X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi super bryka i naprawde super ze tak sie udalo z tym wozkiem.

gabi544, Evaa lubią tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • PiKi Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez nie mogę się doczekać kolejnej wizyty, która jest za tydzień w czwartek. Lubie te wizyty i lubie patrzeć z mężem w monitorek :)

sisi lubi tę wiadomość

f2w3dqk37wy2z51g.png
  • Pikcia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi, super ten wózeczek :)

gabi544 lubi tę wiadomość

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie - Marysia waży 1273g i jestem w niej zakochaaaaana po uszy - wiecie co zrobiła na USG? Ginek ją mierzy mała współpracuje- pięknie się ułożyła już główkowo czyli mały nietoperek i widzimy jej profil - jak rusza ustami - piła wody jak zwykle i nagle odwraca główkę w naszą stronę i zobaczyliśmy jej buziaczka całego i ona nam 2 razy puściła oczko !!! Lekarz się zaczął śmiać my też po prostu cudna jest ta moja dziewczyna :))) Jej buźka już jest taka wyraźna pyzata - wiem że będzie najśliczniejsza na świecie hihi :D Boże żadne USG mnie tak nie poruszyło jak to kiedy zobaczyłam jej wyraźną buźkę - uwiadomiłam sobie wtedy i dopiero do mnie dotarło że to moje dzieciątko jest w brzuchu - wcześniej jakoś nie mogłam sobie jej wyobrazić w ogóle :) już nie mogę się doczekać 21 kwietnia - III USG a tam sprzęt jest dużo lepszy więc więcej zobaczę :D
    No i z USG termin mi nowy wyszedł na 28 czerwca - zobaczymy :D
    Ah musiałam to napisać - poza tym szyjka bez zmian 35 mm jest dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 20:26

megi78, mania 89, Jaguś_7810, sisi, lipa, gabi544, Marciiik, DarkPrincess, bulkaasia, PannaNatalia, DTEM lubią tę wiadomość

[img][/img]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    czyli masz megi duuużo czasu aby rozwinąć biznes wędliniarski;)
    dobra decyzja! odpoczywaj i szykuj się na armagedon ;)
    Hehehe moja droga szczerze to od kilku dni nic z moja mamą nie robie tylko wędliny. Mamy zamówienia na 40kg wiec trochę tego jest ;) no plus jeszcze nasze ale to już widzialyscie.

mamakejti lubi tę wiadomość

• sisi Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalunia gratuluję i zazdroszczę tego widoku <3

Nalunia lubi tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Od wczoraj mam stresa i ciągle myślę, że za 5-7 tygodni moje dziewczyny będą już na świecie... Boże, czy będą zdrowe? Czy dadzą radę? Ehh...

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak ja całe szczęście nie mam bólu w żebrach, a i ten w lędźwiach mi przeszedł całe szczeście. Może bejbik porządnie Cię kopie po żebrach już ? :D
    Bulkasia trzeba myśleć pozytywnie - oczywiście że będą zdrowe !!!! dlatego miałoby być inaczej? Może będziesz spokojniejsza że z organizacyjnych rzeczy Cie nic nie zaskoczy jak już będziesz mieć wyprawkę wypraną i wyprasowaną :) trochę też głowę zajmiesz przynajmniej :)

bulkaasia lubi tę wiadomość

[img][/img]
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bułkaasia- wiem, że to jest niemożliwe ale postaraj się choś troszkę uspokoić i nie denerwować. Musisz wierzyć, że dziewczynki urodzą się zdrowe! Napewno tak będie, i szybko dogonią dzieciaczki urodzone w terminie- wszystko będie dobrze.

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulkasia musi być dobrze wszystkie w to wierzymy :) no i ty juz będziesz miała swoje dziewczyny, a my nadal będziemy czekaly ma nasze brzdace ;) są jednak tego plusy :)

PannaNatalia, bulkaasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też termin nowy wyszedł, na 15 CZERWCA!!! Chyba za dużo rośniemy :D
    ALE TO NIC! MAMY TO:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a3257b27e472.jpg

:D

Nalunia, Marciiik, Muszka15, gabi544, bulkaasia, DTEM lubią tę wiadomość

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe PannaNatalia chyba tak - ja się cieszę że mała już jest odwrócona :D dziś miała 2 razy czkawkę :) no piękna chusta oby słuzyła jak najdłużej - ja jakoś nie jestem przekonana do nich, ale może z czasem zmienię zdanie ;)

[img][/img]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super :D ważne, że poodwracane :)

Ja też nie byłam przekonana, ale potem sobie tak myśle, że czemu ma ciągle leżeć jak może ze mną łazić chociaż po domu :)

• lipa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia wrote:
    Super :D ważne, że poodwracane :)

Ja też nie byłam przekonana, ale potem sobie tak myśle, że czemu ma ciągle leżeć jak może ze mną łazić chociaż po domu :)
    będziesz sama wiązać? Probowalas już?

