X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    Witam się z Wami w rozpoczętym 30tc (29+0) <3

Nooo... To teraz już z górki ;)

Anga dodałam cię do grona przyjaciółek bo inaczej nie mogę napisać na priv :(

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Brzuchatki teraz przez najbliższy tydzień będę mniej obecna bo mam remont na głowie i padam wieczorami, gratuluje udanych wizyt dziewczyny :)
    Podpinam sie pod pytaniem Alimaki - czemu jesteście na nie z bankowaniem?

[img][/img]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) dopiero co podglądałam lutówki, a stuknął już 31/32 tc :D nieśmiało wyprałam pierwsze pościele, które pewnie użyje dopiero na zimę ale boje się rozpocząć zabawę z ubrankami. Nie wiem, może za wcześnie, może licze jeszcze na jakieś nowe zdobycze, a później ciężko je będzie wyprać oddzielnie :)

• sisi Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam tylko na cały dzień cieplutki ze słoneczkiem i też się zabieram za pranie i prasowanie, będzie z głowy :)

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już pościele mam wyprane, wyprasowane i ułożone w pudełku. A na pranie ubranek czekam aż wrócimy teraz z wyjazdu nad morze :) Także za tydzień już mam drzwi otwarte, a zacznę jak mi się zachce :)

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czekam na zakonczenie malowania pokoiku potem sloneczko i zaczynam pranie i prasowanie.

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • Ikciu Znajoma

Wysłany: 2 maja 2017, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pokój wymalowaliśmy - znaczy mąż to zrobił. A dziś byliśmy w ikea i zamówiliśmy szafę będzie w piątek - więc w przyszłym tygodniu liczę na słonko i będę prać i prasować:)

1kaktus, lipa lubią tę wiadomość

9 cs.
    [img][/img]atdci09kknf9dqaa.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale tu cisza.... forum lipcówek wymarło chyba ;p ja wczoraj byłam na wizycie :) maluszek ma się dobrze i wazy już uwaga 1968gram ! wydaje mi się ze to strasznie dużo bo jak podczytywałam różne książki to to jest waga na 33 tydzień a my mamy dopiero 31 :)

lipa, Marciiik, Alimak, Nalunia, DTEM, DarkPrincess lubią tę wiadomość

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszła mama wrote:
    ale tu cisza.... forum lipcówek wymarło chyba ;p ja wczoraj byłam na wizycie :) maluszek ma się dobrze i wazy już uwaga 1968gram ! wydaje mi się ze to strasznie dużo bo jak podczytywałam różne książki to to jest waga na 33 tydzień a my mamy dopiero 31 :)
    Lepiej za dużo niż za mało :-)

przyszła mama lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ciekawa ile mój teraz waży, bo w 28 dobijał to 1,5 kg :)

Mamuśki, te które już rodziły. Powiedzcie mi prosze, czy te skurcze, które promieniują na nerki, krzyż, lędźwie, całe podbrzusze, to są te przepowiadające, takie porodowe albo blisko porodowych? Mam je w nocy któryś raz z kolei, są coraz mocniejsze, aż łzy stają w oczach i pomaga jedynie masowanie pleców i oddychanie. Po paru minutach spokój.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam po kilku dniach i widzę, że tu majówkowa cisza zapadła... Trochę szkoda. Fb ma swoje zalety, ale tu jakiś inny klimat jest :)

Również czekam na słonko i biorę się za pranie. No wypadałoby jeszcze kupić płyn do prania :D

• sisi Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, pisałam już na FB ale tu też wkleję :)
    Ja już po zwykłym usg (27t6d) bo w Anglii nie ma usg 3 trymestru. Z mała wszystko ok, ma 1133 gramy, brzuszek i główka idealne do wieku tylko kość udowa jakaś krótka 49.5mm ale jeszcze w normie. Przekreciła się główką w dół i dlatego czuję ją ostatnimi dniami inaczej, delikatnie na dole i mrowienie pod żebrami bo tam mam łożysko które amortyzuje kopniaczki. Następna wizyty 15 czerwca w 34 tygodniu.

Bella93, lipa, Nalunia, DarkPrincess lubią tę wiadomość

19/02/2021 Anielka 2860
  • zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia to mogą być przepowiadające, ale myślę że warto wspomieć o nich na wizycie u lekarza, żeby przypadkiem za szybko maleństwo nie wyskoczyło. :) Zwłaszcza, że mówisz o coraz mocniejszych. Ja co jakiś czas też mam skurcze ale są delikatne, prawie że niezauważalne. Mój gin wspominał że jakbym miała jakieś mocne skurcze to żebym ich nie bagatelizowała bo mogą się pojawić ale to już na finiszu a teraz nie są wskazane. Ale wiadomo, każda z nas ma inny próg bólu, inny organizm i zapewne nic złego się nie dzieje, natomiast na wizycie zgłoś to lekarzowi :)

Ja już nie mogę się doczekać jakiejś przyzwoitej pogody. Majówka paskudna, raptem w południe mieliśmy ciepło 30 kwietnia i 1 maja, trochę się zaziębiłam przez zmiany pogody, a teraz to już w ogóle zimno i pochmurno na dworze się zrobiło aż nic mi się nie chce robić.

