X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej. Tak czytam i czytam i myślę, że nam to się chyba za bardzo pospieczyło ze wszystkim. Wózek kupiony, łóżeczko stoi, ubranka poprane, poprasowane i leżą już pochowane. Tylko z torbą dla Jaśka mi się nie spieszy :). No i zostały do dokupienia takie pierdoły: kosmetyki dla małego, pampersy, i wyposażenie poporodowe dla mnie ;). Cóż na razie się tym nie martwię, bo pomimo wcześniejszych alarmów (w 24tc zamknęli mnie w szpitalu i już myśleli, że za chwilę będę rodzić) to teraz okazuje się że szyjka to wręcz za długa jak na 30 tydzień, zamknięta na 4 spusty i jak tak dalej pójdzie to w przenosze Jaśka. Wiec liczę że mam czas. Pełny ekwipunek planuje posiadać dopiwro na początku czerwca. :)

sisi lubi tę wiadomość

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamowilam lozeczko 120x60 wydaje mi siewystarczajace i kolyske. Zamysl byl taki zeby kolyska stala w salonie e na poczatku trafi chyba do sypialni.

Ja tez juz mam praktycznie wszystko zostaly jakies pierdolki i apteczka Malego. No i dla mnie koszule i szlafrok. W maju chce wszystko poprac i poprasowac zeby potem juz niepiszczec z bolu kregoslupa ktory coraz czesciej daje o sobie znac.

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczęta!
    Zaliczyłam właśnie całe 30 tygodni, ufff!

Co do łóżeczka, to ja kupiłam 140/70 dla córki bo jakaś długaśna była i tak jej jej zostało, przez pierwsze 6 mcy leżała w takim malutkim 45/90 alb po prostu ze mną w łóżku jak byłam już zbyt zmęczona odkładaniem jej ;)
    własnie dziś zamawiam jej dorosłe łóżeczko takie rosnące wraz z nią z ikei.

z tzw wyprawki mam już prawie wszystko, ale po prostu sporo rzeczy miałam po córce..

dziś wizytujemy więc zdam relację popołudniu
    dobrego dnia!

Marciiik, Jaguś_7810, Nalunia, sisi lubią tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    Gratki dla wszystkich podejrzanych maluszków i kciuki za wizytujące :)

My mamy łóżeczko 140/70 z opcją sofki na później. Pranie i prasowanie jeszcze przede mną, czekam na ładne pogody i przypływ energii :)

Brakuje nam jeszcze kilka rzeczy z najbardziej kosztownych to chyba niani z kamerką, mam trzy modele i nie mogę się zdecydować- raz skłaniam się ku jednej, drugiego dnia ku następnej i będzie to trwało pewnie dopóki nie kupię :(

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ja wam zazdroszczę tych 30stu tyg!! Dla mnie to jakaś taka magiczna bariera :) no ale jeszcze trochę :)

jeśli chodzi o łóżeczko to jestem jakoś w lesie jeszcze :(

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja tu dawno nic nie pisałam :) zaczyna mi brakować czasu :/ ech...

Na początek witam nowe mamusie ;)

Widze tez ze temat wyprawkowy poszedl w ruch. Ja ogolnie wszystko juz mam. Zostały mi tylko maści, kremy i inne rzeczy dla małej do kupienia no i dla mnie podklady, wkladki laktacyjne, kapcie do szpitala itp. Ostatnio zakupiłam pizame, szlafrok i koszule do szpitala :)

Na pewno jeszcze coś mi się przypomni i bede dokupywac ale z takich grubszych rzeczy juz mam ;)

Teraz tylko czekać na rozpakowanie ;)

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kupiłąm przewijak na te większe łóżeczka i teraz nie wiem :D nie chce mi się jechać wymieniać, ale taki wystający może wyglądać komicznie.

Nie ma spania, od 5 jakieś czkawki w brzuchu mnie dopadają :)

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :D
    ja też dla małej mam chyba wszystko oprócz łóżeczka i kosmetyków, jak się zrobi ciepło to pranie prasowanie, dla mnie to powoli kompletuje wyprawkę do szpitala tj kupiłam już w rossmanie duże podpaski - widziałam że też mają podkłady z facelle na łóżko 16 sztuk za 16 zł myślę że to dobra cena.
    PannaNatalia u mnie wczoraj mała miała czkawkę chyba 4 razy , ja 3 razy w ciągu dnia bo jak się śmieję to powietrze mi jakoś zachodzi i czkawka murowana :D
    A dziewczyny ile macie pieluszek tetrowych albo muślinowych? bo nie wiem czy zamówić dodatkowe :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 10:06

[img][/img]
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Witam nowe Mamusie !!!
    Wczoraj już źle się czułam a dziś zdycham. Katar, kaszel, ból gardła i łamanie w kościach :( Leżę w łóżku i popijam lipe z miodem i cytryną.
    Wieczorem dopadł mnie kryzys :( Strasznie się rozplakalam, bo wszystko naraz mi się jakoś tak nawarstwilo. A zastrzyk na krzepliwość był tak bolesny, że po prostu miałam już wszystkiego dosyć :( :( :(

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalunia ja mam ok 20 wszystkich łącznie, ale tylko ze 4 muslinowe i 2 bawełniane jakieś. Natomiast według mnie to za dużo, ale moja mama twierdzi, że na pewno mi się przydadzą, no i poza tym, że są takie śliczne i musiała kupić wszystkie bo nie wiedziała jakie wybrać.
    Bulkaasia współczuje chorubska i życzę żeby zaraz przeszło. Mnie znowu te pogody wykańczają. Dzisiaj to już w ogóle, aż głowa zaczęła strasznie boleć i też się boje czy mi coś na zatoki nie poszło.

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcześniej myślalam, że odczuwam czkawke, ale teraz już wiem, że to były tylko złudzenia :D prawdziwej czkawki nie da się przeoczyć :D
    Nalunia, ja mam 8 tetrowych, 3 muślinowe i z 2 flanelki, chyba wystarczy :)

Bulkasia, czosnek czosnek i cebula i czosnek :) tym się wyratowałam w 2 dni.

zimowa stokrotka lubi tę wiadomość

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalunia wrote:
    A dziewczyny ile macie pieluszek tetrowych albo muślinowych? bo nie wiem czy zamówić dodatkowe :/
    Ja mam 10 tetrowych bialych 5 tetrowych kolorowych 5 flanelowych i 3 muslinowe :-) jak bym miala dokupic to zestaw muslinowych ale na poczatek uwqzam ze wystarczy a przy kp moga isc jak woda. Tylko jak bedziesz kupowala zwracaj uwage na gestosc bo przez niekotre mozna krakow zobaczyc :-P

Nalunia lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    Dzień dobry :)
    Witam nowe Mamusie !!!
    Wczoraj już źle się czułam a dziś zdycham. Katar, kaszel, ból gardła i łamanie w kościach :( Leżę w łóżku i popijam lipe z miodem i cytryną.
    Wieczorem dopadł mnie kryzys :( Strasznie się rozplakalam, bo wszystko naraz mi się jakoś tak nawarstwilo. A zastrzyk na krzepliwość był tak bolesny, że po prostu miałam już wszystkiego dosyć :( :( :(

Tulam Cie mocno!!! Zdrowiejcie Nasze Rodzyneczki :-) a czasem dobrze poplakac i wyrzucic emocje :-)

qdkki09kwrowb7nz.png

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak wrote:
    Kaktus zapisałam sobie linka i jak już będę miała łóżeczko to się pewnie na nie skuszę :)

Może macie jakieś swoje sprawdzone listy co jest potrzebne?

Polecam naprawde :-) jakosc wykonania dla mnie super :-)

Moge Ci moja wrzucic jak chcesz albo przeslac na maila ale musialabys mingo w pw podac.

Alimak lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zimowa stokrotka wrote:
    Nalunia ja mam ok 20 wszystkich łącznie, ale tylko ze 4 muslinowe i 2 bawełniane jakieś. Natomiast według mnie to za dużo, ale moja mama twierdzi, że na pewno mi się przydadzą, no i poza tym, że są takie śliczne i musiała kupić wszystkie bo nie wiedziała jakie wybrać.
    Bulkaasia współczuje chorubska i życzę żeby zaraz przeszło. Mnie znowu te pogody wykańczają. Dzisiaj to już w ogóle, aż głowa zaczęła strasznie boleć i też się boje czy mi coś na zatoki nie poszło.

Posmaruj sobie czolko amolem albo vicksem i do lozeczka.

qdkki09kwrowb7nz.png

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia wrote:
    Wcześniej myślalam, że odczuwam czkawke, ale teraz już wiem, że to były tylko złudzenia :D prawdziwej czkawki nie da się przeoczyć :D

Mi sie wydaje ze dzisiaj zaliczylismy pierwsza odczuwalna czkawke. Na rozpoczecie kolejnego tygodnia :-)

qdkki09kwrowb7nz.png

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za info, ja mam 8 muślinowych, 3 tetry i 2 bambusowe, chyba dokupie zwykłe tetry żeby na dno wanienki dawać do tego racja przy KP pewnie pójdzie sporo, chcę z jednej dużej tetry czy muślinu zrobić 4 małe żeby były czyste do wycierania buźki małej cały czas. Ostatnio byłam w IKEI i zakochałam się z wanience ikeowej - malutka, z gumkami na dole i do tego chyba za 19,99 zł :)
    Bulkasia zdrówka dla Ciebie - pilnuj koniecznie żebyś nie miała temperatury - jak coś to paracetamol i zimne okłady.

[img][/img]
  • sisi Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam 10 muślinowych na internecie i dostałam kilka tetrowych i flanelowych od babci razem jest chyba z 16 ale te muślinowe wydają się być jak zwykłe tetrówki. Z kolei otulacz muślinowy jest pięknie mięciutki.

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • DarkPrincess Przyjaciółka

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Witam nowe mamusie :)
    Co do pieluch to ja chyba przesadziłam z ich ilością jak tak czytam ile Wy macie. Mam 20 tetrowych białych, 5 kolorowych, 3 muślinowe i 2 flanelowe. Z wyprawki brakuje mi jeszcze kilku ubranek dla małego, łóżeczka (mąż dopiero zaczął projekt sobie rysować), pościeli, kosmetyków i rzeczy dla mnie do szpitala. Siebie zostawiłam na koniec hehe ;)
    Ostatnio źle sypiam bo mały w najlepsze harce zaczyna od 23... Ale przynajmniej mam pewność że z nim wszystko w porządku :)
    Miłego dzionka ;)

zrz6i09ksymsc0lz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też ma wbudowany zegareczek. Punkt 22 zaczyna się zabawa i tak od kilku tygodni już :D znowu czkawka, ale masakra. Chyba jem za dużo słodyczy skoro mały tak łyka :D

sisi, DarkPrincess lubią tę wiadomość

‹‹ 721 722 723 724 725 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