X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Selja Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My decydujemy się na wózek adamexa - Aspena i fotelik maxi cosi pebble plus.

Gratuluję udanych wizyt zazdroszczę Wam ze już jesteście po <3

kruszynka5 lubi tę wiadomość

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kaktus wrote:
    Cześć
    Tak jest aspena i aspena delux. Roznia sie kolorystyka cena mniejwiecej ta sama chyba 100 zl roznicy z tego co kojarze delux jest nowszy model i ma odblaski w ramie ale niewiem czy wszystkie. Troche sie tez felgi roznia. Sklada sie super, kosz zamykamy. Dodatkowe moskitera i firanka dopinane.
    Dokładnie..my dzisiaj delux oglądaliśmy

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • PiKi Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiczka11 wrote:
    My się zdecydowaliśmy na wózek bebetto murano 09M czyli szary+mięta, po obejrzeniu na żywo tym bardziej :) cena ok 1700 za 2w1.
    PiKi, jak masz możliwość to podejdź do sklepu Bobas na pl. Matejki i zobacz wózki, jest sporo popularnych modeli - tylko uważaj na szefa sklepu, to taki starszy pan który ma gadane i atakuje klientów reklamując uważane przez siebie produkty :D

Fotelik rozważamy też cybexa ale aton Q lub aton 5 - niepokoją mnie tylko opinie że to mały i wąski fotelik (?) i dziecko szybko wyrośnie. Hmmm..

Widzę, że wspomniałyście też o maszynach do szycia - bardzo polecam Singer Talent 3323 - prosta w obsłudze, mechaniczna więc nie ma elektroniki do psucia, dużo ściegów, i co najważniejsze metalowe podzespoły! Za tą cenę super. Szyje wszystko - od szyfonu po jeans i materiał obiciowy (wiem bo uszyłam na niej obicie fotela ;) )

Pl. Matejkinw Zielonce? Pojde i zobaczę. Dzięki :)

f2w3dqk37wy2z51g.png
  • kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selja wrote:
    My decydujemy się na wózek adamexa - Aspena i fotelik maxi cosi pebble plus.

Gratuluję udanych wizyt zazdroszczę Wam ze już jesteście po <3

A który kolor najbardziej Ci się podoba :)

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • evcikm81 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka ja poluje na taki sam wózek i właśnie zobaczylam,że gondola tak naprawdę nie jest potrzebna bo ala spacerówka jest od new born,i można ją na płasko położyć i jest tylko specjalny cocon do tego.Wiec myślę że fajna sprawa,a że nasze maleństwa będą letnie to to powinno się nadać. Muszka jak to boli to może przejdź się na maternity trige.
    Gratulacje wszystkim wizytujacym ślicznych dzieciaczkow.Ja nie mogę się doczekać wtorku.

w4sq3e3kcmsv45kr.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evcik,tak,to taki dwa w jednym jakby,bardzo mi sie podoba to rozwiazanie i samo to ze ma gwarancje na 4 lata dobrze chyba o nim swiadczy nie? Tylko tak jak juz kiedys pisalam u nas w regionie nie maja ich na sklepach niestety,nie mam jak zobaczyc i porownac z innymi modelami bo to jednak lepiej jak stoi kilka obok siebie i widaisz realna roznice,no ale maz podjal decyzje ze skoro i tak nic innego nam sie nie podoba to bedaiemy w ciemno polowac na taki model,ja chce okazyjnie upolowac w nizszej cenie....chyba dla zasady albo nie wiem ale nie usmiecha mi sie tyle placic za wozek,boje sie ze dziecko i tak bedaie mialo na niego alergie i bedzie malo uzywany- corke wozek parzyl wrecz wiec ja dziecko w jedna reke a wozek w druga,meczarnia tymbardziej ze wozek wazyl 13 kg pusty a z zakupami to ehh...ten jest mega lekki ,chyba 6,5kg ma wiec do auta genialny ;)

Z bolem chwilowo jest lepiej wiec mam w planie sie wyspac i zobaczymy rano jak bedzie...wzielam cieply prysznic,moze to tez cos daje...

