Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziewczyny
Zaglądam codziennie, ale weny brak do pisania
Ja jeszcze nic nie piorę i nie prasuję Musimy najpierw komodę kupić, bo nie mam miejsca na ciuszki i kosmetyki.
Torbę do szpitala pewnie spakuję na początku czerwca. Jestem jeszcze w trakcie kupowania i kompletowania wyprawki dla Małej i dla siebie, ale tak w połowie czerwca chcę mieć już wszystko dopięte na ostatni guzik
Co do ciuszków - ja część dostałam, część kupowałam w lumpku. Mam takie dwa ulubione, w których za nieduże pieniądze można kupić świetne ubranka. Jak dla mnie nie ma sensu przepłacać - w sklepach nowe/markowe ciuszki są bardzo drogie a dzieciaczki tak szybko rosną
Miłego dnia Lipcóweczki -
Hej Dziewczęta, miałam kilka dni przerwy na bbf
Marciik - zgadza się, mam microlife nc 150 i chwalę go sobie, nc 100 tez mam i jeszcze działa
ja muszę mieszkanie po malowaniu "poukładać" więc pranie jeszcze przede mną, na razie dokupuję pieluszki tetrowe...
dobrej reszty tygodnia!
"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Hello nastawiłam dziś pierwszą pralkę z rzeczami małej, jakie cudne uczucie rozwiesza takie malutkie ciuszki - prawie się popłakałam hehe
Majetta - co lekarz to opinia, mi przez ostatni miesiąc poleciało 1 cm szyjki dlatego kazał jak najwięcej leżeć żeby się nie skracała dalej
Alimak - ja te rajtki widziałam prawie cały czas w biedronce może były odstępy 2 tygodniowe, ale cały czas one były po 9,99 zł za 1 parę więc nie kupowałam, a wczoraj taka fajna cena
Sisi- powiesz mi które części dokładnie kupiłaś do medeli żeby była jak nowa ?Alimak lubi tę wiadomość
-
Alimak. Ja niestety odczuwam taki ból po każdym spacerze a i w nocy jak przekręcam się z boku na bok to też ból. Według mojego ginekologa to normalne bo "rozciągam się do porodu", nie życzę i trzymam kciuki żeby u Ciebie jednak był tylko chwilowy. Ja teraz się lekko martwoe bo nogi mam spuchnięte jakby mi ktoś je pompką napompował, wizyta we wtorek zobaczę co mi ciekawego powie. Na szczęście ja już mam w sumie wszystko gotowe. Ubranka poprane i poprasowane są pochowane, baa nawet torba dla malego jako tako gotowa. Na koniec maja kupie tylko dla niego kosmetyki i wsio, bo moja to leży i kwitnie już od dłuższego czasu zwarta i gotowa. Ja to w ogóle mam wrażenie że urodzę w czerwcu zamiast lipcu. Nic mi się nie chce, strasznie ociężała jakoś się stałam, a od samego widoku jedzenia to mi się słabo robi. Wiem... Marudna jestem
-
Dzień dobry!
Alimak, termometr wypróbowany i podaje temperaturę bez wahnięć, oczywiście wszystko pewnie zalezy od egzemplarza, czy nie jest jakiś felerny, ale ja nie mogę napisać o swoim nic złego.
Dziewczyny, mnie tez boli pod koniec dnia wszystko, najlepszą kondycję mam rano i wtedy jest szansa, żeby cokolwiek ogarnąć, a po obiedzie to już tylko bierne przyjmowanie rzeczywistości - i pozwólmy sobie na to, bo niedługo koniec laby!"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
nick nieaktualnyCzeeeść. Ja własnie z labo wróciłam, i szkoda było raczej pieniędzy. Katar mam, gardło pobolewa, więc wyniki będa pewnie mało wiarygodne, no ale trudno..... Nie miałam morfologii od 2 miesiecy, więc lepszy rydz jak nic?
