Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
AniaKami wrote:Bedzie dobrze, bedziemy sie razem wszystkie wspierac;)
Bylas juz u lekarza? Widzialas pikajaca kropeczke?
A Ty już słyszałaś??? -
Jaguś_7810 wrote:Tak jest przeciez w domu sie nie pozamykamy
Jaguś te syfy to naprawdę mała cenaNasz cud ANTOŚ 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
nick nieaktualnykamika23 wrote:AniaKami ale ja wczesniej nie brałam nic na tarczyce. Przed ciążą miewałam od 1,86 do 2,3 i nikt mi tego nie chciał zbijać. Od czwartku jedynie zażywam jod, bo mi ginekolog poleciła....
Nic się nie przejmuj, ja miałam miec pierwszą wizytę u endo pod koniec listopada a pod koniec października się dowiedziałam o ciąży. TSH miałam 8,0. Zadzwoniłam do endokrynolog, przyśpieszyli wizytę a jak pokazałam wyniki powiedziała że dobrze że szybko zareagowałam ale nie mam się co martwić -
Cześć. Nieśmiało Was witam
Narazie to początek drogi i mam nadzieję ze wszystko bedzie dobrze. Jestem po I ivf i moja beta z 11dpt 43,77 z dzisiaj 121,47 W srode jeszcze robie bete i zapisuje sie do lekarza. Mam pytanko o objawy. Dzisiaj strasznie mnie bolaly plecy na dodatek z pol dnia klucia brzucha po bokach, jakby skurcze, czasami prawy jajnik pobolal, nie mam boli na @, zero plamien. Czy to normalne? Wzielam juz no spe i nie wiem co robicShe86, przyszła mama, sisi lubią tę wiadomość
-
DTEM wrote:tak byłam 9 listopada- to był 6t5d i widać było pulsującą kropeczkę- wtedy się zmartwiłam, że serduszka nie słyszałam ale podobno to normalne- teraz jadę 21 listopada i mam nadzieję już usłyszeć
A Ty już słyszałaś???
Nie slyszalam ale widzialam i to mi wystarczy, w ostatniej ciazy uslyszalam chyba jakos w 12 tyg jak maluch byl duzy, bo jak jest malutki to szkoda go podgrzewac w jednym miejscu bo podobno to bardzo nie zdrowe dla niego. Lekarka na wizytach zawsze uspokajala mnie ze bije tak jak powinno byc, porownywala do mojej tetnicy i faktycznie bilo o wiele szybciej niz moje, ale moze co lekarz to inna praktyka:)
Jestem na 21 lostopada tez umowiona do lekarza we wro bo szukam takiego co poprowadzi mnie do szczesliwego rozwiazania przy niewydolnosci szyjki, no i tak testuje sobie kazdego po kolei hihi;)
A z ktorej strony wro jestes?
Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
-
Nicka789 wrote:Cześć. Nieśmiało Was witam
Narazie to początek drogi i mam nadzieję ze wszystko bedzie dobrze. Jestem po I ivf i moja beta z 11dpt 43,77 z dzisiaj 121,47 W srode jeszcze robie bete i zapisuje sie do lekarza. Mam pytanko o objawy. Dzisiaj strasznie mnie bolaly plecy na dodatek z pol dnia klucia brzucha po bokach, jakby skurcze, czasami prawy jajnik pobolal, nie mam boli na @, zero plamien. Czy to normalne? Wzielam juz no spe i nie wiem co robic
Tutaj 3/4 dziewczyn boli brzuch nic sie nie martw. Ja juz kilka panik przezylam przez te bole a boli mnie juz od 3 tygodni codziennie i dzisiaj widzialam pecherzyk wiec jest w porzadkuNicka789 lubi tę wiadomość
36 dc bhcg : 41
38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
44 dc bhcg : 3330 -
kamika23 wrote:AniaKami ale ja wczesniej nie brałam nic na tarczyce. Przed ciążą miewałam od 1,86 do 2,3 i nikt mi tego nie chciał zbijać. Od czwartku jedynie zażywam jod, bo mi ginekolog poleciła....
Paula trochę mnie pocieszyłaś... W ciągu jednej nocy raczej nic złego się nie wydarzy prawda ?
Eh dzięki dziewczyny. Dam jutro znać. Ide od internetu bo zwariuje
Naprawde bez stresu, w ciazy tsh skacze w gore, wlasnie dlatego robi sie profilaktycznie badania tsh:) dostaniesz pewnie euthyrox 50 i skierowanie na powtorne badania, euthyrox dziala szybko i juz na kolejnym badaniu bedzie o wiele nizej;) glowa do gory;)
Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
-
BloodMary wrote:Tutaj 3/4 dziewczyn boli brzuch nic sie nie martw. Ja juz kilka panik przezylam przez te bole a boli mnie juz od 3 tygodni codziennie i dzisiaj widzialam pecherzyk wiec jest w porzadku
Te skurcze nie sa niepokojace? Tak bardziej sa w dole brzucha choc sie tak jakby przemieszczaja. Rozne rzeczy czlowiek mysli, tym bardziej ze to cos nowego. Ten bol krzyza mnie martwi -
Nicka789 wrote:Te skurcze nie sa niepokojace? Tak bardziej sa w dole brzucha choc sie tak jakby przemieszczaja. Rozne rzeczy czlowiek mysli, tym bardziej ze to cos nowego. Ten bol krzyza mnie martwi
Ja tez mam bol krzyza. Ale na szczescie juz ustepuje bo duzo odpoczywam. Najbardziej bolal gdy chodzilam do pracy i dzwigalam
-
Nicka789 wrote:Te skurcze nie sa niepokojace? Tak bardziej sa w dole brzucha choc sie tak jakby przemieszczaja. Rozne rzeczy czlowiek mysli, tym bardziej ze to cos nowego. Ten bol krzyza mnie martwi
Mnie boli czasem po bokach, czasem w dole brzucha z ciagnieciem do pachwin, czasem w okolicy nerek, czasem tak niziutko na wzgorku lonowym. Puki nie ma plamien to ponoc tak moze byc. Ja tez sie balam tym bardziej, ze na 16 godzin w ciagu dnia kiedy nie spalam to bolalo z 10 a i czasem bol mnie budzil w nocy. Jak tydzien temu zaczelam brac duphaston to sie uspokoilo ale nie wiem czy to przez to. Nospe mozna brac. Nie chce mowic, ze to na 100 procent jest normalne bo to moze potwierdzic Ci tylko lekarz. Chce po prostu abys byla troche spokojniejsza bo wiele osob ma takie bole i swiadcza jedynie o tym, ze macica rosnie a to dobry znak
36 dc bhcg : 41
38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
44 dc bhcg : 3330 -
Hej hej ja tez juz na nogach. Ja dzisiaj zle spalam pewnie przez ten stres o tsh. Ale jak mowicie ze tabletki szybko zbijaja to juz jestem spokojniejsza:) wizyte u endo mam na 10.15 a dzis jest 6t0d. Mam nadzieje ze w czwartek zobaczę pecherzyk na USG
-
witajcie dziewczyny
witam nowe lipcóweczki jest nas co raz więcej, obyśmy dotrwały do końca w tym składzie - tego życzę i sobie i wam
bóle brzucha i kłucia w ciąży są całkiem normalne - mój gin mi to ostatnio wyjaśniał, że ciąża to tak jakby przeszczep dla naszego organizmu, nasz organizm traktuje zarodek jako ciało obce stąd wszystkie bóle o charakterze skurczowym ból poronny rozpozna każda z nas bezbłędnie, jednak wtedy będzie już za późno i nie będziemy miały już na nic wpływu TFU TFU ODPUKAĆ martwić się należy gdy pojawia się krwawienie lub plamienie żywą krwią, wtedy bez czekania na ip
a ja co raz częściej myślę o L4 - nie wysypiam się, jestem stale przemęczona, moja praca niesie ze sobą wiele stresu oraz zagrożeń dla mnie i fasolki
planowałam dopiero od stycznia iść, ale teraz się zastanawiam
spokojnego dnia życzę naszym brzuszkom - moje mdłości już na szczęście ustępują powoliNicka789 lubi tę wiadomość