobrze ze mam suszarkę do ciuchów na pralce to przynajmniej w szybko idzie :-) I w dodatku nie chce pić tych elektrolitów, ryżanka z marchewką wyszła szybciej niż zjadł te kilka łyżek to samo grzaneczka z masełkiem... cały dzień przytulny do mnie na kanapie. Ciekawe co dziś będzie.
    A od przyszłego tygodnia znów z mamą po lekarzach i badaniach zasówamy...

Sprawdziłam swoje L4 i mam 1 czyli leżeć, a widziałam że zanim wpisała dr to chwile się zastanawiała. Ciekawe czy będę miała kontrolę :-), ale jakoś się tym nie przejmuję :-)

Co do szycia to już pisałam ze mam zamiar tylko czasu brak. Ale przy Was weny nabrałam i po wypłacie zamawiam materiały. Co do "jak to uszyć?" polecam grupy na FB tam kobitki sobie pomagają. W wolnej chwili kilka podrzucę na FB. Napewno jest Tanie Minki i Tkaninki (dla tej strony co materiały można też zamawiać) i tam zdolne bestie są i można poszukać juz w poprzednich wpisach lub polach grupy jak co szyć i wogole sporo inspiracji. Jak coś uda mi się zmontować to będę się chwalić :-)

Ufff to tyle ode mnie bo młody juz się obudził... bidulek....

Miłego dnia dla wszytskich

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 07:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczęta, jakoś wolę tutaj niż na fb :D tam się gubię więc się powtórzę. Dziś proszę o kciuki, zobaczymy czy mój stały lekarz zrobi mi porządne połówkowe czy tak jak prowadzący :) niby na stronie kliniki pisze, że usg z elementami 3d więc jestem nastawiona :D
    Od wczoraj mam potworne spinanie brzucha. Jak leże to jest ok, ale cały dzień leżałam, a przy wstawaniu widziałam gwiazdy :/ nie brałam nospy bo oczywiście musiałam się oczytać o jej szkodliwości i tak dogorywałam cały dzień. Dziś rano ok, po godzinie po wstaniu z łóżka znów zaczyna mnie ciągnąć i to głównie z lewej strony brzucha i pleców. Mam nadzieję, że dobrze się to skończy, bo w sumie innych nie miałam objawów, a pan Jan szalał niemiłosiernie :)

Co do mlecznej kanapki to ja robie po prostu biszkopt kakaowy. Zróbcie sobie ze sprawdzonego przepisu, bo ja tyle razy robiłam te internetowe i za każdym razem wychodził zakalec.
    A mase robię stąd: http://kawa-cynamonem-pachnaca.blogspot.com/2012/10/mleczna-kanapka.html

Daje trochę więcej wszystkiego, bo uwielbiam tą mase :D

Na góre roztopcie dwie czekolady deserowe w kąpieli wodnej, dajcie z 80g masła i polejcie góre :) kokos jeśli lubicie :D ja się zajadam od wczoraj ;) a teściowa od wczoraj jeszcze bardziej mnie nie znosi :D

Jeśli ktoś dziś też wizytuje to 3mam kciuki :) to będzie dobry dzień!

krolikan, Jaguś_7810, sisi lubią tę wiadomość

• kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale z Was ranne ptaszki ;)

A ja mam pytanie do dziewczyn które są w 18 tyg. albo pamiętają jak to było a mianowicie chodzi mi i kopniaczki,ruchy Dzidzi itp.. bo niby od paru dni tak raz dziennie jakbym dostała kopniaczka czy coś mnie smyrnelo ale czy na tym etapie powinno to być codziennie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 09:06

PannaNatalia lubi tę wiadomość

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kruszynka mam nadzieje ze nie musi być codziennie bo ja wczoraj nic nie czułam a wczesniej 3 dni smyranek pod rząd miałam :)

Co do spraw brzuszkowych- mam problem ze spaniem :( brzuch mi się nie spina tylko jak leze na plecach...a mam świadomość że nie bede tak mogla sypiac wiecznie, poza tym kuuuurde juz mnie w nocy wszystko od tego boli! Odwracam sie na bok, robi sie cudownie a za chwile brzuch sie buntuje, caly spięty i znowu musze na plecy :( ma ktoras tak? Mnie to od jakichś 2-3 nocy zaczelo przeszkadzać, a dzis spalam 6h z ciaglymi przerwami...chcialabym sie wyspać przed porodem jeszcze... ;)

DarkPrincess lubi tę wiadomość

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
‹‹ 653 654 655 656 657 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