X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny. Też liczę jeszcze na te kilka tygodni w dwójkę.
    Alimak. Powiedzieli że mały się bezczelnie pcha :) więc oni wolą się zabezpieczyć bo szyjka według nich brzydka. Niby na USG zamknięta, niby 3 cm (w 3 tyg tylko o 1 cm spadła) to podobno w dotyku zewnętrznie ma nie wiecej niż 1-2 zależy jak mały uciśnie i że miękka, a główka wyczuwalna jest nawet dla mnie. Kazali sie oszczędzać ale że jak się zacznie to się zacznie i rodzić trzeba będzie. Jeszcze mi humor wyniki moczu popsuły bo nagle ni z gruchy ni z pietruchy dzisiaj mam niewielkie ilości białka i ciała ketonowe a i ciśniebie zamkast trzymać fason jak zawsze czyli 120/60 to się wypieło i miałam 105/78 niby w normie ale mnie to juz chyba wszystko tu denerwuje :)

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimowa stokrotka ciała ketonowe są od niedozywienia Ciebie. Często spotyka się je podczas diety cukrzycowej. Mi raz też wyszły Ale potem było wszystko ok. Postaraj się po prostu więcej jeść :) chyba że np dzień przed badaniem troszkę nie miałaś czasu żeby zjeść?

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

Wysłany: 17 maja 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dzień przed badaniem to mnie tu przegłodzili. Na obiad sie nie załapałam dopiero kolacje dostwałam. Wiec w sumie coś w tym pewnie jest, zwłaszcza że na obchodzie nic nie mówili tylko że dzisiaj ostatnia dawka sterydów i jutro badanie i chyba do domu. Zresztą. Oni wyszli już z takiego założenia że jak mały będzie chciał na zewnątrz to już nic nie poradzą i tak na prawdę to nie ważne czy będę u nich leżeć i kwitnąć czy poleże w domu.

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tymi ciałami się zupełnie nie przejmuj :)

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przerażają mnie Ci lekarze... mnie też zagiął, że mały głową nisko do wyjścia i możliwe wczesne sączenie wód. Z takim sączeniem to od razu do szpitala? :D
    Wydyganam po wizycie, zaczęłam prać, zamówiłam wózek... a to przecież połowa maja :P

Poza tym witajcie :) coraz ciężej spać w nocy, serce tłucze jak nienormalne, ale to samo miałam przed ślubem więc pewnie norma. Ciężko oddyccbać, ciężko się przewracać, ciężki żywot :)

• sisi Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam chyba ten zespół niespokojnych nóg, wczoraj byłam tak zmęczona wieczorem, a za cholerę nie mogłam ułożyć tych nóg, a w zasadzie stóp w które jest mi niemiłośiernie gorąco. Najchętniej wystawiłabym je za okno. Na dzisiaj przygotuję sobie chyba zimny kompres do spania.

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Brzuchatki,ja dziś widziałam się z położną która będzie ze mną przy porodzie - zdecydowaliśmy się na prywatną dla mojego spokoju psychicznego, że ktoś się mną zajmie w szpitalu zwłaszcza że to moja pierwsza ciąża, KTG zaczynamy od 36 tygodnia :)
    A tak to zamówiłam właśnie rzeczy do szpitala, wkłady poporodowe, podłady na łóżko, bieliznę jednorazową, sól fizjologiczną, waciki, staniki do karmienia, pieluszki tetrowe i tak się nazbierało troszkę :) generalnie torbę do szpitala miałabym już spakowaną jak przyjdą te rzeczy :)

sisi lubi tę wiadomość

[img][/img]
  • delilah11 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia wrote:
    Przerażają mnie Ci lekarze... mnie też zagiął, że mały głową nisko do wyjścia i możliwe wczesne sączenie wód. Z takim sączeniem to od razu do szpitala? :D

PannaNatalia wg mojej położnej jeśli odejdą / zaczną się sączyć wody to do szpitala od razu.

