X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to czasem też podglądam zarówno majówki i dziewczyny z czerwca ale nie chcę się za bardzo nakręcać jeszcze :)

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • sisi Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piki gratuluję zdrowej Niuni :)

Nalunia powodzenia na wizycie &&&

Ja jeszcze nie podczytuje ale chyba zacznę, czas najwyższy dowiedzieć się co mnie czeka z pierwszej ręki ;)

PiKi lubi tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ja mam cały czas wrażenie że zostanę na szarym końcu, jako ostatnia bądź jedna z ostatnich do rozpakowania. I że będę wszystkim zazdrościć ze w te upały mają już z głowy ciążę i poród :)

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania spokojnie może jeszcze nas wyprzedzisz :) JA niestety nie mam dziś USG bo lekarz się rozchorował - wkurzyłam się trochę bo chciałam dziś małą zobaczyć :( usg mam na wtorek na 15.. jeszcze tyyyle czekania :P

[img][/img]
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie to już szczyt wszystkiego...

Dzisiaj miałam trochę latania "na mieście" i się trochę wszystko przeciągnęło i żeby nie paść z głodu wpadłam do McDonalda i teraz mam taaaaaką zgagę, że szok :/ obecnie mam taką rwę kulszową w lewym pośladku, że nie mogę chodzić i mąż musi mi pomóc żebym mogła dojść do łazienki a raz tak mnie zabolało, że cała się spiełam i teraz boli mnie prawy jajnik ... nic mi więcej chyba do szczęścia nie potrzeba :]

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majetta na zgagę spróbuj mleko lub łyżkę surowego maku. Nerwobóle mnie też łapały ale jak zwiększyłam dawkę magnezu to przeszło, weź sobie nospę i magnez - połóż się i przejdzie :) to mój sprawdzony sposób :)

Majetta lubi tę wiadomość

[img][/img]
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż rozmasował troszkę ale dalej masakra. Tabletki wzięłam na zgagę dużo wody i jogurt naturalny :)
    Obecnie leżę i boję się poruszyć :p

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • PiKi Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dzis noc z glowy, jeczalam przy kazdem zmianie pozycji, czy pojsciu do wc, poczytalam w necie i wydaje mi sie ze to rwa kulszowa albo kregoslup nie daje rady, musialam podlozyc pod nogi poduche i spac na boku jednym czy drugim ale zmiana pozycji jednej w druga to jęki.

ciekawe jak dalej bedzie, podobno gorzej.

co do innych forumowiczek, to czytam czasem kwietniowki na "wykonczeniu" ;)

weszlam na majówki i widze, że niektóre już "bierze". Za miesiac bedzie tak z czerwcówkami, więć wkrótce my :)

f2w3dqk37wy2z51g.png
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piki racja niedługo nas to czeka, obiecałam sobie że po 30 tc to już porządnie zacznę się przygotowywać zamówię rzeczy do szpitala pozniej spakuję torbę itp a póki co to czuję że mam co raz mniej sił a jeszcze pranie i prasowanie wszystkich rzeczy dla małej :).. czyli 4 kartonów bo teściowa poszalała na zakupach... mała już ma nawet 8 par butów..

Majetta lubi tę wiadomość

[img][/img]
  • PiKi Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej, a my jeszcze bez mebelkow, ciuszki mamy ale pokoj w proszku

dziewczyny jak sobie radzicie z nerwami? ja mam dzis takie ze kogos udusze, zdenerwowal mnie dzis moj, i wszyscy dookola :( a najbardziej to ludzie ktorzy nie widza w sobie swoich wad tylko w innych, dzizas, rodziny sie nie wybiera.

jak zyc? ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2017, 10:01

f2w3dqk37wy2z51g.png
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj mnie bardzo szybko idzie wkurzyć - po pół h przechodzi i tłumaczę sobie że nie warto itp.. a z rodziną to też tak mam nie przejmuj się ;) po prostu nie warto się głupotami przejmować bo tylko Ty na tym tracisz, a nerwów szkoda ;)

PiKi lubi tę wiadomość

[img][/img]
  • sisi Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż jak już widzi moją skwaszoną minę to schodzi mi z drogi, a czepiam się go ostatnio o największe pierdoły ale równie szybko mi przechodzi więc luzik ;)

