X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • jednataka Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak, my mamy bazę w rodzinie i pozyczymy. Przy córce też mieliśmy, ale nie od razu i powiem Ci,że jeśli możesz sobie na to pozwolić to nawet się nie zastanawiaj ;) wygoda, komfort, też zależy czy dużo jezdzicie. Bazę zawsze możesz potem sprzedać! Bardzo polecam. To motanie fotelika w pasy było straszne ;) co do laktatorow jeszcze to te cześci są niestety bardzo drogie... A nawet nie wiem jak się wypozycza to dają sam silniczek chyba? Ktoś się orientuje?

Córeczka 06.05.2014
    Synek 03.07.2017
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Aż dziwnie się to pisze, ale: witam nowe Mamusie lipcowe;)

mam termin równo za 2 mce, ale mam wrażenie, że wszystko odbędzie sie duuużo szybciej

lipa - macie wybraną farbę? jak nie to polecam Tikkurilę - dla mnie prawie niewyczuwalna, kilka pomieszczeń malowałam kilkoma farbami ostatnio i naprawdę ta jest mega......

Kaktus, Alimak - dzisiaj widziała u Hubiworld na allegro laktator ręczny Aventu i 5 butelek do tego za chyba 197 zł, fajna cena za nówki

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • StiuuNatt Znajoma

Wysłany: 8 maja 2017, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Witam się z rana w dniu wizyty. Mam na godzinę 10, ale stresuję się że coś pójdzie nie tak i będę ją znowu musiała przełożyć, dlatego obudziłam się już przed 5 razem z moim K. Który szedł do pracy. Dzisiaj w końcu się dowiem co tam we mnie siedzi, jestem podekscytowana jakbym już miała rodzić. ;) Poza tym zabieram w końcu moją listę i planuję od razu po lekarzu skoczyć na małe (ehe) zakupy. :D Proszę, trzymajcie kciuki żeby wszystko było dobrze. :)

Mamakejti - ja mam właśnie od paru tygodni takie przeczucie, że urodzę wcześniej. W sumie to wolałabym tak niż przenosić dwa tygodnie :P znając życie, zrobi mi na złość i jednak przenoszę :D

A co do fotelika to właśnie wczoraj długo się zastanawiałam jak go montować. Jestem kompletnie w tym temacie zielona. Chyba zrobię dzisiaj albo jutro próbę, bo nie daje mi to spokoju. :P

Marciiik, sisi lubią tę wiadomość

82do6iyeir1eoehg.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StiuuNatt - mi zaraz po 15 czerwca ściągają szew i wszystko się może zdarzyć, córkę trzymałam w ramionach już 24 godz. po zdjęciu blokady....więc nastawiam się na wszystko ;)
    udanej wizyty i melduj co i jak!

PannaNatalia lubi tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak, no jest nadzieja, że to inaczej jakoś będzie, ale nadzieja jest tylko na ten pierwszy raz :D

Udanego poniedziałku laseczki!

Alimak lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeeeeeść :) ja znowu na bojowo :) 8 osób zainfekowanych w domu to i mnie już musiało dopaść. 8 miesiąc mieszkam z tą rodzinką, 8 miesiąc ciąży, 3 raz coróbsko. Szlag mnie jasny trafi :) uciekłam właśnie do domu rodzinnego i tak się zastanawiam czy się tu nie przenieść na tydzień. Półtora roczne dziecko co 2 tygodnie łapie angino-podobne coś, wymiotuje flegmą, ma gorączkę ponad 38 i nikt nie pójdzie z nim do lekarza. Nie, nie, trzeba dziecko wyhartować i dać mu tylko paracetamol na zbicie, bo kto by się przejmował po raz kolejny zainfekowaną ciężarną ;) ;)

Przepraszam za żale, ale mnie roznosi, bo gdyby to moje dziecko tak chorowało, a szwagierka byłaby w ciąży, to jej mąż z moją teściową na czele spakowaliby mi rzeczy i wyprosili z takiej imprezy.

