Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
PiKi wrote:Ten wózek aspena wyglada bardzo ladnie, podobny do anex a tanszy o kilka stówek. a czy któraś z was go użytkowała/miała w ręku?
ja troszke poczytalam i na pewno 4kołówka i pompowane kola i chcialabym lekki bo czeka mnie 2 pieterko. kolorystyka neutralna bo teraz bedzie ksieżniczka, ale nie wiem co zmajstruje mi za drugim razem mąż
Ja dzisiaj miałam okazję pouzytkowac adamexa aspene. Dla mnie nr 1. Koła pompowane,gondola duza,spacerówka tak samo i można w pozycji i siedzącej i lezacej Dziecie wozić. Rączkę wózka można regulować i dla mnie to jest fajna bo jestem niższa a mąż wyższy sporo. Prosto odpinana gondola I prosto się go sklada. Takie moje wrażenie po dzisiejszym testowaniu. Jak masz jeszcze jakieś pytania pytajPiKi lubi tę wiadomość
Kruszynka5 -
nick nieaktualnyJestem zadowolona w sumie, usg trwało 20 minut, oczywiście jak na złość nie chciał się pokazywać. Nogi wygiął aż do głowy ale wszystkie parametry prawidłowe, ręka na buzi bo przecież po co dać się oglądnąć. Lekarz się zachodził, stwierdził, że żadne dziecko tak ostentacyjnie nie pokazało swojej płci i chyba coś w tym jest, bo prowadzący stwierdził to samo. Więc mam śliczne zdjęcie fujarki, założonej nogi na noge, i buźki przykrytej rączką no i płytke w 3d, więc w sumie ok.
A na spinanie, skurcze itd, odesłał mnie do prowadzącego, gburDTEM, kruszynka5, lottinka, mamakejti, krolikan, megi78, DarkPrincess, Leoparde, Solane, bulkaasia, Nalunia, Alimak lubią tę wiadomość
-
mamakejti wrote:DTEM- a zerknij proszę na te zestawiki
w sumie całość nie wychodzi tak drogo
http://www.bobowozki.com.pl/advanced_search_result.php?search_in_description=0&x=0&y=0&keywords=cybex+cloud
Dziękuję, rzeczywiście w pakitach nie wychodzi tak strasznie- ale muszę koniecznie na "żywo" pomacać, i wtedy szukać mutsy+cybex -
żeście naprodukowały, więc tak ogólnie odpowiem. Fotelik planuję nowy, chyba że się trafi używka ze sprawdzonego źródła.
co do chust - polecam grupę na fb - chusty-polska
nosideło jak dziecko siedzi - ale uwaga nosidła, nie wisiadła. Czyli tylko ergonomiczne, np Tula.
chusta od urodzenia
na początek najlepiej 100% bawełny ew elastyk
mamakejti, cieszę się że ok! co do nosidła, dobrze że córa załączała syrenę bo babybjorn to nie nosidło, a wisiadło właśnie. Dziecko wisi w nim na kroku.
Polecam wam dziewczyny przejrzenie neta na ten temat, jest masa informacji ja jestem wyedukowana wyłącznie w teorii bo dużo o tym czytałam...jak będzie w praktyce, we will see!
osobiście kupiłam Didymos Aurora, bo sprawdzi się aż do momentu aż mała usiądzie. A na potem mam nosidło, Tula, od kilku lat, bo jestem nienormalna :P:PWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 18:29
Everything you need will come to you at the perfect time
-
nick nieaktualny
-
A ja się boję chust!
pewnie to wynika z niewiedzy, ale boje się, że dzieciątko sie udusi
a kupujecie foteliki z systemem isofix czy jakos tak?
co do Tego Adamexa to mi się coraz bardziej podoba, na allegro jest tego sporo i widze jeden taki fajny a dopiero zaczynam oglądanie : Adamex YorkWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 18:39
-
DTEM wrote:od urodzenia podobno
Ja jestem na etapie poszukiwania fotelika Cybex, nie wiem jaki model, aki rozkładany do pozycji leżacej- doświadczona koleżanka szuka mi idealnej używki bo nowy to koszt z bazą i adaperami jest rzędu 1500- stanowczo za drogo, ale mam nadzieję, że kupię do 800-1000lottinka lubi tę wiadomość
-
PiKi wrote:
a kupujecie foteliki z systemem isofix czy jakos tak?
