Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny dzisiejsza wizyta u dentysty to była porażka, już przy myciu zębów wiedziałam że będzie masakra bo mnie ciągnęło na wymioty...no i oczywiście to samo u dentysty, niestety robiła mi szósteczkę więc musiała troszkę dalej sięgnąć...pół godziny drogi przez mękę...ale już mam spokój do następnej kontroli na ok. pół roku
Gratuluję dzisiejszych pięknych wyników kochane, oby tak dalejNasz cud ANTOŚ 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Jak poleciałam dwa dni po terminie @ to miałam jedynie pogrubione endo z 9 do 11 mm, teraz dopiero coś widać. Martwić się będę jak poczuję lub zobaczę coś niepokojącego z objawów.
A mój mąż to ma w ogóle podejście jakby nie dowierzał, i pyta czy mam tik-taczka w brzuchu czy orzeszka?Oleczka ur. 10.06.2017
-
No wyszło że Średni dwudniowy przyrost 136.2%, więc chyba ok )
Alis jak jesteś w Anglii to rozumiem że dostęp do badań utrudniony
A co do Twojego pytania pierwszego to wnioskuje że widziałaś już pęcherzyk na USG tak ? ale poza tym nie miałaś badanej ani bety ani progesteronu ?
Jak masz pęcherzyk na USG to beta powinna być wysoka, ale bez badania to nie wie się czy rośnie dobrze czy nie. Ale jak masz pęcherzyk to niedługo powinien być zarodek i serducho więc chyba w dobra strone idzie
Ja w 5t2d nie widziałam ani pęcherzyka -
Alis* wrote:Dziewczyny sorki ale to moja pierwsza ciąża. To jak na usg do pochwowym widać 5mm pecherzyk to czyli ze hcg i progesteron powinien być w normie???
Alis ja w 5t.2d widziałam pęcherzyk 5,3mm i lekarz powiedział że jest ok. jak na ten moment nie ma się co stresować bo na dobre to na pewno nie wychodzi.Nasz cud ANTOŚ 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
AniaKami wrote:No to i ja witam sie z wami oficjalnie, wprawdzie termin mam na 30 czerwca ale blizej mi fo was i podczytuje was od samego poczatku.
Mam na imie Ania, dolnoslaskie okolice wroclawia. W grudniu 2015 poronilam w 8 tc, ciaza obumarla. Dokladnie 13 tygodni temu 15.08.2016 na swiat przyszedl moj synek w 25tc, niestety z powodu skrajnego wczesniactwa zmarl na drugi dzien.
Teraz jestem znow w ciazy, udalo sie w pierwszym cyklu bez staran i paranoji. Maz sie mega cieszy, ja jeszcze nie potrafie, czuje mega strach i ta bezsilnosc ze cofnelismy sie do poczatku o rowne 30 tygodni co do dnia.
Bylam dzisiaj u lekarza, widzialam szkaraba z bijacym serduszkiem, wszystko jest ok, przyrosty bety tez byly w normie. Jestem teraz na etapie poszukiwania jakiegos lekarza ktory poprowadzi mi ta ciaze do szczesliwego zakonczenia w terminie.
Witaj!!!! masz taki termin jak ja- 30 czerwiec, też poroniłam w wakacje 19 lipca ale moja kruszynka była jeszce malutka 12tc. strasznie mi przykro z powodu synka- ale kochana trzeba iść dalej i nie martw się na zapas! napewno tym razem będzie wszystko ok!!!AniaKami lubi tę wiadomość
-
hej Dziewczyny, nieśmiało mogę się z Wami przywitać, podczytuje Was od początku to moja pierwsza ciąża, wyczekana wymodlona od 2 lat, 5 dni przed laparoskopią zrobiłam test bo okres nie przyszedł i zobaczyłam 2 kreseczki pierwszy raz w życiu - jestem najszczęśliwsza na świecie :)Termin mam na 8 lipca 2017, mój Skarbeczek ma już 2.7 mm (CRL, dane z przed tygodnia) jutro idę na kolejne usg i już może serduszko usłyszymy
śmiać mi się chciało bo przy kichaniu też czuję lekkie ukłucie ale po chwili przechodzi - myślałam że tylko ja tak mam,
PS dziewczyny przy każdej becie robiłam progesteron i plasuje się on tak: 13,17,13.. od początku jak tylko zobaczyłam 2 kreski brałam duphaston - tak ginek kazał, ale martwi mnie ten niski progesteronWiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 19:03
Jaguś_7810, basienka13.07.:) lubią tę wiadomość
-
Hejo dziewczynki normalnie powiem wam, że chyba zaraz zwrócę obiad dzisiejszy tak mnie mdli i dodatkowo się stresuje przed jutrzejszą swoją pierwszą wizytą ( tak się boje, to będzie mój początek 7 tyg (6tydz.+3 dz.) i w sumie nie wiemm czego się spodziewać...
Wzięłam na jutro wolne, ale myślę, że L4 powinnam już dostać , co myślicie??
Czy jeżeli "odpukać" nie będzie jeszczze serduszka to tego L4 nie dostane?;/ ... Chciałabym już być na zwolnieniu bo w pracy tak ciężko u nas , że szkoda gadać ...
13 c.s. szczęśliwy !!
