X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKami wrote:
    Bedzie dobrze, bedziemy sie razem wszystkie wspierac;)
    Bylas juz u lekarza? Widzialas pikajaca kropeczke?
    tak byłam 9 listopada- to był 6t5d i widać było pulsującą kropeczkę- wtedy się zmartwiłam, że serduszka nie słyszałam ale podobno to normalne- teraz jadę 21 listopada i mam nadzieję już usłyszeć:)

A Ty już słyszałaś???

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti wrote:
    Serio, no ale cóż, trzeba jakoś z tym żyć i jeszcze ludziom się pokazać :P

Tak jest przeciez w domu sie nie pozamykamy :D

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś ja dostałam od razu zwolnienie na pierwszej wizycie, więc spokojnie jak lekarz nie zaproponuje to się upomnij poprostu.

Jaguś_7810 lubi tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś_7810 wrote:
    Tak jest przeciez w domu sie nie pozamykamy :D

Jaguś te syfy to naprawdę mała cena :D

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamika23 wrote:
    AniaKami ale ja wczesniej nie brałam nic na tarczyce. Przed ciążą miewałam od 1,86 do 2,3 i nikt mi tego nie chciał zbijać. Od czwartku jedynie zażywam jod, bo mi ginekolog poleciła....

Nic się nie przejmuj, ja miałam miec pierwszą wizytę u endo pod koniec listopada a pod koniec października się dowiedziałam o ciąży. TSH miałam 8,0. Zadzwoniłam do endokrynolog, przyśpieszyli wizytę a jak pokazałam wyniki powiedziała że dobrze że szybko zareagowałam ale nie mam się co martwić :)

• Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    Jaguś ja dostałam od razu zwolnienie na pierwszej wizycie, więc spokojnie jak lekarz nie zaproponuje to się upomnij poprostu.

Dobrze, tak zrobie :D

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti wrote:
    Jaguś te syfy to naprawdę mała cena :D

Pamietaj, zawsze mozemy gorzej wygladac :p

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
  • Nicka789 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Nieśmiało Was witam :)
    Narazie to początek drogi i mam nadzieję ze wszystko bedzie dobrze. Jestem po I ivf i moja beta z 11dpt 43,77 z dzisiaj 121,47 :) W srode jeszcze robie bete i zapisuje sie do lekarza. Mam pytanko o objawy. Dzisiaj strasznie mnie bolaly plecy na dodatek z pol dnia klucia brzucha po bokach, jakby skurcze, czasami prawy jajnik pobolal, nie mam boli na @, zero plamien. Czy to normalne? Wzielam juz no spe i nie wiem co robic :(

She86, przyszła mama, sisi lubią tę wiadomość

3jgxqqmziee3p7kr.png 27.11 0heart.gif
    I IVF- 11.2016 11dpt beta 47,33 13dpt 121,47
    15dpt 387,6 18dpt 1613
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja padam na pyszczek. Mam nadzieje, ze ta noc minie mi bez pobudek...

l22nhdgen92nqanl.png
  • MaagdaM Koleżanka

Wysłany: 14 listopada 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się włosy przetłuszczają! A myślałam że zwariowałam :). I kolekcję pryszczy też mam :). 3 dni temu 2 i dzisiaj nowe 2 :).

f2w3vfxmb0qc55qi.png
  • AniaKami Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    tak byłam 9 listopada- to był 6t5d i widać było pulsującą kropeczkę- wtedy się zmartwiłam, że serduszka nie słyszałam ale podobno to normalne- teraz jadę 21 listopada i mam nadzieję już usłyszeć:)

A Ty już słyszałaś???

Nie slyszalam ale widzialam i to mi wystarczy, w ostatniej ciazy uslyszalam chyba jakos w 12 tyg jak maluch byl duzy, bo jak jest malutki to szkoda go podgrzewac w jednym miejscu bo podobno to bardzo nie zdrowe dla niego. Lekarka na wizytach zawsze uspokajala mnie ze bije tak jak powinno byc, porownywala do mojej tetnicy i faktycznie bilo o wiele szybciej niz moje, ale moze co lekarz to inna praktyka:)

Jestem na 21 lostopada tez umowiona do lekarza we wro bo szukam takiego co poprowadzi mnie do szczesliwego rozwiazania przy niewydolnosci szyjki, no i tak testuje sobie kazdego po kolei hihi;)

A z ktorej strony wro jestes?

16ud3e3kui6kcuib.png
    Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
    Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
  • BloodMary Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka789 wrote:
    Cześć. Nieśmiało Was witam :)
    Narazie to początek drogi i mam nadzieję ze wszystko bedzie dobrze. Jestem po I ivf i moja beta z 11dpt 43,77 z dzisiaj 121,47 :) W srode jeszcze robie bete i zapisuje sie do lekarza. Mam pytanko o objawy. Dzisiaj strasznie mnie bolaly plecy na dodatek z pol dnia klucia brzucha po bokach, jakby skurcze, czasami prawy jajnik pobolal, nie mam boli na @, zero plamien. Czy to normalne? Wzielam juz no spe i nie wiem co robic :(

Tutaj 3/4 dziewczyn boli brzuch ;) nic sie nie martw. Ja juz kilka panik przezylam przez te bole a boli mnie juz od 3 tygodni codziennie i dzisiaj widzialam pecherzyk wiec jest w porzadku ;)

Nicka789 lubi tę wiadomość

16udk0s3u51hfmay.png
    36 dc bhcg : 41
    38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
    44 dc bhcg : 3330
  • AniaKami Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamika23 wrote:
    AniaKami ale ja wczesniej nie brałam nic na tarczyce. Przed ciążą miewałam od 1,86 do 2,3 i nikt mi tego nie chciał zbijać. Od czwartku jedynie zażywam jod, bo mi ginekolog poleciła....

