Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
PannaNatalia, ja tez 90% ruchów czuje w prawym dolnym boku brzuszka, czasem (ale rzadko) zdarza sie z drugiej strony po środku a mała jest nietoperkiem od 22 tygodnia ciazy (jest glowka w dol - wydaje mi sie ze to raczka zalozona na glowke (co usg tak ma)
PannaNatalia lubi tę wiadomość
-
Ja jak leżę na sofie przy laptopie to tylko na lewym boku i wtedy mam wrażenie że mała próbuje się wydostać ze środka lewym bokiem haha kopie szturcha wszystko robi, jak śpię i już nie mogę na lewym boku to przekręcam się chwilę na plecy i wtedy wypina pupę zawsze po prawej stronie - widzę i czuję taką kulkę wystającą Panna Natalia, Piki też mnie to zastanawia jak ona to robi że tak się rusza po boku skoro u mnie też już jest główkowo ułożona cudak mały
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2017, 11:34
-
Ja małą czuję w sumie cały dzień ale najmocniej rano i wieczorem, przed spaniem mam wrażenie, że siedzi tam mały obcy który szykuję się do przebicia skóry.
W dzień bardziej kręcenie i przeciąganie.20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Hej dziewczynki podczytuje Was już od jakiegoś czasu ale nie miałam odwagi napisać... Jestem obecnie w 29tc. Jest to moja 3 ciąża. Dwie poprzednie niestety zakończyły się poronieniem. Bardzo to przeżyłam i nie chciałam za wcześnie się cieszyć. Mimo, że to już prawie końcówka ciąży to nadal gdzieś z tyłu głowy mam czarne myśli, że jednak coś może się złego wydarzyć. W brzuszku zamieszkuje synuś aaa i oprócz tych poronień mam tą nieszczęsną endometriozę ;/
sisi, Marciiik lubią tę wiadomość
-
Wtajcie kochana- znów mnie kilka dni nie było (to nieładnie, wiem)
Gratuluję wszystkich udanych wizyt... współczuję wszystkich dolegliwości z którymi częściowo się utożsamiam- rano i do obiadu jest ok. Ale popołudnia i wieczory ech... kręgosłup, ociężałość i taka marudna baba w ciąży. mój mąż długo pracuje więc omija go to trochę, ale fakt przy dwójce pozostałych dzieci nie jest lekko
Jesteśmy też po usg III trymestru- nasz Ignacy ważył 1722 gr, ułożony główkowo, wszystkie parametry sprawdzone, nawet jąderka są już na swoim miejscu poród odbędzie się przez cc, blizna 27mm a syn zapowiada się ponad 4kg. Chyba, że zapragnie poznać szaloną rodzinkę wcześnej to kto wie- może vbac termin porodu ustalimy pewnie z moją panią doktor na wizycie 9 maja, ostatnio wstępnie rozmawiałyśmy to chiała jak wychodzi z iui czyli 23,06
Małyki kroczkami wkroczyliśmy w 8 miesiąc- zas podkasać rękawy, brać się za pranie, sprzątanie i szykowanie do szitala
Wizytującym dzisiaj życzę samych dobrych wiadomości a nam wszystkich żadnych przypadłości ani ciążowych ani żadnych innychWiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 08:00
PiKi, DarkPrincess, sisi, Marciiik, bulkaasia lubią tę wiadomość
-
klaudia_t wrote:Hej dziewczynki podczytuje Was już od jakiegoś czasu ale nie miałam odwagi napisać... Jestem obecnie w 29tc. Jest to moja 3 ciąża. Dwie poprzednie niestety zakończyły się poronieniem. Bardzo to przeżyłam i nie chciałam za wcześnie się cieszyć. Mimo, że to już prawie końcówka ciąży to nadal gdzieś z tyłu głowy mam czarne myśli, że jednak coś może się złego wydarzyć. W brzuszku zamieszkuje synuś aaa i oprócz tych poronień mam tą nieszczęsną endometriozę ;/
Witaj- pogoń myśli precz- będzie dobrze, zobacz jak już niedaleko masz do mety Welu z nas tu boryka się z różnymi problemami- ale nastawienie jest ważne. My myślimy tylko pozytywnie !!! -
hellol dziewczyny, dziś ważenie - jak to po weekendzie i widzę, ze to stało się normą - jak co tydzień +0,7 kg (łącznie 6 kg w górę - niby nie jest źle, ale tempa nabrałam od 4 miesiąca).
dziś pierwsza noc bez stękania, bez tego strasznego bólu, rwy kulszowej, mala rusza naprzemiennie łapkami i jest w miarę delikatna, chyba tylko jak się budzi to mocniej 2 razy uderzy a tak jest na razie spokojna w swoich ruchach, nie bije mocno
co do wózka my chyba zamówimy na lipiec
na razie mamy
fotelik + bazę
ubranka na start
kołyskę
w maju szafa + komoda + malowanie pokoju
w czerwcu łóżeczko + kosmetyki + pieluszki itpWiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 10:33
-
DTEM, widzę ze mamy bardzo podobna sytuacje mi lekarz każe zaciskać nogi do początku czerwca, potem moze juz sie rodzic a jesli nic nie rozwinie sie samo to najprawdopodobniej 20 czerwca CC, ale wszystko jeszcze wyjdzie w praniu, bo o ile klocek postanowi wyjsć wczesniej to u nas tez jest szansa na vbac synek pchał sie na świat juz na początku 37 tygodnia ale go to chyba wyskakalam na piłce, tak mnie straszyli, ze bedzie ponad 4kg, ze szalałam na piłce oby tylko sie szybko urodził
-
HEj LAski DTEM 1700g to już fajny chłopaczek my mamy jutro III USG zobaczymy ile ta nasza princeska waży wow widzę że niektóre będą już rozpakowane w czerwcu - suuper )))) toż to 2 ms zostały )) no ja też się będę brała do roboty jak się pogoda pojawi - pranko prasowanie itp
dziś mi wrócił overlock z reklamacji i mogę zacząć szyyyyyyć -
Ja właśnie piore koszule, ręczniki, w tym tygodniu spakuje walizkę do szpitala. Nie wiem dlaczego tak za mną chodzi myśl, ze urodze wcześniej. Bylebym sobie nie wykrakala za wczesnie. Kupione mam właściwie już wszystko, oprócz kosmetyków. Tylko na remont pokojów czekam, bo na razie wszystko leży w pudlach na poddaszu.
-
Klaudia witaj
DTEM gratuluje sporego synusia, i jejku już wkraczasz w 8 miesiąc, a ja mam jeszcze 3 dni do końca 6
Przez ostatnie parę dni mieliśmy piękną ciepłą pogodę i jakoś natchnęło mnie na pierwsze pranie i tak wózek, kosz mojżesza, fotelik i bujaczek juz poprane i schowane pod folią malarską. W maju zabiorę się za ręczniki, pieluszki, kocyki i pierwsze ciuszki.
Moja mała co wizytę jest ułożona miednicowo i czuję jej kopnięcia w dole brzucha, z każdym dniem mocniejsze. Czytałam, że macica dwurożna może być powodem, że dziecko się nie przekreci. 4 maja kolejne usg i zobaczymy.20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
sisi wrote:Klaudia witaj
DTEM gratuluje sporego synusia, i jejku już wkraczasz w 8 miesiąc, a ja mam jeszcze 3 dni do końca 6
Przez ostatnie parę dni mieliśmy piękną ciepłą pogodę i jakoś natchnęło mnie na pierwsze pranie i tak wózek, kosz mojżesza, fotelik i bujaczek juz poprane i schowane pod folią malarską. W maju zabiorę się za ręczniki, pieluszki, kocyki i pierwsze ciuszki.
Moja mała co wizytę jest ułożona miednicowo i czuję jej kopnięcia w dole brzucha, z każdym dniem mocniejsze. Czytałam, że macica dwurożna może być powodem, że dziecko się nie przekreci. 4 maja kolejne usg i zobaczymy.
Ja tez mam macice dwurożną, caly czas maly byl ulozony miedniciwo- teraz na kolejnej wizycie juz glowkowo chociaz tak troche dziwnie, bo mial stopki nad glowa jeszcze I tak skulony byl :p hahaha kuleczka malasisi lubi tę wiadomość
13 c.s. szczęśliwy !!
