X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi,gratki raz jeszcze!

Ja dowiozlam paczki,zjadlam juz troche chruscikow...i uwaga-wypilam pierwsza bezkofeinowa kawe od kilku mcy,szalu nie bylo,nadal srednio mi podeszla ale chcialam sprobowac skoro bylam w mojej ulubionej kawiarni...
    Polazilam troche i brzus jak skalka,normalne...wiec teraz odpoczywam...

megi78 lubi tę wiadomość

0MPT.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:
    Oj przepraszam, gdzieś nie połączyłam wątków.

Alez ja sie wcale niegniewam :-) moglam jasno napisac :-) ale powaga z jaka mi tlumaczyla do mam jesc powalala :-) juz niemowiac o tym jak mi tlumaczyla co to jest pepowina :-)

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tina ale pizzz na dowoz to tez obiad :-) wszyscy to zrozumieja a przynajmniej powinni. A sniadanie po imprezie to tez wszystko na stol i kazdy bieze co chce. Nieprzemeczaj sie tylko tym za bardzo!!! Mozna zrobic bezoslugowe posilki :-) a posprzatac pewnie Mama Ci pomoze Maz pewnie tez wiec na spokojnie. Dasz rade :-) byleby podejsc na spokojnie.

lipa lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj moja kolejka na odebranie córy z przedszkola...no to udaję się w kilometrową wyprawę;) a potem pączuś w nagrodę, bo trzeba uzupełnić kalorię...;)

PannaNatalia lubi tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Tina85 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kaktus wrote:
    Tina ale pizzz na dowoz to tez obiad :-) wszyscy to zrozumieja a przynajmniej powinni. A sniadanie po imprezie to tez wszystko na stol i kazdy bieze co chce. Nieprzemeczaj sie tylko tym za bardzo!!! Mozna zrobic bezoslugowe posilki :-) a posprzatac pewnie Mama Ci pomoze Maz pewnie tez wiec na spokojnie. Dasz rade :-) byleby podejsc na spokojnie.

Hehe chciałabym zobaczyc minę mojej teściowy jak jej serwuje pizzę na obiad :) Mama mi na pewno pomoze, a jeszcze mam w planie podejść szwagierkę, zeby zaproponowała zrobienie ciasta, bo super piecze, no i oczywiscie sprzątanie zostawiam mężowi ;) tak wiec narazie moje planowanie ogranicza sie do wymyślania co by tu komu wcisnąć do zrobienia :p

lipa lubi tę wiadomość

• kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selja wrote:
    Chyba 20lb czyli szary. Fotelik weźmiemy czerwony ;) już bym chciała go zamawiać ale nie ma to sensu poczekamy do kwietnia. /QUOTE]

Z białym stelażem? No nam pan powiedział,ze do 8 tyg.się czeka..

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
  • krolikan Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tina85 wrote:
    Hehe chciałabym zobaczyc minę mojej teściowy jak jej serwuje pizzę na obiad :) Mama mi na pewno pomoze, a jeszcze mam w planie podejść szwagierkę, zeby zaproponowała zrobienie ciasta, bo super piecze, no i oczywiscie sprzątanie zostawiam mężowi ;) tak wiec narazie moje planowanie ogranicza sie do wymyślania co by tu komu wcisnąć do zrobienia :p

No i prawidłowo.. Logistyka jest najważniejsza :)

krolikan

0d1yyx8di6bri9tp.png
    w57vqqmzbhaj93vv.png
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tina zrób jednogarnkowy obiad typu slow cook - mięsko, warzywa, passata pomidorowa + przyprawy podsmażyć i bach do piekarnika na 130-150 st na 3-4h, do tego tylko ryż dziki lub ziemniaczkiz piekarnika, świeża sałata i będzie super, nie musisz stać przy garnkach tylko wszystko robi się w piekarniku

[img][/img]
  • Selja Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kruszynka5 wrote:
    Selja wrote:
    Chyba 20lb czyli szary. Fotelik weźmiemy czerwony ;) już bym chciała go zamawiać ale nie ma to sensu poczekamy do kwietnia.