Kombinuje teraz jak rozwiazac kwestie mieszkaniowa,zalezy mi zeby najmniejsza sypialnia byla nadal pokojem dla gosci ale przydaloby sie ja nieco przystosowac na ewentualne zamieszkanie przez Boba...wiadomo ze bedzie w okresie karmieńia spal u nas w sypialni ale tak mysle co dalej...a to taki maly pokoik jest,gdzie to wszystko upchne hm?!

Dobrej nocki Wam zycze i jeszcze lepszego dnia jutro!!

0MPT.png
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bosh ... 5:30 prawie, a jagoda oczywiscie nie spi o.O to pewnie z tych nerwów przed wizytą ;p
    Ale co tam będzie dobrze ! A po wizycie pączki, chruściki i te sprawy mniam mniam :D

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś_7810 wrote:
    Bosh ... 5:30 prawie, a jagoda oczywiscie nie spi o.O to pewnie z tych nerwów przed wizytą ;p
    Ale co tam będzie dobrze ! A po wizycie pączki, chruściki i te sprawy mniam mniam :D

Jaguś powodzenia! Nie stresuj się bo na pewno wszystko jest dobrze <3

Jaguś_7810 lubi tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • Luz Maria Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika91 wrote:
    PiKi wrote:

a kupujecie foteliki z systemem isofix czy jakos tak?

Ja kupuję fotelik z bazą isofix bo jest to łatwiejsze w użytkowaniu niż owijanie za każdym razem pasem. Po prostu wpinasz w bazę i z głowy. Ale to wszystko zależy od tego czy auto ma uchwyty czyli system isofix bo nie wszystkie mają. U nas w samochodzie ten system jest a np u mojego brata nie ma i muszą używać pasa.

Bazę maxicosi można zamontować albo systemem isofix, albo pasami :-) Fotelik się wina w bazę jednakowo. Wiadomo że systemem bezpieczniej :-)

• Leoparde Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Gratuluję wczorajszych cudnych wieści i dzieciaczków!
    Za dzisiejsze trzymam kciuki &&&

Ja wczoraj po dodatkowym usg odpadłam. Zjadłam obiad przygotowany na szybko przez męża i położyłam się spać. Wszystkie nerwy i stres puściły i poczułam wielką ulgę. Noc również bez zarzutu :-)

Któraś z Was pytała o twardnienie brzucha. Moja ginka poleciła mi na to magnez - do 10 tabletek dziennie, dodatkowo mogę wspomóc się no-spą, 1-2 tabletki dziennie i leżeć, jak najwięcej leżeć bo to jedyne lekarstwo na twardnienie brzucha.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżałam i żarłam magnez, oczywiście mleczan :) puściło, zaraz próba generalna, czyli śniadanie z teściówką :P
    Da się żyć z tym twardnieniem, najgorzej przy wstawaniu, potem jakoś idzie.

Dzień dobry :) :) Jasiek wymordowany chyba od wczoraj, wieczorem chyba spał, w nocy kopnął mnie raz, teraz znowu cisza. Zaraz go obudze, co to w ogóle za cisza :D

• Leoparde Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prośbę mam, chyba do Angi :-)
    Czy mogłabyś w naszej forumowej liście zaznaczyć że czekamy na córeczkę? Nie mogę się doczekać tego różu na liście ;-)

joannapoznan lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde, ale Ciiiiiiiiiii się udało :D ! Gratulacje :)

Leoparde lubi tę wiadomość

• Leoparde Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia wrote:
    Leoparde, ale Ciiiiiiiiiii się udało :D ! Gratulacje :)
    Dziękuję kochana :-) jestesmy cholernie szczęśliwi! Staraliśmy się o córeczkę ale wiadomo szanse to 50/50
    Mąż dumny z siebie, wczoraj stwierdził że przecież to było wiadome od samego początku :-D

