WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej. Tak czytam i czytam i myślę, że nam to się chyba za bardzo pospieczyło ze wszystkim. Wózek kupiony, łóżeczko stoi, ubranka poprane, poprasowane i leżą już pochowane. Tylko z torbą dla Jaśka mi się nie spieszy :). No i zostały do dokupienia takie pierdoły: kosmetyki dla małego, pampersy, i wyposażenie poporodowe dla mnie ;). Cóż na razie się tym nie martwię, bo pomimo wcześniejszych alarmów (w 24tc zamknęli mnie w szpitalu i już myśleli, że za chwilę będę rodzić) to teraz okazuje się że szyjka to wręcz za długa jak na 30 tydzień, zamknięta na 4 spusty i jak tak dalej pójdzie to w przenosze Jaśka. Wiec liczę że mam czas. Pełny ekwipunek planuje posiadać dopiwro na początku czerwca. :)

sisi lubi tę wiadomość

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamowilam lozeczko 120x60 wydaje mi siewystarczajace i kolyske. Zamysl byl taki zeby kolyska stala w salonie e na poczatku trafi chyba do sypialni.

Ja tez juz mam praktycznie wszystko zostaly jakies pierdolki i apteczka Malego. No i dla mnie koszule i szlafrok. W maju chce wszystko poprac i poprasowac zeby potem juz niepiszczec z bolu kregoslupa ktory coraz czesciej daje o sobie znac.

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczęta!
    Zaliczyłam właśnie całe 30 tygodni, ufff!

Co do łóżeczka, to ja kupiłam 140/70 dla córki bo jakaś długaśna była i tak jej jej zostało, przez pierwsze 6 mcy leżała w takim malutkim 45/90 alb po prostu ze mną w łóżku jak byłam już zbyt zmęczona odkładaniem jej ;)
    własnie dziś zamawiam jej dorosłe łóżeczko takie rosnące wraz z nią z ikei.

z tzw wyprawki mam już prawie wszystko, ale po prostu sporo rzeczy miałam po córce..

dziś wizytujemy więc zdam relację popołudniu
    dobrego dnia!

Marciiik, Jaguś_7810, Nalunia, sisi lubią tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    Gratki dla wszystkich podejrzanych maluszków i kciuki za wizytujące :)

My mamy łóżeczko 140/70 z opcją sofki na później. Pranie i prasowanie jeszcze przede mną, czekam na ładne pogody i przypływ energii :)

Brakuje nam jeszcze kilka rzeczy z najbardziej kosztownych to chyba niani z kamerką, mam trzy modele i nie mogę się zdecydować- raz skłaniam się ku jednej, drugiego dnia ku następnej i będzie to trwało pewnie dopóki nie kupię :(

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ja wam zazdroszczę tych 30stu tyg!! Dla mnie to jakaś taka magiczna bariera :) no ale jeszcze trochę :)

jeśli chodzi o łóżeczko to jestem jakoś w lesie jeszcze :(

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja tu dawno nic nie pisałam :) zaczyna mi brakować czasu :/ ech...

Na początek witam nowe mamusie ;)

Widze tez ze temat wyprawkowy poszedl w ruch. Ja ogolnie wszystko juz mam. Zostały mi tylko maści, kremy i inne rzeczy dla małej do kupienia no i dla mnie podklady, wkladki laktacyjne, kapcie do szpitala itp. Ostatnio zakupiłam pizame, szlafrok i koszule do szpitala :)

Na pewno jeszcze coś mi się przypomni i bede dokupywac ale z takich grubszych rzeczy juz mam ;)

Teraz tylko czekać na rozpakowanie ;)

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kupiłąm przewijak na te większe łóżeczka i teraz nie wiem :D nie chce mi się jechać wymieniać, ale taki wystający może wyglądać komicznie.

Nie ma spania, od 5 jakieś czkawki w brzuchu mnie dopadają :)

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :D
    ja też dla małej mam chyba wszystko oprócz łóżeczka i kosmetyków, jak się zrobi ciepło to pranie prasowanie, dla mnie to powoli kompletuje wyprawkę do szpitala tj kupiłam już w rossmanie duże podpaski - widziałam że też mają podkłady z facelle na łóżko 16 sztuk za 16 zł myślę że to dobra cena.
    PannaNatalia u mnie wczoraj mała miała czkawkę chyba 4 razy , ja 3 razy w ciągu dnia bo jak się śmieję to powietrze mi jakoś zachodzi i czkawka murowana :D
    A dziewczyny ile macie pieluszek tetrowych albo muślinowych? bo nie wiem czy zamówić dodatkowe :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 10:06

[img][/img]
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Witam nowe Mamusie !!!
    Wczoraj już źle się czułam a dziś zdycham. Katar, kaszel, ból gardła i łamanie w kościach :( Leżę w łóżku i popijam lipe z miodem i cytryną.
    Wieczorem dopadł mnie kryzys :( Strasznie się rozplakalam, bo wszystko naraz mi się jakoś tak nawarstwilo. A zastrzyk na krzepliwość był tak bolesny, że po prostu miałam już wszystkiego dosyć :( :( :(

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalunia ja mam ok 20 wszystkich łącznie, ale tylko ze 4 muslinowe i 2 bawełniane jakieś. Natomiast według mnie to za dużo, ale moja mama twierdzi, że na pewno mi się przydadzą, no i poza tym, że są takie śliczne i musiała kupić wszystkie bo nie wiedziała jakie wybrać.
    Bulkaasia współczuje chorubska i życzę żeby zaraz przeszło. Mnie znowu te pogody wykańczają. Dzisiaj to już w ogóle, aż głowa zaczęła strasznie boleć i też się boje czy mi coś na zatoki nie poszło.

