X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEj dziewczyny - u mnie też od USG wtorkowego mała zrobiła się mniej ruchliwa i tylko jakieś lekkie przeciągnięcie rano jak leżę na plecach, dziś miałam nieprzespaną noc bo mnie tak mąż wkurzył i przekonałam się że mała faktycznie w nocy się gimnastykuje :) chyba aura nam nie służy bo ja też mam ostatnio gorsze dni albo to hormony bo cały czas mogłabym chodzić ze łzami w oczach.. :(
    jadę zawieźć zwolnienie do pracy - miłego dnia brzuchatki :*

[img][/img]
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak ja tez wole byc okladana :-)

To dobrze ze to skonsultowalas. Moze byc ze jak Dziecko urosnie to nacisk sie przesunie troche i bedzie w innym miejscu bolalo.

Moj siedzi caly czas na dole to tez powoduje xe sie gorzej siedzi zwykle siedzr bardziej odgieta bo inaczej ciezko :-P

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już prawie po szkole rodzenia bo jeszcze 2 spotkania zostały, polecam bardzo - może nie jest tak jak na amerykańskich filmach ale jest spoko, akurat prowadziły moją szkołę położne które pracują w szpitalu w którym chcę rodzić i jedną z nich będę wynajmować jako prywatną położną więc jak dla mnie super. Dużo informacji na temat przygotowania do porodu, karmienia, obalanie mitów, wypełnienie ankiety do szpitala, plan porodu, kąpanie noworodka naprawdę extra :)

[img][/img]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie idziemy do szkoły rodzenia, mamy bliziutko ale mąż nie mógłby ze mną chodzić, bo wtedy jest w pracy, a sama czy z koleżanką nie chcę. Poza tym ja to chyba taka dzika jestem, bo nie za bardzo lubię grupowe zajęcia :D

Dostałam mega kopa energetycznego i posprzątałam mieszkanie na błysk, spacerek zaliczony i właśnie wstawiłam szarlotkę do piekarnika. Ciekawe czy coś z tego wyjdzie, bo zawsze ciasta pieczone wychodzą mi zakalce :D może teraz się uda ;)
    biorę się teraz za obiad, bo mąż po 17 wróci (mam nadzieję) a ja z tym w lesie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2017, 16:15

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi u mnie mąż też na wszystkich zajęciach nie mógł być - czasami przychodził w połowie. U mnie w szkole nie jest tak że jest gimnastyka i jest kobitka z mężem siedzą na piłce ćwiczą oddech itp.. nie nie nie ja nie chodziłam na gimnastykę przez szyjkę a poza tym tam były tylko dziewczyny bez panów :D
    U nas mówili od początku co się dzieje przy skurczach, że to nie jest tak że odejdą wody i za 5 minut rodzisz i nie dojedziesz samochodem do szpitala bo urodzisz itp. bzdury.. mnie takie informacje bardzo uspokajały bo mniej więcej wiem co na każdym etapie może się wydarzyć i jak rozpoznać symptomy porodu, mówili o przygotowaniu ciała kobiety, lewatywa, golenie itp, co zabrać do szpitala co się przyda co nie, jak prawidłowo karmić dziecko żeby załapało cyca a nie się zrażać więc to są bardziej informacje dla Ciebie nie dla męża dlatego ja na Twoim miejscu bym poszła zobaczyć :D ja nie żałuję bo czuję się dużo spokojniejsza bo to moje pierwsze dzieciątko :) wiadomo zawsze coś może zaskoczyć :)

[img][/img]
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas szkola rodzenia przy szpitalu jest od 30 tc. Wiec mam w planie zaczac od 11.05. Najbardziej interesuje mnie przebieg porodu wlasnie, laktacja i p pomoc. Dodatkowo mozna zwiedzic trakt porodowy i poznac zasady opieki nad noworodkem. Uwazam ze warto.

qdkki09kwrowb7nz.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również się wybieram, startujemy tydzień po świętach. Jak mi się nie spodoba, to najwyżej zrezygnuję :)bo niestety będę musiała kawałek dojeżdżać, ale uważam, że warto się dokształcać i wysłuchać różnych ludzi:)

Alimak mnie też z prawej boli :D widocznie ten sam nerw nam uciskają :D Ale fajnie, że nie jestem sama (nie żebym Ci źle życzyła, ale zawsze to raźniej, hehe)

• DTEM Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!!

PannaNatalia- piękna chusta, ja też wybieram się na kurs motania i wtedy Pani mi doradzi jaką kupić, bardzo mi się podobają mamusie w takiej bliskości z dzieckiem.
    Szkołe rodzenia natomiast pomijamy- mąż nie ma czasu, ja też niewiele i nie chce mi się djeżdżać :(

Dziś według OM zaczynamy 30 tydzień- więc z górki!!!

gabi544, sisi, Nalunia, bulkaasia lubią tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • delilah11 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam Dziewczyny ze jesteście już tak daleko. 30 tydzień - brzmi poważnie;-). W ogóle nie do wiary jak ten czas leci...

