X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PiKi wrote:
    Ten wózek aspena wyglada bardzo ladnie, podobny do anex a tanszy o kilka stówek. a czy któraś z was go użytkowała/miała w ręku?

ja troszke poczytalam i na pewno 4kołówka i pompowane kola i chcialabym lekki bo czeka mnie 2 pieterko. kolorystyka neutralna bo teraz bedzie ksieżniczka, ale nie wiem co zmajstruje mi za drugim razem mąż ;)

Ja dzisiaj miałam okazję pouzytkowac adamexa aspene. Dla mnie nr 1. Koła pompowane,gondola duza,spacerówka tak samo i można w pozycji i siedzącej i lezacej Dziecie wozić. Rączkę wózka można regulować i dla mnie to jest fajna bo jestem niższa a mąż wyższy sporo. Prosto odpinana gondola I prosto się go sklada. Takie moje wrażenie po dzisiejszym testowaniu. Jak masz jeszcze jakieś pytania pytaj ;)

PiKi lubi tę wiadomość

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem :) zadowolona w sumie, usg trwało 20 minut, oczywiście jak na złość nie chciał się pokazywać. Nogi wygiął aż do głowy :) ale wszystkie parametry prawidłowe, ręka na buzi bo przecież po co dać się oglądnąć. Lekarz się zachodził, stwierdził, że żadne dziecko tak ostentacyjnie nie pokazało swojej płci :) i chyba coś w tym jest, bo prowadzący stwierdził to samo. Więc mam śliczne zdjęcie fujarki, założonej nogi na noge, i buźki przykrytej rączką :) no i płytke w 3d, więc w sumie ok.
    A na spinanie, skurcze itd, odesłał mnie do prowadzącego, gbur :)

DTEM, kruszynka5, lottinka, mamakejti, krolikan, megi78, DarkPrincess, Leoparde, Solane, bulkaasia, Nalunia, Alimak lubią tę wiadomość

• kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko nie wiem czy jest i adamex aspena i adamex aspena deluxe? Ten co dzisiaj oglądaliśmy miał napisane dodatkowo delux.. więc nie wiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 18:28

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    DTEM- a zerknij proszę na te zestawiki
    w sumie całość nie wychodzi tak drogo
    http://www.bobowozki.com.pl/advanced_search_result.php?search_in_description=0&x=0&y=0&keywords=cybex+cloud

Dziękuję, rzeczywiście w pakitach nie wychodzi tak strasznie- ale muszę koniecznie na "żywo" pomacać, i wtedy szukać mutsy+cybex

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żeście naprodukowały, więc tak ogólnie odpowiem. Fotelik planuję nowy, chyba że się trafi używka ze sprawdzonego źródła.

co do chust - polecam grupę na fb - chusty-polska

nosideło jak dziecko siedzi - ale uwaga nosidła, nie wisiadła. Czyli tylko ergonomiczne, np Tula.
    chusta od urodzenia

na początek najlepiej 100% bawełny ew elastyk

mamakejti, cieszę się że ok! :) co do nosidła, dobrze że córa załączała syrenę bo babybjorn to nie nosidło, a wisiadło właśnie. Dziecko wisi w nim na kroku.

Polecam wam dziewczyny przejrzenie neta na ten temat, jest masa informacji :) ja jestem wyedukowana wyłącznie w teorii bo dużo o tym czytałam...jak będzie w praktyce, we will see! :)

osobiście kupiłam Didymos Aurora, bo sprawdzi się aż do momentu aż mała usiądzie. A na potem mam nosidło, Tula, od kilku lat, bo jestem nienormalna :P:P:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 18:29

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia- prawdziwy chłop, poazuje cóż ma do zaoferowania, he he super, że zdrowy a na fotki przyjdzie czas!!!

