Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Jej. Tak czytam i czytam i myślę, że nam to się chyba za bardzo pospieczyło ze wszystkim. Wózek kupiony, łóżeczko stoi, ubranka poprane, poprasowane i leżą już pochowane. Tylko z torbą dla Jaśka mi się nie spieszy . No i zostały do dokupienia takie pierdoły: kosmetyki dla małego, pampersy, i wyposażenie poporodowe dla mnie . Cóż na razie się tym nie martwię, bo pomimo wcześniejszych alarmów (w 24tc zamknęli mnie w szpitalu i już myśleli, że za chwilę będę rodzić) to teraz okazuje się że szyjka to wręcz za długa jak na 30 tydzień, zamknięta na 4 spusty i jak tak dalej pójdzie to w przenosze Jaśka. Wiec liczę że mam czas. Pełny ekwipunek planuje posiadać dopiwro na początku czerwca.
sisi lubi tę wiadomość
-
Ja zamowilam lozeczko 120x60 wydaje mi siewystarczajace i kolyske. Zamysl byl taki zeby kolyska stala w salonie e na poczatku trafi chyba do sypialni.
Ja tez juz mam praktycznie wszystko zostaly jakies pierdolki i apteczka Malego. No i dla mnie koszule i szlafrok. W maju chce wszystko poprac i poprasowac zeby potem juz niepiszczec z bolu kregoslupa ktory coraz czesciej daje o sobie znac. -
Dzień dobry Dziewczęta!
Zaliczyłam właśnie całe 30 tygodni, ufff!
Co do łóżeczka, to ja kupiłam 140/70 dla córki bo jakaś długaśna była i tak jej jej zostało, przez pierwsze 6 mcy leżała w takim malutkim 45/90 alb po prostu ze mną w łóżku jak byłam już zbyt zmęczona odkładaniem jej
własnie dziś zamawiam jej dorosłe łóżeczko takie rosnące wraz z nią z ikei.
z tzw wyprawki mam już prawie wszystko, ale po prostu sporo rzeczy miałam po córce..
dziś wizytujemy więc zdam relację popołudniu
dobrego dnia!Marciiik, Jaguś_7810, Nalunia, sisi lubią tę wiadomość
"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Witajcie
Gratki dla wszystkich podejrzanych maluszków i kciuki za wizytujące
My mamy łóżeczko 140/70 z opcją sofki na później. Pranie i prasowanie jeszcze przede mną, czekam na ładne pogody i przypływ energii
Brakuje nam jeszcze kilka rzeczy z najbardziej kosztownych to chyba niani z kamerką, mam trzy modele i nie mogę się zdecydować- raz skłaniam się ku jednej, drugiego dnia ku następnej i będzie to trwało pewnie dopóki nie kupię
-
Jak ja tu dawno nic nie pisałam zaczyna mi brakować czasu ech...
Na początek witam nowe mamusie
Widze tez ze temat wyprawkowy poszedl w ruch. Ja ogolnie wszystko juz mam. Zostały mi tylko maści, kremy i inne rzeczy dla małej do kupienia no i dla mnie podklady, wkladki laktacyjne, kapcie do szpitala itp. Ostatnio zakupiłam pizame, szlafrok i koszule do szpitala
Na pewno jeszcze coś mi się przypomni i bede dokupywac ale z takich grubszych rzeczy juz mam
Teraz tylko czekać na rozpakowanie
-
nick nieaktualny
-
Hello
ja też dla małej mam chyba wszystko oprócz łóżeczka i kosmetyków, jak się zrobi ciepło to pranie prasowanie, dla mnie to powoli kompletuje wyprawkę do szpitala tj kupiłam już w rossmanie duże podpaski - widziałam że też mają podkłady z facelle na łóżko 16 sztuk za 16 zł myślę że to dobra cena.
PannaNatalia u mnie wczoraj mała miała czkawkę chyba 4 razy , ja 3 razy w ciągu dnia bo jak się śmieję to powietrze mi jakoś zachodzi i czkawka murowana
A dziewczyny ile macie pieluszek tetrowych albo muślinowych? bo nie wiem czy zamówić dodatkoweWiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 10:06
-
Dzień dobry
Witam nowe Mamusie !!!
Wczoraj już źle się czułam a dziś zdycham. Katar, kaszel, ból gardła i łamanie w kościach Leżę w łóżku i popijam lipe z miodem i cytryną.
Wieczorem dopadł mnie kryzys Strasznie się rozplakalam, bo wszystko naraz mi się jakoś tak nawarstwilo. A zastrzyk na krzepliwość był tak bolesny, że po prostu miałam już wszystkiego dosyć
-
Nalunia ja mam ok 20 wszystkich łącznie, ale tylko ze 4 muslinowe i 2 bawełniane jakieś. Natomiast według mnie to za dużo, ale moja mama twierdzi, że na pewno mi się przydadzą, no i poza tym, że są takie śliczne i musiała kupić wszystkie bo nie wiedziała jakie wybrać.