U mnie deeeeeeeeeeeeeeeeszcz, cały czas deeeeszcz... do babci przychodzi doktorka z hospicjum domowego, pracuje jako anestezjolog i znieczula do cc. Wczoraj zrobiła wielki wytrzeszcz i mówi do mnie "DZIEWCZYNO!!! TY JUŻ TORBĘ POWINNAS MIEĆ SPAKOWANĄ PRZY ŁÓŻKU! Przecież w każdym momencie możesz urodzić!" jestem przerażona niecoMarzenie27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzięki Sisi :* u mnie też deszczowo ale w prasowaniu mi to nie przeszkadza, co do puchnięcia nóg to też mam na wieczór jak postoję chwilę dłużej dziś rano moja Mała miała taką czkawkę że aż się obudziłam
witam się w 33 tcWiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 10:35
sisi lubi tę wiadomość
-
A ja witam się w 30 tygodniu, nareszcie 3 z przodu Rano też czuję się świetnie, a potem cokowiek bym w dzień nie robiła to wieczorem przez ból kręgosłupa nie mogę zwlec się z kanapy bez pomocy męża
Nalunia lubi tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Właśnie też czytałam o tym rozejściu, ale jak pytałam ginekologa to powiedział że moje objawy są jak najbardziej normalne. Ech, we wtorek jak pójdę to go pomęczę troche, bo to niezbyt normalne, żeby ze zdrowej osoby osoby zrobić się zniedołężniałą staruszką, która ma czasem problem po domu się poruszać. zostało tylko 1.5 miesiąca to w razie co jakoś wytrzymam, byle po porodzie nie było potem komplikacji. Jeszcze chyba mały mi na jakieś naczynia krwionośne uciska bo co jakiś czas mam nogi jak u trupa. Normalnie sine, dopiero po spaniu mi jako tako przechodzi.
-
nick nieaktualny
-
PannaNatalia mi wyniki się poprawiły po suplementacji Feroplexem.
Ja z kolei walczę z zapaleniem gardła, na pograniczu z angina startuje z antybiotykiem, bo jest coraz gorzej zła jestem strasznie bo ostatnio antybiotyk to chyba w podstawówce brałam... -
nick nieaktualnydelilah11 wrote:PannaNatalia mi wyniki się poprawiły po suplementacji Feroplexem.
Ja z kolei walczę z zapaleniem gardła, na pograniczu z angina startuje z antybiotykiem, bo jest coraz gorzej zła jestem strasznie bo ostatnio antybiotyk to chyba w podstawówce brałam...
Spokojnie ja też brałam i to w najgorszym, I trymestrze... w dodatku dożylnie i to końską dawkę, ale wymiotowałam aż od tych migdałów i z gorączki. Antybiotyk to mniejsze zło, więc im wcześniej tym lepiej
delilah11 lubi tę wiadomość
-
mamakejti wrote:no i wiedziałam dlaczego dziś mnie przygnało na bbf, na pasku widzę, ze 33 tc zaczęliśmy...a położenie poprzeczne, trzeba coś pokombinować, bo nie chce cc...
Współczuję Wam Dziewczyny tych bóli...U mnie przypływ energii, z córką też końcówkę przechodziłam super, teraz podobnie się czuję.
Można się pocieszyć, że to już naprawdę końcówka oby jeszcze połóg był dla nas łaskawy!
Dziś odebrałam pierwszą partię ciuszkow dla młodego, właśnie pioręCóreczka 06.05.2014
Synek 03.07.2017 -
Jeszcze się pochwalę,że jakiegoś giganta noszę! Wczoraj na USG na dwóch różnych sprzętach 2100g. To 75 centyl. Trochę dużo, zwłaszcza, że córka w 40 tc 2950g... A ja pomimo CC bardzo chcę rodzić naturalnie,oby synuś trochę przystopowal!
Nalunia, sisi, DarkPrincess lubią tę wiadomość
Córeczka 06.05.2014
Synek 03.07.2017 -
Jednataka gratki - ale klocuś fajny !! podejrzewam że u mnie mała też koło 2 kg już waży u mnie też pojawił się ból w nocy przy obracaniu się, dlatego robię to wolno , a dziś wrócił ból lędźwi przy chodzeniu.. no cóż