Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny!
Ja dziś na morfologii i moczu, bo w poniedziałek wizyta. Potem nieopatrznie poszłam na pocztę - na głodniaka - i wszyscy oczywiscie odbierali zasiłki. Swoją drogą tyle mówi się o bezrobociu w regionie, ale jak dziewczyny młodsze ode mnie biorą zasiłki po 2 tysiące, to nie dziw, że do pracy nie idą. Oczywiście stałam z godzinę w kolejce, aż mi się czarno przed oczami zrobiło i w ostatniej chwili usiadłam. A teraz raczę się pączkami - z różą (moje ukochane) i kokosem (jakaś nowość, ale całkiem dobre) oraz kawą, żeby mi ciśnienie podniosła.
Rzecz jasna - jako że robiłam mocz - to nie chciałam za wiele sikac w nocy. Od drugiej do szóstej było okej, a potem po prostu myślałam, że padnę, tak mi się sikać chciało. I bałam się spać, bo co zasypiałam, to mi się śniło, że ide sikać, więc wiecie :p A na koniec dziecko dostało czkawki na moim pęcherzu... -
Dzień dobry,
życzę Wam bardzo tłustego czwartku! Ja wciągnęłam już 2 pączki i będę się smażyć w piekle za to....
w nocy miałam przerwę od 1 do 4 - na szczęście czytam fajną i dłuuuugą książkę i niestety mam prawie tak co noc więc teraz jestem lekko przytomna, chyba trochę biernie będę dziś przyjmować rzeczywistość...."nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Dzień dobry Pączusie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5c949899861d.jpg
Dziś jestem w dobrym humorze choć mam o 11:30 usg, które wcale nie jest takie fajne w moim przypadku. Chyba zrozumiałam, że martwieniem się i stresem to nie pomagam moim dziewczynom a wręcz przeciwnie. Muszę wierzyć, że będzie dobrze prawda???
mamakejti, Jaguś_7810, asiczka11, sisi, Marciiik, krolikan, Mania25, Selja, monika91 lubią tę wiadomość
-
aaaaaaaaaaaaa jeszcze dwie godziny i wizyta !!!!!!!
Nie zjadłam jeszcze pączka żadnego, bo waga u pani doktor pokaże tyle,że hohoh - za to popołudniu szaleństwohahaha
Dam znać dziewczyny jak po wizycieWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2017, 10:08
asiczka11, kruszynka5, Mania25, Selja lubią tę wiadomość
13 c.s. szczęśliwy!!
Synuś czekamy na Ciebie
-
bulkaasia wrote:Dzień dobry Pączusie
Dziś jestem w dobrym humorze choć mam o 11:30 usg, które wcale nie jest takie fajne w moim przypadku. Chyba zrozumiałam, że martwieniem się i stresem to nie pomagam moim dziewczynom a wręcz przeciwnie. Muszę wierzyć, że będzie dobrze prawda???
Oczywiście, że jest dobrze, świetnie, że masz ustalony stały monitoring, w razie konieczności będzie reakcja lekarzy, nic się nie martw, najważniejsze, że all jest ogarnięte i niespodzianek nie będzie!!!!!!!! Głowa i cycki do góry!bulkaasia lubi tę wiadomość
"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Dzien dobry!