Ja kupuję fotelik z bazą isofix bo jest to łatwiejsze w użytkowaniu niż owijanie za każdym razem pasem. Po prostu wpinasz w bazę i z głowy. Ale to wszystko zależy od tego czy auto ma uchwyty czyli system isofix bo nie wszystkie mają. U nas w samochodzie ten system jest a np u mojego brata nie ma i muszą używać pasa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 18:49
PiKi lubi tę wiadomość
-
Hej Kobietki
Ale dzisiaj naprodukowałyście
mamakejti, PannaNatalia, super, że po wizytach wszystko ok
Na twardnienie brzucha pomaga leżenie, ew. magnez. No-spę biorę w ostateczności
Co do wózków - oglądałam tylko w internecie jak na razie. Wizualnie najbardziej podobają mi się: Anex, Adamex, Bebetto. Anex rzeczywiście jest bardzo drogi... Musimy jeszcze jechać z mężem i "na żywo" je pooglądać i wtedy decyzję podejmiemy. Na pewno musi mieć dobre koła, bo my na wsi mieszkamy Więc musi dawać radę w trudnych warunkach (piasek, błoto itp.). Nad fotelikiem jeszcze nie myślałam, ale pewnie nowy kupimy.
DTEM, jaką maszynę kupiłaś? Moja stoi zapakowana i jak na razie się kurzy. Dostałam w prezencie gwiazdkowym i przyznam bez bicia, że nawet jej dokładnie nie obejrzałam... W następnym miesiącu planuję kupić materiały i coś tam uszyć
-
Mania25 wrote:http://pupus.pl/product-pol-618-Wypozyczenie-Nosidelka-Ergonomicznego-Ergo-Baby.html
Takie nosidełka też są od urodzenia??? Co lepsze - chusta czy nosidełko?Mania25 lubi tę wiadomość
Córeczka 06.05.2014
Synek 03.07.2017 -
My się zdecydowaliśmy na wózek bebetto murano 09M czyli szary+mięta, po obejrzeniu na żywo tym bardziej cena ok 1700 za 2w1.
PiKi, jak masz możliwość to podejdź do sklepu Bobas na pl. Matejki i zobacz wózki, jest sporo popularnych modeli - tylko uważaj na szefa sklepu, to taki starszy pan który ma gadane i atakuje klientów reklamując uważane przez siebie produkty
Fotelik rozważamy też cybexa ale aton Q lub aton 5 - niepokoją mnie tylko opinie że to mały i wąski fotelik (?) i dziecko szybko wyrośnie. Hmmm..
Widzę, że wspomniałyście też o maszynach do szycia - bardzo polecam Singer Talent 3323 - prosta w obsłudze, mechaniczna więc nie ma elektroniki do psucia, dużo ściegów, i co najważniejsze metalowe podzespoły! Za tą cenę super. Szyje wszystko - od szyfonu po jeans i materiał obiciowy (wiem bo uszyłam na niej obicie fotela )
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 19:46
PiKi lubi tę wiadomość
Oleczka ur. 10.06.2017
-
Dziewczyny,gratuluje udanych wizyt i potwierdzenia facetow,skoro maja co pokazywac tobwidac nie ma sie co wstydzic
Wozek,ja mam zupelnie inny typ,przede wszystkim tym razem ma byc mega lekki wiec zostajemy przy tym cosatto woop i bede szukac dobrej ceny w neutralnej plciowo tapicerce...fotelik chce maxi cosi bo wiem ze mozna montowac jak sie dorwie adaptery...kolejny fotelik pewnie bedzie recaro chociaz maxi cosi tez byl fajny dla corki mielismy,teraz gdzies od 4 lat ma recaro i jest mega...tylko ze ona juz wlasciwie jezdzi bez fotelika bo wielka panna...jedynie na dluuga podroz woli bo on ma kubelkowe ulozenie i moze sobie spac do woli i glowa nie lata...
Weszlam na forum dla zabicia mysli,odwrocenia uwagi...paracetamol wprawdzie pomogl na podbrzusze ale te nerko/korzonki bola nadal...wlasciwie nie wiem co boli ale dokucza wstretnie -
kruszynka5 wrote:Tylko nie wiem czy jest i adamex aspena i adamex aspena deluxe? Ten co dzisiaj oglądaliśmy miał napisane dodatkowo delux.. więc nie wiem.
Tak jest aspena i aspena delux. Roznia sie kolorystyka cena mniejwiecej ta sama chyba 100 zl roznicy z tego co kojarze delux jest nowszy model i ma odblaski w ramie ale niewiem czy wszystkie. Troche sie tez felgi roznia. Sklada sie super, kosz zamykamy. Dodatkowe moskitera i firanka dopinane. -
SteveS wrote:My w końcu zdecydujemy się pewnie na wózek Jedo Fyn, mam zamiar go przed świętami obejrzeć na żywo i wówczas się zdecydować. Często są w dobrej cenie z nowymi, dobrymi fotelikami mającymi atesty.
Ogladalismy go tez, ogolnie fajnie wykonany, bardziej klasyczny od adamexa dla mnie minusem jest to ze jest troche za ciezki. Ale to moje odczucie. Niewiem tez czy ma zamykany kosz zakupowy bo niepamietam