X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PiKi wrote:
    dziewczyny, mama nadzieje ze si enie powtarzam ale jakiej firmy macie upatrzone wozki?

mi podobaja sie np te z firmy Anex ale są drogie

Pewnie ze sie powtarzasz :-) ten temat wraca jak bumerang :-)

Ja jestem zdecydowana ma adamex aspena.

PiKi lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak, ja śpię kropka w kropkę tak samo! :D z jednej strony rogal, z drugiej poduszka. Niby na boku niby na plecach :)

co do fotelików wybrałam cybex cloud Q

mamakejti, melduj się! :)

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania25 wrote:
    A jesli chodzi o chustowanie to od jakiego wieku dziecka mozna to robic?
    od urodzenia podobno :)

Ja jestem na etapie poszukiwania fotelika Cybex, nie wiem jaki model, aki rozkładany do pozycji leżacej- doświadczona koleżanka szuka mi idealnej używki bo nowy to koszt z bazą i adaperami jest rzędu 1500- stanowczo za drogo, ale mam nadzieję, że kupię do 800-1000

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:

Ja jestem na etapie poszukiwania fotelika Cybex, nie wiem jaki model, aki rozkładany do pozycji leżacej- doświadczona koleżanka szuka mi idealnej używki bo nowy to koszt z bazą i adaperami jest rzędu 1500- stanowczo za drogo, ale mam nadzieję, że kupię do 800-1000
    My dla starszaka mamy cybex. Kupilismy mu od razu po maxi cosi. I z nie zaluje. Chyba dwie najlepsze firmy. A no fakt taki ze sporo kosztuja. Na szczescie dziadek dokladal.

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • SteveS Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:

Nie boisz się kupować używanego fotelika? Wózek rozumiem, ale wszedzie, gdzie szukam informacji, odradzają stanowczo kupowanie używanych fotelików.

monika91 lubi tę wiadomość

KgXdp1.png
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM, dokładnie, cloud Q się rozkłada :) (oczywiście do wykorzystania jak młode zaśnie a my już kończymy podróż, nie w trakcie!)

co do chusty, kupiłam wczoraj <3 pochwalę się na fb jak przyjdzie. Marzyłam o takiej zawsze!!!!! :) i upolowałam :)

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już się melduję!

Szew się trzyma, ja 4 kg do przodu przez miesiąc, profesorcia stwierdziła, że dziecię ciut za duże (no kurna mamusia też sroce spod ogona nie wypadła), oczywiście dostałam litanię zadedykowaną słabszym wynikom czerwonych krwinek (a skąd ja wątróbkę cielęcą wytrzasnę...)
    ptałam o DHA z ryb i z alg i czy rzeczywiście te z ryb sa be...ona absolutnie potwierdziła, że te z ryb sa bezpieczne i nie mam się czym przejmować, jedyny plus dodatni tego z alg to to, ze nie wali rybą...
    pytałam też o suplementacje kwasem foliowym, stwierdziła, że na tym etapie to w sumie nie trzeba już, ale i tak kwas jest w zestawach...

no i pokrótce tyle...

cookiemonster, Solane lubią tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SteveS wrote:
    Nie boisz się kupować używanego fotelika? Wózek rozumiem, ale wszedzie, gdzie szukam informacji, odradzają stanowczo kupowanie używanych fotelików.

W sumie to wózek chcę nowy (jak narazie faworyt mutsy igo), a z fotelikiem to po mojemu-prostemu nie "zużywa" się u noworodka tak bardzo i dziecko używa go tylko kilka mscy więc podobno można odkupić w prawie idealnym stanie. Xobaczymy co uda się znależć bo uparłam się właśnie na ten rozkładany- jak pisze lottinka cloud :)

Lottinka- a ktoś C doradzał jaką kupić??? ja w chustowaniu totalne null!!!!

9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za informację! W takim razie przede mną poszukiwania idealnej chusty :)
    Kupujecie nowe czy używane?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 17:40

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• DTEM Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Już się melduję!

Szew się trzyma, ja 4 kg do przodu przez miesiąc, profesorcia stwierdziła, że dziecię ciut za duże (no kurna mamusia też sroce spod ogona nie wypadła), oczywiście dostałam litanię zadedykowaną słabszym wynikom czerwonych krwinek (a skąd ja wątróbkę cielęcą wytrzasnę...)
    ptałam o DHA z ryb i z alg i czy rzeczywiście te z ryb sa be...ona absolutnie potwierdziła, że te z ryb sa bezpieczne i nie mam się czym przejmować, jedyny plus dodatni tego z alg to to, ze nie wali rybą...
    pytałam też o suplementacje kwasem foliowym, stwierdziła, że na tym etapie to w sumie nie trzeba już, ale i tak kwas jest w zestawach...

no i pokrótce tyle...

