Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
"sredni dwudniowy przyrost to"
Czyli sredni przyrost co 48 h no nie??
Bo jezeli tak to faktycznie mam norme bo przeciez pisaloby "sredni trzydniowy przyrost jesli co 72... Czy cos mi sie myli??
Czyli co 48 h mam 106,8 % tak? A min to 66% wiec dobrze???
HCG podwaja się co 1 dni 21 godzin (46 godzin).
Średni dwudniowy przyrost to 153 mlU/ml (106.8%) (w normie).Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 15:07
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
nick nieaktualnybasienka13.07.:) wrote:dziewczyny a dlaczego wy tak często tą b htcg robicie? ja zrobiłam 2x. Raz żeby potwierdzić test i drugi raz bo zaczęłam płacić więc chciałam zobaczyć czy przerasta.. bo się nakreciłam i naczytalam .moja gin nawet nie wspomniała o badaniu...
Ja betę robiłam tylko raz- po to żeby się upewnić że jestem w ciąży. i Tyle . Nawet moja ginekolog powiedziała że nie ma sensu jej badać bo to tylko nerwy -
rosax3 wrote:"sredni dwudniowy przyrost to"
Czyli sredni przyrost co 48 h no nie??
Bo jezeli tak to faktycznie mam norme bo przeciez pisaloby "sredni trzydniowy przyrost jesli co 72... Czy cos mi sie myli??
Czyli co 48 h mam 106,8 % tak? A min to 66% wiec dobrze???
HCG podwaja się co 1 dni 21 godzin (46 godzin).
Średni dwudniowy przyrost to 153 mlU/ml (106.8%) (w normie).
Dobrze rozumiesz. Wlasnie tak jest jak piszeszrosax3 lubi tę wiadomość
-
AniaKami wrote:No to i ja witam sie z wami oficjalnie, wprawdzie termin mam na 30 czerwca ale blizej mi fo was i podczytuje was od samego poczatku.
Mam na imie Ania, dolnoslaskie okolice wroclawia. W grudniu 2015 poronilam w 8 tc, ciaza obumarla. Dokladnie 13 tygodni temu 15.08.2016 na swiat przyszedl moj synek w 25tc, niestety z powodu skrajnego wczesniactwa zmarl na drugi dzien.
Teraz jestem znow w ciazy, udalo sie w pierwszym cyklu bez staran i paranoji. Maz sie mega cieszy, ja jeszcze nie potrafie, czuje mega strach i ta bezsilnosc ze cofnelismy sie do poczatku o rowne 30 tygodni co do dnia.
Bylam dzisiaj u lekarza, widzialam szkaraba z bijacym serduszkiem, wszystko jest ok, przyrosty bety tez byly w normie. Jestem teraz na etapie poszukiwania jakiegos lekarza ktory poprowadzi mi ta ciaze do szczesliwego zakonczenia w terminie.AniaKami lubi tę wiadomość
18.11.2015 Aniołek - W -
Teraz tylko tak % bede liczyc od razu lepiej po 72 godzinach 199% czyli wiecej niz 114%
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/edf83bf4e5c5.jpgAnga1989 lubi tę wiadomość
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
nick nieaktualnyLeoparde- ja nie miałam nigdy płaskiego brzucha ale i tak widzę delikatną różnicę. Co prawda spodnie jeszcze mi nie przeszkadzają ale widzę już różnicę w brzuszku
Selja ja też nie wiedziałam w czym problem z moim spaniem ale to chyba przez pełnię! U mnie w rodzinie połowa osób na to narzeka, nie tylko ja
Ja również pochodzę ze wsi i wiem co to znaczy "gadanie sąsiadów". Na szczęście moi rodzice rok temu przeżyli pierwsze nieślubne dziecko w rodzinie (moja starsza siostra) więc ze mną nie był to dla nich taki szok. U rodziców chłopaka trochę gorzej bo jego mama jest bardzo religijna... Ale ogólnie to takie przygadywanie mam gdzieś, Kropek już istnieje w moim brzuszku, rośnie, więc nie ma co gadać, urodzi się i będziemy żyli długo i szczęśliwierosax3, Selja, Leoparde lubią tę wiadomość
-
BloodMary wrote:No i jest kropek ginekolog powiedziala, ze wszystko dobrze, widac ladny pecherzyk. Wielkosc oszacowala na 5 tygodni i 6 dni wiec machnelam sie o dzien nastepna wizyta na poczatku grudnia
Super mój kropek ma 6t1d wg usg, CRL 4.1 mm też idę w grudniu ale już chyba prywatnie bo 2h czekac nie daje radySelja lubi tę wiadomość
Oleczka ur. 10.06.2017
-
asiczka11 wrote:Super mój kropek ma 6t1d wg usg, CRL 4.1 mm też idę w grudniu ale już chyba prywatnie bo 2h czekac nie daje rady
Zazdroszczę Wam, że jesteście już po wizycie. Ja czekam do piątku, dziś endokrynolog bo tsh duzo za duze
Nie wiem jak Wy ale ja dziś leże cały dzień, tyle miałam zrobić ale tak strasznie mi sie nie chce, że leżymy z kropciem przed tv -
Ja wizytę u gin mam dopiero w sobotę, prawie cały tydzień czekania jeszcze.
Mój brzuch robi się jak piłeczka. Mąż się śmieje że pod koniec drugiego miesiąca będę mogła korzystać w marketach z kas uprzywilejowanych
Witam nowe mamuśki i spokoju życzę. U mnie dzisiaj mdłości, dla mnie to coś nowego.
-
Ale się rozpisujecie:) ja głównie podczytuje, bo troche nie mam czasu na pisanie, ale fajnie się Was czyta
Jestem dziś w 6+5, poprzestalam na dwóch beta hcg... Co ma być to będzie gratuluję dobrych wieści i ogólnie wszystkim nam życzę dużo spokoju, bo wiecie... Tak naprawdę i tak nie mamy na nic wpływu...
U mnie moja gin co dwa tygodnie każe robić badanie poziomu progesteronu po 12h od wzięcia ostatniej tabletki, żeby było jasne,że to mój progesteron, a nie luteina. W 43dc było ponad 30ng/ml,ale i tak mnóstwo luteiny dostaje...Córeczka 06.05.2014
Synek 03.07.2017 -
Gratuluję bet i super wizyt Oby takie same dobre wieści były
Dziewczyny te "rosnace" brzuchy to nic innego jak wzdęcia na ciążowe brzuszki mamy jeszcze czas
Ja dziś ogarnęłam dom. Mąż poszedł do pracy wiec ja z synkiem staram się zorganizować czas