Synuś czekamy na Ciebie
-
Cześć Nalunia, mamy ten sam termin
Jaguś, jesteśmy na tym samym etapie, choć mi dzisiaj usg pokazało 6+1 - serduszka jeszcze chyba nie słychać bo by mi gin powiedziała.
Co do zwolnienia to może uda się dostać jakiekolwiek nawet bez kodu ciążowego? Przynajmniej na krótko, a jak potem będzie już pewniej to ciążowe? Nie za bardzo się orientuję, ja przy mojej umowie teoretycznie mam możliwość L4 a w praktyce zaraz by mi podziękowali, więc muszę się ukrywać ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 19:10
Oleczka ur. 10.06.2017
-
Nalunia wrote:hej Dziewczyny, nieśmiało mogę się z Wami przywitać, podczytuje Was od początku to moja pierwsza ciąża, wyczekana wymodlona od 2 lat, 5 dni przed laparoskopią zrobiłam test bo okres nie przyszedł i zobaczyłam 2 kreseczki pierwszy raz w życiu - jestem najszczęśliwsza na świecie :)Termin mam na 8 lipca 2017, mój Skarbeczek ma już 2.7 mm (CRL, dane z przed tygodnia) jutro idę na kolejne usg i już może serduszko usłyszymy
śmiać mi się chciało bo przy kichaniu też czuję lekkie ukłucie ale po chwili przechodzi - myślałam że tylko ja tak mam,
PS dziewczyny przy każdej becie robiłam progesteron i plasuje się on tak: 13,17,13.. od początku jak tylko zobaczyłam 2 kreski brałam duphaston - tak ginek kazał, ale martwi mnie ten niski progesteron
Witam ) też mam termin na 8 lipca !:* i progesteron też kiepski... ale jeżeli nie ma plamień itp to głowa do góry , urośnie ! Też biorę duphaston
13 c.s. szczęśliwy !!
Synuś czekamy na Ciebie
-
Hej, ja też nieśmiało się z wami witam Wczoraj zobaczyłam dwie kreseczki po wielu wielu latach starań. Nigdy wcześniej nie byłam w ciąży więc nie wiem czego się spodziewać. Udało nam się po in vitro do którego podeszliśmy w Anglii.
Jedyna rzecz która obecnie mnie martwi to od dwóch dni spada mi temperatura Mam nadzieje, że nie zwiastuje to nic złego i jutro ładnie odbije.
Termin porodu wstępnie wypada mi na 28 lipca
Pozdrawiam!Jaguś_7810, basienka13.07.:), cookiemonster, She86 lubią tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
asiczka11 wrote:Cześć Nalunia, mamy ten sam termin
Jaguś, jesteśmy na tym samym etapie, choć mi dzisiaj usg pokazało 6+1 - serduszka jeszcze chyba nie słychać bo by mi gin powiedziała.
Co do zwolnienia to może uda się dostać jakiekolwiek nawet bez kodu ciążowego? Przynajmniej na krótko, a jak potem będzie już pewniej to ciążowe? Nie za bardzo się orientuję, ja przy mojej umowie teoretycznie mam możliwość L4 a w praktyce zaraz by mi podziękowali, więc muszę się ukrywać ..
A a na usg zarodek ile miał?) :*
13 c.s. szczęśliwy !!
Synuś czekamy na Ciebie
-
bulkaasia wrote:Alis a skąd z Anglii??
Mam dziewczyny wyniki:
Beta hcg 1121<5 IU/L
Progesteron 81 nmol/L
Średni dwudniowy przyrost to 1067 mlU/ml (121.8%) (w normie).
Rosax a gdzie wyliczylaś swoje procenty??Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 19:24
bulkaasia lubi tę wiadomość
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Jagusiu myślę że L4 powinnaś dostać bez problemu, wszystko będzie okay ja też się stresowała mprzed każdą wizytą ale nie możemy myśleć negatywnie przecież! daj znać koniecznie co i jak, ja jutro zapytam co z tym progesteronem, wiem że widać w badaniu mój naturalny no ale.. chyba powinien być wyższy, przyrost bety okay , nie mam żadnych plamień dlatego jeszcze nie odchodzę od zmysłów
Witaj Sisi moze nie ma już sensu mierzyć tempki? lekaarze odradzają bo to bardzo stresuje jednak -
sisi wrote:Hej, ja też nieśmiało się z wami witam Wczoraj zobaczyłam dwie kreseczki po wielu wielu latach starań. Nigdy wcześniej nie byłam w ciąży więc nie wiem czego się spodziewać. Udało nam się po in vitro do którego podeszliśmy w Anglii.
sisi lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny kamien spadl z serca. Bo jak sie czyta ze komus rosnie beta z 200 na 1000 to mozna zeschizowac.
Zawrocilam dupe dziewczyna z majowek i czerwcowek i uslyszalam dobte odpowiedzi. Tak moja beta jest w normie wiem ale myslalam ze wolno rosnie, jak sie okazuje uzyskalam odpowiedzi z wynikami bet i tam tez wolno nie ktorym rosly a juz maja 10-16 tc. Wiec juz mi lepiej. Koniec schizowania.
Nie u kazdej z 200 zrobi sie od razu tysiac
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp