Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
widze ze wszystkie w szale zakupow. ja tez, czekam tylko na wyplate i w teren!
moja siostra wczoraj urodzila coreczke, 8 dni poterminie, czupryniasta i slodka
a ja jak widze takie maluszki to mi sie dziwnie plakac chce. jestem na grupie na fb "rodze w 2017" i tam dziewczyny wrzucaja czasmem foty po porodzie i mi sie ryczec chce, siadaja mi hormony na mozgownicesisi, Marciiik lubią tę wiadomość
-
Zalezy jaka masz kolyske. Ja mam kolyske 90x40 i do tego przescieradlo a gondoli 38x86 czy 87. Wiec mogloby byc za luzne ale jak masz juz gondole to przymierz. Ja mam osobne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 21:25
-
Hej przyszłe mamusie Może komuś przyda się powiększenie garderoby dla dzidziusia w rozmiarze 56? https://www.olx.pl/oferta/37-sztuk-mega-paka-firmowych-ubranek-dla-chlopaka-blizniaki-CID88-IDlQUNe.html
-
Dzięki dziewczyny, prześcieradła juz ogarnęłam. Materacyk w kołysce jest nieco mnieszy niż ten w gondoli ale znalazłam odpowiedni rozmiar na to i na to. Teraz zastanawiam się co wsadzić pod nie, myślałam, że dostanę specjalny ochraniacz na wypadek jakby się dziecko posiusiało, ale nic nie znalazłam. Może wsadzę zwykły podkład do przewijania?20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
nick nieaktualnyJacie, napisałam się i wszystko się skasowało...
To jeszcze raz...
Któraś pytała o wózek. Moja koleżanka ma chyba ten sam model. Służy już drugiemu dziecku. Na początku nie była zadowolona, ale to chodziło bardziej o względy wizualne (nie ten kolor, materiał nie taki), a wózek wybierał mąż, sam. Technicznie do nieczego się nie czepiała
Do porodu koleżanka doradziła mi kupić sobie koszulę jednorazową...
Ruchy też niekiedy czuję słabiej i właśnie wtedy jakby bardziej w sobie, więcej przekręceń, coś na kształt wibracji czy drgań.... Właśnie teraz było kilka takich słabszy dni. A od wczoraj wróciło o normy:)
Pranie i prasowanie też zaczynam po majówce, bo potem w razie gdy zrobi się gorąco, to nie widzę siebie przy żelazku.
Maty edukacyjnej na razie nie kupuję, bo tak jak ktoś pisał, od początku i tak nie będę z niej korzystać, a może dostaniemy
Z listy zakupowej zostało mi już niewiele rzeczy - dostawka do łóżka, kosmetyki dla mnie do szpitala, monitor oddechu, koszula do porodu czy chusta do noszenia. Mam plan niebawem definitywnie zakończyć zakupy ciuszkowe No chyba, że przy tym praniu i prasowaniu okaże się, że jednak czegoś ważnego nie mam...sisi lubi tę wiadomość
-
U mnie wszystkie znajome rodziły w okresie jesienno-zimowym
Ja mam koszule nocną z krótkim rękawem i mam nadzieję, że te kilka dni wytrzymam, bardziej mam zagwostkę co dla małej wziąć - wezmę body i z krótkim i długim rękawem i jakiś seterek i czapeczka bo nie wiem czy będzie gorąco czy akurat trafi się chłodniejszy okres...eh sama nie wiem
Ja dzisiaj mam nadprogramową wizytę u lekarza, rano jak wstaję to mam mokrą plamę na spodniach od piżamy. Całą noc chodzę do toalety i sucho i nad ranem jak już wstaję to widzę mokrą, bezbarwną i bezzapachową plamę w ciągu dnia nic takiego nie ma miejsca dziwne, żeby to było sączenie się wód takie jednorazowe (w sensie, że tylko rano?).
07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Hej Brzuchatki my wczoraj mieliśmy III USG, ale u innego lekarza bo nasz od usg się rozchorował, Tak więc mała waży 1380g - wydaje mi się że inaczej ją wymierzył bo dwa tygodnie temu ważyła 1280g u mojego prowadzącego ginka - no ale różnice zdarzają się często mała nie chciała za bardzo pokazać buźki na 4D - mamy tylko jedną fotkę, dlatego idziemy 9 maja na dodatkową sesję bezpłatną żeby mieć zdjęcia z 4D Najważniejsze że malutka jest zdrowa w 100%, dalej główkowo czyli na nietoperka i ma śliczny nosek i pucki Nie możemy się doczekać aż ją przytulimy
Wczoraj było tak cudnie około 24 stopni że bylismy na spacerze z mężem na lunchu i na pysznych lodach do tego USG Marysi.. cudo, dopiero wieczorem się rozpadało i dziś znów 7 stopni..