Paula trochę mnie pocieszyłaś... W ciągu jednej nocy raczej nic złego się nie wydarzy prawda ?

Eh dzięki dziewczyny. Dam jutro znać. Ide od internetu bo zwariuje

Naprawde bez stresu, w ciazy tsh skacze w gore, wlasnie dlatego robi sie profilaktycznie badania tsh:) dostaniesz pewnie euthyrox 50 i skierowanie na powtorne badania, euthyrox dziala szybko i juz na kolejnym badaniu bedzie o wiele nizej;) glowa do gory;)

16ud3e3kui6kcuib.png
    Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
    Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
  • Nicka789 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BloodMary wrote:
    Tutaj 3/4 dziewczyn boli brzuch ;) nic sie nie martw. Ja juz kilka panik przezylam przez te bole a boli mnie juz od 3 tygodni codziennie i dzisiaj widzialam pecherzyk wiec jest w porzadku ;)

Te skurcze nie sa niepokojace? Tak bardziej sa w dole brzucha choc sie tak jakby przemieszczaja. Rozne rzeczy czlowiek mysli, tym bardziej ze to cos nowego. Ten bol krzyza mnie martwi

3jgxqqmziee3p7kr.png 27.11 0heart.gif
    I IVF- 11.2016 11dpt beta 47,33 13dpt 121,47
    15dpt 387,6 18dpt 1613
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka789 wrote:
    Te skurcze nie sa niepokojace? Tak bardziej sa w dole brzucha choc sie tak jakby przemieszczaja. Rozne rzeczy czlowiek mysli, tym bardziej ze to cos nowego. Ten bol krzyza mnie martwi

Ja tez mam bol krzyza. Ale na szczescie juz ustepuje bo duzo odpoczywam. Najbardziej bolal gdy chodzilam do pracy i dzwigalam

l22nhdgen92nqanl.png
  • BloodMary Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2016, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka789 wrote:

Mnie boli czasem po bokach, czasem w dole brzucha z ciagnieciem do pachwin, czasem w okolicy nerek, czasem tak niziutko na wzgorku lonowym. Puki nie ma plamien to ponoc tak moze byc. Ja tez sie balam tym bardziej, ze na 16 godzin w ciagu dnia kiedy nie spalam to bolalo z 10 a i czasem bol mnie budzil w nocy. Jak tydzien temu zaczelam brac duphaston to sie uspokoilo ale nie wiem czy to przez to. Nospe mozna brac. Nie chce mowic, ze to na 100 procent jest normalne bo to moze potwierdzic Ci tylko lekarz. Chce po prostu abys byla troche spokojniejsza bo wiele osob ma takie bole i swiadcza jedynie o tym, ze macica rosnie a to dobry znak ;)

16udk0s3u51hfmay.png
    36 dc bhcg : 41
    38 dc bhcg : 141, progesteron : 21
    44 dc bhcg : 3330
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie w 5t+2d :)

My juz spac nie potrafimy od 5 :) w dodatku powiem Wam, ze baaardzo szybko rozeszla sie informacja o mojej ciąży na zakladzie. Juz nawet dziewczyna co poszla w zeszlym tygodniu na L4 wie o tym :D

l22nhdgen92nqanl.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim :)
    Noc przespana na spokojnie, choć znów dziwne sny były. Czas wstawać do pracy.

Anga ja też dziś 5t+2d <3

Anga1989 lubi tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :) ja tez juz na nogach. Ja dzisiaj zle spalam pewnie przez ten stres o tsh. Ale jak mowicie ze tabletki szybko zbijaja to juz jestem spokojniejsza:) wizyte u endo mam na 10.15 a dzis jest 6t0d. Mam nadzieje ze w czwartek zobaczę pecherzyk na USG

ckaidqk34aroni5a.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczyny

witam nowe lipcóweczki :) jest nas co raz więcej, obyśmy dotrwały do końca w tym składzie - tego życzę i sobie i wam :)

bóle brzucha i kłucia w ciąży są całkiem normalne - mój gin mi to ostatnio wyjaśniał, że ciąża to tak jakby przeszczep dla naszego organizmu, nasz organizm traktuje zarodek jako ciało obce stąd wszystkie bóle o charakterze skurczowym :) ból poronny rozpozna każda z nas bezbłędnie, jednak wtedy będzie już za późno i nie będziemy miały już na nic wpływu :( TFU TFU ODPUKAĆ martwić się należy gdy pojawia się krwawienie lub plamienie żywą krwią, wtedy bez czekania na ip

a ja co raz częściej myślę o L4 - nie wysypiam się, jestem stale przemęczona, moja praca niesie ze sobą wiele stresu oraz zagrożeń dla mnie i fasolki

planowałam dopiero od stycznia iść, ale teraz się zastanawiam

spokojnego dnia życzę naszym brzuszkom - moje mdłości już na szczęście ustępują powoli

Nicka789 lubi tę wiadomość

3jvzx1hp5ghrc9im.png
‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