X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia wrote:
    Heja mamuśki :) ja własnie odebrałam wynik posiewu moczu, no i wyszedł ujemny. Dziwne, bakterie w moczu bardzo liczne, 500 leukocytów, a posiew czysty. Może faktycznie to "przeziębienie" wpłynęło na wynik. Trudno, jestem biedniejsza o 30 zł, ale chyba spokojniejsza :)

Teraz tak sobie myśle, że wizytę mam 5 czerwca czyli wtedy, kiedy wypada mi ciąża donoszona. Kuźwa, przecież to już na dniach, a mąż nie chce rozpakować wózka bo "TO JESZCZE MIESIĄC" :D

Ja mam ten sam "problem" z kupnem łóżeczka :) jest upatrzone, już do kupienia ale mąż stwierdził, że jeszcze ma tyleeee czasu tylko nie bierze pod uwagę, ze w dwa kolejne weekendy wyjeżdża (w tyg. nie bardzo ma czas) a potem razem jedziemy nad jezioro i nagle czasu robi się mniej :/

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przyciśnijcie mężów bo wózek i łóżeczko mają swoje zapachy i dobrze żeby się wywietrzyło troszkę :) ja też zamówiłam bella mama wkłady ale nie wiedziałam że nie mają kleju ! :D
    Witam się w 34 tc :D u nas piękna pogoda już jest 21 stopni :)

sisi lubi tę wiadomość

[img][/img]
  • DarkPrincess Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak wrote:
    A te podkłady na łóżko to myślicie, że takie 60x60 wystarczą czy bierzecie większe?

U mas na stronie szpitala jest lista co należy wziąć i w jakich ilościach. A co do podkładów piszą, że należy mieć 5szt 60x90.

W naszym przypadku nadal z kołyską jesteśmy w lesie :P Mąż zaczął ją robić ale ostatnio dwa razy wypadła mu delegacja, teraz jak wrócił to teściowa znajduje mu milion zajęć i jak wieczorem wraca do domu pada na twarz i nie ma siły ruszyć nawet palcem :/ Niby jeszcze czas mamy ale te tygodnie lecą tak szybko.....

zrz6i09ksymsc0lz.png
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też wzięłam 5 sztuk podkładów 60x90 :)

[img][/img]
  • sisi Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja witam się oficjalnie z 3-ką z przodu :D Ostatnia prosta!
    Mamy już wszystko rozłożone i schowane pod folia malarską. Za jakiś czas będę chciała wózek powietrzyć trochę na dworzu. Szafa i komoda załadowana ciuszkami, a łóżeczko z zafoliowanym materacem sobie stoi, a w nim pełno szpargałów niepoukładanych jeszcze.

Nalunia, Alimak, ticia9, gabi544, 1kaktus lubią tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znalazam na stronie bepanthenu fajną listę może komuś się przyda :)
    http://www.bepanthen.pl/pl/baby/bepanthen-form.php

[img][/img]
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak wrote:
    Sisi też jak chodzę to staram się myśleć nad tym jak to robię i się pilnować, no chyba, że wieczorne bóle wygrywają :)

Panna Natalia super, najważniejszy spokój ducha :)

U mojego z rozkładaniem wszystkiego odwrotnie. Chce już szafę rozłożyć a jak mówię, że może lepiej poczekać jak reszta przyjdzie i wszystko razem złożyć to wymyśl, że trzeba sprawdzić czy nie poobijana, czy wszystko jest hehe. Mniejsze łóżeczko jak przyszło to też rozłożyliśmy żeby sprawdzić czy wszystko okej i potem na drugi dzień złożyliśmy żeby się nie kurzyło podczas remontu :)

Kaktus w sklepach właśnie najczęściej widziałam Canpola, pewnie też się w niego zaopatrzę. Fajnie, że mówisz że Bella Mama nie ma tego kleju, pewnie będę ją w takim razie omijać, bo ja nie używałam praktycznie w ogóle podpasek i jak już mam je przecierpieć to wolę żeby mnie coś dodatkowo do szału nie doprowadzało ;)
    PS. Zazdroszczę tej 1-ki :P

A te podkłady na łóżko to myślicie, że takie 60x60 wystarczą czy bierzecie większe?

Ja na poczatku chcialam uzyc te co mam dla Malego tez ale potem w fajnej cenie kupilam te wieksze seni jak coa to dokoncze je wlasnie dla Malego.

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • eMZetka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, możecie polecić jakąś hutrownię/aptekę/stronę intenetową, gdzie zamawiałyście artykuły higieniczne, kosmetyki itp. dla siebie i dziecka w dobrych cenach? :)

Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g

Aniołek 8tc 24.08.2016 r.
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamawiałam tutaj:

https://www.blizejciebie.pl

Dostawa błyskawiczna :)

eMZetka lubi tę wiadomość

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :) nie wiem o co chodzi, znowu mnie dopadają erotyczne sny z finałem, dziś 2 razy, aż mnie wybudzają skurcze. Nie wiem o co chodzi, ale zaczyna mnie już kłuć i ciągnąć.
    Biodra mi wysiadają pod wieczór, nie mogę ustać na nogach. Najgorzej jak się położe, a w ruchu jakoś można żyć. Chyba czas na prześwietlenie po wszystkim :/

Milej niedzieli mamcie!

