X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Bulkaasia i co tam mówili...nic nie piszesz a mysle ciagle o twoich maluszkach.

Dzien dobry dziewczyny,milego dnia

Jagna zdałam relacje na fb bo już tam prawie się wszystkie przeniosłyśmy ale napiszę Ci tutaj. Po półtora godzinnym usg wynik taki, że jedna ma wody 2cmm a druga 7,7 cm. Tydzień temu było 1,8 i 6,3 cm. Czyli niby nie pogorszyło się ale i nie polepszylo. W czwartek o 11:30 kolejne usg. Jak będzie gorzej to w przyszłym tygodniu operacja jak nie to będę miała co 2-3 dni badania by to wszytko kontrolować.
    Zmierzyli mi też szyjke i ma 29mm.
    Czyli stresu ciąg dalszy niestety... :(

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kruszynka, mamaginekolog twierdzi, że dopiero ok.26 tygodnia powinny zacząć się ruchy systematyczne, a wcześniej nie ma się co martwić :) ja do tej pory nie mam systematycznych, w ciągu dnia zaczyna się coś dziać od 3ech dni, a wcześniej sprawdzałam detektorem bo nie czułam cały dzień ruchów, więc to norma ;)

lottinka, mam to samo. Podkładam sobie poduszkę pod brzuch jak leże na boku, a za godzine budzę się już na plecach. W ciągu nocy budzę się z 3-4 razy bo tak mi niewygodnie spać, że idzie zwariować :/

• SteveS Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak, regularne ruchy dopiero ok. 26 tygodnia. Ja od mniej więcej 17 coś tam pierwszy raz czułam, co wydawało się inne niż ruchy jelit ;) A dopiero od kilku dni, po potwornych bólach ścięgien, ruchy są mniej więcej codziennie - ale też nie ma co panikować, bo jeszcze nie muszą być ciągle.

Co do bólów kręgosłupa - ja obecnie zrezygnowałam z jakichkolwiek poduszek i przewróciliśmy materac na najtwardszą stronę. Od dwóch nocy wysypiam się jak suseł ;)

KgXdp1.png
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia, dzięki za potwierdzenie ze wszystko ze mną ok :)
    Tez podkladam poduszkę pod brzuch :D

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • Amore Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia oby tam się wyrównało wszystko. Na fb macie jakąś grupę zamknięta może?

Kruszynka czułam może raz dziennie nad ranem albo późno wieczorem. I teraz jest coraz częściej tzn jak coś zjem i się położę to czuję że się brzdąc wierci

xvqvdqg.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lottinka wrote:

oczywiście, że wszystko jest ok! po prostu w ciąży jesteś;)

krolikan lubi tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • DarkPrincess Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lottinka od dwóch nocy mam to samo, z tym że nie mogę się przekręcić na plecy bo wtedy mnie brzuch ciągnie. Ale dziś już był sukces i mogłam się położyć tak pół na plecach pół na boku, nie wiem jak to opisać ;) Mi pomaga w zaśnięciu poducha między nogami gdy leżę na boku, jest wygodniej :)

zrz6i09ksymsc0lz.png
  • Selja Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w nowym tygodniu ;)

jeśli chodzi o ruchy to ja ich nie czuje codziennie szczerze powiedziawszy to mam nadzieję że to są ruchy ;) czuje takie łaskotanie brzucha od środka w różnych miejscach. Na początku było tylko na dole brzucha teraz już w różnych miejscach.niestety mam łożysko z przodu więc ogolnie ruchy pewnie będę mniej czula.

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Brzuchatki :)

wczoraj wizytowałam ale u prowadzącego, nie robił USG bo kilka dni wcześniej miałam połówkowe, tylko co wizytę mnie bada i mówi że wszystko okay ale nie wiem jaka jest długa u mnie szyjka :/ generalnie przedłużenie L4, dużo odpoczywać i leżeć - nie stresować się niczym.
    Jeśli chodzi o ruchy to u mnie od wczoraj są tylko takie delikatne raz na kilka godzin mała się ruszy.. tęsknię za tymi kopniaczkami :(
    miłego dnia :*

[img][/img]
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amore tak, mamy na fb grupę tajna dla dziewczyn z tego forum. Napisz może do Angi na priv wiadomość, żeby Cię do nas dołączyła jeśli masz ochotę :)

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Magdaaaaa Znajoma

Wysłany: 22 lutego 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kruszynka5 wrote:
    Ale z Was ranne ptaszki ;)

A ja mam pytanie do dziewczyn które są w 18 tyg. albo pamiętają jak to było a mianowicie chodzi mi i kopniaczki,ruchy Dzidzi itp.. bo niby od paru dni tak raz dziennie jakbym dostała kopniaczka czy coś mnie smyrnelo ale czy na tym etapie powinno to być codziennie?

