X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • SteveS Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Ja dziś na morfologii i moczu, bo w poniedziałek wizyta. Potem nieopatrznie poszłam na pocztę - na głodniaka - i wszyscy oczywiscie odbierali zasiłki. Swoją drogą tyle mówi się o bezrobociu w regionie, ale jak dziewczyny młodsze ode mnie biorą zasiłki po 2 tysiące, to nie dziw, że do pracy nie idą. Oczywiście stałam z godzinę w kolejce, aż mi się czarno przed oczami zrobiło i w ostatniej chwili usiadłam. A teraz raczę się pączkami - z różą (moje ukochane) i kokosem (jakaś nowość, ale całkiem dobre) oraz kawą, żeby mi ciśnienie podniosła.

Rzecz jasna - jako że robiłam mocz - to nie chciałam za wiele sikac w nocy. Od drugiej do szóstej było okej, a potem po prostu myślałam, że padnę, tak mi się sikać chciało. I bałam się spać, bo co zasypiałam, to mi się śniło, że ide sikać, więc wiecie :p A na koniec dziecko dostało czkawki na moim pęcherzu...

KgXdp1.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

życzę Wam bardzo tłustego czwartku! Ja wciągnęłam już 2 pączki i będę się smażyć w piekle za to....

w nocy miałam przerwę od 1 do 4 - na szczęście czytam fajną i dłuuuugą książkę i niestety mam prawie tak co noc więc teraz jestem lekko przytomna, chyba trochę biernie będę dziś przyjmować rzeczywistość....

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i niepostrzeżenie wtoczyłam się w 22 tydzień...
    acha, jeszcze zapomniałam wczoraj dodać, że mam zrobić krzywą na kolejną wizytę, czyli w 26 tc...

f2w3skjotzzbwk43.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Pączusie :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5c949899861d.jpg

Dziś jestem w dobrym humorze choć mam o 11:30 usg, które wcale nie jest takie fajne w moim przypadku. Chyba zrozumiałam, że martwieniem się i stresem to nie pomagam moim dziewczynom a wręcz przeciwnie. Muszę wierzyć, że będzie dobrze prawda???

mamakejti, Jaguś_7810, asiczka11, sisi, Marciiik, krolikan, Mania25, Selja, monika91 lubią tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaaaaaaaaa jeszcze dwie godziny i wizyta !!!!!!! :P
    Nie zjadłam jeszcze pączka żadnego, bo waga u pani doktor pokaże tyle,że hohoh - za to popołudniu szaleństwo :D hahaha :)
    Dam znać dziewczyny jak po wizycie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2017, 10:08

asiczka11, kruszynka5, Mania25, Selja lubią tę wiadomość

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:

Dziś jestem w dobrym humorze choć mam o 11:30 usg, które wcale nie jest takie fajne w moim przypadku. Chyba zrozumiałam, że martwieniem się i stresem to nie pomagam moim dziewczynom a wręcz przeciwnie. Muszę wierzyć, że będzie dobrze prawda???

Oczywiście, że jest dobrze, świetnie, że masz ustalony stały monitoring, w razie konieczności będzie reakcja lekarzy, nic się nie martw, najważniejsze, że all jest ogarnięte i niespodzianek nie będzie!!!!!!!! Głowa i cycki do góry!

bulkaasia lubi tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Tina85 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!

Widzę, ze forum troche ożyło, całe szczęście bo juz myslalam, ze na stałe sie przeniesiecie na Fb, a ja jakos na tych grupach nie moge sie połapać- tu jest tak bardziej przejrzyście dla mnie :)

Bulkaasia- trzymam kciuki za dzisiejsza wizytę- masz super podejście i tak trzymać! A w nagrodę dzisiaj oczywiscie należy Ci sie paczek, albo trzy :)

Ja miałam popołudniu paczki smażyć, ale znowu zrobie ich ze 30 i nie bedzie ich komu jesc- mam taki problem ze nie potrafię gotować maluch ilości, odrazu hurtowo :)

A co do słodkości- to wiecie moze czy na krzywa potrzebujemy jakies specjalne skierowanie? Bo właściwie dostałam tylko karteczkę z wytycznymi jakie to ma byc badanie z pieczątka lekarza- takie cos wystarczy? Zeby mnie potem nie odesłali po jakiś inny kwitek, bo maz specjalnie bierze wolne, zeby zając sie małym na czas moich tortur.