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apteka internetowa gemini chyba najnizsze ceny ze wszystkich.

eMZetka lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

• sisi Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia ja mam tak z kręgosłupem na wieczór, jak jeszcze chodze to jest ok, a jak usiądę to potem już kaplica.

U nas dzisiaj zapowiada się piękne słoneczko i ciepło także na pewno się gdzieś wybierzemy na spacerek. Miłej niedzieli!!! :)

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • eMZetka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za porady! Koszyk w aptece wstępnie załadowany :) A może możecie doradzić jaki materacyk jest najlepszy? Waham się między kokos-pianka i kokos-lateks. A na firmach to już w ogóle się nie znam... Ogólnie jesteśmy w czarnej d.... z zakupami ;)

Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g

Aniołek 8tc 24.08.2016 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupiliśmy kokos - pianka, grubość 13 cm. Kupowałam w sklepie w moim mieście :)

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny jak tam mija poniedziałek? u mnie słonecznie wózek złożyliśmy i wietrzy się na balkonie :D czekam na moją paczuszkę ze szpitalnymi rzeczami i pod koniec tygodnia myślę że spakuję torbę do szpitala :)
    Moja mała Księżniczka całymi dnia harcuje, wystawia pupę po prawej a po lewej nóżkę, wierci się strasznie, ale za to noce w miarę przesypia :) biorąc pod uwagę termin z ostatniego USG 28 czerwca to zostało nam niewiele ponad miesiąc :D

sisi lubi tę wiadomość

[img][/img]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poniedziałki straszne :) dzisiaj cały dzień prania ale przynajmniej mam to za sobą. U nas też wózek jest, ale nie złożony bo "to tyleeee jeszcze czasu". No, biorąc pod uwagę moje terminy czyli, om 28.06/ I USG 4.07 / i teraz to ostatnie 15.06 to trochę walę w portki :) mały strasznie uciska na dół i się rozpycha, a ja mam dziwne przeczucie, że to naprawdę będzie nieco szybciej.

No te harce są nie do wytrzymania czasami :) dobrze, że w nocy też daje mi pospać chociaż siku nie zna litości :P

Straszne mam nastroje, czuję się tak odległa od męża, że szok, płakać mi się chce. Chyba przekoloryzowałam sobie obraz faceta noszącego swoją kobietę w ciąży na rękach :) żadnej taryfy nie ma, chyba do niego nie dochodzi co się dzieje. Trudno, trzeba walczyć z tymi hormonami bo zwariuje :)

sisi lubi tę wiadomość

• Majetta Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem o tyle w szoku, że moja dopiero po 30tc stała się taka aktywna o.O byłam na USG 29t2d to wyszło mi, że mam łożysko na przedniej ścianie i mogę trochę słabiej czuć ruchy- i to by się zgadzało bo Małą czułam ale umiarkowanie a po skończonym 30tc w brzuchu ciągła balanga :) Dostaję już całkiem potężne kukśtańce :p

Torba spakowana bo w sumie i tak stała w pokoju :p to postanowiłam ją spakować :) muszę dorzucić jeszcze kilka rzeczy ale można by rzec, że jestem gotowa :D ... tylko pokoik jeszcze nie bardzo :p

sisi lubi tę wiadomość

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majetta, mój lekarz też coś przed 30 tc mówił, że teraz mogę czuć w końcu mocniejsze ruchy, bo wód nie przybywa, a dziecko rośnie i nie ma takiej "amortyzacji" :)
    I ja zamówiłam sobie specjalnie torbe :D taką porodowo - treningową, co by później szybciej się zmotywować do zrzucania ciałka :) :) no i też trzeba będzie zacząć się pakować, choć nadal do mnie nie dochodzi, że w tym brzuchu siedzi mały człowieczek :D

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna Natalia u mnie też z USG pierwszego wyszło 4 lipiec a ostatnie USG 28 czerwiec :D no ale ten 15 czerwiec to szybciutko! :)
    JA na męża nie mogę nic powiedzieć bo jest cudny - zawsze jest ale odkąd jestem w ciąży to jest jeszcze bardziej cierpliwy wyrozumiały i pomocny :)
    a to prawda ja tez od 30 tc mocniej dużo czuję Marysię, czasami to muszę się zatrzymać tak mnie kopnie albo tak się przeciągnie mocno że aż staję nieruchomo :) też do mnie nie dochodzi że taki mały bejbik jest w środku i że naprawdę niedługo będzie z nami - niesamowite to jest !!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2017, 18:15

[img][/img]
  • 1kaktus Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny termin porodu koryguje tylko usg 1 trymestru i to tylko jesli odbiega od terminu o ponad tydzien. Pozniej jest mowa o duzym/malym Dziecku ale niekoryguje sie tp.

gabi544 lubi tę wiadomość

qdkki09kwrowb7nz.png

‹‹ 733 734 735 736 737 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