9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa no i dobijamy do 0,5 kg :D

• DTEM Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia wrote:
    Aaaa no i dobijamy do 0,5 kg :D

super- u nas wczoraj 503gr i 19,4cm:)

9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia to super, że wszystko jest w porządku :) Mój Synek na ostatnim USG pierwsze co pokazał po pokazaniu się obrazu to siusiak i rozwarte nóżki :D Chyba coś w tym jest, że mężczyźni się nie wstydzą :D

PannaNatalia lubi tę wiadomość

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• PiKi Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się boję chust! :(

pewnie to wynika z niewiedzy, ale boje się, że dzieciątko sie udusi

a kupujecie foteliki z systemem isofix czy jakos tak?

co do Tego Adamexa to mi się coraz bardziej podoba, na allegro jest tego sporo i widze jeden taki fajny a dopiero zaczynam oglądanie : Adamex York

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 18:39

f2w3dqk37wy2z51g.png
  • monika91 Znajoma

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    od urodzenia podobno :)

Ja jestem na etapie poszukiwania fotelika Cybex, nie wiem jaki model, aki rozkładany do pozycji leżacej- doświadczona koleżanka szuka mi idealnej używki bo nowy to koszt z bazą i adaperami jest rzędu 1500- stanowczo za drogo, ale mam nadzieję, że kupię do 800-1000
    Ja też kupię Cybexa Aton Q I-size + baza. Świetny fotelik i komfortowy dla maleństwa. Używanych nie polecam bo są wyleżane (podobnie jak materac w łóżeczku) i nie ma pewności że jest w 100% bezwypadkowy. Wolałabym kupić tańszy a mimo wszystko nowy.

lottinka lubi tę wiadomość

f2w3rjjgr0mcb3mw.png
  • mamakejti Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    http://cybex-online.com/pl/carseats/cloudq.html
    Mamakejti- taki cud mnie się podoba :)

I Ci się nie dziwię, że się podoba, fajny, kosmiczny;)

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • monika91 Znajoma

Wysłany: 22 lutego 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PiKi wrote:

a kupujecie foteliki z systemem isofix czy jakos tak?

Ja kupuję fotelik z bazą isofix bo jest to łatwiejsze w użytkowaniu niż owijanie za każdym razem pasem. Po prostu wpinasz w bazę i z głowy. Ale to wszystko zależy od tego czy auto ma uchwyty czyli system isofix bo nie wszystkie mają. U nas w samochodzie ten system jest a np u mojego brata nie ma i muszą używać pasa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 18:49

PiKi lubi tę wiadomość

f2w3rjjgr0mcb3mw.png
  • Pikcia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki :)
    Ale dzisiaj naprodukowałyście ;)

mamakejti, PannaNatalia, super, że po wizytach wszystko ok :)

Na twardnienie brzucha pomaga leżenie, ew. magnez. No-spę biorę w ostateczności ;)

Co do wózków - oglądałam tylko w internecie jak na razie. Wizualnie najbardziej podobają mi się: Anex, Adamex, Bebetto. Anex rzeczywiście jest bardzo drogi... Musimy jeszcze jechać z mężem i "na żywo" je pooglądać i wtedy decyzję podejmiemy. Na pewno musi mieć dobre koła, bo my na wsi mieszkamy ;) Więc musi dawać radę w trudnych warunkach (piasek, błoto itp.). Nad fotelikiem jeszcze nie myślałam, ale pewnie nowy kupimy.

DTEM, jaką maszynę kupiłaś? Moja stoi zapakowana i jak na razie się kurzy. Dostałam w prezencie gwiazdkowym i przyznam bez bicia, że nawet jej dokładnie nie obejrzałam... W następnym miesiącu planuję kupić materiały i coś tam uszyć :P

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• SteveS Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w końcu zdecydujemy się pewnie na wózek Jedo Fyn, mam zamiar go przed świętami obejrzeć na żywo i wówczas się zdecydować. Często są w dobrej cenie z nowymi, dobrymi fotelikami mającymi atesty.