Bulkaasia współczuje chorubska i życzę żeby zaraz przeszło. Mnie znowu te pogody wykańczają. Dzisiaj to już w ogóle, aż głowa zaczęła strasznie boleć i też się boje czy mi coś na zatoki nie poszło.
-
nick nieaktualnyWcześniej myślalam, że odczuwam czkawke, ale teraz już wiem, że to były tylko złudzenia prawdziwej czkawki nie da się przeoczyć
Nalunia, ja mam 8 tetrowych, 3 muślinowe i z 2 flanelki, chyba wystarczy
Bulkasia, czosnek czosnek i cebula i czosnek tym się wyratowałam w 2 dni.zimowa stokrotka lubi tę wiadomość
-
Nalunia wrote:A dziewczyny ile macie pieluszek tetrowych albo muślinowych? bo nie wiem czy zamówić dodatkowe
Nalunia lubi tę wiadomość
-
bulkaasia wrote:Dzień dobry
Witam nowe Mamusie !!!
Wczoraj już źle się czułam a dziś zdycham. Katar, kaszel, ból gardła i łamanie w kościach Leżę w łóżku i popijam lipe z miodem i cytryną.
Wieczorem dopadł mnie kryzys Strasznie się rozplakalam, bo wszystko naraz mi się jakoś tak nawarstwilo. A zastrzyk na krzepliwość był tak bolesny, że po prostu miałam już wszystkiego dosyć
Tulam Cie mocno!!! Zdrowiejcie Nasze Rodzyneczki a czasem dobrze poplakac i wyrzucic emocje -
Alimak wrote:Kaktus zapisałam sobie linka i jak już będę miała łóżeczko to się pewnie na nie skuszę
Może macie jakieś swoje sprawdzone listy co jest potrzebne?
Polecam naprawde jakosc wykonania dla mnie super
Moge Ci moja wrzucic jak chcesz albo przeslac na maila ale musialabys mingo w pw podac.
Alimak lubi tę wiadomość
-
zimowa stokrotka wrote:Nalunia ja mam ok 20 wszystkich łącznie, ale tylko ze 4 muslinowe i 2 bawełniane jakieś. Natomiast według mnie to za dużo, ale moja mama twierdzi, że na pewno mi się przydadzą, no i poza tym, że są takie śliczne i musiała kupić wszystkie bo nie wiedziała jakie wybrać.
Bulkaasia współczuje chorubska i życzę żeby zaraz przeszło. Mnie znowu te pogody wykańczają. Dzisiaj to już w ogóle, aż głowa zaczęła strasznie boleć i też się boje czy mi coś na zatoki nie poszło.
Posmaruj sobie czolko amolem albo vicksem i do lozeczka. -
PannaNatalia wrote:Wcześniej myślalam, że odczuwam czkawke, ale teraz już wiem, że to były tylko złudzenia prawdziwej czkawki nie da się przeoczyć
Mi sie wydaje ze dzisiaj zaliczylismy pierwsza odczuwalna czkawke. Na rozpoczecie kolejnego tygodnia -
dzięki za info, ja mam 8 muślinowych, 3 tetry i 2 bambusowe, chyba dokupie zwykłe tetry żeby na dno wanienki dawać do tego racja przy KP pewnie pójdzie sporo, chcę z jednej dużej tetry czy muślinu zrobić 4 małe żeby były czyste do wycierania buźki małej cały czas. Ostatnio byłam w IKEI i zakochałam się z wanience ikeowej - malutka, z gumkami na dole i do tego chyba za 19,99 zł
Bulkasia zdrówka dla Ciebie - pilnuj koniecznie żebyś nie miała temperatury - jak coś to paracetamol i zimne okłady. -
Kupiłam 10 muślinowych na internecie i dostałam kilka tetrowych i flanelowych od babci razem jest chyba z 16 ale te muślinowe wydają się być jak zwykłe tetrówki. Z kolei otulacz muślinowy jest pięknie mięciutki.20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Cześć dziewczyny
Witam nowe mamusie
Co do pieluch to ja chyba przesadziłam z ich ilością jak tak czytam ile Wy macie. Mam 20 tetrowych białych, 5 kolorowych, 3 muślinowe i 2 flanelowe. Z wyprawki brakuje mi jeszcze kilku ubranek dla małego, łóżeczka (mąż dopiero zaczął projekt sobie rysować), pościeli, kosmetyków i rzeczy dla mnie do szpitala. Siebie zostawiłam na koniec hehe
Ostatnio źle sypiam bo mały w najlepsze harce zaczyna od 23... Ale przynajmniej mam pewność że z nim wszystko w porządku
Miłego dzionka -
nick nieaktualny