Ja jestem w 19 i jak spokojnie leżę to czuje tylko lekkie smyrnięcia bardzo krótkie ale w miejscu gdzie siedzi dziudziul. Kopniaczki ciężko mi zidentyfikować i tez nie codziennie czuje to samo, trzeba się skupić ;)
    Mam łożysko na przedniej ścianie i to tez powoduje że słabo się czuje ruchy

m3sxyx8d2nsfsbd3.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta, zrobiłam pierwsze zakupy na www.minkyitkaninki.pl
    mają duży wybór tkanin bambusowych i bawełny, czekam na przesyłkę i zrelacjonuję jakość;) myślę, że taki mini kocy na lato i wczesną jesień w rozmiarze 75/100 cm bedzie ok;)

lipa, Luz Maria, Nalunia lubią tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lottinka wrote:

U mnie na to dziala wlasnie rogal bo podparty i brzuszek i biodrabi kark. Ja z moim juz sie zaprzyjaznilam :-)

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kruszynka5 wrote:
    Ale z Was ranne ptaszki ;)

A ja mam pytanie do dziewczyn które są w 18 tyg. albo pamiętają jak to było a mianowicie chodzi mi i kopniaczki,ruchy Dzidzi itp.. bo niby od paru dni tak raz dziennie jakbym dostała kopniaczka czy coś mnie smyrnelo ale czy na tym etapie powinno to być codziennie?

No ja tez sie tak schizuje :-/ w poniedzialek rano byly 3 pukniecia potem wieczorem 1, u mnie zadnego smyrania czy laskotania tylko puk, a do dzisiaj cisza praktycznie. Tez niemoge sie doczekac regularnych ruchow bo powariowac mozna :-(

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądam kątem oka program o dziewczynie, dziś dorosłej, która urodziła się zaraz po skończonym 4,5 mcu ciąży.....kolejne 5 spędziła w inkubatorze, w sumie jedynym problemem to tkanka w środku nosa, przez rurki, które były tam zamieszczone, a ona sobie ciągle je wyrywała....kurna...ależ medycyna poszła do przodu....wow

oczywiście rzecz się działa w USA, u nas chyba nie wszędzie jest sprzęt z parametrami,który uratuje bejbi poniżej 500 gramów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 13:09

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Solane Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a myślałyście o szkole rodzenia? Ja dziś obdzwoniłam w Warszawie kilka punktów i brak miejsc (szukałam w miare blisko domu lub przy szpitalach). Udało mi sie akurat złapać miesjce na bezpłatną szkołę rodzenia w szpitalu, w którym planuje rodzić. Zaczynamy z mężem 20 kwietnia przez kolejne 5 tygodni, spotkania 2 razy w tygodniu wieczorami po 1,5 godziny. A już byłam załamana że na pozno sie za to wziełam, a tu taki fart :)

w57v9n73n742fstj.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Dziewczęta, zrobiłam pierwsze zakupy na www.minkyitkaninki.pl
    mają duży wybór tkanin bambusowych i bawełny, czekam na przesyłkę i zrelacjonuję jakość;) myślę, że taki mini kocy na lato i wczesną jesień w rozmiarze 75/100 cm bedzie ok;)
    Dostałam ostatnio nowiutka maszynę do szycia w prezencie i chce się właśnie nauczyć szyć. Tak ze będę śledzić twoje wpisy i się inspirować. Adres strony i wymiary kocyka już zapisałam ;-)

DTEM lubi tę wiadomość

age.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Solane wrote:
    Dziewczyny a myślałyście o szkole rodzenia? Ja dziś obdzwoniłam w Warszawie kilka punktów i brak miejsc (szukałam w miare blisko domu lub przy szpitalach). Udało mi sie akurat złapać miesjce na bezpłatną szkołę rodzenia w szpitalu, w którym planuje rodzić. Zaczynamy z mężem 20 kwietnia przez kolejne 5 tygodni, spotkania 2 razy w tygodniu wieczorami po 1,5 godziny. A już byłam załamana że na pozno sie za to wziełam, a tu taki fart :)

Może uznacie mnie za dziwaka, ale ja nie odnajduję się w takich klimatach...jestem bardziej chyba snajper, zosia samosia...wolę poczytać, pooglądać sama na kanapie i nie piszę tego, bo juz mam poród za sobą, w ciąży z córką też decydowanie odrzuciłam koncepcję szkoły rodzenia....nie żałuję, poród jest kwestią osobniczą, każdy przebiega inaczej, położne dokładnie instruują co masz robić, a po porodzie to i tak jest jedno wielkie pole minowe i sama musisz dojść co i jak;)
    ale jak ktoś lubi, będzie czuł się bezpieczniej po takiej szkole, to jak najbardziej powinien się wybrać...najwyżej się ćwiczenia oddechowe przy cc nie przydadzą;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 13:22

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Dostałam ostatnio nowiutka maszynę do szycia w prezencie i chce się właśnie nauczyć szyć. Tak ze będę śledzić twoje wpisy i się inspirować. Adres strony i wymiary kocyka już zapisałam ;-)

to sie nie poinspirujesz za bardzo Kochana, bo ja zakupię, obmyślę koncepcję układu tkanin i kolorów, ale wykonanie zlecę fachowcowi, czyli mojej mamie, która potrafi okiełznać Łucznika;)

na naszym wątku chyba Nalunia jest zaznajomiona z maszyną;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 13:21

lipa lubi tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, zbieram się na wizytancję do profesorci, muszę sobie pytanka zanotować, bo mnie przed jej obliczem znów zaora i zapomnę o co miałam zapytać.....

kruszynka5, DTEM lubią tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png
‹‹ 654 655 656 657 658 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