Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
PannaNatalia wrote:Heja mamuśki ja własnie odebrałam wynik posiewu moczu, no i wyszedł ujemny. Dziwne, bakterie w moczu bardzo liczne, 500 leukocytów, a posiew czysty. Może faktycznie to "przeziębienie" wpłynęło na wynik. Trudno, jestem biedniejsza o 30 zł, ale chyba spokojniejsza
Teraz tak sobie myśle, że wizytę mam 5 czerwca czyli wtedy, kiedy wypada mi ciąża donoszona. Kuźwa, przecież to już na dniach, a mąż nie chce rozpakować wózka bo "TO JESZCZE MIESIĄC"
Ja mam ten sam "problem" z kupnem łóżeczka jest upatrzone, już do kupienia ale mąż stwierdził, że jeszcze ma tyleeee czasu tylko nie bierze pod uwagę, ze w dwa kolejne weekendy wyjeżdża (w tyg. nie bardzo ma czas) a potem razem jedziemy nad jezioro i nagle czasu robi się mniej
07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Dziewczyny przyciśnijcie mężów bo wózek i łóżeczko mają swoje zapachy i dobrze żeby się wywietrzyło troszkę ja też zamówiłam bella mama wkłady ale nie wiedziałam że nie mają kleju !
Witam się w 34 tc u nas piękna pogoda już jest 21 stopnisisi lubi tę wiadomość
-
Alimak wrote:A te podkłady na łóżko to myślicie, że takie 60x60 wystarczą czy bierzecie większe?
U mas na stronie szpitala jest lista co należy wziąć i w jakich ilościach. A co do podkładów piszą, że należy mieć 5szt 60x90.
W naszym przypadku nadal z kołyską jesteśmy w lesie Mąż zaczął ją robić ale ostatnio dwa razy wypadła mu delegacja, teraz jak wrócił to teściowa znajduje mu milion zajęć i jak wieczorem wraca do domu pada na twarz i nie ma siły ruszyć nawet palcem Niby jeszcze czas mamy ale te tygodnie lecą tak szybko..... -
ja też wzięłam 5 sztuk podkładów 60x90
-
A ja witam się oficjalnie z 3-ką z przodu Ostatnia prosta!
Mamy już wszystko rozłożone i schowane pod folia malarską. Za jakiś czas będę chciała wózek powietrzyć trochę na dworzu. Szafa i komoda załadowana ciuszkami, a łóżeczko z zafoliowanym materacem sobie stoi, a w nim pełno szpargałów niepoukładanych jeszcze.Nalunia, Alimak, ticia9, gabi544, 1kaktus lubią tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
znalazam na stronie bepanthenu fajną listę może komuś się przyda
http://www.bepanthen.pl/pl/baby/bepanthen-form.php -
Alimak wrote:Sisi też jak chodzę to staram się myśleć nad tym jak to robię i się pilnować, no chyba, że wieczorne bóle wygrywają
Panna Natalia super, najważniejszy spokój ducha
U mojego z rozkładaniem wszystkiego odwrotnie. Chce już szafę rozłożyć a jak mówię, że może lepiej poczekać jak reszta przyjdzie i wszystko razem złożyć to wymyśl, że trzeba sprawdzić czy nie poobijana, czy wszystko jest hehe. Mniejsze łóżeczko jak przyszło to też rozłożyliśmy żeby sprawdzić czy wszystko okej i potem na drugi dzień złożyliśmy żeby się nie kurzyło podczas remontu
Kaktus w sklepach właśnie najczęściej widziałam Canpola, pewnie też się w niego zaopatrzę. Fajnie, że mówisz że Bella Mama nie ma tego kleju, pewnie będę ją w takim razie omijać, bo ja nie używałam praktycznie w ogóle podpasek i jak już mam je przecierpieć to wolę żeby mnie coś dodatkowo do szału nie doprowadzało
PS. Zazdroszczę tej 1-ki
A te podkłady na łóżko to myślicie, że takie 60x60 wystarczą czy bierzecie większe?
Ja na poczatku chcialam uzyc te co mam dla Malego tez ale potem w fajnej cenie kupilam te wieksze seni jak coa to dokoncze je wlasnie dla Malego. -
nick nieaktualnyHejka nie wiem o co chodzi, znowu mnie dopadają erotyczne sny z finałem, dziś 2 razy, aż mnie wybudzają skurcze. Nie wiem o co chodzi, ale zaczyna mnie już kłuć i ciągnąć.