Sisi, RLS to moje utrapienie, wieczorem odczuwam to codziennie, w nocy z soboty na niedzielę spałam 3 godziny przez to :-\

• mmonis Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mam do sprzedania kilka ubranek dla chłopca https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/bazarek,1475,201.html?sd=1

xnn974v.png
    wvwcex3.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zaczęło się. Po raz pierwszy spuchly mi dziś nogi. A jak z tym u was?

age.png
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tak od dwóch tygodni puchną, szczególnie na wieczór - wtedy idę pod prysznic, chłodniejsza woda na nogi a po wyjściu leżę z nogami na dużej poduszce i po chwili przechodzi :)

lipa lubi tę wiadomość

[img][/img]
  • Solane Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez puchna stopy i dłonie od kilku dni. Obraczke schowalam juz do pudelka bo do porodu na pewno jej nie wcisne. A wieczorami wkladam nogi do miski z chlodna woda. W piatek zapytam lekarza czy mozna temu jakos zaradzic.

lipa lubi tę wiadomość

w57v9n73n742fstj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszedł mi termometr :) bawie się nim od wczoraj i moja temp. nie spada poniżej 37 stopni. No i teraz nie wiem, na zwykłym "alkoholowym" mam 36,6 a na czole elektronicznym 37,2. No i o co chodzi? :D

• sisi Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jeszcze nogi nie puchną ale czuję, że to kwestia czasu.

19/02/2021 Anielka 2860
  • Junioer Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam wczoraj u lekarza, Młoda waży już 2100. Niestety szyjka już minimalna, twarda ale zgładzona. Muszę wytrzymać jeszcze dwa tygodnie, żebym mogła rodzić w moim powiatowym szpitalu.
    Mam się bardzo oszczędzać, leżakować ile się da.
    Mam nadzieję, że wytrzymam te dwa tygodnie, nie chciałabym rodzić gdzie indziej. Moja mama rodziła mnie i brata dokładnie miesiąc przed terminem, myślę, że u mnie może być podobnie. Następna wizyta 1.06.
    Trzymajcie za mnie kciuki :)

lipa, Marciiik, DarkPrincess lubią tę wiadomość

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• sisi Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak gratuluję udanej wizyty :)

Junioer myślę, że spokojnie wytrzymasz jeszcze te 2 tygodnie. Nogi do góry i od;iczamy ;)

Junioer, Alimak lubią tę wiadomość

19/02/2021 Anielka 2860
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciaczki super rosną u mnie niestety tydzień temu nie mierzył małej a jestem bardzo ciekawa ile już waży :) wczoraj miała bardzo aktywny dzień nawet zasnąć nie mogłam tak się wkręciła a dziś troszkę spokojniej nawet przespała ze mną drżemkę ppołudniową :)
    Junioer No to pakuj torbę wcześniej żeby Cię dzidzia nie zaskoczyła :)) trzymam kciuki żeby jeszcze posiedziała bo wiadomo ze w brzuszku lepiej :)

[img][/img]

Wysłany: 18 maja 2017, 03:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia. Jak nie do szpitala z tymi wodami to chociaż podobno dobrze kontrolować nawet samemu crp w jakimś lab, zależy co tam Ci lekarz nakazał. Ja właśnie mam kilka dziewczyn na oddziale pod obserwacją odnośnie sączenia i pilnują im tego. No i mają nakaz picia hektolitrów wody i częste USG czy dziura przez którą się sączą się zasklepia czy może bardziej nic nie idzie.
    Widzę że więcej nas co trzeba zacisnąć nogi i trzymać :) ja nam wszystkim życzę ciąży donoszonej, a niewiele brakuje :)

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • Junioer Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 04:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torbę juz mam dawno spakowaną :)
    Teraz tylko ostatnie rzeczy zamawiam i de facto jestem gotowa - o ile można być gotowym ;)

cookiemonster, Marciiik, sisi, Leoparde lubią tę wiadomość

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisi wrote:
    Ja mam chyba ten zespół niespokojnych nóg, wczoraj byłam tak zmęczona wieczorem, a za cholerę nie mogłam ułożyć tych nóg, a w zasadzie stóp w które jest mi niemiłośiernie gorąco. Najchętniej wystawiłabym je za okno. Na dzisiaj przygotuję sobie chyba zimny kompres do spania.

Sisi super jest zel.chlodzacy do nog i stop z dziudziusia :-) a jak nieznajdziesz to nawet zwykly zel z kasztanowcem donstop tez chlodzi. W rossmanie jest tez cos z bielendy chyba ale nieuzywalam wiec niewiem.

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
‹‹ 731 732 733 734 735 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