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia - sliczna chusta. Ja tez nie jestem przekonana do chusty, choc mam nadzieje ze zmieni mi sie podejscie. ;)

Bulkaasia - na pewno będą zdrowe!! Dlaczego miałoby być inaczej ? :) już nie mogę się doczekać tych naszych forumowych księżniczek <3

My od poniedzialku mielismy gorsze dni bo raz ze hormony mi wariowaly i non stop plakalam prawie to jeszcze wyszlo kilka problemow pod rzad. Jeden rozwiazany to drugi sie pojawił. Wiecie, wykanczające jest takie cos psychicznie. Na szczescie juz wszystko opanowane i swieta bedziemy miec spokojne :) ale wczoraj mnie Zosia przestraszyła. Caly dzien sie nie odzywala, rano tylko lekkie przeciągania i koniec. Bylismy caly dzien w rozjazdach i o godzinie 20 wrocilismy i stwierdzilam ze ide na izbe przyjec ( choc bardzo nie chcialam bo u nas zatrzymuja chociazby na 3-4 dni wiec mogli mnie przetrxymac przez swieta) ale wiadomo, ze dzieciatko najwazniejsze. Wiec zaczelam z mezem pakowac torbe i chwilke usiadlam bo zrobilo mi sie slabo. I w tym momencie mała zaczęła taki koncert na moich wnętrznościach ze ciezko bylo sie ruszyc. Szalała tak do godziny 3 w nocy :D wiec zostalismy w domu. Kocham te jej akrobacje. Chyba po prostu zmienila sobie strefę czasową :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2017, 09:17

Nalunia, bulkaasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak mnie boli bardziej między żebrami, w sumie kłuje jakby... zaczyna się gdy np. siedzę zbyt długo w jednej pozycji np. w aucie (a to zbyt długo takie długie wcale nie jest). Pomaga jak się położę i głęboko pooddycham. Na krótko ale pomaga :D

Bułkaasia będzie dobrze! Będą zdrowe! To już będą spore dziewczynki! Będzie dobrze!!

Gabi też przez ostatnie dni miałam takiego doła... Masakra... Byle co i już beczałam... Ale czuję, że dziś jest lepiej :)

Dobrego dnia dziewczyny!

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi wczoraj Maly tez mnie potresowal. W dzien sie odzwal jeszcze a wieczorem ani mru mru. Detektor poszedl w ruch. Musialam zlapac jakas tetnice z przeplywem bo pokazal bzdury ale po chwili znalazlam Malego. Wypilam zimna cole i dalej cisza. Juz mnie panika brala. A u mnie tez zostawiaja w szpitalu jak sie zglosisz na ip. I bilam sie z myslami az Ksiaze stwierdzil ze sie odezwie. Ulga wielka. Alr tez mam ostatnio slabsze dni. Wydaje ki sie ze to ta pogoda cos na Mas dziala depresyjnie.

Bukaasia pewnie ze Dziewczyny beda zdrowe to prawdziwe twardzielki!!! Tyle juz przeszly ze tylko sie cieszyc ze bedziesz je mogla tulic do siebie!!!

qdkki09kwrowb7nz.png

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Moja przyjaciółka prowadzi sklep z oryginalnymi ubrankami dla niemowląt. Dajcie prosze lajka na fan page na facebooku, początki nie są łatwe :)
    https://www.facebook.com/babelusklep/

Z góry dziękuje i wesyłych świąt!

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak moze cos Cie uciska tymbardziej przy siedzeniu i stad ten bol, ale i tak na najblizszej wizycie powiedz o tym lekarzowi.

Ja ostatnio czesciej mam zadyszke :-P

qdkki09kwrowb7nz.png

• Orbitka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi544 wrote:
    PannaNatalia - sliczna chusta. Ja tez nie jestem przekonana do chusty, choc mam nadzieje ze zmieni mi sie podejscie. ;)

Bulkaasia - na pewno będą zdrowe!! Dlaczego miałoby być inaczej ? :) już nie mogę się doczekać tych naszych forumowych księżniczek <3

My od poniedzialku mielismy gorsze dni bo raz ze hormony mi wariowaly i non stop plakalam prawie to jeszcze wyszlo kilka problemow pod rzad. Jeden rozwiazany to drugi sie pojawił. Wiecie, wykanczające jest takie cos psychicznie. Na szczescie juz wszystko opanowane i swieta bedziemy miec spokojne :) ale wczoraj mnie Zosia przestraszyła. Caly dzien sie nie odzywala, rano tylko lekkie przeciągania i koniec. Bylismy caly dzien w rozjazdach i o godzinie 20 wrocilismy i stwierdzilam ze ide na izbe przyjec ( choc bardzo nie chcialam bo u nas zatrzymuja chociazby na 3-4 dni wiec mogli mnie przetrxymac przez swieta) ale wiadomo, ze dzieciatko najwazniejsze. Wiec zaczelam z mezem pakowac torbe i chwilke usiadlam bo zrobilo mi sie slabo. I w tym momencie mała zaczęła taki koncert na moich wnętrznościach ze ciezko bylo sie ruszyc. Szalała tak do godziny 3 w nocy :D wiec zostalismy w domu. Kocham te jej akrobacje. Chyba po prostu zmienila sobie strefę czasową :D
    Hej wiesz te zosie to chyba tak mają moją ma takie dwa dni w tygodniu ze wcale jej nie czuję tak delikatnie ze nie wiem czy to o a czy coś innego i teZ sie martwie ale staram się nie panikowac bo ona ma chyba taki rytm :)

gabi544 lubi tę wiadomość

w4sqyx8db6pby0vm.png

‹‹ 714 715 716 717 718 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