Zamówiłam tez laktator, padło na ręczny. Nie chciałabym używać, ale w razie czego raczej się przyda :) No i teraz zostały tylko pieluszki, termometr ( i pewnie padnie na ten na M :D po rekomendacji Mamykejti :D ) iii wózek. Także Janie, możesz wyłazić za 3 tygodnie :P

Rozmawiałam wczoraj z kuzynki matką, która urodziła w 7 miesiącu :) tylko 4 dni niunia była w inkubatorze, a 7 dnia wypuścili do domciu. Ale fajnie mieć taką świadomość, że w razie W będzie wszystko dobrze :)

Widzę że każda z nas ma przeczucie, że dziec wyjdzie wcześniej :D ja też. Dej Boże bo się zanudzę :)

mamakejti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) dawno mnie tu nie było, coś to nasze forum przez to FB obumiera.ponieważ wczoraj zaczęłam 30 tc postanowiłam zrobić pierwsze pranie i zdziwiłam się bo mam tyle ubrań dla juniora, że chyba z 6 pralek będę musiała wstawić hehehe. Generalnie w sobotę odebralam ostatnią przesyłkę z apteki i cala wyprawka zamknięta. Może troszkę szybko ale też mam dziwne przeczucie ze będzie to dużo szybciej. Syna rodzilabym za 4 tyg i pamiętam jaki to był stres bo połowy rzeczy nie było. Mamakejti kurczaki to u ciebie tez może wszystko się zdazyc po ściągnięciu szwu :). Miesiąc to nie tak długo. Dziewczyny życzę wam miłego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 08:36

sisi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia bardzo Ci współczuję sytuacji i szczerze. ... tez bym się w takiej sytuacji wyniosła. Trzymam kciuki za zdrówko

• Mania25 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Ja już w domku, znów w swoim łóżeczko i noc z poduszką ciążową :) Nie wiem co będę mówić po jutrzejszej wizycie u ginekologa, ale ogólnie to muszę przyznać, że znalazłam sposób na moje dolegliwości. :) Czułam się jak staruszka, tu boli, tam boli, ledwo podnosiłam się z łóżka. Co pomogło? Spacery, długie spacery. I to raptem przez tydzień spacerowaliśmy dość sporo, a ja mimo, że po przechadzkach obolała, to rano budzę się niemalże jak nowo narodzona. A nawet jeśli coś boli, to szybko to rozchodzę. Nie wiem czy uda mi się utrzymać taką aktywność, jak już Mąż wrócił do pracy, ale jest szansa, bo mogę psa wyprowadzać na spacery :P :) Niech tylko w końcu przyjdzie prawdziwa wiosna..

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• StiuuNatt Znajoma

Wysłany: 8 maja 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia ja bym zwiała na co najmniej tydzień :/ co to w ogóle za podejście że trzeba dziecko zahartować? Ja nie jestem panikarą i też nie przepadam za lataniem do lekarza z katarkiem, ale to co opisujesz to już coś poważnego. No i tym bardziej że wszyscy potem zarażeni. Masakra:/

Co do laktatora, nie wiem czy to dobre podejście, ale postanowiłam na razie nie kupować. To jest jednak jakiś tam wydatek, który może okazać się zbędny. Na razie wybrałam sobie który bym chciała i w razie czego, jak uznam że potrzebuję sklep mamy tak blisko, że wyślę mojego mężczyznę żeby kupił.

82do6iyeir1eoehg.png
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia pamietam jak juz o tym kiedys pisalas. Porazka zostan w domu gdzie jestescie bezpieczni. Oby tylko takim glupim dzialaniem temu malemu Dziecku krzywdy niezrobili bo takie bieleczone infekcje sa b niebezpieczne. A niemacie mozliwosci zamieszkac osobno? Jak jesscze Niemowle dojdzie to moze byc naprawde "ciekawie".

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • StiuuNatt Znajoma

Wysłany: 8 maja 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, melduję się powizytowo. ;) Jestem przeszczęśliwa, wszystkich już powiadomiłam, że przeczucia moje i większości rodziny się spełniły. Mamy synka. :) Zdziwiłabym się gdyby było inaczej, nawet trzy razy mi się śnił mój mały synek. :D teściowa miała teorię że nic się nie zmienilam, nie spuchłam, to na pewno będzie chłopiec. ;) Nie wierzę w takie przepowiednie, ale teściowa będzie miała radochę że zgadła. :D
    Poza tym wszystko dobrze, tylko trochę hemoglobina mi spadła poniżej normy.
    Termin mam na 14.07 ale dzieć jest póki co tydzień większy. :o ale to nic, podobno to normalne że się rozwija takimi skokami i za tydzień podobno mógłby być już w sam raz.
    Mój K. napisał mi żebym nic mu do wieczora nie mówiła, tylko ładnie się ubrała, bo ma niespodziankę. Także reszta dnia mimo niepogody zapowiada się równie wspaniale. :)
    Cała w skowronkach lecę na zakupy dla małego i już tu do wieczora albo do jutra nie zajrzę, więc życzę wam tak dobrego dnia jak ja mam. :D trzymajcie się ciepło!

