X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak na wysokiej jakości muślin właśnie taki śliski mówią tkanina bambusowa - mi on przypomina po częsci satynę - właśnie taki śliski przyjemnie chłodny, natomiast pieluszki muślinowe na allegro opisują jako bardzo grubą tetrę - ja mam te z IKEI i faktycznie przyjemne w dotyku ale bardziej przypominają bawełnę (tetrę) niż chłodny bambus, flanelka jest bardzo ciepła w dotyku ale bardzo szybko się mechaci - nie przepadam za nią, a tetra jak to tetra, cienka podstawowa pieluszka :) mam nadzieję że jakoś to wytłumaczyłam :D

Alimak lubi tę wiadomość

[img][/img]
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc jeśli chodzi o wyprawkę to tak, również dotyczy to wszystkich kwestii kosmetycznych. Nożyczki itd kupiłam zestaw z tomme tippie ( jest super) wanienke mam z tega i do tego wkład frotte (bo plastikowych ponoć dzieci nielubią bo są chłodne, a że jeszcze nie kąpałam niemowlaka to będę spokojniejsza). Nie mam tylko rzeczy aptecznych zapisałam koszyk w gemini i w maju zamówię czyli octaniept, gaziki, sól fizjologiczna i termometru nie zamówiłam jeszcze bezdotykowego w zestawie tomme tippie jest zwykły elektroniczny więc jak coś to jakiś w domu jest. Zwykłe nożyczki mam zapisane bo ponoć czasem ciężko Dziecku obciąć pazurki bezpiecznymi a ja zwykłych w domu nie mam więc muszę kupić dla Małego,żeby się nie stresować jak coś. Gaziki kupuje dwa rodzaje jałowe i nasączone spirytusem (stara szkoła dbania o pępuszek więc wole mieć w domu jak coś)

Kosmetyki i pielęgnacja

Octanisept
    Szczotka do włosów i grzebyk
    Nożyczki, cążki, pilniczek
    Zwykłe nożyczki do paznokci
    Patyczki higieniczne
    Opatrunki jałowe
    Sól fizjologiczna w ampułkach
    Termometr do wody
    Termometr bezdotykowy (mikrolife 150)
    Aspirator do nosa
    Gruszka
    Gąbka/Myjka do ciała
    Wanienka
    Ręcznik z kapturkiem
    Przewijak
    Pokrowiec na przewijak
    Wkładka do waniennki
    Stojak do wanienki ?
    Oliwka do ciała
    Chusteczki nawilżane
    Płyn do kąpieli
    Sudocrem
    Krem na odparzenia do pupci
    Pieluszki jednorazowe
    Krem do buzi
    Płyn do prania
    Podkłady do przewijania

Różnica w pieluchach to splot i rodzaj tkaniny. Najbardziej popularna jest tetra, flanela jest znacznie grubsza i mam zamiar używać jej jako przykrycia również muślin dopiero zyskuje po wypraniu wówczas robi się jak jedwab. ja mam pieluszki 80x80 muślinowe są mniejsze ale nie pamiętam ile ale niewiele.

Alimak, sisi lubią tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na muślinowe otulacze z motherhood :-)

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejaa Brzuchatki :) Chyba pora nadrobić to forum, bo kiedyś to tu taki szum był, że hohoh - teraz większość przeniosła się na facebooka :)
    U nas końcówka 30 tygodnia i wyglądamy tak (zdj. z wczoraj ):

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a1917a27f3ef.jpg

Co do wyprawki hm... wydaje mi się, że też niewiele pozostało. Parę rzeczy do szpitala z kosmetyków, karuzela i bujaczek a tak to by chyba było wsio :)
    Czekam za pogodą jak inne dziewczyny i czas wziąć się za pranie ciuszków itp... bo jak patrzę na moją szafę to troszkę tego będzie i na pewno nie ogarnę tego w dwa dni haha :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze i najbliższe wizyty i oczywiście koniecznie proszę o relacje :D

sisi, Nalunia, DarkPrincess, PiKi, Marciiik, DTEM lubią tę wiadomość

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)
  • sisi Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś bardzo zgrabny brzusio :)

A właśnie karuzelę nad łóżeczko też jeszcze muszę kupić i firany/zasłony do okna malutkiej.

