X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Pikcia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)

Zaglądam codziennie, ale weny brak do pisania :)

Ja jeszcze nic nie piorę i nie prasuję :( Musimy najpierw komodę kupić, bo nie mam miejsca na ciuszki i kosmetyki.

Torbę do szpitala pewnie spakuję na początku czerwca. Jestem jeszcze w trakcie kupowania i kompletowania wyprawki dla Małej i dla siebie, ale tak w połowie czerwca chcę mieć już wszystko dopięte na ostatni guzik :)

Co do ciuszków - ja część dostałam, część kupowałam w lumpku. Mam takie dwa ulubione, w których za nieduże pieniądze można kupić świetne ubranka. Jak dla mnie nie ma sensu przepłacać - w sklepach nowe/markowe ciuszki są bardzo drogie a dzieciaczki tak szybko rosną ;)

Miłego dnia Lipcóweczki :)

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• Majetta Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj byłam w Pepco i zakupiłam kilka badziaków po 6-9 zł a dzisiaj w Auchan za 5-6zł :) prałam już ciuszki z tych sklepów i nic się z nimi nie dzieje :)

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczęta, miałam kilka dni przerwy na bbf
    Marciik - zgadza się, mam microlife nc 150 i chwalę go sobie, nc 100 tez mam i jeszcze działa ;)
    ja muszę mieszkanie po malowaniu "poukładać" więc pranie jeszcze przede mną, na razie dokupuję pieluszki tetrowe...
    dobrej reszty tygodnia!

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i wiedziałam dlaczego dziś mnie przygnało na bbf, na pasku widzę, ze 33 tc zaczęliśmy...a położenie poprzeczne, trzeba coś pokombinować, bo nie chce cc...

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :D nastawiłam dziś pierwszą pralkę z rzeczami małej, jakie cudne uczucie rozwiesza takie malutkie ciuszki - prawie się popłakałam hehe
    Majetta - co lekarz to opinia, mi przez ostatni miesiąc poleciało 1 cm szyjki dlatego kazał jak najwięcej leżeć żeby się nie skracała dalej :)
    Alimak - ja te rajtki widziałam prawie cały czas w biedronce może były odstępy 2 tygodniowe, ale cały czas one były po 9,99 zł za 1 parę więc nie kupowałam, a wczoraj taka fajna cena :D
    Sisi- powiesz mi które części dokładnie kupiłaś do medeli żeby była jak nowa ? :D

Alimak lubi tę wiadomość

[img][/img]
  • sisi Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalunia wklejam link do aukcji na ebayu:
    http://www.ebay.co.uk/itm/350852116784?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak. Ja niestety odczuwam taki ból po każdym spacerze a i w nocy jak przekręcam się z boku na bok to też ból. Według mojego ginekologa to normalne bo "rozciągam się do porodu", nie życzę i trzymam kciuki żeby u Ciebie jednak był tylko chwilowy. Ja teraz się lekko martwoe bo nogi mam spuchnięte jakby mi ktoś je pompką napompował, wizyta we wtorek zobaczę co mi ciekawego powie. Na szczęście ja już mam w sumie wszystko gotowe. Ubranka poprane i poprasowane są pochowane, baa nawet torba dla malego jako tako gotowa. Na koniec maja kupie tylko dla niego kosmetyki i wsio, bo moja to leży i kwitnie już od dłuższego czasu zwarta i gotowa. Ja to w ogóle mam wrażenie że urodzę w czerwcu zamiast lipcu. Nic mi się nie chce, strasznie ociężała jakoś się stałam, a od samego widoku jedzenia to mi się słabo robi. Wiem... Marudna jestem :)

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Alimak, termometr wypróbowany i podaje temperaturę bez wahnięć, oczywiście wszystko pewnie zalezy od egzemplarza, czy nie jest jakiś felerny, ale ja nie mogę napisać o swoim nic złego.

Dziewczyny, mnie tez boli pod koniec dnia wszystko, najlepszą kondycję mam rano i wtedy jest szansa, żeby cokolwiek ogarnąć, a po obiedzie to już tylko bierne przyjmowanie rzeczywistości - i pozwólmy sobie na to, bo niedługo koniec laby!

f2w3skjotzzbwk43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeeeść. Ja własnie z labo wróciłam, i szkoda było raczej pieniędzy. Katar mam, gardło pobolewa, więc wyniki będa pewnie mało wiarygodne, no ale trudno..... Nie miałam morfologii od 2 miesiecy, więc lepszy rydz jak nic?

U mnie deeeeeeeeeeeeeeeeszcz, cały czas deeeeszcz... do babci przychodzi doktorka z hospicjum domowego, pracuje jako anestezjolog i znieczula do cc. Wczoraj zrobiła wielki wytrzeszcz i mówi do mnie "DZIEWCZYNO!!! TY JUŻ TORBĘ POWINNAS MIEĆ SPAKOWANĄ PRZY ŁÓŻKU! Przecież w każdym momencie możesz urodzić!" :D jestem przerażona nieco :)

Marzenie27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O torbie też zaczynam myśleć. Póki co tylko myśleć :) Skończę pranie, to będę pakować. Muszę jeszcze się dopytać w szpitalu, co tam brać, bo na stronie mają bardzo ogólne info na ten temat.
    Słonecznego piątku wszystkim!

