Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny, sto lat się tu nie udzielalam ale ciągle brakuje na to czasu czy tylko ja nie zaczęłam jeszcze kompletowania wyprawki ? fakt mam rzeczy po synku starszym ale wiadomo ze dla maluszka trzeba też nowe kupic
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2017, 09:33
Marzenia się spełniają
-
przyszła mama wrote:Hej dziewczyny
przewidując, że wraz z rosnącym brzuchem będą opadać nasze siły, wiekszość z nas jakieś zakupy ma już za sobą ale pewnie żadna z nas nie ma jeszcze ogarniętego wszystkiego co chciałaby;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2017, 13:23
przyszła mama lubi tę wiadomość
"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
dziewczyny, dziś w Lidlu świetne ciuszki wrewelacyjnych cenach, zakupilam na wyjscie z dzidzia ze szpitala komplecik, pelno ciuszkow na wiekszy rozmiar na "zaś", stanik do karmienia i koszulke nocna/sukienke ciążową.
Polecam!
jutro 30 tydzień ciąży start!Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2017, 15:52
sisi lubi tę wiadomość
-
Alimak wrote:Mamakejti ale jedynki kupiłaś? Bo w tej cenie widziałam u nich w gazetce tylko 2ki no i napisałaś też że 80szt a tyle ma opakowanie dwójek, bo jedynki mają po 88 szt.
Alimak, kupilam 2, bo uznałam że jak rozmiar jest na 3-6 kg to będzie w sam raz, córkę miałam 3150, średnia krajowa, spodziewam się, że syn tez coś koło tego będzie, więc 1 nie oglądałam nawet, najwyżej M będzie biegł na sygnale"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
My tez zaliczyliśmy lidla, ale jakos szału nie było, u nas o dziwo mało ludzi i pełno towaru, a byłam o 11, a juz myslalam, ze bedzie trzeba sie łokciami rozpychać
A z tych dobrych wiesci to jestesmy po wizycie i mała kluska wazy 1900 gram, pessar trzyma, wiec wszystko dobrzemamakejti, gabi544, Marciiik, Jaguś_7810, Alimak, sisi, DarkPrincess, DTEM lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
mamakejti wrote:Alimak wrote:Mamakejti ale jedynki kupiłaś? Bo w tej cenie widziałam u nich w gazetce tylko 2ki no i napisałaś też że 80szt a tyle ma opakowanie dwójek, bo jedynki mają po 88 szt.
Alimak, kupilam 2, bo uznałam że jak rozmiar jest na 3-6 kg to będzie w sam raz, córkę miałam 3150, średnia krajowa, spodziewam się, że syn tez coś koło tego będzie, więc 1 nie oglądałam nawet, najwyżej M będzie biegł na sygnale
Jedynki mają po prostu wycięcie na pępek -
1900 gr to piekny wynik! ja dzis zaczynam 30 tydzien, jutro wizyta i patrzylam na kalkulatory wagi to mniej wiecej dziecko moze miec ok 1400 g plus/minus 300 gr, bardzo jestem ciekawa, poza tym pomiary nie sa dokladne w 100%, to sa proporcje do dlugosci kosci udowej i ten pomiar tez nie jest dokladny, ale zawsze jakas wiedze mamy. Mam nadzieje, ze jutro nasza niunia wreszcie pokaze buzke!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2017, 11:12
Jaguś_7810, Tina85 lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny moja mała jest cały czas dwa tygodnie do przodu ze wszystkimi wymiarami, stad ta waga ale synek był dokładnie taki sam, a urodził sie 3500 z tym, ze w 37 tygodniu, gdyby posiedział jeszcze te 3-4 tygodnie to bysmy dobili spokojnie do 4kg
mnie to bardzo cieszy i przeraża zarazem- gdybym chciała sprobowac vbac to musi troche przystopować z tym wzrostem, inaczej lekarz nie zgodzi sie na próbę. Ja cały czas sie nad tym zastanawiam- mała lezy główka w dół, blizna ma 3,9mm wiec teoretycznie mozna podjąć próbę, zobaczymy jak to wyjdzie w praniu
-
Cześć dziewczyny
Jestem w 26 tyg ciąży. 6 lat temu miałam cc ze wskazania. Stan po cc ciężko zniosłam dlatego teraz zastanawiam się nad porodem naturalnym... Czy któraś z Was jest w podobnej sytuacji?
Lekarz twierdzi ze mogę spróbować..
Pozdrawiam -
Ja wyprawkę kompletuję powoli coś kupię w pepco, to byłam w outlecie i weszłam do SMYKa, coś tam z Lidla, coś od znajomych i tak się nazbierało trochę
Powiedzcie tak szczerze jak się czujecie dziewczyny? Ja do świąt czułam się dobrze a nawet bardzo dobrze (nie licząc częstego chodzenia do łazienki, drętwienia rąk w nocy i coraz większego brzucha ) ale w święta wszystko zmieniło się o 180 stopni. Jestem ociężała, chodzę do toalety co pół godz.,coś bym chciała ale nie wiem co, jestem poddenerwowana, po większym wysiłku (czytaj odkurzanie zakupy, dłuższe chodzenie) twardnieje mi trochę brzuch (na szczęście przechodzi po nospie). Wczoraj miałam lekkie pobolewanie w podbrzuszu (coś jakby okresowe ale dużo słabsze i krótkie (jak leżałam to przechodziło), a dziś co jakiś czas czuje jakby mnie ktoś kłuł szpilką w pochwie Wizytę u lekarza miałam 2 tyg temu i powiedział, że takie są uroki ciąży ... za tydzień idę na kontrolę ale zeświruję do tego czasu...
A na domiar złego dowiedziałam się, że jedna ze znajomych która była w 9 tc poroniła a druga obecnie w 7tc ma ogromne problemy i grozi jej kolejne (3) poronienie co mnie tylko dobiło i obecnie jestem chyba przewrażliwiona i przybita do tego07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