Jaguś_7810 lubi tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • sisi Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pewno mam za dużo, ale wolę czegoś nie ubrać niż żeby mi zabrakło, ze względu na mój spokój psychiczny ;)
    Tych najmiejszych 50-56 mam:
    Body z krótkim:15
    Body z długim: 10
    Pajac cienki:10
    Pajac ciepły:3
    Do tego kilka sukieneczek, legginsów i sweterków.

Rozmiar 62 to już inna bajka, tutaj poszalałam :)

19/02/2021 Anielka 2860
  • sisi Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie ta cała rozmiarówka to jakas masakra jest. Koniec końców posortowałam moje ciuszki na oko i z tych najmiejszych na metkach mam napisane "tiny/early baby" które są niby do 3,2 kg i długość 44-50cm do "new born" które są do 4,1 kg i 56 cm, a jak przyłożę jedne do drugich to praktycznie niczym się nie różnią. Do kolejnej szuflady wrzuciłam te do miesiąca czyli teoretycznie na 56 cm ale znalazły się tam ciuszki z metkami 50-56-62, wszystko zależy od firmy.

19/02/2021 Anielka 2860
  • lipa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam całe pudla ciuszkow od kuzynki. I to do 2 lat. Samych pajacykow dla wieku 0-3 miesiące mam ponad 30. Tak samo bodziakow z krótkim rękawem. Wiem, ze to za dużo, ale darmowe, więc wyrzucać nie będę :-) i tylko czekam na remont sypialni i pokoju dla małej, żeby to wszystko poprac, poprasować i poskladac, bo pewnie z tydzien albo i dluzej mi zejdzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 17:35

age.png
  • Kattty Debiutantka

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki,
    Proszę podpowiedzieć
    kto gdzie kupował łożeczko dla dziecka? Chcę żeby było z szufładą na dole, żeby barierka wygodnie zdejmowała się (w nocy karmić i przystawiać do lóżka rodziców) i z kołyską. Czy ktoś już zamawiał gdzieś? Jestem z Warszawy, byłam w kilku sklpach, nic mi się nie podoba(((
    Myślę, że gdzieś już napewno pisaliście o tym, ale jestem 300 stron od tego miesca, gdzie skonczyłam czytać ostatnio.

PS. Byłam z wami od początku, po tym w ogolę nie udawało się nadrabiać, tyle pisaliście, wszystko było interesujące i nawet w nocy czytałam i rano miałam do pracu. Ale teraz mam już więcej czasu, żeby czytać i pisać))

Jestem trochę w panice. Tak mało zostało, ale ja jeszcze w ogółe nie jestem gotowa, co robić z dzieckiem, co muszę mieć tak napewno, a co nie. Czy poradzimy?!

e24f8ac0b0.png

Aniołek * marzec 2015 - 11 tc
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattty ja łóżeczko zamawialam na allegro. Mam poziomowane i ze szufladą na dole + cała pościel i dodatki :)

Tak poza tym dzień dobry :)

Dzisiaj wizytuje na 11:20 i wszystkie kciuki są dozwolone ;)

Jaguś_7810, AniaKami, sisi, Kattty lubią tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • PiKi Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez kupowac bede na allegro ze sklepu DARLALAND1 czy jakos tak ;)

jak sie dzis czujecie? bo ja fatalnie, tak niespokojnie, slabo, niewygodnie mi w kazdej pozycji, na dodatek moj pan i wladca zasnal sobei jak zwykle w salonei i przylazl o 3 w nocy i mnie obudzil, do 6 mialam noc z glowy, umylam kilka razy zeby, z 5 razy poszlam do wc, wypilam z litr soku, popatrzylam w komorke, cos strasznego :(

mala od 2 dni malo aktywna, delikatnie czuje ruchy, ale rzadko. ogladam filmiki niktorych dziewczyn to cale raczki maszeruja po skorze brzucha, czy dupcia czy stopki a mi lekko czasem bodnie.

wczoraj szkola rodzenia i bylo o pologu i karmieniu dzidzi.
    Dzis chce zmaowic duzo rzeczy w sklepie na allegro i mi sie juz koszyk zapelnil, bo mozna maks 20 pozycji hehe, ale na liscie m.in. pieluszki, szczotka do wloso, przewijak, przescieradla, podlklady itp

dziewczyny jakie mace ladne brzuszki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 08:59

Kattty lubi tę wiadomość

f2w3dqk37wy2z51g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam łóżeczko Julia z allegro, ze zdejmowanym bokiem i szufladą. Cena spoko, wygląda ładnie ale jeszcze go nie złożyliśmy bo mamy mały pokoik.