Widzę, ze forum troche ożyło, całe szczęście bo juz myslalam, ze na stałe sie przeniesiecie na Fb, a ja jakos na tych grupach nie moge sie połapać- tu jest tak bardziej przejrzyście dla mnie
Bulkaasia- trzymam kciuki za dzisiejsza wizytę- masz super podejście i tak trzymać! A w nagrodę dzisiaj oczywiscie należy Ci sie paczek, albo trzy
Ja miałam popołudniu paczki smażyć, ale znowu zrobie ich ze 30 i nie bedzie ich komu jesc- mam taki problem ze nie potrafię gotować maluch ilości, odrazu hurtowo
A co do słodkości- to wiecie moze czy na krzywa potrzebujemy jakies specjalne skierowanie? Bo właściwie dostałam tylko karteczkę z wytycznymi jakie to ma byc badanie z pieczątka lekarza- takie cos wystarczy? Zeby mnie potem nie odesłali po jakiś inny kwitek, bo maz specjalnie bierze wolne, zeby zając sie małym na czas moich tortur.bulkaasia lubi tę wiadomość
-
dzień dobry
ja już po smażeniu pączków teraz wietrzę mieszkanie
Pikcia co do wózków to my jesteśmy za Anexem 2w1 tym rudo- pstrokatym, chyba że za tydzień wejdą fajne wzory to inny wybierzemy i do tego fotelik kiddy i-size evoluna chyba czarno -granatowy, mąż chce najbezpieczniejszy fotelik jaki istnieje dla swojej Księżniczki
gratuluje wszystkim brzuchatkom wizyt, małe u was rosną jak na drożdzach - toż to całe 500g szczęścia
Tina spokojnie nim się obejrzysz już będzie czerwiec, za tydzień już marzec - ale ten czas leci -
bulkaasia wrote:Dzień dobry Pączusie
Oczywiscie ze masz w to wierzyc bo tak bedzie!!! Ciotki z forum trzymaja kciuki &&&&& za Nasze rodzyneczki!!! Koniecznie daj znac po usg. A po wizycie po paczku dla kazdej z PanWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2017, 10:43
bulkaasia lubi tę wiadomość
-
Tina,ja tez odliczam,marze zeby juz byl chociaz 30 tydzien...
Bulkaasia,tak,genialne podejscie,..sama wiesz ze i tak nic nie zdzialasz,jedynie mozesz endorfin dziewczynkom dostarczyc,niech sie maja dobrze tam u Ciebie...pewnie znow Cie potrzymaja troche wiec nie bede nagabywac ale odezwij sie jak dasz rade bo myslami bede z Toba..
A mnie w myslach bierze na przemeblowanie i odswiezanie domu...matko no musze to ukrocic bo moj maz nie ma ani czasu ani checi na takie cuda..sama to nic nie zdzialam niestety -
1kaktus wrote:Leoparde gratuluje serdecznie!!! Ale fajnie bedzie miala starszego Brata!!! A co Braciszek na Siostrzyczke? Mojej Kuzynce Corcia (ok 3 latek) powiedziala ze jak niebedzie Siostra to ja oddamy bo chce Siostre
Ale najwazniejsze ze przez jakis czas niebedzie musial sie dzielic Dinozaurami(chociaz Dziewczynki tez je lubia
)
A Maly wczoraj wkoncu zaczal dawac o sobie znac po 1,5 dnia ciszy az Matka sie zamartwiala ale tak ze nawet Tatus poczulrano tez ale juz delikatniej sobie tam szalal
normalnie 2 cm nad ziemia sie unosze
A ja mam dzisiaj zakaz pieczenia paczkow no chyba ze Rosax przyjedziesz na nie to piekebo moj M stwierdzil ze niebedzie ich sam wcinal a My bysmy je zjedli jaby z kapusta kiszona byly
I zaczynamy 20 tydzien!!!
Mój synek ogólnie cieszy się z dzidziusia. Wczoraj wieczorem leżał przy moim brzuchu i śpiewał kołysanki żeby dzidziusiowi lepiej się spałokilka razy dziennie pyta kiedy przylecą bociany, czy już się szykują do drogi, albo jak mam wizytę u lekarza to pyta czy jedziemy wyciągnąć dzidziusia z brzucha
wczoraj mu powiedzieliśmy ze będzie miał siostrzyczkę to stwierdził że nie chce dziewczynki tylko Spangeboba (tak chciał nazwać braciszka) ale wieczorem snuł jakieś plany imprezy kostiumowej i wymyślal stroje dla wszystkich - dla siostrzyczki tez więc powoli trawi tę siostrę
lipa, DarkPrincess lubią tę wiadomość
-
A co sądzicie o tych białych stelazach w wózkach? Czy one nie będą się szybko brudziły bądź nie zżułkną? Czy nawet w aucie w bagażniku jak do Pl będziemy jeździli czy nie będzie to szybko zniszczone.. takie moje właśnie rozmyślania
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2017, 11:06
Kruszynka5 -
kruszynka5 wrote:A co sądzicie o tych białych stelazach w wózkach? Czy one nie będą się szybko brudziły bądź nie zżułkną? Czy nawet w aucie w bagażniku jak do Pl będziemy jeździli czy nie będzie to szybko zniszczone.. takie moje właśnie rozmyślania
Tez niedawno mialam te przemyslenia ale czytalam opinie i chwala. A na czarnym czesto widac bardziej rysy (widze po samochodzie) a z utrzymaniem czystosci ponoc niema problemu.z tym zolknienciem nikt nic niepisal.