Cudne wieści Mamuśka- Ignacy pozostaje bez zmian???

9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:

DTEM - ja tak wlazłam na pierwszą lepszą strone i te cybexy są ciut tańsze...chyba, ze nie tego modelu szukasz
    ten jest od 9 kg
    http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=805&gclid=CjwKEAiAirXFBRCQyvL279Tnx1ESJAB-G-QvlclJ7UQIASLCcsKDCMkPFovDyll6nBf9Jn9OeiaeuRoC1yTw_wcB

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    Cudne wieści Mamuśka- Ignacy pozostaje bez zmian???

No tak profesorcia powiedziała, to teraz musicie jakieś normalne imię znaleźć
    ja na to, że już prawie mamy: Ignacy
    a ona zmarszczyła się i mowi: ładnie

ja ją uwielbiam, jest ostra babeczka i większość pacjentek się jej boi....

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SteveS wrote:

Z info ze szkolenia - fotelik używany może być, ale trzeba sprawdzić dwie rzeczy:
    1) czy nie jest popękany
    2) czy nie skończyła mu się data przydatności do spozycia, to podobno jest na naklejce z tyłu/na spodzie fotelika ile można go użytkowac od pierwszego zamontowania

DTEM lubi tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://pupus.pl/product-pol-618-Wypozyczenie-Nosidelka-Ergonomicznego-Ergo-Baby.html
    Takie nosidełka też są od urodzenia??? Co lepsze - chusta czy nosidełko?

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM- a zerknij proszę na te zestawiki
    w sumie całość nie wychodzi tak drogo
    http://www.bobowozki.com.pl/advanced_search_result.php?search_in_description=0&x=0&y=0&keywords=cybex+cloud

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania25 wrote:
    http://pupus.pl/product-pol-618-Wypozyczenie-Nosidelka-Ergonomicznego-Ergo-Baby.html
    Takie nosidełka też są od urodzenia??? Co lepsze - chusta czy nosidełko?

Ja mam marne doświadczenie z nosidłami i chustami
    1. chust się boję
    2. mamy nosidełko Babybjoern, w sumie nowe bo moja córa jak ją tylko wkładaliśmy do środka to taką syrene włączała, że natychmiast ją wyciągaliśmy.....

Mania25 lubi tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png
  • PiKi Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mężulo uparł się na fotelik Recaro. Dobra firma, świetnie się prezentuje, ale cholercia drogie! ok tysiaka, ale sie uparł, bo w naszej audi tez mamy fotele takie, a on gadżeciarz ;)

ja zaczynam sie czuc ociezala, kregoslup sie odzywa, ale w sumie wiedzialam ze tak bedzie bo mialam wczesniej problem z kregoslupem i korzonkami, zaczynam sie szybko meczyc i pojawila sie nowosc - jak cos porobie, pospaceruje ciagnie mnie brzuch i twardnieje, spytam dzina na polowkowych ale kolezanka mi powiedziala ze to jest prawdopodobnie stawianie sie macicy i powinnam w takich momentach polozyc sie na godzinke plackiem.
    Co do dziewczyn ktore nie czuja jeszcze ruchów - ja poczułam 20t3d i nie czuje ich regularnie. Ciekawa jestem ile moja niunia wazy, nie chce jej utuczyc w brzuszku, spytam w piatek lekarza o wage bo czuje ze pomimo tego ze nic nie przytylam to puchne i dzidzia tez moze nabierac, bo folguje ze slodkim a to niedobrze

f2w3dqk37wy2z51g.png
  • kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PiKi wrote:
    dziewczyny, mama nadzieje ze si enie powtarzam ale jakiej firmy macie upatrzone wozki?

mi podobaja sie np te z firmy Anex ale są drogie
    Adamex aspena ;)

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • PiKi Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten wózek Adamex Aspena wyglada bardzo ladnie, podobny do anex a tanszy o kilka stówek. a czy któraś z was go użytkowała/miała w ręku?

ja troszke poczytalam i na pewno 4kołówka i pompowane kola i chcialabym lekki bo czeka mnie 2 pieterko. kolorystyka neutralna bo teraz bedzie ksieżniczka, ale nie wiem co zmajstruje mi za drugim razem mąż ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 18:22

f2w3dqk37wy2z51g.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://cybex-online.com/pl/carseats/cloudq.html
    Mamakejti- taki cud mnie się podoba :)

9f7je6ydpsf0hnxs.png
‹‹ 656 657 658 659 660 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