Kattty lubi tę wiadomość

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, Piki nie martw się bejbiki mają teraz trochę mniej miejsca, może Twoj dzidek potrzebuje troszkę odpocząć, u mnie też aktywność jest fazami, wczoraj na wieczór brzuch mi falował tak mała szalała aż do rana, a teraz spokój odpoczywa sobie :) Ja też jeszcze łóżeczka nie mam - zależy mi na dostawce póki co - może po weekendzie coś poszukam..
    A dziewczyny myślałyście o bankowaniu krwi pępowinowej? My właśnie się zdecydowaliśmy na pakiet 18 lat i chyba nigdy nie byłam niczego tak pewna jak tego - daje ogromny spokój psychiczny coś w rodzaju dodatkowego ubezpieczenia - przynajmniej już prezent na 18-stkę dla małej już mamy hehe :)

elvira lubi tę wiadomość

[img][/img]
  • PiKi Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalunia wrote:
    Dzień dobry, Piki nie martw się bejbiki mają teraz trochę mniej miejsca, może Twoj dzidek potrzebuje troszkę odpocząć, u mnie też aktywność jest fazami, wczoraj na wieczór brzuch mi falował tak mała szalała aż do rana, a teraz spokój odpoczywa sobie :) Ja też jeszcze łóżeczka nie mam - zależy mi na dostawce póki co - może po weekendzie coś poszukam..
    A dziewczyny myślałyście o bankowaniu krwi pępowinowej? My właśnie się zdecydowaliśmy na pakiet 18 lat i chyba nigdy nie byłam niczego tak pewna jak tego - daje ogromny spokój psychiczny coś w rodzaju dodatkowego ubezpieczenia - przynajmniej już prezent na 18-stkę dla małej już mamy hehe :)

a jakie sa koszta w przypadku firmy która wybraliście? my stwierdzilismy ze jesli sie zdecydujemy to dopiero przy drugim dziecku

f2w3dqk37wy2z51g.png
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PiKi wrote:
    a jakie sa koszta w przypadku firmy która wybraliście? my stwierdzilismy ze jesli sie zdecydujemy to dopiero przy drugim dziecku

Piki są różne pakiety, my wybraliśmy Bank Komórek Macierzystych i pobranie tylko z krwi pępowinowej (jest jeszcze do wyboru z łóżyska i z galarety whortona czy jakoś tak) całość opłat wraz z przechowywaniem na 18 lat wychodzi 7200 zł już po zniżce 900 zł i gratis pakiet transplant assistance o wartości 200 zł.

[img][/img]
  • PiKi Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ło matko, ale te firmy kase biją :( ale jak kogos stac i moze sie przydac to czemu nie? ;)

czatuje na promo pieluszek w biedrze i teraz jest promo ze wychodzi pieluszka w zaleznosci od rozmiaru ok 30 gr/szt. nie wiem czy czekac na cos lepszego czy brac. w jakiej cenie kupowalyscie (ile wychodzilo za sztuke?)

f2w3dqk37wy2z51g.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Tez kupowałam łóżeczko na ebayu.
    Witam się i ja nareszcie w 3 trymestrze i 7 miesiącu!!! :D

Kciuki za wizyty &&&&

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 11:17

Kattty, DTEM lubią tę wiadomość

19/02/2021 Anielka 2860
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piki teraz komórkami można leczyć nie tylko białaczkę ale i reumatologiczne zapalenie stawów, czy powoli badają wpływ na cukrzycę typu 1 - u mnie w rodzinie mama miała reumatologiczne zapalenie stawów.. jeśli chodzi o finanse to ja wolę odpuscic jedne czy drugie wakacje i zapewnić większe szanse w razie choroby mojemu dziecku, mam nadzieje że nigdy nie będziemy potrzebowali tych komórek i wszystko będzie dobrze :)

Sisi gratulacje 7 miesiąca, ja się witam dziś w 8 :)))

PiKi, sisi, zimowa stokrotka lubią tę wiadomość

[img][/img]
  • sisi Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalusia gratki !! :) A ja myślałam, że 8 zaczyna się w 31+0.

Nalunia lubi tę wiadomość

19/02/2021 Anielka 2860
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Sisi :))) belly pokazuje już w 30+0 8 miesiąc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 13:54

[img][/img]
‹‹ 722 723 724 725 726 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