• Tina85 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i zaczęłam dzisiaj 23 tydzien, ale jakos przez ta szyjkę nie potrafię sie ciąża cieszyć, tylko odliczam dni i tygodnie do bezpiecznego terminu ::

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :) ja już po smażeniu pączków teraz wietrzę mieszkanie :D Pikcia co do wózków to my jesteśmy za Anexem 2w1 tym rudo- pstrokatym, chyba że za tydzień wejdą fajne wzory to inny wybierzemy i do tego fotelik kiddy i-size evoluna chyba czarno -granatowy, mąż chce najbezpieczniejszy fotelik jaki istnieje dla swojej Księżniczki :)
    gratuluje wszystkim brzuchatkom wizyt, małe u was rosną jak na drożdzach - toż to całe 500g szczęścia :)
    Tina spokojnie nim się obejrzysz już będzie czerwiec, za tydzień już marzec - ale ten czas leci ;)

[img][/img]
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:

Oczywiscie ze masz w to wierzyc bo tak bedzie!!! Ciotki z forum trzymaja kciuki &&&&& za Nasze rodzyneczki!!! Koniecznie daj znac po usg. A po wizycie po paczku dla kazdej z Pan :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2017, 10:43

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tina,ja tez odliczam,marze zeby juz byl chociaz 30 tydzien...

Bulkaasia,tak,genialne podejscie,..sama wiesz ze i tak nic nie zdzialasz,jedynie mozesz endorfin dziewczynkom dostarczyc,niech sie maja dobrze tam u Ciebie...pewnie znow Cie potrzymaja troche wiec nie bede nagabywac ale odezwij sie jak dasz rade bo myslami bede z Toba..

A mnie w myslach bierze na przemeblowanie i odswiezanie domu...matko no musze to ukrocic bo moj maz nie ma ani czasu ani checi na takie cuda..sama to nic nie zdzialam niestety

0MPT.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny za wszystkie dzis wizytujace trzymam kciuki &&&!!!

Jaguś_7810 lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

• Leoparde Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kaktus wrote:
    Leoparde gratuluje serdecznie!!! Ale fajnie bedzie miala starszego Brata!!! A co Braciszek na Siostrzyczke? Mojej Kuzynce Corcia (ok 3 latek) powiedziala ze jak niebedzie Siostra to ja oddamy bo chce Siostre :-P

Ale najwazniejsze ze przez jakis czas niebedzie musial sie dzielic Dinozaurami :-) (chociaz Dziewczynki tez je lubia :-) )

A Maly wczoraj wkoncu zaczal dawac o sobie znac po 1,5 dnia ciszy az Matka sie zamartwiala ale tak ze nawet Tatus poczul :-) rano tez ale juz delikatniej sobie tam szalal :-) normalnie 2 cm nad ziemia sie unosze :-)

A ja mam dzisiaj zakaz pieczenia paczkow no chyba ze Rosax przyjedziesz na nie to pieke :-) bo moj M stwierdzil ze niebedzie ich sam wcinal a My bysmy je zjedli jaby z kapusta kiszona byly :-P

I zaczynamy 20 tydzien!!! :-) :-) :-)
    Dziękuję i gratuluję dwudziestki ;-)
    Mój synek ogólnie cieszy się z dzidziusia. Wczoraj wieczorem leżał przy moim brzuchu i śpiewał kołysanki żeby dzidziusiowi lepiej się spało ;-) kilka razy dziennie pyta kiedy przylecą bociany, czy już się szykują do drogi, albo jak mam wizytę u lekarza to pyta czy jedziemy wyciągnąć dzidziusia z brzucha ;-) wczoraj mu powiedzieliśmy ze będzie miał siostrzyczkę to stwierdził że nie chce dziewczynki tylko Spangeboba (tak chciał nazwać braciszka) ale wieczorem snuł jakieś plany imprezy kostiumowej i wymyślal stroje dla wszystkich - dla siostrzyczki tez więc powoli trawi tę siostrę ;-)

lipa, DarkPrincess lubią tę wiadomość

• kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co sądzicie o tych białych stelazach w wózkach? Czy one nie będą się szybko brudziły bądź nie zżułkną? Czy nawet w aucie w bagażniku jak do Pl będziemy jeździli czy nie będzie to szybko zniszczone.. takie moje właśnie rozmyślania ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2017, 11:06