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Jess29 Nowa

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,

chciałam się tylko na szybko przywitać, tak z sentymentu do tego miejsca :) Prawie dwa lata temu kiedy byłam w ciąży cały czas udzielałam się na tym forum, poznałam mnóstwo fajnych kobiet i ani się obejrzałam urodziłam syna :)Teraz jestem w drugiej ciąży, również noszę pod sercem chłopca. Termin mam na 22 lipca, ale z racji cięcia na pewno ciąża zostanie rozwiązana wcześniej.
    Życzę Wam wszystkiego dobrego, bezproblemowych porodów i mnóstwa cierpliwości, które zostanie mocno nadszarpnięte ;) Pozdrawiam!

sisi, mamakejti, DTEM, Marciiik lubią tę wiadomość

• jednataka Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piki bardzo wspolczuje bólu... Moze jednak trochę Ci odpuści. Może jakiś fizjoterapeuta pomoże?

Alimak, czytałam kilka stron temu,że lapaly Cie skurcze. Dokładnie przechodzilam to samo od jakiegoś 24-27 tc. Nie bylam w stanie przejść 10 m... I u mnie już zupełnie odpuscilo. Lezalam 4tygodnie, nospa,magnez, luteina i z głowy... :)

Szkoda, że tak mało tu piszemy, pewnie nqfb bardziej się zzylyscie...

PiKi lubi tę wiadomość

Córeczka 06.05.2014
    Synek 03.07.2017
  • PiKi Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jednataka wrote:
    (...)

czy my mamy ten sam termin czy mi sie zdaje? ;) ja mam na 05.07.2017r.

f2w3dqk37wy2z51g.png
  • jednataka Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak :)

PiKi lubi tę wiadomość

Córeczka 06.05.2014
    Synek 03.07.2017
  • EwusiaCh Koleżanka

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a jak u was jest z kopniakami ,moja mała wariowały przez dwa dni prawie non stop a tera cisza ledwo co czuje jakiegoś kopniaka bardziej przelewanie czy przekręcania czy powinnam sie martwić ? Dziwi mnie taka zmiana zawsze rano mnie budziły kopniaki i późnym wieczorem jak kładłam sie spać a od dwóch dni ledwo co cZuje ruszać coś sie rusza ale nie tak jak wcześniej zaczyna mnie to martwić czuje sie dobrze czy uważa tez tak jest ,nie wiem co mam myśleć moze ma ku mniej miejsca ..eh

eiktpc0zdn58lkb6.png

23/05/17 moja kruszynka wazy już 2kg i 268 gram :-)
  • PiKi Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwusiaCh wrote:
    Hej a jak u was jest z kopniakami ,moja mała wariowały przez dwa dni prawie non stop a tera cisza ledwo co czuje jakiegoś kopniaka bardziej przelewanie czy przekręcania czy powinnam sie martwić ? Dziwi mnie taka zmiana zawsze rano mnie budziły kopniaki i późnym wieczorem jak kładłam sie spać a od dwóch dni ledwo co cZuje ruszać coś sie rusza ale nie tak jak wcześniej zaczyna mnie to martwić czuje sie dobrze czy uważa tez tak jest ,nie wiem co mam myśleć moze ma ku mniej miejsca ..eh

ja czasami mam tak ze mnie bodzie mocno kilka dnia a pozniej 2 dni czuje tylko delikatne ruchy i to rzadko. zjedz cos slodkiego, wypij kawke

f2w3dqk37wy2z51g.png
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz czuje mała non stop, czasami robi sobie przerwy 25-20 minutowe. U mnie wcześniej były takie przerwy 1-2 dniowe bo mała najwidoczniej musiała odpocząć :) jeśli czujesz dziadzie od 30 tc 10 razy na godzinę leżąc to jest okay :)
    No forum troszkę osłabło - ja niestety nie korzystam z fb, belly mi wystarcza już sie przyzwyczaiłam :)

[img][/img]
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja małą różnie czuję, kiedyś zawsze po śniadaniu do którego piłam kawkę dawała znać o sobie a chyba już się przyzwyczaiła :) ale czuję również kopniaki w ciągu dnia :)

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
‹‹ 718 719 720 721 722 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