PannaNatalia, Muszka15, krolikan lubią tę wiadomość

• Pikcia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

PannaNatalia, taka cisza, bo Dziewczyny zajadają pączki ;) Albo właśnie je smażą ;)

Leoparde, gratuluję córeczki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2017, 08:23

Leoparde lubi tę wiadomość

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• asiczka11 Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Właśnie jedyny raz w roku przepłaciłam za pączki po 3zł/szt. :O I zamierzam się tak nacukrzyć aż dziecię będzie fikało!
    Niestety zaczęłam dzień nieprzespaną nocą, ok. 3 się obudziłam i czułam jak maleństwo fika, no nie szło znaleźć pozycji aż się wkurzyłam i wykopałam poduszkę z łóżka. Odeśpię po pracy.

Leoparde, wpisałam Ci upragnioną dziewczynkę ;)

Oleczka ur. 10.06.2017 <3

f2w33e3kg3ugig3f.png
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiczka dziękuję :-)
    i Tobie Pikcia również :-)

Pikcia, asiczka11 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania25 wrote:
    http://pupus.pl/product-pol-618-Wypozyczenie-Nosidelka-Ergonomicznego-Ergo-Baby.html
    Takie nosidełka też są od urodzenia??? Co lepsze - chusta czy nosidełko?

Mania! Nie ma nosidełek od urodzenia, nawet jeśli producent twierdzi inaczej. Te wkładki dla noworodków to pic na wodę. Tak jak pisze Lottinka nosidło dopiero jak dziecko siedzi, nosidło nie wisiadło.

Chusty na początek podobno lepsze używane, bo są "złamane". W sensie materiał wyrobiony, łatwiej wiązać. Chusta od urodzenia.

Mania25 lubi tę wiadomość

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja
    Udalo mi sie przespac nocke bo widze ze u Was z tym ciezej nieco....i o dziwo nic mnie nie boli!! Wow...oby takmzostalo bo mam w planie pojechac do miasta obok po paczki polskie ;)
    Obudzilam sie za to z przytupem,normalnie tak zacielo deszczem i wiatrem po szybach ze sie az wystraszylam,corka tez sie obudzila i przyszla polezec przed zbieraniem sie do szkoly...

Trzymam kciukasy za bulkaasia i megi- wyniki dzis moze? No w kazdym badz razie jestescie u mnie na tapecie obie,czekam na wieci i kciukam mocno

Z nosidel- polecam mei tai,to jest chusta ale dla dzieci siedzacych,jedna z nielicznych rzeczy jakie przetrwaly po corce wiec mi zakup odpadnie tylko musze ja odzyskac

0MPT.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde gratuluje serdecznie!!! Ale fajnie bedzie miala starszego Brata!!! A co Braciszek na Siostrzyczke? Mojej Kuzynce Corcia (ok 3 latek) powiedziala ze jak niebedzie Siostra to ja oddamy bo chce Siostre :-P

Ale najwazniejsze ze przez jakis czas niebedzie musial sie dzielic Dinozaurami :-) (chociaz Dziewczynki tez je lubia :-) )

A Maly wczoraj wkoncu zaczal dawac o sobie znac po 1,5 dnia ciszy az Matka sie zamartwiala ale tak ze nawet Tatus poczul :-) rano tez ale juz delikatniej sobie tam szalal :-) normalnie 2 cm nad ziemia sie unosze :-)

A ja mam dzisiaj zakaz pieczenia paczkow no chyba ze Rosax przyjedziesz na nie to pieke :-) bo moj M stwierdzil ze niebedzie ich sam wcinal a My bysmy je zjedli jaby z kapusta kiszona byly :-P

I zaczynamy 20 tydzien!!! :-) :-) :-)

Leoparde, Marciiik lubią tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
‹‹ 658 659 660 661 662 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