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Sisi :* u mnie też deszczowo ale w prasowaniu mi to nie przeszkadza, co do puchnięcia nóg to też mam na wieczór jak postoję chwilę dłużej :( dziś rano moja Mała miała taką czkawkę że aż się obudziłam :)
    witam się w 33 tc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 10:35

sisi lubi tę wiadomość

[img][/img]
  • sisi Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja witam się w 30 tygodniu, nareszcie 3 z przodu :) Rano też czuję się świetnie, a potem cokowiek bym w dzień nie robiła to wieczorem przez ból kręgosłupa nie mogę zwlec się z kanapy bez pomocy męża :(

Nalunia lubi tę wiadomość

19/02/2021 Anielka 2860
  • zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też czytałam o tym rozejściu, ale jak pytałam ginekologa to powiedział że moje objawy są jak najbardziej normalne. Ech, we wtorek jak pójdę to go pomęczę troche, bo to niezbyt normalne, żeby ze zdrowej osoby osoby zrobić się zniedołężniałą staruszką, która ma czasem problem po domu się poruszać. :) zostało tylko 1.5 miesiąca to w razie co jakoś wytrzymam, byle po porodzie nie było potem komplikacji. Jeszcze chyba mały mi na jakieś naczynia krwionośne uciska bo co jakiś czas mam nogi jak u trupa. Normalnie sine, dopiero po spaniu mi jako tako przechodzi.

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łeeee, poleciały erytrocyyty, hemoglobina i hematokryt, ale widzę że średnie stężenie hb w erytrocytach w normnie. Czyli co, anemia czy nie anemia? Wizyta w pon, pytam z ciekawości :P

No i znowu bakterie liczne, w dodatku leukocyty 500... Porażka :)

• delilah11 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia mi wyniki się poprawiły po suplementacji Feroplexem.

Ja z kolei walczę z zapaleniem gardła, na pograniczu z angina :-\ startuje z antybiotykiem, bo jest coraz gorzej :-\ zła jestem strasznie bo ostatnio antybiotyk to chyba w podstawówce brałam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    delilah11 wrote:
    PannaNatalia mi wyniki się poprawiły po suplementacji Feroplexem.

Ja z kolei walczę z zapaleniem gardła, na pograniczu z angina :-\ startuje z antybiotykiem, bo jest coraz gorzej :-\ zła jestem strasznie bo ostatnio antybiotyk to chyba w podstawówce brałam...

Spokojnie :) ja też brałam i to w najgorszym, I trymestrze... w dodatku dożylnie i to końską dawkę, ale wymiotowałam aż od tych migdałów i z gorączki. Antybiotyk to mniejsze zło, więc im wcześniej tym lepiej :)

delilah11 lubi tę wiadomość

• jednataka Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2017, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    no i wiedziałam dlaczego dziś mnie przygnało na bbf, na pasku widzę, ze 33 tc zaczęliśmy...a położenie poprzeczne, trzeba coś pokombinować, bo nie chce cc...
    Są takie ćwiczenia na obrót dziecka, wpisz sobie spinning babies, może pomoże :)
    Współczuję Wam Dziewczyny tych bóli...U mnie przypływ energii, z córką też końcówkę przechodziłam super, teraz podobnie się czuję.
    Można się pocieszyć, że to już naprawdę końcówka :) oby jeszcze połóg był dla nas łaskawy!
    Dziś odebrałam pierwszą partię ciuszkow dla młodego, właśnie piorę

Córeczka 06.05.2014
    Synek 03.07.2017
  • jednataka Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2017, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze się pochwalę,że jakiegoś giganta noszę! Wczoraj na USG na dwóch różnych sprzętach 2100g. To 75 centyl. Trochę dużo, zwłaszcza, że córka w 40 tc 2950g... A ja pomimo CC bardzo chcę rodzić naturalnie,oby synuś trochę przystopowal!

Nalunia, sisi, DarkPrincess lubią tę wiadomość

Córeczka 06.05.2014
    Synek 03.07.2017
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednataka gratki - ale klocuś fajny !! :) podejrzewam że u mnie mała też koło 2 kg już waży :) u mnie też pojawił się ból w nocy przy obracaniu się, dlatego robię to wolno :D , a dziś wrócił ból lędźwi przy chodzeniu.. no cóż :D

[img][/img]
  • sisi Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednataka poważna ta waga :) Kurczę czuję się taka zacofana z tą moją ciążą przy was ;)

Zdrówka dziewczyny, oby choróbska się nas nie imały!

19/02/2021 Anielka 2860
‹‹ 728 729 730 731 732 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