Dziewczyny gratuluje 8 miesiąca !!!!! to już tuż tuż.. my w piątek w takim razie zaczniemy 8 ms :DDD ale czadWiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2017, 11:04
Alimak, Jaguś_7810, mania 89, sisi, DTEM, bulkaasia, gabi544 lubią tę wiadomość
-
sisi wrote:Majetta, a to było jednorazowe czy zdarza się od kilku dni?
3 tyg temu byłam na wizycie u lekarza i wspomniałam mu, że zaobserwowałam bardziej wodnistą wydzielinę niż dotychczas - zbadał mnie zarówno "ręcznie" jak i przez USG i wyszło, że z dzidzią wszystko ok, poziom wód płodowych w normie a szyjka twarda, w miarę długa (3 cm, od kilku wizyt bez zmian) i zamknięta.
Przez dwa tygodnie było wszystko w normie i mniej więcej od kilku dni mam właśnie tak, że przy porannym wstawaniu właśnie widzę, że miałam "wyciek" (nie jakiś wielki bo tego nie czuję, tylko właśnie widzę mokrą plamę jakby mnie ktoś wodą polał). W ciągu dnia już w miarę spokój, wydzielina robi się bardziej lepka, taka jaką mam mniej więcej od początku ciąży.
Zawsze wydawało mi się, że sączenie się wód jest bardziej unormowane i ciągłe niż tylko przy porannym wstawaniu Mam nadzieję, że szpital nie będzie grany.07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Cześć dziewczyny . Do dziś was tylko poczytywałam, jakoś bałam się odezwać. Wczoraj po USG III trymestru stwierdziłam, że jak nie teraz to później będzie za późno pozatym chyba dopiero dotarło do mnie, że na prawdę będę miała tego mojego malutkiego pulchnego synka niedługo w ramionach , a klusek waży już 1620g.
Majetta też miałam taką sytuacje, okazało się że to tylko zmiana konsystencjii wydzieliny (do tego stopnia, że musiałam nosić podpaski), ale myśle że warto skontrolować to u lekarza.Jaguś_7810, sisi, Marciiik, DTEM, DarkPrincess, gabi544 lubią tę wiadomość
-
hejka
co do koszul to ja bede rodzic albo w koszuli ze szpitala, bo na 90% bedzie do wyrzucenia albo w mojej nowej grantaowej ciazowej. moja siostra rodzila tez w swojej granatowej z wiskozy, troszke jej bylo cieplo ale w apogeum porodu bylo jej wsystko jedno i dzieki ciemnemu kolorowi koszula zachowana.
co do mokrej bielizny to ostatnio tez jak sie budze "mam mokro" bardziej niz zwykle, ale wszystko okWiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2017, 14:30
-
Marjetta pewnie tak jak dziewczyny piszą, wydzielina się zmieniła ale najlepiej skonsultować to z lekarzem.
Nalunia gratuluję wizyty
Ja jeszcze nie wiem co będę potrzebowała do porodu, muszę wejść na stronkę mojego szpitala i doczytać ale jak oglądałam "położne" czy "one born every minute" to dziewczyny raczej przebierały się w szpitalne.
My wybraliśmy łóżeczko 120x60 ze względu na małe rozmiary pokoiku, jak skończy 3 latka to przeniesiemy ją do średniej sypialni i kupimy jej "dorosłe" łóżko
Co do listy wyprawkowej, to skopiowałam sobie od jednej z naszych dziewczyn kiedyś i mam ją w pliku na kompie ale sczerze powiedziawszy nie wiem jak ją tu wkleić20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Ja tez mam więcej wydzieliny niż zwykle to chyba normalne, co do łóżeczka to my chcemy dostawiane ale ono jest max 90x40 i wydaje mi sie małe koniecznie chce mieć mała obok i w łóżeczku 120 cm wiec szukanie przede mną
-
Moja córcia ma 3lata i jeszcze jest w tym 120*60, wyjelismy jej dwa szczebelki, dzięki temu sama wychodzi i wchodzi,dopiero czeka na nowe łóżeczko, które mąż ma złożyć w majówkę, takze polecam ten rozmiar jak byla maluszkiem to spokojnie mogłam położyć na łóżeczko przewijak i kocyki pod przewijak i niezaslaniajac dzidziusia
Ja już czekam na ostatnie przesyłki -butelkę calma medela i maść purelan niezastąpiona podczas pierwszych prób karmienia. Dziewczyny -polecam a butelka calma ponoć jako jedyna nie zaburza prawidłowego odruchu ssania.
Córeczka 06.05.2014
Synek 03.07.2017