Biodra mi wysiadają pod wieczór, nie mogę ustać na nogach. Najgorzej jak się położe, a w ruchu jakoś można żyć. Chyba czas na prześwietlenie po wszystkim
Milej niedzieli mamcie! -
PannaNatalia ja mam tak z kręgosłupem na wieczór, jak jeszcze chodze to jest ok, a jak usiądę to potem już kaplica.
U nas dzisiaj zapowiada się piękne słoneczko i ciepło także na pewno się gdzieś wybierzemy na spacerek. Miłej niedzieli!!!20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Dziękuję za porady! Koszyk w aptece wstępnie załadowany A może możecie doradzić jaki materacyk jest najlepszy? Waham się między kokos-pianka i kokos-lateks. A na firmach to już w ogóle się nie znam... Ogólnie jesteśmy w czarnej d.... z zakupamiNasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g
Aniołek 8tc 24.08.2016 r. -
nick nieaktualny
-
hej dziewczyny jak tam mija poniedziałek? u mnie słonecznie wózek złożyliśmy i wietrzy się na balkonie czekam na moją paczuszkę ze szpitalnymi rzeczami i pod koniec tygodnia myślę że spakuję torbę do szpitala
Moja mała Księżniczka całymi dnia harcuje, wystawia pupę po prawej a po lewej nóżkę, wierci się strasznie, ale za to noce w miarę przesypia biorąc pod uwagę termin z ostatniego USG 28 czerwca to zostało nam niewiele ponad miesiącsisi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPoniedziałki straszne dzisiaj cały dzień prania ale przynajmniej mam to za sobą. U nas też wózek jest, ale nie złożony bo "to tyleeee jeszcze czasu". No, biorąc pod uwagę moje terminy czyli, om 28.06/ I USG 4.07 / i teraz to ostatnie 15.06 to trochę walę w portki mały strasznie uciska na dół i się rozpycha, a ja mam dziwne przeczucie, że to naprawdę będzie nieco szybciej.
No te harce są nie do wytrzymania czasami dobrze, że w nocy też daje mi pospać chociaż siku nie zna litości
Straszne mam nastroje, czuję się tak odległa od męża, że szok, płakać mi się chce. Chyba przekoloryzowałam sobie obraz faceta noszącego swoją kobietę w ciąży na rękach żadnej taryfy nie ma, chyba do niego nie dochodzi co się dzieje. Trudno, trzeba walczyć z tymi hormonami bo zwariujesisi lubi tę wiadomość
-
Ja jestem o tyle w szoku, że moja dopiero po 30tc stała się taka aktywna byłam na USG 29t2d to wyszło mi, że mam łożysko na przedniej ścianie i mogę trochę słabiej czuć ruchy- i to by się zgadzało bo Małą czułam ale umiarkowanie a po skończonym 30tc w brzuchu ciągła balanga Dostaję już całkiem potężne kukśtańce :p
Torba spakowana bo w sumie i tak stała w pokoju :p to postanowiłam ją spakować muszę dorzucić jeszcze kilka rzeczy ale można by rzec, że jestem gotowa ... tylko pokoik jeszcze nie bardzo :psisi lubi tę wiadomość
07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
nick nieaktualnyMajetta, mój lekarz też coś przed 30 tc mówił, że teraz mogę czuć w końcu mocniejsze ruchy, bo wód nie przybywa, a dziecko rośnie i nie ma takiej "amortyzacji"
I ja zamówiłam sobie specjalnie torbe taką porodowo - treningową, co by później szybciej się zmotywować do zrzucania ciałka no i też trzeba będzie zacząć się pakować, choć nadal do mnie nie dochodzi, że w tym brzuchu siedzi mały człowieczek -
Panna Natalia u mnie też z USG pierwszego wyszło 4 lipiec a ostatnie USG 28 czerwiec no ale ten 15 czerwiec to szybciutko!
JA na męża nie mogę nic powiedzieć bo jest cudny - zawsze jest ale odkąd jestem w ciąży to jest jeszcze bardziej cierpliwy wyrozumiały i pomocny
a to prawda ja tez od 30 tc mocniej dużo czuję Marysię, czasami to muszę się zatrzymać tak mnie kopnie albo tak się przeciągnie mocno że aż staję nieruchomo też do mnie nie dochodzi że taki mały bejbik jest w środku i że naprawdę niedługo będzie z nami - niesamowite to jest !!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2017, 18:15