X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • PiKi Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczyny :)
    moj weekend wyczynowo: lacznie 15 km spacerku i jest efekt - pierwszy od jakiegos czasu tydzien bez przyrostu wagi a jedzonka i dogadzania bylo sporo! :)
    ale sa tez kiepskie wiadomosci: perłowe rozstepy pojawily sie pierwszy raz, a niestety ale perlowe sa tymi najgorszymi, pojawily sie z dwoch stron na bioderkach. Zycie. i Moja skóra stała się jakby przezroczysta na brzuchu i piersiach, widac wszytskie zyly.

Malutka aktywna ale delikatnie bodzie chyba ze jestem po spacerze to kopie ;)

no i obudzilam sie z iglami w gardle i glutami :( (czytać: przeziębienie) zmarzlam wczoraj w kosciele i zarazilam sie od dzieci kolezanki. czym sie ratujecie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2017, 13:07

f2w3dqk37wy2z51g.png
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piki u mnie też widać wszystkie żyły na brzuchu i piersiach - mąż nawet zwrócił uwagę :D na przeziębienie czosnek, ser biały, sok malinowy i herbata z cytryną i miodem do tego ja mam prenalen syrop - niby tylko malina i czosnek ale na mnie bardzo działa i do tego na gardło tabletki też prenalen i spray do nosa jak masz katar - tak ja się leczyłam 2 razy, jak miałam temperaturę w grudniu to paracetamol do 8 tabletek na dobę aż gorączka spadła bo ona jest najgroźniejsza.
    U mnie mała też jest baaardzo aktywna - mam kilka filmików jak fika i faluje w brzuszku - a wczoraj miała na wieczór czkawkę heheh :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2017, 13:48

PiKi, sisi lubią tę wiadomość

[img][/img]
  • DarkPrincess Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam na FB to i tutaj też napisze :)
    Witam się po wizycie, miałam mieć ją w piątek ale mojej gin wypadł jakiś wyjazd, więc przełożyła na dziś. Krzysio rośnie, lekarka śmiała się że mały Lewandowski będzie bo kopie jak szalony, ułożony pośladkowo także nic dziwnego że te jego kopniaki czuje bardzo nisko ;) Co do moich zawrotów głowy są dwie teorie - pierwsza to niskie ciśnienie, dziś pobiłam chyba swój rekord niskociśnieniowca 88/54, natomiast druga teoria - mam się skonsultować z moim endokrynologiem bo przyczyną może być też zwiększenie dawki euthyroxu. A teraz najważniejsza kwestia czyli poród. Będę mieć na 100% cc. Opowiedziałam mojej gin co na ostatniej wizycie mówił ortopeda i prawie wyszły jej oczy z orbit. Stwierdziła że ten ortopeda to jakiś debil niewyuczony, bo ona nawet po moim sposobie siadania na fotel ginekologiczny (dziś miałam przy okazji cytologie robioną) widzi że poród naturalny nie wchodzi w grę i żebym nie musiała znowu męczyć się z kolejnymi idiotami na następną wizytę w maju mam przynieść jej dokumentację medyczną i sama wypisze mi skierowanie na cesarkę :)

Marciiik, Tina85, Nalunia, gabi544, sisi lubią tę wiadomość

zrz6i09ksymsc0lz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa ja też mam takie momenty, że mi się ciężko oddycha. Czasem nawet jak nic nie robię, tak o, po prostu zaczynam dyszeć jak stara lokomotywa :)

lipa lubi tę wiadomość

• Tina85 Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DarkPrincess, Dobrze, ze masz ogarnięta Panią doktor, na pewno jestes spokojniejsza wiedząc co Cie czeka.

Gratuluje kolejnych tygodni :) coraz bliżej 3 z przodu wiec robi sie poważnie :)

U mnie mała tez szaleje w brzuchu dzien i noc, ale mam wrażenie ze brzuch juz mi tak nie rośnie, pewnie mi go wywali po Świątecznych szaleństwach jedzeniowych ;)

DarkPrincess lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas za ścianą płakał bratanek, mąż biedny na dwie nogi stanął, bo myślał, że urodziłam i szukał dziecka pod kołdrą :D

Poza tym, jesteśmy po wizycie. Mój kloc waży ok. 1,5 kg :D Skarżyłam się na kłucia w pochwie i spojeniu, okazało się, że łaskawiec się obrócił główką w dół i napiera. Pierwszy raz miałam mierzoną szyjkę dopochwowo, ma 3,5 cm. w 20 tygodniu przezbrzusznie miała 4 więc nie wiem czy to dobrze czy źle.

Nalunia, 1kaktus, gabi544, Jaguś_7810, sisi, DarkPrincess, cookiemonster, Marciiik lubią tę wiadomość

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje wizyt - cudnie to czytać!!! PannaNAtalia 1,5 kg to już porządna waga :D mam nadzieję że jutro też mi ginek zrobi USG i pomierzy małą i spr mi szyjkę :D a powiedz mi skoro już się Jaś odwrócił gdzie czujesz kopniaczki?