Z białym stelażem? No nam pan powiedział,ze do 8 tyg.się czeka..
    Tak z białym stelażem. Mam powiedzieli że od 5 do 8 tygodni. Podobno firmy się w ten sposób zabezpieczają na wypadek dużej ilości zamówień a czasami wózki przychodzą po 2 tygodniach. Nie chce za wcześnie zamawiać żeby nie tracić miejsca w mieszkaniu. Muszę jeszcze zorganizować pokój Gosi więc nie chciałabym wrzucać tam wózka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2017, 15:32

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selja wrote:
    Tak z białym stelażem. Mam powiedzieli że od 5 do 8 tygodni. Podobno firmy się w ten sposób zabezpieczają na wypadek dużej ilości zamówień a czasami wózki przychodzą po 2 tygodniach. Nie chce za wcześnie zamawiać żeby nie tracić miejsca w mieszkaniu. Muszę jeszcze zorganizować pokój Gosi więc nie chciałabym wrzucać tam wózka ;)

No znajomi tak zamowili pozniej i Mala soe urodzila wczesniej a wozkq niebylo. Ja jednak nastawiam sie na te 8 tyg. Tymbardziej po marcowych targach. Zamowimy go w kwietniu.

Selja lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalunia wrote:
    tina zrób jednogarnkowy obiad typu slow cook - mięsko, warzywa, passata pomidorowa + przyprawy podsmażyć i bach do piekarnika na 130-150 st na 3-4h, do tego tylko ryż dziki lub ziemniaczkiz piekarnika, świeża sałata i będzie super, nie musisz stać przy garnkach tylko wszystko robi się w piekarniku

Uwielbiam dania jadnogarnkowe :-) pycha :-)

qdkki09kwrowb7nz.png

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tina85 wrote:

To podaj pizze i zrob zdjecie tesciowej :-P

Nalunia lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak fotelik można zamontować niemalże do każdego wózka - wystarczy dokupić adaptery :) musisz się zastanowić czy bejbi będzie z wami dużo jeździło, krótkie czy długie trasy no i budżet jaki chcesz przeznaczyć. Jeśli wiesz że fotelik będziesz potrzebowała tylko żeby małe przejechało drogę dom-sklep sporadycznie to myślę że nie ma co przepłacać za najlepsze. U nas mała będzie robiła długie trasy więc inne parametry bierzemy pod uwagę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2017, 19:04

[img][/img]
  • Pikcia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak, nie stresuj się, że jeszcze nic nie wybrałaś ;) Ja mam podobnie. Zerkam tylko w internecie na akcesoria dla maluszków, ale do kupowania i kompletowania to mi daleko. Zostawiamy to wszystko na wiosnę ;)

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• lottinka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak, pochwalę się! A czemu Cię nie ma na facebooku?

Co do wózka, fotelika, mam wybrane ale zamówię po Wielkanocy :)

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • PiKi Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cjholera jasna
    zgubiłam karte ciązy!

a jutro polowkowe

ciekawe czy wystawia mi drugą :(

f2w3dqk37wy2z51g.png
  • lottinka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PiKi o rany ale pech! :( przypomnij sobie gdzie ją ostatnio mialas, może jeszcze się znajdzie... Ja ostatnio moją 'zgubilam' w męża samochodzie - może Twoja też gdzieś jest w podobny sposób skitrana?

PiKi lubi tę wiadomość

Everything you need will come to you at the perfect time :)
    ckai3e3kbl63wt3b.png
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2ed5afdf2486.jpg
    Nasze 418gram szczescia <3'! Synuś ;*

Muszka15, 1kaktus, kruszynka5, Alimak, Nalunia, krolikan, Xatu, monika91, mamakejti, Leoparde, tubispl, Mania25, Marciiik, bulkaasia, gabi544, sisi, DarkPrincess, Solane lubią tę wiadomość

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak wrote:
    Dziewczyny powiem Wam, że mnie przerażacie hehe, macie powybierane już wózki, foteliki, łóżeczka.. ja jeszcze nawet o niczym nie myślę :D w sumie to raczej ja siebie sama bardziej przerażam ;)

A powiedzcie, wybieracie fotelik dopiero jak już macie wybrany konkretny wózek na oku? Bo o ile dobrze kojarzę to nie każdy fotelik pasuje do stelaża wózka potem?

Lottinka pochwal się też tutaj chustą jak już dostaniesz :)

Praktycznie do kazdego chyba mozna kupic adaptery a te znane foteliki maja dostepne apatery do wiekszosci wozkow.

qdkki09kwrowb7nz.png

• kruszynka5 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mądra ja ;) chciałam zrobić sok i powrzucalam do wyciskarki mandarynki i jabłka ze skórką i co i efekt taki ze od tej mandarynkowej skórki sok okropnie gorzki...tylko małego łyczka wzięłam i od razu aż pluc się chciało a fuj ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2017, 21:57

3jgx43r8kbrl47x9.png

Kruszynka5
‹‹ 661 662 663 664 665 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