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcześniej myślalam, że odczuwam czkawke, ale teraz już wiem, że to były tylko złudzenia :D prawdziwej czkawki nie da się przeoczyć :D
    Nalunia, ja mam 8 tetrowych, 3 muślinowe i z 2 flanelki, chyba wystarczy :)

Bulkasia, czosnek czosnek i cebula i czosnek :) tym się wyratowałam w 2 dni.

zimowa stokrotka lubi tę wiadomość

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalunia wrote:
    A dziewczyny ile macie pieluszek tetrowych albo muślinowych? bo nie wiem czy zamówić dodatkowe :/
    Ja mam 10 tetrowych bialych 5 tetrowych kolorowych 5 flanelowych i 3 muslinowe :-) jak bym miala dokupic to zestaw muslinowych ale na poczatek uwqzam ze wystarczy a przy kp moga isc jak woda. Tylko jak bedziesz kupowala zwracaj uwage na gestosc bo przez niekotre mozna krakow zobaczyc :-P

Nalunia lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    Dzień dobry :)
    Witam nowe Mamusie !!!
    Wczoraj już źle się czułam a dziś zdycham. Katar, kaszel, ból gardła i łamanie w kościach :( Leżę w łóżku i popijam lipe z miodem i cytryną.
    Wieczorem dopadł mnie kryzys :( Strasznie się rozplakalam, bo wszystko naraz mi się jakoś tak nawarstwilo. A zastrzyk na krzepliwość był tak bolesny, że po prostu miałam już wszystkiego dosyć :( :( :(

Tulam Cie mocno!!! Zdrowiejcie Nasze Rodzyneczki :-) a czasem dobrze poplakac i wyrzucic emocje :-)

qdkki09kwrowb7nz.png

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak wrote:
    Kaktus zapisałam sobie linka i jak już będę miała łóżeczko to się pewnie na nie skuszę :)

Może macie jakieś swoje sprawdzone listy co jest potrzebne?

Polecam naprawde :-) jakosc wykonania dla mnie super :-)

Moge Ci moja wrzucic jak chcesz albo przeslac na maila ale musialabys mingo w pw podac.

Alimak lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zimowa stokrotka wrote:
    Nalunia ja mam ok 20 wszystkich łącznie, ale tylko ze 4 muslinowe i 2 bawełniane jakieś. Natomiast według mnie to za dużo, ale moja mama twierdzi, że na pewno mi się przydadzą, no i poza tym, że są takie śliczne i musiała kupić wszystkie bo nie wiedziała jakie wybrać.
    Bulkaasia współczuje chorubska i życzę żeby zaraz przeszło. Mnie znowu te pogody wykańczają. Dzisiaj to już w ogóle, aż głowa zaczęła strasznie boleć i też się boje czy mi coś na zatoki nie poszło.

Posmaruj sobie czolko amolem albo vicksem i do lozeczka.

qdkki09kwrowb7nz.png

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia wrote:
    Wcześniej myślalam, że odczuwam czkawke, ale teraz już wiem, że to były tylko złudzenia :D prawdziwej czkawki nie da się przeoczyć :D

Mi sie wydaje ze dzisiaj zaliczylismy pierwsza odczuwalna czkawke. Na rozpoczecie kolejnego tygodnia :-)

qdkki09kwrowb7nz.png

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za info, ja mam 8 muślinowych, 3 tetry i 2 bambusowe, chyba dokupie zwykłe tetry żeby na dno wanienki dawać do tego racja przy KP pewnie pójdzie sporo, chcę z jednej dużej tetry czy muślinu zrobić 4 małe żeby były czyste do wycierania buźki małej cały czas. Ostatnio byłam w IKEI i zakochałam się z wanience ikeowej - malutka, z gumkami na dole i do tego chyba za 19,99 zł :)
    Bulkasia zdrówka dla Ciebie - pilnuj koniecznie żebyś nie miała temperatury - jak coś to paracetamol i zimne okłady.

[img][/img]
  • sisi Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam 10 muślinowych na internecie i dostałam kilka tetrowych i flanelowych od babci razem jest chyba z 16 ale te muślinowe wydają się być jak zwykłe tetrówki. Z kolei otulacz muślinowy jest pięknie mięciutki.

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • DarkPrincess Przyjaciółka

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Witam nowe mamusie :)
    Co do pieluch to ja chyba przesadziłam z ich ilością jak tak czytam ile Wy macie. Mam 20 tetrowych białych, 5 kolorowych, 3 muślinowe i 2 flanelowe. Z wyprawki brakuje mi jeszcze kilku ubranek dla małego, łóżeczka (mąż dopiero zaczął projekt sobie rysować), pościeli, kosmetyków i rzeczy dla mnie do szpitala. Siebie zostawiłam na koniec hehe ;)
    Ostatnio źle sypiam bo mały w najlepsze harce zaczyna od 23... Ale przynajmniej mam pewność że z nim wszystko w porządku :)
    Miłego dzionka ;)

zrz6i09ksymsc0lz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też ma wbudowany zegareczek. Punkt 22 zaczyna się zabawa i tak od kilku tygodni już :D znowu czkawka, ale masakra. Chyba jem za dużo słodyczy skoro mały tak łyka :D

sisi, DarkPrincess lubią tę wiadomość

‹‹ 721 722 723 724 725 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