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, jak dawno tu nie byłam. U mnie wizyta za równiuteńki tydzień razem z USG III trymestru. JUż nie mogę się doczekać.
    PannaNatalia - mnie też łapią skurcze, ale takie jak opisuje Alimak no i w ogóle niebolesne, tylko czuję ściąganie skóry od boków do środka i dosłownie po kilku sekundach mijają. Na wizycie powiedz ginowi o tym, pewnie to niegroźne ale lepiej się upewnić :)
    sisi - gratuluję udanej wizyty :)

Co do prania - ja wzięłam się za to w poprzednim tygodniu, zaczęłam chyba od czwartku (jeden dzień trafił się pięknej pogody) - wyprałam ubranka, kocyki, otulacze, pościel, swoje koszule do porodu - wyprasowałam, ubranka posegregowałam kategoriami oraz rozmiarami i schowałam do foliowych worków, żeby się nie kurzyły. Zeszło mi dosłownie 3 dni razem z prasowaniem i układaniem, ale już spokojnie mogę czekać na godzinę 0 (trzeba jeszcze tylko spakować torbę). W sumie dobrze że się za to zabrałam wtedy bo pogoda znów nieciekawa i nie miałąbym do tego za grosz energii teraz, a jeszcze od wczoraj strasznie bolą mnie więzadła i plecy, nie wiem jak wystałabym teraz przy desce ;)

sisi lubi tę wiadomość

• lipa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a powiedzcie mi proszę taka rzecz: oproznilam komode, chciałam się już właśnie zabrać za pranie, prasowanie i układanie w niej ciuszkow. Tylko ze bedziemy jeszcze malowac pokoj, w którym stoi komoda, bez wznoszenia jej. Myślicie, ze opary farby mogą "zostac" na tych ciuszkach?
    Wiem, ze to dziwne pytanie :-) Ale mamy ogólnie remont, za pokój dziecka zabierzemy się na samym końcu, a nie chce być taka nieprzygotowana.

age.png
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny gratuluje udanych wizyt, wpadłam na szybko sie przywitać , u mnie remont pełna para.. cały dzień na nogach bo wybieranie płytek drzwi paneli itp... lipa co do twojego pytania to ja bym opróżniła ciuszki małej z komody :)

lipa lubi tę wiadomość

[img][/img]
  • sisi Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że wszyscy zabrali się za remonty :) Dobrze, że u nas już koniec... nienawidzę tego całego kurzu.
    Lipa tak jak Nalunia radzi, lepiej wyciągnąć ciuszki, może oparami z farby nie nasiąknął ale przy remoncie czy malowaniu zawsze się nakurzy i wejdzie w każdą szparkę.

lipa lubi tę wiadomość

19/02/2021 Anielka 2860
  • jednataka Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2017, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna Natalia, te Twoje skurcze to chyba już nie są przepowiadajace. Lepiej zgłoś to lekarzowi, trochę za wcześnie na takie bóle... Też mam takie jak pisały dziewczyny -czyli chwilowe stwardnienie brzucha, niebolesne (wcześniej miałam bolesne i to było niebezpieczne, musiałam leżeć) i tylko parę razy na dzień, trwają max 30sek.

Ja zbieram się do tego,aby w końcu przeszukać nasze rodzinne ciuszki wyprawkowe (w ciągu 5lat urodziło się 6dzieci;) które są u teściów i zacząć prać :) poza tym muszę jeszcze zamówić materacyk, bo moja córcia, która jeszcze nie przeprowadziła się do nowego łóżeczka miała ostatnio przygodę ;) a 3lata się uchowal bez żadnych zamoczen,ale widać synus woli mieć nowy :)

Dziewczyny, która jest z Wawy? Pamiętam, że któraś była...

Ja gdybym jeszcze planowała malowanie to nie wkladalabym czystych ciuszków do komody, bo chyba jednak zapach by przeszedł

Czy Wy też tak tyjecie teraz? Do zeszłego tygodnia było +7, a w tydzień nagle +9... Masakra!

lipa lubi tę wiadomość

Córeczka 06.05.2014
    Synek 03.07.2017
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Piękne, rzeczywiście, fb załatwiło nam forum jak pewien Pan Caracale;)
    Ogłaszam, że i u mnie malowanie zakończone;) uff, z rozpędu pomalowaliśmy całe mieszkanie...ciuszki czekają jeszcze na lepszą pogodę, na razie posortowałam rozmiarami i większe chowałam do pudełek na kolejne fazy życia;)

Marciiik, sisi lubią tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • delilah11 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też smutno kiedy wchodzę a tu cisza, zwłaszcza że konta na fb nie mam, ale pewnie będę na dniach zakładać właśnie żeby móc uczestniczyć w różnych grupach mam ;-)

Moja waga też ruszyła - w okolicach Świat miałam +3 kilo, nagle zrobiło się +5... Dodatkowo mam wrażenie że przybyło mi w udach co zupełnie mi się nie podoba hehe. No nic, zobaczymy co będzie dalej.

Na wizycie 26+6 okazało się że moje łożysko które od początku ciąży zachodziło na ujście podniosło się i jest 2cm od ujścia więc jestem spokojniejsza.

Teraz ostro kompletuje wyprawkę - ciuszki już mam od jakiegoś czasu, ale chodzę za rzeczami aptecznymi, prześcieradła, dla siebie jeszcze nic nie kupiłam a czas goni ;-) jak widzę u Was już 32 tc to zaczynam się stresować że to już tak niedługo ;-)

Jaguś_7810, sisi lubią tę wiadomość

‹‹ 724 725 726 727 728 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