KgXdp1.png
  • jednataka Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania25 wrote:
    http://pupus.pl/product-pol-618-Wypozyczenie-Nosidelka-Ergonomicznego-Ergo-Baby.html
    Takie nosidełka też są od urodzenia??? Co lepsze - chusta czy nosidełko?
    Mania, ja trochę chustowałam córkę, miałam chuste elastyczną, z tego co pamiętam jest do 8/9 kg. Można już jako noworodka, wtedy w tzw." kołyskę", a potem "na żabkę" co bardzo dobrze wpływa na bioderka. co do nosideł to nie wiem ;)

Mania25 lubi tę wiadomość

Córeczka 06.05.2014
    Synek 03.07.2017
  • asiczka11 Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się zdecydowaliśmy na wózek bebetto murano 09M czyli szary+mięta, po obejrzeniu na żywo tym bardziej :) cena ok 1700 za 2w1.
    PiKi, jak masz możliwość to podejdź do sklepu Bobas na pl. Matejki i zobacz wózki, jest sporo popularnych modeli - tylko uważaj na szefa sklepu, to taki starszy pan który ma gadane i atakuje klientów reklamując uważane przez siebie produkty :D

Fotelik rozważamy też cybexa ale aton Q lub aton 5 - niepokoją mnie tylko opinie że to mały i wąski fotelik (?) i dziecko szybko wyrośnie. Hmmm..

Widzę, że wspomniałyście też o maszynach do szycia - bardzo polecam Singer Talent 3323 - prosta w obsłudze, mechaniczna więc nie ma elektroniki do psucia, dużo ściegów, i co najważniejsze metalowe podzespoły! Za tą cenę super. Szyje wszystko - od szyfonu po jeans i materiał obiciowy (wiem bo uszyłam na niej obicie fotela ;) )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 19:46

PiKi lubi tę wiadomość

Oleczka ur. 10.06.2017 <3

f2w33e3kg3ugig3f.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,gratuluje udanych wizyt i potwierdzenia facetow,skoro maja co pokazywac tobwidac nie ma sie co wstydzic ;)

Wozek,ja mam zupelnie inny typ,przede wszystkim tym razem ma byc mega lekki wiec zostajemy przy tym cosatto woop i bede szukac dobrej ceny w neutralnej plciowo tapicerce...fotelik chce maxi cosi bo wiem ze mozna montowac jak sie dorwie adaptery...kolejny fotelik pewnie bedzie recaro chociaz maxi cosi tez byl fajny dla corki mielismy,teraz gdzies od 4 lat ma recaro i jest mega...tylko ze ona juz wlasciwie jezdzi bez fotelika bo wielka panna...jedynie na dluuga podroz woli bo on ma kubelkowe ulozenie i moze sobie spac do woli i glowa nie lata...

Weszlam na forum dla zabicia mysli,odwrocenia uwagi...paracetamol wprawdzie pomogl na podbrzusze ale te nerko/korzonki bola nadal...wlasciwie nie wiem co boli ale dokucza wstretnie

0MPT.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kruszynka5 wrote:
    Tylko nie wiem czy jest i adamex aspena i adamex aspena deluxe? Ten co dzisiaj oglądaliśmy miał napisane dodatkowo delux.. więc nie wiem.
    Cześć
    Tak jest aspena i aspena delux. Roznia sie kolorystyka cena mniejwiecej ta sama chyba 100 zl roznicy z tego co kojarze delux jest nowszy model i ma odblaski w ramie ale niewiem czy wszystkie. Troche sie tez felgi roznia. Sklada sie super, kosz zamykamy. Dodatkowe moskitera i firanka dopinane.

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SteveS wrote:
    My w końcu zdecydujemy się pewnie na wózek Jedo Fyn, mam zamiar go przed świętami obejrzeć na żywo i wówczas się zdecydować. Często są w dobrej cenie z nowymi, dobrymi fotelikami mającymi atesty.

Ogladalismy go tez, ogolnie fajnie wykonany, bardziej klasyczny od adamexa dla mnie minusem jest to ze jest troche za ciezki. Ale to moje odczucie. Niewiem tez czy ma zamykany kosz zakupowy bo niepamietam :-)

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
‹‹ 657 658 659 660 661 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