-
Leoparde wrote:Dziękuję i gratuluję dwudziestki
Mój synek ogólnie cieszy się z dzidziusia. Wczoraj wieczorem leżał przy moim brzuchu i śpiewał kołysanki żeby dzidziusiowi lepiej się spałokilka razy dziennie pyta kiedy przylecą bociany, czy już się szykują do drogi, albo jak mam wizytę u lekarza to pyta czy jedziemy wyciągnąć dzidziusia z brzucha
wczoraj mu powiedzieliśmy ze będzie miał siostrzyczkę to stwierdził że nie chce dziewczynki tylko Spangeboba (tak chciał nazwać braciszka) ale wieczorem snuł jakieś plany imprezy kostiumowej i wymyślal stroje dla wszystkich - dla siostrzyczki tez więc powoli trawi tę siostrę
Slyszalam juz wersje ze brat bedzie nazywal sie Gorge (brat swinki Pepy) ale Spangebob to przebijaale to musi byc super z tymi kolysankami!!! Cudnego masz Synusia
no ja wczoraj tlumaczylam 3 latce ile razy jeszcze musi spac zanim sie pojawi Nasz Dzidzius i usluszalam ze musze teraz jesc ciasteczka i zelki zeby Dzidzius duzy rosl
Leoparde lubi tę wiadomość
-
jak któras jest zainteresowana Anexem sport to weszło chyba z 10 nowych kolorów sa juz na stronie do zobaczenia
szkoda ze krój torby zmienili bo ta mi sie nie podoba, ja zostaje przy rudym raczej, czekam jeszcze na opinię mężusia
Leoparde, Nicka90 lubią tę wiadomość
-
1kaktus wrote:Slyszalam juz wersje ze brat bedzie nazywal sie Gorge (brat swinki Pepy) ale Spangebob to przebija
ale to musi byc super z tymi kolysankami!!! Cudnego masz Synusia
no ja wczoraj tlumaczylam 3 latce ile razy jeszcze musi spac zanim sie pojawi Nasz Dzidzius i usluszalam ze musze teraz jesc ciasteczka i zelki zeby Dzidzius duzy rosl
Hahahahha, u mnie dokładnie tak było, że brat to George, jak u Peppy....moja młoda gada do brzucha, ale tak, żebym nie słyszała i chichocze potem, a jak pytam co mu powiedziała, to ona mówi, że namawia się z bratem na mnie i każe mu kopać mamę w brzuch;) bo ja się wtedy cieszęNalunia, krolikan, Leoparde lubią tę wiadomość
"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Cześć dziewczyny, kciuki za wizytujace
Wyobraźcie sobie, że moje dziecię stanęło w obronie ojcaPisałam sobie z nim smsy czy w pracy dostał pączka, powiedział że jak dojechali to już dla nich zabrakło. Zasmialam się więc ze jesli dzidzia nie będzie mieć nic przeciwko to zjem za niego porcję. I tu popełniłam błąd, ledwo zdążyłam wysłać smsa, pogoniło mnie na wizytę z porcelana,bo jak mama mogła nawet pomyśleć by za tatę paczki zjeść
Jak opisałam sytuację mężowi, stwierdził że "cóż zrobisz, córeczka tatusia" (mąż jest od początku przekonany ze będzie dziewczynka). Chyba zacznę myśleć że to rzeczywiście będzie córka
Ps. Co do wózków też myślimy nad Adamexem, ale konkretnego modelu jeszcze nie wybrałam.