Anga1989, cookiemonster, Junioer, 1kaktus, mamakejti, Marciiik, megi78, DarkPrincess, Nalunia, DTEM lubią tę wiadomość

82do6iyeir1eoehg.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StiuuNat powodzenia na wizycie, oby dzidziol w końcu pokazał co ma między nóżkami ;)

PannaNatalia zdrówka życzę, może z prawdziwą wiosną choróbska pójdą w zapomnienie!

Edit. Stiuu włąśnie doczytałam, że bedzie synek :) Moje gratulacje!!! Udanych zakupów :) :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 12:49

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • delilah11 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam upatrzony Medela Mini Electric ale też zamierzam kupić dopiero kiedy stwierdze że potrzebuje. A i muszę kupić jeszcze wszystko co potrzebne dla mnie, na razie tylko Młoda zaopatrzona ;-)

• sisi Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam już medela swing uzywany, dokupiłam tylko nowe te części które miały styczność z mlekiem.
    Też potrzebuję rzeczy dla siebie, czas zacząć się rozglądać.

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak, zwykły taki, babyone z gruszką - 39 zł to nie majątek, a będę spokojniejsza. W razie naawału kupi się elektryczny, a na razie wolałabym stosować sam cycek bez dotykania flaszek :) zobaczymy jak wyjdzie w praniu, pewnie nie tak pięknie.

Dzięki za wsparcie :) Może się wybronimy jakoś..

Stiunat, gratuluje pisiorka :P szkoda, że tak późno! Ja bym zwariowała do 30 tygodnia :P

• Leoparde Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StiuuNatt gratuluję synusia :-D
    Dzień dobry wszystkim. Ojj jak dawno mnie tutaj nie było.
    Ja również mam przeczucie ze urodzę wcześniej. W czwartek mam wizytę, ciekawe co tam moja gin wymaca, a za tydzień usg III trymestru, już się nie mogę doczekać.
    Miłego dnia dziewczynki :-*

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2017, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak Microlife nc150 :)

StiuuNatt gratuluję synusia! Oby naładowanie pozytywną energią zostało Ci jak najdłużej!

Panna Natalia szczerze współczuję... Koszmarnie mieszkać nie u siebie i czuć się bardzo nie u siebie i nie na miejscu... A coś kiedyś wspominałaś o jakimś domku letniskowym czy mieszkanku małym czy coś pomieszałam? Jeśli nie pomieszałam, to może pourabiaj męża, może moglibyście jednak się przenieść. Komfort psychiczny ważna sprawa! A powiem Ci, że szczerze podziwiam, że to wytrzymujesz ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcik, domek letniskowy :) wydarłam się tylko na męża, bo w zimie obiecał, że w lipcu tam się przeniesiemy, a robota stoi od miesięcy i nic się tam nie zmieniło. Może i dobrze, bo dziś jedziemy do gminy po warunki zabudowy więc jakieś światełko i sens tej męczarni widzę :)
    Też się podziwiam. Aleeeeeeeeeeee mamy sukces! Bratanek był u lekarza, dostał antybiotyk i mase leków :D cała zapłakana wróciłam wczoraj, bo ja to ciul, tylko szkoda mi małego w środku bo on nie jest winny nieodpowiedzialności dorosłycv ludzi.

Poza tym witam się tak jak Ty... w 32/33 tyg :D może uda mi się namówić męża na złożenie łóżeczka... :) <3 ciekawa jestem czy faktycznie jest takie niskie na jakie wygląda... szkoda, że nie podają wysokości.

Dziewczyny, mam pytanie. Nie jestem mocno zainfekowana, mam tylko olbrzymie migdały i katar - czy w takiej sytuacji mocz i morfologia wyjdzie zakłamana? Od 2 miesięcy próbuje zrobić te badania przed wizytą i zawsze złapie jakiegoś dziada i boje się o wynik.

sisi, Marciiik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Tak szybko tylko napisze co i jak.
    Nie powtórzyłam bety,lekarz mi odradził, powiedział że niepotrzebnie się nakręcam. Wczoraj miałam wizytę i USG, prawdopodbnie widział pęcherzyk,ale nie chciał mi na 100% potwierdzić, mówił że jeszcze za wcześnie. Dostałam duphaston i za dwa-trzy tyg do kontroli. Do tego czasu mam być dobrej myśli i nie szaleć z betą:-)

‹‹ 726 727 728 729 730 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