Synuś czekamy na Ciebie
-
nick nieaktualnySisi, u mnie też niby dwurożna i mały też się obrócił tak jak trzeba, ale dalej czuje tylko rozpychanie po prawej stronie. Nawet te słynne wpychanie się pod żebra dziś poczułam Aaaa i widziałam jak Rosa świeciła małej latarką po brzuszku więc i my z mężem zaczęliśmy się bawić. Dostałam takiego kopniaka, że aż łzy mi stanęły w oczach...... nigdy więcej.....
BOŻE, BELLY POKAZAŁO MI 8 MIESIĄC. Już oficjalnie, po naszemu mam 30 tydzień i zaczęty 31. Czuję ciary na plecach. Miałam pranie i prasowanie przekładać na koniec maja, ale tak sobie myśle, że z tym prasowaniem może być ciężko za pare tygodni. Czas zacząć myśleć o sobie, a nie o tym jak zareagują teściowie i reszta na moje pranie, bo to przecież "taaaak szybko?!"
Nam zostały już pierdołki.. napaliłam się strasznie na tą pozytywkę z fisher price z karuzelą i projektorem. Może któraś ma i poleca czy szkoda wydawać ponad stówe?
A i czy kupujecie te maty/kojce dla maluszków? Tak się zastanawiam, że przecież nie będzie non stop leżał w łóżeczku czy wózku. Mam niby chuste, ale czy takiego noworodka wywala się na taką matę?
No właśnie, jeszcze wózek trzeba kupić. No i dobrze, że któraś wspomniała o koszulach nocnych, będę musiała się dziś wybrać na jakieś łowy
Aaaa no i fotel do karmienia. Któraś ma zwykły bujany i poleca, czy mało stabilny?sisi lubi tę wiadomość
-
Panna Natalia ja dostanr taka karuzele Szwagierka ma.i baaardzo poleca.
Jesli chodzi o mate to narazie niekupuje bo taki Maluszek niewiele widzi jeszcze kupie pozniej a oprocz tego niewiem czy czegos takiego niedostaniemy bo u mnie w pracy czesto takie cos albo lezaczek bujaczek kupuja. Wiec zobacze potem dopiero. A na poczatku bede malego kladla na kocyku na kanapie albo stole a pozniej na podlodze.
Jesli chodzi o fotel to zdecydowalam sie na bujany ala ikeowy wczoraj siedzialam i zlezc niechcialam taki wygodny a i latwo sie z niego wstaje
Ja pranie chce zaczac po majowce bo co mam poprane i poprasowane to z glowy a bedzie coraz ciezej a tez w upaly ktore moga przyjsc chce sienrelaksowac a nie denerwowqc ze jeszcze niegotowe.
A my wczoraj pojechalismy po mebelki do pokoiku Malego i inne pierdolki
Dzisian kurier przywiozl kolyske i zamowione posciele i inne lozeczkowe.
I w sumie z wyprawki zostaly mi pierdolki z wiekszych wydatkow to niania potem termometr. I jakies takie piedolki tylko reszta juz jest
Witam nowa Kolezanke ciesz sie ostatnim trymestrem ciazy
Jesli chodzi o obrot Dziecia to.bylam.pewna ze Maly lezy miednicowo a on juz glowkowo sie obrocil jak to.moj Maz sie smieje Nietoperek teraz
PannaNatalia lubi tę wiadomość
-
To moja mała pewnie też się lada moment odwróci, chociaż nadal dostaję mocne kopy w pęcherz
Z wyprawki zostały mi jeszcze kosmetyki dla maluszka i rzeczy dla mnie. Matę na pewno będę kupować ale później, narazie nie miałabym już gdzie tego upchać. Fotel do karmienia mi się marzył ale również nie mam już miejsca
Teraz właśnie siedzę i przegladam prześcieradła do wózka/ kosza mojżesza ale nie mogę znależć ochraniaczy na te małe materacyki. Kupowała któraś z was?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 12:40
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/02/2021 Anielka 2860