[img][/img]
  • lipa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia wrote:
    U nas za ścianą płakał bratanek, mąż biedny na dwie nogi stanął, bo myślał, że urodziłam i szukał dziecka pod kołdrą :D

Poza tym, jesteśmy po wizycie. Mój kloc waży ok. 1,5 kg :D Skarżyłam się na kłucia w pochwie i spojeniu, okazało się, że łaskawiec się obrócił główką w dół i napiera. Pierwszy raz miałam mierzoną szyjkę dopochwowo, ma 3,5 cm. w 20 tygodniu przezbrzusznie miała 4 więc nie wiem czy to dobrze czy źle.
    Tak naprawdę precyzyjnie można zmierzyć szyjke tylko przez usg dopochwowe, więc to może być nawet różnica wynikającą z błędu pomiaru. Tak czy tak bardzo ładna szyjka :-)

PannaNatalia lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalunia wrote:
    Dziewczyny gratuluje wizyt - cudnie to czytać!!! PannaNAtalia 1,5 kg to już porządna waga :D mam nadzieję że jutro też mi ginek zrobi USG i pomierzy małą i spr mi szyjkę :D a powiedz mi skoro już się Jaś odwrócił gdzie czujesz kopniaczki?

Byłam przekonana, że się nie obrócił, bo czuje je po bokach lekko ponad pępkiem, myślałam, że będę dostawać kopniaki w słynne żebra, a tu nawet spoko :)

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie ja też czuje małą po boku dlatego pytam - jutro się okaże czy dalej jest poprzecznie czy już główką w dół :)

[img][/img]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też był poprzecznie. Nawet się z mężem po drodze kłóciłam, że dalej się nie obrócił, a tu suprajs :P

• sisi Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję dobrych wieści po wizytach :)
    PannaNatalia 1.5kg to już kawał chłopa, fiu fiu :)

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Pikcia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Witam się z Wami w III trymestrze ;)

Gratuluję udanych wizyt i trzymam mocno kciuki za wszystkie dzisiejsze &&&

Miłego dnia :)

megi78, Jaguś_7810, Anga1989, sisi, lipa, gabi544, Marciiik lubią tę wiadomość

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja witam się z wami z urlopu :). Postanowilam juz z urlopu od razu przejść na zwolnienie. Wiec czas poczuć się jak w ciąży :).
    Gratuluję wizyt trzymam tez kciyki za dzisiejsze.

sisi, gabi544 lubią tę wiadomość

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megi78 wrote:
    A ja witam się z wami z urlopu :). Postanowilam juz z urlopu od razu przejść na zwolnienie. Wiec czas poczuć się jak w ciąży :).
    Gratuluję wizyt trzymam tez kciyki za dzisiejsze.

czyli masz megi duuużo czasu aby rozwinąć biznes wędliniarski;)
    dobra decyzja! odpoczywaj i szykuj się na armagedon ;)

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pikcia wrote:
    Dzień dobry :)
    Witam się z Wami w III trymestrze ;)

Gratuluję udanych wizyt i trzymam mocno kciuki za wszystkie dzisiejsze &&&

Miłego dnia :)
    Pikcia, to idziemy łeb w łeb:) bo ja też dziś 3-ci trymestr zaczynam :)

sisi lubi tę wiadomość

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej panienki :D dziś wizytujemy popołudniu wiec dam znać co i jak po :D milego dnia

sisi, Jaguś_7810, cookiemonster lubią tę wiadomość

[img][/img]
  • sisi Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach, do mojej został jeszcze tydzień, a czekam juz ponad 4, ech...

Nalunia lubi tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalunia wrote:
    Hej panienki :D dziś wizytujemy popołudniu wiec dam znać co i jak po :D milego dnia

Trzymamy kciuki !! :)

Nalunia lubi tę wiadomość

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak - my dostaliśmy w sumie wózek od mojego brata prawie nowy. Brat i bratowa kupili dla synka, a potem niespodziewanie drugi dostali w prezencie od chrzestnych :D (jeden im po prostu zagracał przestrzeń w mieszkaniu) - więc był praktycznie nieużywany (wyjechał może ze 3 razy na spacer)
    Mega nam się z tym poszczęściło. Mamy ten model:
    http://sklep.babymerc.pl/home/122-nowosc-2w1-wozek-baby-merc-maylo-aluminiowy-.html

Dziewczyny, trzymam kciuki za pozytywne wieści z wizyt :)
    Megi - odpoczywajcie i teraz tylko odliczanie do lipca :)

megi78 lubi tę wiadomość

‹‹ 713 714 715 716 717 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