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • lipa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tina85 wrote:
    A i zaczęłam dzisiaj 23 tydzien, ale jakos przez ta szyjkę nie potrafię sie ciąża cieszyć, tylko odliczam dni i tygodnie do bezpiecznego terminu ::
    A jaka masz szyjke? Bo nie mogę znaleźć posta.

age.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kruszynka5 wrote:
    A co sądzicie o tych białych stelazach w wózkach? Czy one nie będą się szybko brudziły bądź nie zżułkną? Czy nawet w aucie w bagażniku jak do Pl będziemy jeździli czy nie będzie to szybko zniszczone.. takie moje właśnie rozmyślania ;)

Tez niedawno mialam te przemyslenia ale czytalam opinie i chwala. A na czarnym czesto widac bardziej rysy (widze po samochodzie) a z utrzymaniem czystosci ponoc niema problemu. :-) z tym zolknienciem nikt nic niepisal.

qdkki09kwrowb7nz.png

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    Dziękuję i gratuluję dwudziestki ;-)
    Mój synek ogólnie cieszy się z dzidziusia. Wczoraj wieczorem leżał przy moim brzuchu i śpiewał kołysanki żeby dzidziusiowi lepiej się spało ;-) kilka razy dziennie pyta kiedy przylecą bociany, czy już się szykują do drogi, albo jak mam wizytę u lekarza to pyta czy jedziemy wyciągnąć dzidziusia z brzucha ;-) wczoraj mu powiedzieliśmy ze będzie miał siostrzyczkę to stwierdził że nie chce dziewczynki tylko Spangeboba (tak chciał nazwać braciszka) ale wieczorem snuł jakieś plany imprezy kostiumowej i wymyślal stroje dla wszystkich - dla siostrzyczki tez więc powoli trawi tę siostrę ;-)

Slyszalam juz wersje ze brat bedzie nazywal sie Gorge (brat swinki Pepy) ale Spangebob to przebija :) ale to musi byc super z tymi kolysankami!!! Cudnego masz Synusia :-) no ja wczoraj tlumaczylam 3 latce ile razy jeszcze musi spac zanim sie pojawi Nasz Dzidzius i usluszalam ze musze teraz jesc ciasteczka i zelki zeby Dzidzius duzy rosl :-)

Leoparde lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak któras jest zainteresowana Anexem sport to weszło chyba z 10 nowych kolorów sa juz na stronie do zobaczenia :D szkoda ze krój torby zmienili bo ta mi sie nie podoba, ja zostaje przy rudym raczej, czekam jeszcze na opinię mężusia :)

Leoparde, Nicka90 lubią tę wiadomość

[img][/img]
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kaktus wrote:
    Slyszalam juz wersje ze brat bedzie nazywal sie Gorge (brat swinki Pepy) ale Spangebob to przebija :) ale to musi byc super z tymi kolysankami!!! Cudnego masz Synusia :-) no ja wczoraj tlumaczylam 3 latce ile razy jeszcze musi spac zanim sie pojawi Nasz Dzidzius i usluszalam ze musze teraz jesc ciasteczka i zelki zeby Dzidzius duzy rosl :-)

Hahahahha, u mnie dokładnie tak było, że brat to George, jak u Peppy....moja młoda gada do brzucha, ale tak, żebym nie słyszała i chichocze potem, a jak pytam co mu powiedziała, to ona mówi, że namawia się z bratem na mnie i każe mu kopać mamę w brzuch;) bo ja się wtedy cieszę;)

Nalunia, krolikan, Leoparde lubią tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png
  • DarkPrincess Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, kciuki za wizytujace :)

Wyobraźcie sobie, że moje dziecię stanęło w obronie ojca :P Pisałam sobie z nim smsy czy w pracy dostał pączka, powiedział że jak dojechali to już dla nich zabrakło. Zasmialam się więc ze jesli dzidzia nie będzie mieć nic przeciwko to zjem za niego porcję. I tu popełniłam błąd, ledwo zdążyłam wysłać smsa, pogoniło mnie na wizytę z porcelana,bo jak mama mogła nawet pomyśleć by za tatę paczki zjeść :P Jak opisałam sytuację mężowi, stwierdził że "cóż zrobisz, córeczka tatusia" (mąż jest od początku przekonany ze będzie dziewczynka). Chyba zacznę myśleć że to rzeczywiście będzie córka ;)

Ps. Co do wózków też myślimy nad Adamexem, ale konkretnego modelu jeszcze nie wybrałam.

zrz6i09ksymsc0lz.png
‹‹ 659 660 661 662 663 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