• DTEM Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    delilah11 wrote:
    Zazdroszczę Wam Dziewczyny ze jesteście już tak daleko. 30 tydzień - brzmi poważnie;-). W ogóle nie do wiary jak ten czas leci...

Zaraz też tu będziesz, ten czas ucieka strasznie. Tymbardziej, że wiosna tuż tuż, dzień dłuższy- pogoda spacerki i nim się obejrzymy a zaczną się porody :)

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • PiKi Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezuuu, jak mi sie nie chce tych Świąt :(

ale żyje teraz pokoikiem mojej panienki. Wymyśliłam ! Motyw: gwiazdki, kolory szaro-białe z domieszką np różu pastelowego, i bardzo podobają mi się lampki "baloniki" i mam zagwostkę co do łóżeczka, pomożcie czy lepiej ochraniacze zwykłe czy w formie poduszek? i czy baldachimem czy bez? bardziej mi sie podobaja poduszki, ale obawiam się o szerokość łózeczka na przyszłość. Oto moje dwa faworyty:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b2740846b7c8.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e68eca06480b.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/282041352131.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2017, 12:26

f2w3dqk37wy2z51g.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piki wchodzisz na zapodaj.net wybierasz wrzuc zdjecie na forum ladujesz zdjecia wybierasz rozmiar mimniatury i ladujesz na serwer nastepnie kopiujesz link rrzeci (z miniatura na forum) wklejasz wiadomosc i klikasz wyslij.

qdkki09kwrowb7nz.png

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jesli chodzi o lozeczko podobaja mi sie ochraniacze poduszkowe ale w zestawie mam zwykly. Na poczatku bedzie lozeczko calkowicie bez ochraniacza bo niepotrzebne potem jak bede dokupowala posciel to sie zastanowie czy drugiego niekupic poduszkowego (na poczatku Dziecio niepotrzebuje kolderki poduszki ani nic tylko przescieradlo spiworek albo otulacz lub jakis kocyk)

Ochrabiacz dopiero jak sie zacznie krecic Dziecko.

Jesli chodzi o baldachim to my zdecydowalismy sie na lozeczko bez bo jak dla mnie to niepotrzebny kurzolap ale to jest kwestia gustu pewnie :-)

qdkki09kwrowb7nz.png

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas pokoik bedzie bialo szaro mietowy z bialymi meblami :-)

Balonikowe lampki sliczne :-) ogladalam takie w ikeii :-)

Ja stawiam na chmurki (chyba :-P)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2017, 10:23

qdkki09kwrowb7nz.png

• PiKi Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z ikei baloniki sa bardzo ladne ale one chyba sa tylko na sciany a nie na sufit?? a mi chodzi o takie

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0b9c4e8f19bc.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2017, 13:21

f2w3dqk37wy2z51g.png
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, u nas pokoik dla małej będzie z białych mebelkach, pastelowo różowych ścianach i dodatkach różowych szarych i miętowych :) fotel albo szary albo różowy :) ochraniacze zwykłe na połowę łóżeczka, bez baldachimów.
    U mnie świątecznie bo szybko się uwinęłam - upiekłam 4 ciacha dziś :D marchewkowe, babkę jogurtową z białą czekoladą, czekoladowe z wiśniami i chlebek bananowy :) szybkie i łatwe bo nie chce mi się bawić z przekladaniem :)

[img][/img]
  • PiKi Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalunia wrote:
    Hej dziewczynki, u nas pokoik dla małej będzie z białych mebelkach, pastelowo różowych ścianach i dodatkach różowych szarych i miętowych :) fotel albo szary albo różowy :) ochraniacze zwykłe na połowę łóżeczka, bez baldachimów.
    U mnie świątecznie bo szybko się uwinęłam - upiekłam 4 ciacha dziś :D marchewkowe, babkę jogurtową z białą czekoladą, czekoladowe z wiśniami i chlebek bananowy :) szybkie i łatwe bo nie chce mi się bawić z przekladaniem :)
    tez chce biale mebelki tylko jeszcze nie wiem skad ;)

ja za duzo nie pieke bo ciotka meza i teciowa napieka tyle ze pozniej mroza

ja robie babeczki marchewkowe, salatke tesciowej i faszerowane jajca

f2w3dqk37wy2z51g.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych świąt Wielkanocnych :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e74e336d7d41.jpg

gabi544, Leoparde, 1kaktus, Anga1989, cookiemonster, Alimak, Marciiik lubią tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesolych Swiat Kurczaczki :-)

Leoparde, Anga1989, cookiemonster, gabi544, Alimak, Marciiik lubią tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowych i pogodnych Świąt dla Was :))))

Leoparde, 1kaktus, Anga1989, cookiemonster, gabi544, Alimak, Marciiik lubią tę wiadomość

[img][/img]
‹‹ 715 716 717 718 719 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