Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
1kaktus wrote:Cześć
Tak jest aspena i aspena delux. Roznia sie kolorystyka cena mniejwiecej ta sama chyba 100 zl roznicy z tego co kojarze delux jest nowszy model i ma odblaski w ramie ale niewiem czy wszystkie. Troche sie tez felgi roznia. Sklada sie super, kosz zamykamy. Dodatkowe moskitera i firanka dopinane.
Kruszynka5 -
asiczka11 wrote:My się zdecydowaliśmy na wózek bebetto murano 09M czyli szary+mięta, po obejrzeniu na żywo tym bardziej cena ok 1700 za 2w1.
PiKi, jak masz możliwość to podejdź do sklepu Bobas na pl. Matejki i zobacz wózki, jest sporo popularnych modeli - tylko uważaj na szefa sklepu, to taki starszy pan który ma gadane i atakuje klientów reklamując uważane przez siebie produkty
Fotelik rozważamy też cybexa ale aton Q lub aton 5 - niepokoją mnie tylko opinie że to mały i wąski fotelik (?) i dziecko szybko wyrośnie. Hmmm..
Widzę, że wspomniałyście też o maszynach do szycia - bardzo polecam Singer Talent 3323 - prosta w obsłudze, mechaniczna więc nie ma elektroniki do psucia, dużo ściegów, i co najważniejsze metalowe podzespoły! Za tą cenę super. Szyje wszystko - od szyfonu po jeans i materiał obiciowy (wiem bo uszyłam na niej obicie fotela )
Pl. Matejkinw Zielonce? Pojde i zobaczę. Dzięki -
Muszka ja poluje na taki sam wózek i właśnie zobaczylam,że gondola tak naprawdę nie jest potrzebna bo ala spacerówka jest od new born,i można ją na płasko położyć i jest tylko specjalny cocon do tego.Wiec myślę że fajna sprawa,a że nasze maleństwa będą letnie to to powinno się nadać. Muszka jak to boli to może przejdź się na maternity trige.
Gratulacje wszystkim wizytujacym ślicznych dzieciaczkow.Ja nie mogę się doczekać wtorku. -
Evcik,tak,to taki dwa w jednym jakby,bardzo mi sie podoba to rozwiazanie i samo to ze ma gwarancje na 4 lata dobrze chyba o nim swiadczy nie? Tylko tak jak juz kiedys pisalam u nas w regionie nie maja ich na sklepach niestety,nie mam jak zobaczyc i porownac z innymi modelami bo to jednak lepiej jak stoi kilka obok siebie i widaisz realna roznice,no ale maz podjal decyzje ze skoro i tak nic innego nam sie nie podoba to bedaiemy w ciemno polowac na taki model,ja chce okazyjnie upolowac w nizszej cenie....chyba dla zasady albo nie wiem ale nie usmiecha mi sie tyle placic za wozek,boje sie ze dziecko i tak bedaie mialo na niego alergie i bedzie malo uzywany- corke wozek parzyl wrecz wiec ja dziecko w jedna reke a wozek w druga,meczarnia tymbardziej ze wozek wazyl 13 kg pusty a z zakupami to ehh...ten jest mega lekki ,chyba 6,5kg ma wiec do auta genialny
Z bolem chwilowo jest lepiej wiec mam w planie sie wyspac i zobaczymy rano jak bedzie...wzielam cieply prysznic,moze to tez cos daje...
Kombinuje teraz jak rozwiazac kwestie mieszkaniowa,zalezy mi zeby najmniejsza sypialnia byla nadal pokojem dla gosci ale przydaloby sie ja nieco przystosowac na ewentualne zamieszkanie przez Boba...wiadomo ze bedzie w okresie karmieńia spal u nas w sypialni ale tak mysle co dalej...a to taki maly pokoik jest,gdzie to wszystko upchne hm?!
Dobrej nocki Wam zycze i jeszcze lepszego dnia jutro!! -
Jaguś_7810 wrote:Bosh ... 5:30 prawie, a jagoda oczywiscie nie spi to pewnie z tych nerwów przed wizytą ;p
Ale co tam będzie dobrze ! A po wizycie pączki, chruściki i te sprawy mniam mniam
Jaguś powodzenia! Nie stresuj się bo na pewno wszystko jest dobrzeJaguś_7810 lubi tę wiadomość
-
monika91 wrote:PiKi wrote:
a kupujecie foteliki z systemem isofix czy jakos tak?
Ja kupuję fotelik z bazą isofix bo jest to łatwiejsze w użytkowaniu niż owijanie za każdym razem pasem. Po prostu wpinasz w bazę i z głowy. Ale to wszystko zależy od tego czy auto ma uchwyty czyli system isofix bo nie wszystkie mają. U nas w samochodzie ten system jest a np u mojego brata nie ma i muszą używać pasa.
Bazę maxicosi można zamontować albo systemem isofix, albo pasami Fotelik się wina w bazę jednakowo. Wiadomo że systemem bezpieczniej -
Dzień dobry
Gratuluję wczorajszych cudnych wieści i dzieciaczków!
Za dzisiejsze trzymam kciuki &&&
Ja wczoraj po dodatkowym usg odpadłam. Zjadłam obiad przygotowany na szybko przez męża i położyłam się spać. Wszystkie nerwy i stres puściły i poczułam wielką ulgę. Noc również bez zarzutu
Któraś z Was pytała o twardnienie brzucha. Moja ginka poleciła mi na to magnez - do 10 tabletek dziennie, dodatkowo mogę wspomóc się no-spą, 1-2 tabletki dziennie i leżeć, jak najwięcej leżeć bo to jedyne lekarstwo na twardnienie brzucha.
-
nick nieaktualnyLeżałam i żarłam magnez, oczywiście mleczan puściło, zaraz próba generalna, czyli śniadanie z teściówką
Da się żyć z tym twardnieniem, najgorzej przy wstawaniu, potem jakoś idzie.
Dzień dobry Jasiek wymordowany chyba od wczoraj, wieczorem chyba spał, w nocy kopnął mnie raz, teraz znowu cisza. Zaraz go obudze, co to w ogóle za cisza -
nick nieaktualny
-
PannaNatalia wrote:Leoparde, ale Ciiiiiiiiiii się udało ! Gratulacje
Mąż dumny z siebie, wczoraj stwierdził że przecież to było wiadome od samego początku
PannaNatalia, Muszka15, krolikan lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Właśnie jedyny raz w roku przepłaciłam za pączki po 3zł/szt. I zamierzam się tak nacukrzyć aż dziecię będzie fikało!
Niestety zaczęłam dzień nieprzespaną nocą, ok. 3 się obudziłam i czułam jak maleństwo fika, no nie szło znaleźć pozycji aż się wkurzyłam i wykopałam poduszkę z łóżka. Odeśpię po pracy.
Leoparde, wpisałam Ci upragnioną dziewczynkę
Oleczka ur. 10.06.2017
-
nick nieaktualnyMania25 wrote:http://pupus.pl/product-pol-618-Wypozyczenie-Nosidelka-Ergonomicznego-Ergo-Baby.html
Takie nosidełka też są od urodzenia??? Co lepsze - chusta czy nosidełko?
Mania! Nie ma nosidełek od urodzenia, nawet jeśli producent twierdzi inaczej. Te wkładki dla noworodków to pic na wodę. Tak jak pisze Lottinka nosidło dopiero jak dziecko siedzi, nosidło nie wisiadło.
Chusty na początek podobno lepsze używane, bo są "złamane". W sensie materiał wyrobiony, łatwiej wiązać. Chusta od urodzenia.Mania25 lubi tę wiadomość
-
Witam sie i ja
Udalo mi sie przespac nocke bo widze ze u Was z tym ciezej nieco....i o dziwo nic mnie nie boli!! Wow...oby takmzostalo bo mam w planie pojechac do miasta obok po paczki polskie
Obudzilam sie za to z przytupem,normalnie tak zacielo deszczem i wiatrem po szybach ze sie az wystraszylam,corka tez sie obudzila i przyszla polezec przed zbieraniem sie do szkoly...
Trzymam kciukasy za bulkaasia i megi- wyniki dzis moze? No w kazdym badz razie jestescie u mnie na tapecie obie,czekam na wieci i kciukam mocno
Z nosidel- polecam mei tai,to jest chusta ale dla dzieci siedzacych,jedna z nielicznych rzeczy jakie przetrwaly po corce wiec mi zakup odpadnie tylko musze ja odzyskac
-
Leoparde gratuluje serdecznie!!! Ale fajnie bedzie miala starszego Brata!!! A co Braciszek na Siostrzyczke? Mojej Kuzynce Corcia (ok 3 latek) powiedziala ze jak niebedzie Siostra to ja oddamy bo chce Siostre
Ale najwazniejsze ze przez jakis czas niebedzie musial sie dzielic Dinozaurami (chociaz Dziewczynki tez je lubia )
A Maly wczoraj wkoncu zaczal dawac o sobie znac po 1,5 dnia ciszy az Matka sie zamartwiala ale tak ze nawet Tatus poczul rano tez ale juz delikatniej sobie tam szalal normalnie 2 cm nad ziemia sie unosze
A ja mam dzisiaj zakaz pieczenia paczkow no chyba ze Rosax przyjedziesz na nie to pieke bo moj M stwierdzil ze niebedzie ich sam wcinal a My bysmy je zjedli jaby z kapusta kiszona byly
I zaczynamy 20 tydzien!!!Leoparde, Marciiik lubią tę wiadomość